Új hozzászólás Aktív témák
-
attyspocak
aktív tag
Keresek Raynox DCR-5000 nagylátószögű előtét lenycsét és hozzá 55mm-es konverter gyűrűt. Használt, de megkímélt állapotú lencse érdekelne.
-
attyspocak
aktív tag
-
attyspocak
aktív tag
-
attyspocak
aktív tag
válasz
runner 125 #1399 üzenetére
Az kevésbé érdekel, mert nem olyan gépem van.
Sőt meg van a véleményem arrol a konstrukcióról. Egyetlen pozitívuma számomra talán az állítólag fejlettebb vakuvezérlése. -
attyspocak
aktív tag
Mi történt? Mindenki új gépet vásárolt?
-
attyspocak
aktív tag
Mármint jól együtt dolgozik a két kütyü és nekem is megy a beállítások helyes alkalmazása.
-
attyspocak
aktív tag
válasz
Zozzant #1388 üzenetére
Oké, hogy elsüti, de vajon a beállítások terén mennyivel változik a dolgom? Gondolom - ami nem magy gáz hiszen akkor nem FZ30-at vettem volna annakidején - az automata üzemmód kiesik.
Ez oké, de mégis hogy kell a vakuhoz korrigálni a beállításokat, hiszen ez ugyen nem TTL gép. Nem lövi be magához a vakut.
Valaki ismeri a Solignor SB 50 vakukioldó markolatot?
-
attyspocak
aktív tag
Valaki tudja, hogy mecablitz 36 C-2 vakuval jól működik együtt az FZ30?
-
attyspocak
aktív tag
-
attyspocak
aktív tag
válasz
Magnum PI #1340 üzenetére
Ime a panaFZ30 és a Raynox2020ro kettős tudását szemléltető képek.
Az első három képen kb. 100 méterre lévő buszvégállomásnál található citybank a célpont.
normál állásban: [link]
12x zoom tele állásban: [link]
26.4x Raynox 2020pro: [link]
A következőn egy kb 1400méterre lévő épületről készült hasonló sorozat.
normál állásban: [link]
12x zoom tele állásban: [link]
26.4x Raynox 2020pro: [link]
A képeken semmilyen utómunkát nem végeztem. autómata állásban készültek.
Jól látható a képeken, hogy sokat tud a raynox, de akad kromatikus aberáció.
[Szerkesztve] -
attyspocak
aktív tag
-
attyspocak
aktív tag
A 2020 oltári távolságokból teszi lehetővé a fotózást, ám a vele készült képek kromatikus aberációja elég zavaró számomra. Ezen nem is tudtam még segíteni sajanos. Tényleg van valakinek ötlete, hogy lehet csökkenteni - akár utómunkával is - a kromatikus aberációt?
-
attyspocak
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni!
Pana FZ30-as gépem van, amihez szerttem volna kűlső vakut. Nos a ma kapható nyeles vakuk ára....
Viszont jutányos áron hozzá jutottam egy Metz 45CT vakuhoz, aminek a leírásaszerint a lehetséges feszültségea akár 30V is lehet. Nos én teljesen analfabéta vagyok az elektronikához. Legfeljebb egy asztali lámpát tudnék összehozni. Viszont láttam, hogy itt a fórumon többen is csináltak olyan a vaku feszültséget a géphez igazító kis elektronikát.
Nekem a Metz vakuhoz adnak egy gyári csatlakozót és egy adaptert a vakusínhez.
Tehát azt szeretném kérdezni, hogy tud-e nekem valaki segíteni és elkészíteni a megfelelő anyagi ellenszolgáltatás fejében egy ilyen elektronikát, mint amiről pl. a 319-es hozzászlólásban írt Jah és amire Bee is azt írta, hogy a szegecs félével ellentétben ez működik.
Persze amennyiben igen, még meg kellene beszélni azt is, hogy miként csatlakozik hozzá a vaku. -
attyspocak
aktív tag
válasz
Babooon #1314 üzenetére
A werttzui által csatolt linken található lencse nem lesz jó az FZ sorozathoz, mivel az ottani használati útmutatón egyértelműen látszik, hogy tükörreflexes cserélhető objektíves házára való. Persze, ha a flexibilis tagra gondolsz. Egyébként arra egy választható foxuszpontal rendelkező gépnél nem sok szükség van, bár étségtelenúl rugalmasabb és nem csak kilenc pontot vesz figyelembe. Bár én úgy vettem észre, hogy a kép bármely pontjára állíthatom a fókusz mezőt. Vagy esetleg másik lensbaby termére gondoltál?
-
attyspocak
aktív tag
válasz
_Gudella #1308 üzenetére
Nem vagyok nagy PC guru, de szerintem, ha egy filmet tudsz konvertálni, akkor azt meg is tudod nézni. Hiszen, ha a konvertálásnál felismeri a program, akkor al ejátszásnál miért ne? A ponvertálók Pl. Nero lejátszani is tudja a kezelt fájlt.
http://pcforum.hu/tudastar/22936/MOV+TO+AVI.html
http://www.radgametools.com/down/Bink/RADTools.exe
[Szerkesztve] -
attyspocak
aktív tag
Használ itt valaki Metz 45CT vakut a Pana FZ31 géppel? Kellene pár tanács.
-
attyspocak
aktív tag
Korábban páran beszéltek itt a Pana EZ funkciójáról, ami alacsonyabb pixelszámnál vethető bel.
Nos én nem vagyok egy nagy fotómágus, de egy biztos.! Ez a dolog nem egyéb mint a szokásos marketing. Csúnyán mondva parasztvakítás.
Ilyenkor ugyanis nem más történik, mint az eredeti nyolc megapixeles képből kivág a gép szoftvere egy öt megapixeles képrészletet, ami természetesen úgy hat, mintha nagyobb lenne a zoom. A lencsék azonban csak 12X zoom-ot tudnak. Ez olyan, mint a kis pocket videokamerákon felírt 400X zoom.
[Szerkesztve] -
attyspocak
aktív tag
válasz
quantal #1266 üzenetére
Azt megtudja valaki mondani, hogy egyébként a FZ30 mekkora feszültséget kell elviseljen?
Most egy Metz vakut néztem ki magamnak, amiről azt állítja eladója (sok vakut árusít) hogy 13. 5V a talpfeszültsége. Sajnos hüle vagyok az elektronikához, így hiába is nézegetném a korábban kitárgyalt kapcsolási rajzokat, abból nem jönnék rá a válaszra. -
attyspocak
aktív tag
válasz
Avicularia #1137 üzenetére
Az extremdigital boltban 5952.-Ft. egy ilyen pánt.
http://www.edigital.hu/product.php?productid=22689&cat=517&page=1
Van náluk olcsóbb üzlet is Pesten! -
attyspocak
aktív tag
válasz
attyspocak #1133 üzenetére
Némán! Az előbb még nem volt nálam látható, hogy kapott választ a kérdező! Ez meg hogy lehet? Mi van ezzel a fórummal?
No mmindegy!
A KAmu képen a LUMIX_FZ30 felirat sem ível együtt a gép vonalával és az alsó vonás is árulkodó az ''X'' és az ''F'' karakterek között a szövegben. -
attyspocak
aktív tag
válasz
grabber #1081 üzenetére
negatív: Sorozat felvételnél kevesebbet tud, mint a 30-as. Az LCD ugyan nagyobb szögben forgatható, de kisebb a felbontása, ami elég gáz.
Pozitív: 10 Mp. Egyel több kártyát ismer és az akkuja erősebb. Videóban talán jobb, bár ezek ugye nem videó kamerák!
Ez azért érdekes: Iso 3200????? -
attyspocak
aktív tag
válasz
gyuri10 #1053 üzenetére
http://www.hwsw.hu/hirek/31725/lumix_dmc-fx3-fx07-fx50-fz50-lx2.html
FZ50
A Panasonic nyilvánosságra hozta a csúcsmodell DMC-FZ30 digitális fényképezőgépe továbbfejlesztett változatát, a 10,1 megapixeles Lumix DMC-FZ50 modellt, mely 12-szeres optikai zoomos (35 - 420 mm), kitűnő fényerejű (f/2.8-3.7) LEICA DC objektívvel szerelt. Az FZ50 ötvözi a legújabb fejlesztéseket, a maximális ISO 1600 érzékenységet az FZ30 előnyeivel, ebben a modellben is megtalálható az intelligens ISO-állítás. A készüléket ellátták a legújabb Lumixokon feltűnt extra kezelőszervekkel és menürendszerrel is, a leggyakrabban használt beállítások elmenthetők és azonnal előhívhatók az üzemmódválasztó tárcsa megfelelő helyzetbe történő forgatásával. A 2 hüvelykes LCD-kijelző 180 fokban kihajtható.
