Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarPet
tag
-
DarPet
tag
Hát az abit honlapján találtam vmi interaktív biosmatatós részt, a lényeg, hogy nyomd meg az OCGuru menüpontban az uGuru utillity-n belül az F8-at (OC On The Fly), így hozzáférsz majd a lezárt beállításokhoz (remélhetőleg
).Szerk: bioshoz link
Ha jól láttam akkor dos-os felület, tehát csak floppy-ról fog menni (vagy ppendrive-ról, de az komplikáltabb, hogy elfogadja... egyszerűbb a floppy) -
DarPet
tag
válasz
Weetjoue
üzenetére
Biosfrissítés volt?
Esetleg nem adtak valamlyen tuningprogit a laphoz (CD-n), mint amilyeneket az újakhoz szoktak (mint pl. az EasyTune a gigánál)?
Esetleg kerre valami olyat, hogy AUTO órajelen van-e a proci, ha igen, akkor tedd manualra.
Mindjárt belenézek a kézikönyvbe, aztán visszaírok... Kül. a szorzót nem is fogod tudni változtatni sztem... Bár lehet, hogy a 775-ösöknél már lehet...MmDorian: a P4-ekre a hatalmas hőtermelés miatt kell a jó hűtő... mondjuk nekem prescott-os procim volt, az fűtött, mint egy kazán... Kül. ált. tuningnál megfelelő lap is kell a tuninghoz, de a hűtés sem elhanyagolható a stabilitás miatt... Kül. egy asrockban is jól lehet tuningolni, pl. egyik ismerősöm 150%-on hajtotta az e2xxx prociját gyári hűtővel...

-
DarPet
tag
válasz
Weetjoue
üzenetére
Üdv!
Nem olyan elavult ez a deszka, főleg, mert megnéztem az ABIT honlapján a CPU kompatibilitást, és van mit belerakni

Annyi, hogy max egy 1066-os FSB-vel rendelkező procit tud kezelni. Így pl. egy E7200-as (vagy E7300-as a féllel nagyobb szorzó miatt
) esetleg jó megoldásnak tűnhet, főleg, ha jól kifogja az ember itt, ph-n. Ezek a tuningképességeikről is ismert procik, mint a core2 Duo széria általában. Véleményem szerint még egy E2xxx-es szériás proci is jelentős sebességjavulást okozhat, de a legjobb természetesen egy 7xxx-es (vagy az egyedüli extrém ami belemegy, az x6800.
Érdemes csemegézni, és feltenni a legújabb biost. Kül. lehet, hogy az alt+F1 kombinációra ennél a lapnál is előjönnek a haladó beállítások...Én is egymagos 3ghz-s p4-ről álltam át dualcore-ra (igaz, h AMD oldalon, de nekem nem volt más választásom, mert lap is kellett...) és jelentősen megnőtt a sebessége a gépnek.
Tuningnál a lényeg: a nagyon jó procihűtő. -
DarPet
tag
válasz
delektatos
üzenetére
Próbáld meg a BIOS-ban a Ctrl+F1 kombinációval, lehet, hogy előhívja a haladó beállításokat.
-
DarPet
tag
Ilyennel én is találkoztam az előző konfigomnál... alapból 100mV-val többet adott a procinak, de legalább 5 éve stabilan megy a gép még most is
. Talán így akarta a gyártó stabilizálni a feszellátást... legalább is én erre következtettem (nekem egy ASUS P4S8X-X lapom volt 2.4-es celeronnal, és a hőmérséklet is a gyári hűtővel max 55 volt minden más hűtő nélkül...).A BIOS-ban vmi ilyesminél kéne lennie, hogy "VCore", vagy hasonlók. A haladó beállítások a lapok egy részénél a Ctrl + F1 kombinációval hívhatók elő, lehet, hogy ott lesz. Én a helyedben hagynám gyári beállításon, biztosan tudták a gyártónál, hogy miért van úgy...
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- Bontatlan! Mega AKCIÓ! 2028.12.11 Gari! Apple Macbook Air 15.3 M4! 10C/16GB/256GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

).