Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • wdtwrd

    tag

    válasz Police72 #1202 üzenetére

    Nem a mestereknek szól az esetlegesen szájbarágósnak ható ömlengésem. Előre is elnézést!

    Megnéztem a típusszámot és nekem is ez a csoda van...bár nálam nem jelentkeztek még a hibák ( 4 hete van meg).
    A honlapon én is körbenéztem, de ugyanolyan dátummal vannak driver-ek fent, mint a lemezen.
    A win7 x64 (hátha bővítek a memórián később) telepítése gond nélkül ment végig. Ha jól emlékszem akkor a video, audio, wlan és webcam maradt ismeretlen. Azon én is megakadtam, hogy melyik grafikus driver-t tegyem fel, de a GPU-Z kiírta, hogy seymour, így nem volt választás. Audio-hoz csak egy volt. A wlan-t és webcam-ot meg a packard bell oldalról véletlenül kipróbált HWVendorDetect program adta meg (Atheros és LiteOn).
    A packard bell power management nem tudom használ-e valamit, de biztos ami biztos felkerült.
    Ezek után csak a win személyre szabása maradt hátra (pl WinSearch kikapcs) meg pár program (firefox, nero és pár apróság).

    Ami még időnként foglalkoztat, hogyan lehetne pár fokkal szoftveresen levinnni a hőmérsékletet (cpu és gpu üresjáratban 50-55 közt van - 55-nél bekapcsol a venti és 52 környékén kikapcsol - terhelés alatt 63-65 közt) de ez nem feltétlenül ide tartozik.

    Murphys2 által említett openhardwaremonitor bevált és szépen mutatja egész hosszú időre visszamenően a hőmérsékleteket.

    Az AMD Vision Control Center-t sajnos nem tartalmazta az AMD driver, és utólag telepítve 1-2 órán belül "megette" a szabad memóriát (üzenet figyelmeztetett is, hogy zárjak be programokat), így le kellett törölnöm. Ez volt talán a legnagyobb probléma eddig.

    Ha nálad szoftveres a gond akkor rendszerújratelepítéssel és csak a legszükségesebb driver-ekkel és programokkal használva nem szabadna hogy hibákat adjon a gép.
    Esetleg HDSentinel, vagy hasonló merevlemezteszt is ajánlott és Memtest86 ez egyébként linux telepítőkön is rajta szokott lenni.

    Remélem csak szoftverrel van baj!

    ui: A Social Networks gombhoz tartozó alkalmazás csak előretelepített gépeken található, utólag nem lehet telepíteni...(a packard bell honlap szerint) de talán rá lehet varázsolni más gépről.

    [ Szerkesztve ]

    Philosophers are people who know less and less about more and more, until they know nothing about everything. Scientists are people who know more and more about less and less, until they know everything about nothing. /Robert E. Swain/

Új hozzászólás Aktív témák