Az akkumulátor élettartama körülbelül 29 százalékkal lett magasabb a CIPA szabványnak megfelelő mérések szerint, az FZ50 körülbelül 360 kép készítését teszi lehetővé egyetlen feltöltéssel. A Lumix DMC-FZ50 hűen viszi tovább az FZ30 elődkészülék olyan népszerű jellemzőit, mint például a manuális fókuszgyűrű és manuális zoomgyűrű. -
attyspocak
aktív tag
Azt szeretném kérdezni, hogy a Soligor Auto DG-340AZ vaku megéri-e a kb. 20000.-Ft-os árárt?
Leírása egy webáruház oldalán:
Külső vakucsatlakozás nélküli gépekhez is használható. A beépített fotocella érzékeli a fényképezőgép beépített vakujának fényét, és egyidejűleg, kábel nélkül kioldja a külső vakukészüléket. 5 beállítási lehetőség veszi figyelembe az egy vagy több mérő elővakuzást.
Előnyei:
- Automatikus fényadatolás a számítógépes vezérlés révén.
- Rögzítés az állványcsatlakozónál a mellékelt tartósín segítségével.
- Kioldás a beépített szenzorral, középérintkezővel és szinkronkábellel lehetséges.
Gyártó Soligor
Tipus Auto DG-340AZ
Kompatibilitás Minden fényképezőgép típus
Kulcsszám 34
Látószög Előválasztott beállítások
Távolságmérés AF mérősugár 1-5 m
Fénymérés 5 opció előválasztható
Villanási erősségek fotocellás kioldásérzékelő
TTL rendszer nincs
Dönthető fej igen
Forgatható fej nem
Zoom tartomány nincs
Újratöltési idő nem ismert
Tápellátás 4db AA elem vagy 4db AA Ni-Mh akku
Méret 155 x 72 x 45
Tömeg 200 gr
Garancia 1 év -
attyspocak
aktív tag
Most néztem meg újra a képeimet, és azt kell mondjam, hogy azon biza igen jók a színek. Leszámítva a fotózáskor egyébként szabad szemmel nem is látható felhőket és erős fényforrásokat. Ha a 35-ös állásban készült képet nézed, akkor a bal alsó sarokban megtalálható a házunkal szemben lévő épület mellett a szelektív hulladék gyújtők csoportja. Azok színei helyesek, valamint a fű színe is szép.
-
attyspocak
aktív tag
-
attyspocak
aktív tag
válasz
attyspocak #736 üzenetére
A képek nincsenek átméretezve, 8MB-s jpg-k. A 32-es SD-re nem akartam RAW-ot. Arra ott a 2GB-s Kingston.
Segítséget szeretnék kérni!
Van a Raynox-nak több halszem és sima széleslátószögü optikája.
Gondolkozom azon, hogy az alábbiak közül melyik a jobb választás:
DCR-5000 Super Wideangle lens 0.5X
DCR-FE180PRO Fish-Eye(Full Frame) Lens
Külső térben is, de belsőben is szeretném használni, de nem tudom melyik a jobb. Osztás alapján egyértelműen jobb az FE180, de nem tudom melyik torzít kevésbé, mert nem egyféle tesztfotó van fent a weboldalukon. Bár ahogy elnéztem azt a hidas, korlátos külső képet, amelyik az FE180-al készült, nem is torzít annyira. Ugyanakkor az 5000-es is torzít valamelyest. -
attyspocak
aktív tag
Sziasztok!
Ma vettem meg életem második digitális gépét, ami (biztos nem nehéz kitalálni) egy Panasonic DMC-FZ30 gép. Első dolgom az akku feltöltése volt és a gyári kártyával elkezdtem tesztelni. Ime két 60 mp-s éjszakai (20 óra után) kép. Az egyik 35-ös, a másik 12x optikai zoom-al. A 35-ös állásban készített kép bal szélén lévő kéményt próbáltam melőni teljes tele állásban. Sajna ilyen sötét mellett nem tudtam tele állásban jól ráfokuszálni, de azért szerintem egész jó lett egy amatörtől.
[link]
[link]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DZOfilm Pictor Zoom 20-55 & 50-125 T2.8 cine lencse
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports ( Canon )
- Olympus (OM-System) OM-5 fényképező 3 év gari 2300 expo
- Sony Alpha 7 (2300 expo) + 28-70mm f/3.5-5.6 + Takumar 55mm f1.8 M42 + M42-NEX adapter
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Nikon ) -Újszerű-
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest