Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• wdtwrd

tag

válasz Police72 #1202 üzenetére

Nem a mestereknek szól az esetlegesen szájbarágósnak ható ömlengésem. Előre is elnézést!

Megnéztem a típusszámot és nekem is ez a csoda van...bár nálam nem jelentkeztek még a hibák ( 4 hete van meg).
    A honlapon én is körbenéztem, de ugyanolyan dátummal vannak driver-ek fent, mint a lemezen.
    A win7 x64 (hátha bővítek a memórián később) telepítése gond nélkül ment végig. Ha jól emlékszem akkor a video, audio, wlan és webcam maradt ismeretlen. Azon én is megakadtam, hogy melyik grafikus driver-t tegyem fel, de a GPU-Z kiírta, hogy seymour, így nem volt választás. Audio-hoz csak egy volt. A wlan-t és webcam-ot meg a packard bell oldalról véletlenül kipróbált HWVendorDetect program adta meg (Atheros és LiteOn).
    A packard bell power management nem tudom használ-e valamit, de biztos ami biztos felkerült.
    Ezek után csak a win személyre szabása maradt hátra (pl WinSearch kikapcs) meg pár program (firefox, nero és pár apróság).

Ami még időnként foglalkoztat, hogyan lehetne pár fokkal szoftveresen levinnni a hőmérsékletet (cpu és gpu üresjáratban 50-55 közt van - 55-nél bekapcsol a venti és 52 környékén kikapcsol - terhelés alatt 63-65 közt) de ez nem feltétlenül ide tartozik.

Murphys2 által említett openhardwaremonitor bevált és szépen mutatja egész hosszú időre visszamenően a hőmérsékleteket.

Az AMD Vision Control Center-t sajnos nem tartalmazta az AMD driver, és utólag telepítve 1-2 órán belül "megette" a szabad memóriát (üzenet figyelmeztetett is, hogy zárjak be programokat), így le kellett törölnöm. Ez volt talán a legnagyobb probléma eddig.

Ha nálad szoftveres a gond akkor rendszerújratelepítéssel és csak a legszükségesebb driver-ekkel és programokkal használva nem szabadna hogy hibákat adjon a gép.
    Esetleg HDSentinel, vagy hasonló merevlemezteszt is ajánlott és Memtest86 ez egyébként linux telepítőkön is rajta szokott lenni.

Remélem csak szoftverrel van baj!

ui: A Social Networks gombhoz tartozó alkalmazás csak előretelepített gépeken található, utólag nem lehet telepíteni...(a packard bell honlap szerint) de talán rá lehet varázsolni más gépről.

• V.Stryker

nagyúr

válasz Police72 #1202 üzenetére

Az eddig feltelepített vackokat szedd le. Majd az amd oldaláról szedd le a legújabb catalystot, de ne a netest, hanem ami olyan 80-100 mega. Azt tedd fel, a telepítő megtalálja,hogy mihez kell neki drivert feltennie. De van olyan az amd honlapján, hogy auto detect driver - azt is kipróbálhatod, ha megy a hálózat.

Új hozzászólás Aktív témák