- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
wdtwrd
tag
válasz
Police72 #1202 üzenetére
Nem a mestereknek szól az esetlegesen szájbarágósnak ható ömlengésem. Előre is elnézést!
Megnéztem a típusszámot és nekem is ez a csoda van...bár nálam nem jelentkeztek még a hibák ( 4 hete van meg).
A honlapon én is körbenéztem, de ugyanolyan dátummal vannak driver-ek fent, mint a lemezen.
A win7 x64 (hátha bővítek a memórián később) telepítése gond nélkül ment végig. Ha jól emlékszem akkor a video, audio, wlan és webcam maradt ismeretlen. Azon én is megakadtam, hogy melyik grafikus driver-t tegyem fel, de a GPU-Z kiírta, hogy seymour, így nem volt választás. Audio-hoz csak egy volt. A wlan-t és webcam-ot meg a packard bell oldalról véletlenül kipróbált HWVendorDetect program adta meg (Atheros és LiteOn).
A packard bell power management nem tudom használ-e valamit, de biztos ami biztos felkerült.
Ezek után csak a win személyre szabása maradt hátra (pl WinSearch kikapcs) meg pár program (firefox, nero és pár apróság).Ami még időnként foglalkoztat, hogyan lehetne pár fokkal szoftveresen levinnni a hőmérsékletet (cpu és gpu üresjáratban 50-55 közt van - 55-nél bekapcsol a venti és 52 környékén kikapcsol - terhelés alatt 63-65 közt) de ez nem feltétlenül ide tartozik.
Murphys2 által említett openhardwaremonitor bevált és szépen mutatja egész hosszú időre visszamenően a hőmérsékleteket.
Az AMD Vision Control Center-t sajnos nem tartalmazta az AMD driver, és utólag telepítve 1-2 órán belül "megette" a szabad memóriát (üzenet figyelmeztetett is, hogy zárjak be programokat), így le kellett törölnöm. Ez volt talán a legnagyobb probléma eddig.
Ha nálad szoftveres a gond akkor rendszerújratelepítéssel és csak a legszükségesebb driver-ekkel és programokkal használva nem szabadna hogy hibákat adjon a gép.
Esetleg HDSentinel, vagy hasonló merevlemezteszt is ajánlott és Memtest86 ez egyébként linux telepítőkön is rajta szokott lenni.Remélem csak szoftverrel van baj!
ui: A Social Networks gombhoz tartozó alkalmazás csak előretelepített gépeken található, utólag nem lehet telepíteni...(a packard bell honlap szerint) de talán rá lehet varázsolni más gépről.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Police72 #1202 üzenetére
Az eddig feltelepített vackokat szedd le. Majd az amd oldaláról szedd le a legújabb catalystot, de ne a netest, hanem ami olyan 80-100 mega. Azt tedd fel, a telepítő megtalálja,hogy mihez kell neki drivert feltennie. De van olyan az amd honlapján, hogy auto detect driver - azt is kipróbálhatod, ha megy a hálózat.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- Motoros topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest