- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- Vezetékes FEJhallgatók
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fujifilm X
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 3D nyomtatás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zenebohoc
tag
válasz
gyuri10 #1240 üzenetére
Kedves Gyuri!
Nem tudom objektív számokkal alátámasztani az FZ-30 optikájának jóságát.
Van viszont néhány gyakorlati tapasztalatom.
Nyár óta van meg és azóta velünk jön mindenhová. Lillafüreden a Hámori-tó fölött magasodik a Szent István-kilátó. Eléggé eldugva az emberektől. Onnan el lehet látni Moskolc fele a Majális park irányába. Közben van Felső-, majd Alsó-Hámor. Alsó-Hámor Miskolc felőli bejáratánál van egy szikla, tetején fakereszttel. Lehet vagy 4 m magas. Az említett kilátóból leszedtem (min. 4 km), ugyanúgy, mint látható volt az is, hogy a két Hámor között a busz megállóban áll-e valaki. Kékestetőről simán lehetett fényképezni a gallyatetői TV-átjátszót. Ezt tudja a 12x zoom, mindenféle kiegészítő nélkül. Nem tudom a profik mennyire vannak megelégedve, de nekem bejött. Van még egy 24x távcsövünk is, így felszerelkezve szoktunk túrázni. -
Zenebohoc
tag
válasz
Zozzant #1232 üzenetére
Logikus a kérdésed, DE ez Windows. Néhány tömör oldalban ecsetelem, miért történt így a kiosztás.
Meg nem mondom most, mert otthon van a gép. Az alaplap egy AT/ATX. Van rajta 1.0 USB. Ezen a pendrive ( 98-at használok a hangprogijaim miatt) hektikusan viselkedett. Kedve volt írt-olvasott, majd minden ok nélkül fagyí stb.....
Jött az ominózus USB kártya. Rádugtam a PANA-t (alaplapra meg sem próbáltam) és működött. A pendrive még mindeig nem. 98 mellé feltettem az XP-t csak azért, hogy a pendrivet használni tudjam. Ment is, de csak akkor ha az XP indítása előtt rádugtam a gépre. Így békés nyugalomban teltek a napok, míg meg nem érkezett az mp3. Az USB-kártyáról nem volt hajlandó működni sem 98, sem XP alatt. Működött viszont az alaplapi portról. Tegnap a nevezetes 13.-a jót tett a gépemmel. Még rá sem dugtam semmit, de az okos Windows jelezte, hogy új hardver van a bugyrában és mindenképpen installálni akart. Rengeteg drivert kapott már, egysem volt jó neki (gyáriak sem), nem értettem miért hőbörög. Megengedtem neki, de nem adtam meg elérést, csak azt engedtem meg, hogy a saját adatbázisában kutakodjon. Láss csodát! Lát mindent és úgy ahogy kell.
Van egy port ahonnan biztosan megy az mp3 és a pendrive és van egy másik ahonnan a PANA. -
Zenebohoc
tag
Mindenkinek köszi a segítséget!
Sikerült meggyógyítani a rendszert. Az mp3 és a pendrive már tudja használni az alaplapi 1.0 portot. A Pana pedig az USB-kártyán (még akkor vettem, mikor a pendrive kiszámíthatatlanul működött az alaplapi porttal) keresztül tud csatlakozni a géphez. -
Zenebohoc
tag
Sziasztok!
Desszert a vasárnapi ebédhez.
A Pana és az mp3-topikokban is feltettem ezt a kérdést, mert összefügg és bízom benne, hogy tudtok segíteni.
Adott egy „öreg gép”, egy Pana FZ-30, mely jól kommunikál vele az USB-n, (úgy emlékszem 1.0 verzió). Jött egy új jövevény iAudio G3 mp3 lejátszó. Ő csak az USB 2.0-t ismeri és nem tud a géppel kommunikálni.
A Pana vezetékén van egy „tubus” (antenna vezetékeken szokták így a csillapítást, illesztést beépíteni). Az abszolut laikus kérdés: Nem ez a „tubus” felelős az usb 1.0 típusú átalakításért? Ha igen, nem lehetne ezt a drótot használni az mp3-hoz is?
Fontos! Az iAudio kihagsúlyozza, hogy csak a saját kábelt, és adatforgalom esetén az mp3 nem a saját elemet terheli, hanem az usb-ről veszi a tápot. Mennyire kell komolyan venni a saját kábelt? A Pana dróton a tubus is lehet, hogy valami hasonló tápfüggetlenítő?
Bonyolult voltam, de a hozzáértők biztos megértették mi a gondom.
Köszi előre is! -
Zenebohoc
tag
Köszi.
Megnyugtattatok. -
Zenebohoc
tag
Sziasztok!
Csak első olvasatra lesz hülye a kérdés.
3 hónapos a Panám és már jóval túl vagyok az ezredik kattintásom.
Emiatt indult meg az agyam. Az analóg gépemmel tíz év alatt jutottam idáig.
Elvben ugyanaz a zárszerkezet. Meddig fogja bírni? -
Zenebohoc
tag
Zolko!
Helyezz már képbe, légy szíves!
Kattogtatok a kártyára és miután megtelt, átírom a kártyaolvasós HDD-re.
Kártya vissza, indul minden előről.
A kártyaolvasós HDD közvetlenül nem dugható össze a fényképezővel? Maga a csúcs lenne.
Köszi. -
Zenebohoc
tag
Mai mottó:
Egy GUru ül mellettem az irodába(n),
helyből vagyok moderálva
franci bácsi, az ilyeneket inkább ide: [link]
köszi: a guru az irodából, NG -
Zenebohoc
tag
Köszi a sok hasznos infót!
-
Zenebohoc
tag
Sziasztok!
A kezdő mindig kérdez…inkább máris kérdez.
Fényképezőgépet szeretnék venni és hála a Fórum információinak, ez a Pana FZ30-ban testesülne meg.
Sikerült megismernem előnyeit, hibáit. Rövid viedokat is szeretnék vele rögzíteni. Ezzel kapcsolatban már nem olyan egyértelműek a rendelkezésre álló információk.
Igazi felhasználók információira lennék kíváncsi.
1., Sok ellentmondó leírás böngészése után kérdezném:
Video rögzítés alatt működik az optikai zoom vagy sem?
2., A rögzítés nem avi formátumú, ennek ellenére elégedettek vagytok-e a minőségével?
3., Mekkora a legnagyobb kapacitású SD kártya, melyet fogadni tud? Csak a méregdrága Pana kártyát eszi meg, vagy fogadja az olcsóbb (pl. Kingstont), de elégségesen gyors kártyákat is?
Válaszokat előre is köszi
Zenebohóc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- Autós topik
- OpenWRT topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest