- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen egeret válasszak?
- Bluetooth hangszórók
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez most arra vonatkozik, hogy mikor jön az elszámoló SMS, akkor a végére írják hogy minimum fizetendő pl. 5.000Ft? Én sem értem miért van ez, mikor maga a tartozás 40-50 000. Bár én abban a pillanatban elutalom a teljes összeget felfele kerekítve, így levan tudva, és nincsen az hogy elfelejtem, mert aztán lenne nagy gebasz.
-
válasz
mecsek20 #6696 üzenetére
Majd ha megkapod az április közepi SMS-t, jelzed majd légyszi, hogy az tartalmazni fogja-e a minimum fizetési összeget vagy már nem?
Elméletileg ugye nem fogja tartalmazni, ha valóban elég csak önkényesen törölni a megbízást.---------------------------------
@Jhonny06: Én sem értem pontosan a lényegét, arra gondolnék, hogy kezdő hitelkártyásoknak van inkább a szolgáltatás, de hiába, ha a teljes összeg törlesztésének a hiányában attól még ugyanúgy jönni fog a bünti. Max esetleg kisebb mértékű.
-
mecsek20
tag
OTP direktben törölhető, én is így tettem, működik.
-
Sziasztok!
Valaki közben el tudta intézni személyes bankfióki látogatás nélkül azt, hogy megszüntesse a minimum fizetési megbízást a hitelkártyájával kapcsolatosan?
Ugye ez a funkció vált fizetőssé márciustól és egyébként sincs rá szükségem (még kényelmetlen is, mert utólag le kell vonnom a teljes tartozásból és csak az úgy kapott összeget törleszteni).
Volt itt ötletként, hogy egyszerűen csak törölni azt az adott csoportos beszedést, de én sem gondolom azt feltétlenül "hivatalos" eljárásnak.
Internetes OTP Direct-em van, bár olyan érzésem van, hogy ehhez személyesen kéne intézkedni.
-
namenlos
tag
válasz
Drenadar #6687 üzenetére
Vélhetőleg nem csoportos beszedessel fizetsz, ez főleg azokra vonatkozik, mivel nekik leállították a terheléseket.
Ha átutalással fizetsz, ugyanúgy törleszthetsz továbbra is, kamatra/tőkére elszamoljak, viszont ha nem fizetsz, késedelmi kamatot nem számolnak fel.
Többszázezer kölcsön fut, nyilván ki kell minden banknak informatikailag alakítania, hogyan fogja mindezt nyilvántartani, kezelni.
Inkább azt tartom viccnek, hogy éjfél előtt kijon egy rendelet, ami éjféltől hatályos... persze hogy káosz lesz belőle.
-
KicsiRegő
tag
válasz
INTELligent #6688 üzenetére
Természetesen nem, ugyan úgy nincs extra díj, mintha iCsekk-et használnál.
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Ha a Simple appon keresztül fizetek be csekket (nem vagyok OTP-s), akkor azért számol fel tranzakciós díjat az alkalmazás?
-
Drenadar
veterán
válasz
namenlos #6686 üzenetére
ez vicc. vicc a köbön. a mondatban egyik részben azt írják hogy lehet fizetni tovább utána meg hogy majd tájékoztatnak. oszt miről tájékoztatnak? ha befizetem a törlesztőt akkor tán megbüntetnek?
vagy a számviteli jogszabályok ellenére nem könyvelik le? vagy mi a rákért nem tudták kiírni egyértelműen, hogy a további törlesztés változatlan feltételekkel megy tovább, annak akadálya nincs?
itt már csak az a kérdés hogy mi lesz a menete a felfüggesztésnek, annak hogy valaki fizesse tovább nem tudom hogy ezen mit kell ülniük. -
A törlesztés folytatásához szükséges folyamatról tudtok valamit? Amíg van fizetés, addig nem akarjuk felfüggeszteni.
-
namenlos
tag
OTP személyi kölcsön 5,67%-os kamattal: [link]
-
namenlos
tag
Aki tudja és biztos a jövedelme, az inkabb a hitelét fizesse. A moratórium nem ajándék, nem lesz ingyen senkinek. A bankoknak annyi információjuk van, mint a lakosságnak, azaz kb. semmi. Nagy hirtelenjében annyit tudtak tenni, hogy leállították a beszédeseket, de sok helyen elég komoly IT fejlesztések kellenek, hogy most ezt az "épp fizetni akarom/épp nem akarom" ügyfélkérelmeket kezelni tudják a számlavezető rendszerek.
-
Hosssszu
őstag
Nem vagyok egy pénzügyi zseni, szóval lehet hülyeséget írok.
De nem úgy van, ha fizeted tovább, akkor nem változik semmi?
"5%-os map+ ba kellene betolni a torlesztot" Most amikor a GDP az előrejelzések szerint a béka segge alatt lesz, biztos ez lenne a jobb megoldás, ahelyett hogy tovább törleszted a hitelt?
Tényleg nem vagyok pénzügyi guru, szóval lehet rosszul gondolom. -
Tyca
senior tag
válasz
bigdady #6677 üzenetére
Kene erre egy kalkulator a bankok reszerol, mindenki ki tudna szamolni, hogy mennyivel no a tartozasa a moratorium miatt. En most vettem fel csok + allami tamogatasu hitelt 25 evre, de ha a futamido tulnyulik a 25 even (marpedig tul fog a moratorium miatt), akkor a vegen mar nem jar az allami tamogatas elvileg. Ezt nem artana a torvenynek tisztaznia. Most amugy azon filozom, hogy a moratorium alatt 5%-os map+ ba kellene betolni a torlesztot
-
bigdady
nagyúr
válasz
Remekelek28 #6675 üzenetére
De csak annyival lehet kitolni amennyi a moratórium ezért emelkedik.
dptrsk: igen kamatos kamat is van vszínűleg de ez sem derül ki a rendeletből hogy még a ki nem fizetett kamat is kamatozik-e mit a tőke, de egyékén az elenyésző szvsz
-
bigdady
nagyúr
Meg kell nézni most a havi törlesztőben mennyi kamatot fizet valaki. Azt szorozd fel december 31-ig kb 8 hónappal (ha változatlan a kamatszint idén) na ezt oszd le a maradék dec 31-től induló naptól a futamidőd végéig a maradék hónapokra. Ennyivel nő a törlesztő 2021-től. Szerintem.
Én pl 45e havi törlesztőt fizetek: 35e tőke 5 kamat 5 kezköltség 2025-ig.
(Szerintem a kezelésit kell fizetni mivel a törvény nem írt csak tőkét kamatot, illetve még nem egyértelmű szóval tegyük fel nem kell azt sem az egyszerűség kedvéért):
Idén még 8 törlesztőm lenne, ezért tőkével nem számolok mivel a moratórium idejével kitolódik a futamidő, vagyis havi 10e Ft-ot kell csak számításba venni ami 8 hónap alatt 80e Ft. Ezt a fennmaradó 2021-2025-re vonatkozólag vagyis 4 évre kell elosztani vagyis 48 hónappal, ergó a törlesztőm 80/48=1666 Ft-al emelkedik majd vagyis 45 helyett 46,6e Ft lesz.
Ennyi. -
Hosssszu
őstag
válasz
Drenadar #6670 üzenetére
Szerencsére nem vagyok érintett. Van ugyan hitelkártyám, de mivel mindig időben visszafizetem így a visszatérítés miatt inkább pluszban van. Munkahelyem is van még, meg tartalékom is szerencsére.
"hanem mikor kiborul a bili, miszerint hogy ezt miért nem mondta el sem a média, sem a kormány, se senki. érted?"
Igen, így már értem és teljesen egyetértek!
Sajnos a kormány kommunikációja finoman fogalmazva is gyászos, nem csak ezen a területen, hanem kb. mindenhol.
De ez már nagyon off téma. -
Drenadar
veterán
válasz
Remekelek28 #6667 üzenetére
Egy szót nem ír a magyar közlönyben megjelent kormányrendelet arról, hogy a bank nem alkalmazhatná azt, hogy a kamatterhelés a kifizetés napjáig szól.
De ez sehol máshol nem lesz drasztikus probléma, csak és kizárólag ott ahol eléggé horror magas a kamat 40%+. -
Drenadar
veterán
válasz
Jhonny06 #6662 üzenetére
Nem, nem azért hozták az intézkedést, hogy ne kamatozzon a hitel, sem azért hogy a bankok most 9 hónapnyi bevételtől elessenek.
Azért hozták, hogy a jelenlegi szituban akinek anyagi nehézsége lép fel, a hitelét ne kelljen fizetnie. És ez teljesen más... a kormánynak nem az a fontos, hogy xy-nak ne emelkedjen a tartozása, hanem hogy ne legyen nagyobb gond / pánik. -
Drenadar
veterán
válasz
Hosssszu #6657 üzenetére
hát lehet azért, mert te magad is érintett vagy és ezért értelmezed úgy, de félre értelmezed. Nem azt várom, hogy mások bajba kerüljenek (aki hitelkártyát vesz fel úgy hogy nincs pénze az bajban van már akkor), hanem mikor kiborul a bili, miszerint hogy ezt miért nem mondta el sem a média, sem a kormány, se senki. érted?
-
dptrsk
addikt
válasz
Remekelek28 #6667 üzenetére
Kitolódás is egy lehetséges kimenetel, de nem 8 hónappal, hanem mondjuk 10zel a felgyülemlett extra kamat miatt.
-
namenlos
tag
válasz
Remekelek28 #6665 üzenetére
Azért 120, nem pedig 112...
-
namenlos
tag
válasz
Remekelek28 #6661 üzenetére
Nem egyről beszélünk. A nyolchavi kamat tőkévé alakul. Tegyük fel, hogy most 120 hónap van hátra "X" összegű tőketartozással. Ha lejár a moratóriumot, utána is 120 hónapnál lesz a futamidő, de "X + nyolchavi kamat" lesz a tőketartozás. Nem azt mondom, hogy mindenkinek drasztikusan fog emelkedni, de kvázi a meghitelezett kamatot is vissza kell fizetni.
-
alakesh
tag
Nekem most küldött az OTP egy mailt a moratóriumról. Pont most készültünk személyi kölcsön felvételére, a legrosszabbkor állították le az értékesítést...
-
Jhonny06
veterán
válasz
Remekelek28 #6661 üzenetére
Szerintem sem emelkedik, szimplán kitolódik a futamidő, ami nyilvánvaló. Nem is lenne semmi értelme ennek az intézkedésnek, ha közben kamatozna a hitel, hiszen pont azért hozták a rendeletet, hogy ne szívjanak a hitellel az arra rászorulók.
-
Remekelek28
őstag
válasz
namenlos #6660 üzenetére
Viszont ahogy a fentebbi cikkben is van,ha kitolódik ugyanannyival a futamidő,akkor nem emelkedik.. De ennyi erővel,amit ti irtok,azt is irhatnánk,hogy a töke miat is emelkedhet később a törlesztő,hiszen,azt is visza kell fizetni,ami most elmarad. Nem csak a kamatot.. De mondom,lesz olyan lehetőség is,hogy 8-9 hónappal kitolódhat a teljes futamidő. Én is ezt választom.. Oké,igy tovább kellene fizetnem. De az adig nem fizetett összegeket félrerakom és beleforgatom majd a tőkébe,ezáltal csökkenni fog a későbbi havi törlesztőm.. Illetve a fenálló tőketartozásom. Reális számitásom szerint 2 év mulva már nem lesz hitelem.
-
namenlos
tag
válasz
Remekelek28 #6658 üzenetére
A törlesztést függesztik fel, nem a kamatozást! A nyolchavi kamatot utólag meg kell fizetni, az annuitas miatt vélhetőleg tőkésítve lesz, azaz ennyivel megemelkedik a tőketartozas, ami a törlesztőrészlet emelkedését fogja eredményezni. Szintén az annuitas miatt, aki a törlesztés elején van, annak jobban, aki a végén, annak kevésbé emelkedik.
-
Hosssszu
őstag
válasz
Remekelek28 #6658 üzenetére
Ha lehet hinni a napi.hu-nak, akkor érdemes tovább fizetni. Persze ha van rá lehetőség. [link]
-
Remekelek28
őstag
válasz
Drenadar #6656 üzenetére
De,2 éve lakáshitelt vettem fel. Változó kamatozásút. De évente változik.
Igazábol nem is tudom egy hitelen mi tud kamatozni. Van egy tőke része,meg van a kamatrésze a havi törlesztőmnek. Ez évente fix. 30 ezer , ebből kb 12 a tőke 18 a kamat. Ha emelkedik a jegybanki alapkamat mondjuk 1%pontot alkor a következő éves megállapitásnál már 32-33 ezer ft lesz a törlesztőm 1 évig.
De itt semmilyen egyéb kamat nem kell hogy rámenjen csak azért mert felfüggesztik 8 hónapra. . Főleg pl a teljesen fixeseknél.
Talan a havonta változó személyi hiteleknél mehet majd rá minimális.
Nem csak a tőketörlrsztést,hanem a kamattörlesztést is felfüggesztették. -
Hosssszu
őstag
válasz
Drenadar #6656 üzenetére
"De igazából nem tudom miért akarok itt bárkinek bármilyen pénzügyi alapismeretet átadni. akkora idióta vagyok komolyan mondom."
Azt nem tudom hogy idióta vagy-e, vagy sem. De [ezen] hozzászólásod alapján (főleg az utolsó mondat) rosszindulatú biztos hogy vagy.
Nem értem hogy szerinted mi a jó abban ha valaki bármilyen hitele miatt bajba kerül és miért várod ezt a pillanatot. -
Drenadar
veterán
válasz
Remekelek28 #6655 üzenetére
Te is félre értettél valamit
csak az újonnan felvett hitelek esetében van kis kamat... aki egy fél éve egy éve felvett horror személyi hitelt, annak maradt a kamata annyi...
A hiteleknél nem a jegybanki alapkamat határozza meg a hitel kamatszázalékát, hanem a szerződés amit vállal a hitelfelvevő. De lehet te még sose vettél fel hitelt.
De igazából nem tudom miért akarok itt bárkinek bármilyen pénzügyi alapismeretet átadni. akkora idióta vagyok komolyan mondom. -
Drenadar
veterán
válasz
Jhonny06 #6650 üzenetére
Nincs befagyasztva semmi. Csupán nem muszáj semmit se fizetni. de a hitelek a kifizetés napjáig kamatozik.
egy hülye pl, ha valakinek még lenne 5 havi 10 ezer ftos részlete, és majd ő 9 hónap múlva folytatja a törlesztést, nem az lesz hogy akkor onnantól fizesse még a 5x10 ezret, hanem a 9 hónap kamata rájön még. csak hát ezt nem nagyon mondja a média.
Szóval: csak a kamat / tőke / költség lett szünetelve, és tudomásom szerint csak és kizárólag az élő hitelszerződések (engedményezett, végrehajtás alatt lévő hitelekre ez nem érvényes), a kamat/költség számítása/terhelése nem. -
Jhonny06
veterán
válasz
herdsman12 #6651 üzenetére
Az mondjuk érdekes kérdés, hogy a hitelkártya törlesztőkkel mi van, mert az egyrészt hitel, másrészt minden hónapban hozzáadódik a hitelkártya egyenleghez, mintha vásárolnál vele.
De ezen logika alapján a sima hitelkártya vásárlások utáni kiegyenlítés szerintem sincs felfüggesztve, mert az kvázi nem hitel.
-
Drenadar
veterán
de nagyon nagyot fognak nézni azok az emberek akik most önkényesen a FB miatt nem fizetnek, és szembesülnek vele majd 2021ben hogy elég rendesen kamatozott a tartozásuk... főleg egy hitelkártyánál...
már várom....
-
bexinho23
őstag
Szerintetek jelen esetemben érdemes eurós számlát nyitnom, hogy a megtakarításos számláról még átpakoljam a csekély összegű megtakarításom (8millió)? Személyes ügyintézést elkerülve megoldható? Smart csomagban vagyok.
-
vidaila
senior tag
Az új rendelet szerint akkor nem lehet fizetni hitel kártyával?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
canniball #6640 üzenetére
Én soha nem használtam ezt a lehetőséget, de mivel ez egy csoportos beszedés, azt nézném meg a helyedben, hogy a folyószámlát kiválasztva az OTPdirektben mit látsz a Bankszámla -> Közüzemi számlák, beszedések -> Csoportos- és hitelbeszedési megbízások -> Lekérdezés, módosítás, törlés menüjében. Elvileg itt kellene lenni a hitelkártya-törlesztéshez egy felhatalmazásnak, amit kellene tudnod törölni.
Azt viszont nem tudom, hogy ez szabályos lemondás-e, és a következő hónapban már meg sem próbálja a hitelkártyarendszer a terhelést, vagy megpróbálja, nem sikerül, de a díjat meg levonja a próbálkozásra.
-
canniball
nagyúr
Köszi! Közben átszaladtam a hirdetményen, 03.01-től változtak ezek a díjak (is). Sms persze (nyilván "véletlenül") pont erről nem jött (mármint a minimum fizetendő összeg levonásáról), ha nem bogarászok a netbankban fel sem tűnik.
Azt meg tudod/tudjátok mondani, hogy ennek a beszedését vajon ki lehet online (akár netbankban, akár telefonon keresztül) kapcsol(tat)ni vagy csak személyesen a bankban? A netbankban hirtelen nem találtam ilyen opciót, az otp oldalát megnyitva pedig nem ugrik fel a chat ablak mint korábban. -
canniball
nagyúr
Nincs most időm a hirdetményeket bújni
, hitelszámlás kérdés következik.
A havi díj (zárlati díj) nálam 291Ft-ra nőtt (281Ft-ról); illetve megjelent egy olyan, hogy "minimum fizetendő összeg besz. díja" 119Ft (eddigi ez ingyenes volt). Változtak a díjak vagy csak nálam történt valami szokatlan? -
dokee78
félisten
Kíváncsi vagyok a pénz intézetek,segítenek-e azokon a hiteleseken,akiknek például kiesik fizetés,mert éppen a munkaadójuk leáll a korona vírus miatt?
-
válasz
WNorbert85 #6634 üzenetére
Nem lehet, ez biztonsági funkció, ilyenkor várj pár órát és újra vásárolhatsz.
-
dptrsk
addikt
válasz
WNorbert85 #6634 üzenetére
netbankon tuti nem, talán telefonon tudnak segíteni.
-
dptrsk
addikt
válasz
WNorbert85 #6632 üzenetére
Akkor ez lesz a gond, van egy darabszám limit is amit elértél, nem tudom ez mennyi darabot takar, de szerintem 10 körül lehet.
-
dptrsk
addikt
válasz
WNorbert85 #6630 üzenetére
Nem vásároltál sok alkalommal a mai napon ezzel a kártyával?
-
saelin
veterán
válasz
sirarcheer #6613 üzenetére
Be kell majd battyogni a bankba, mert a netes belépő jelszavamat elfelejtettem. Mindent felirtam csak azt nem.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
sarkanyolo2 #6625 üzenetére
Amúgy egy kicsit elcsúszott a számítás, a 0,22% díj éves, a minimum 786 forint meg negyedéves. Szóval ha valakinek olyan számlája van, meg olyan papírokat tart, amire a maximális 0,22%-ot számolják (TBSZ, NYESZ, Prémium számla olcsóbb, OTP alapok tartása olcsóbb, OTP részvény tartása ingyenes), akkor 5 és fél millió forintos állománynál már megvan a negyedéves 3000 forintos számlavezetési díj.
(5.500.000 * 0,0022) / 4 = 3.025
-
Otp app: jelzi, hogy van 2 üzenetem. Rámegyek, ott már csak 1 van, ha azt megnyitnám, kapásból összeomlik az egész. 3x is sikerült reprodukálni.
-
tomp
félisten
Mivel megjött a SMART csomaghoz a csere kártya így bevittem a bankfiókba a régit mivel megkértek rá. Be kell vinnem, hogy ne legyen neki valami díja.
Elég hosszú ideig tartott a kártya bevonás de megtörtént. Netbankban viszont még mindig ott van a kártya mint aktív. Ez így normális? -
Peter.70
addikt
válasz
sarkanyolo2 #6617 üzenetére
Értékpapírszámla díja : 100.000 EUR alatti részre évi 0,22%, de min. 786 Ft
100.000 EUR feletti részre évi 0,11%
Akkor hogy is jön ki az a 3000/negyedév? Az kb 60.000.000.- Ft-os számlán lévő összeget feltételez -
namenlos
tag
A hitelkártya(számla) a folyószámlától teljesen független (utóbbi nélkül is lehet hitelkártyád), ezért minden díjat közvetlenül arra terhelnek.
Bonus-nak minden hónap 13-án, míg a Bonus Gold-nak 11-én van az elszámolási időszak utolsó napja, azaz az ezt követő nap jön az SMS, hogy mennyit kell visszafizetni a megadott határidőig. Van egy minimum összeg, amit mindenképp vissza kell fizetni, meg a teljes fennálló tartozás. Fontos, hogy a teljes tartozást fizesd vissza, ha ez nem megy, akkor nem való neked hitelkártya, abban a hónapban a bank nyert.
Ez az "egyből visszatölti a fő számláról"... ez a csoportos beszedés lesz. Lehet kérni, hogy a minimum fizetendő összeget vezessék át a folyószámládról, vagy a teljes összeget. Erre az SMS-ben küldött fizetési határidő napján kerül sor, azaz nem egyből. DE: ez eléggé feláras kényelmi opció, ha a teljes tartozásra adtál megbízást (mert Te adtál megbízást), az 1.081 Ft minden alkalommal, ha a minimum összegre, akkor "csak "119 Ft. Ha Te magad utalod át az OTP-s folyószámládról, akkor az általában díjmentes, és ez esetben nem indít csoportos beszedést a rendszer a fizetési határidő napján, így megspórolod az előbbi költségeket.
Ha a költési időszak alatt utalsz rá pénzt - azaz az SMS előtt - annak nincs sok értelme, mert csak túlfizetésben parkol a számládon a pénz, ill. nem fogja csökkenteni a felhasználható hitelkeretedet. Azaz, 1 milliós keret esetén, ha elköltesz 800 ezret, de azt két nap után vissza is utalod, abban az időszakban már akkor is csak további 200 ezret költhetsz (és ha ezt túlléped, büntetnek is)!
Szóval érdemes lenne, kicsit utána olvasni, hogy történnek a dolgok, mert csúnyán lefognak húzni vele, vagy add vissza - bár ha ezt az első hat hónapban teszed, még annak is van díja.
-
MrPeekaboo
senior tag
Nálam ma reggel egy számlafizetés/díjnet menüből korábban indított értéknapos utalás feldolgozás során elutasítva hibával nem teljesült. Újrapróbálva sikerült. Korábban nem tapasztaltam ilyet.
-
sarkanyolo2
őstag
válasz
asuspc96 #6615 üzenetére
Szia!
Ajánlom figyelmedbe a következő topicot a portfólión.
OTP DIrektbroker = egy kalap szarAz értékpapír számla költsége asszem ~3000 forint negyedévente + a bróker 2200 havonta, 5 mély könyv, élő adatokkal.
Havonta egyszer biztos rossz, amiben annyi az előny, még ha be se lépsz aznap, figyeled ezt a fórumot és ha baj volt, dobsz egy emailt nekik reklamációra, hogy fel vagy háborodva és azt a havi direktbróker díjat már kapod is vissza. Ha még lenne kérdés, írj.
Nekem most épp ki van kapcsolva a DirektBróker. Annyi előnnyel jár, hogy nem 15 perc késlelttetésű adatokat látsz, és ha több mint 2 részvény tranzakciós műveletet végzel egy hónapban már megéri. + Amúgy időarányos, szóval 2200/X nap. Bekapcsolod, műveleteket elvégzed, és mondanám hogy ki is kapcsolod, de csak személyesen lehet bankban...
-
asuspc96
senior tag
Helló,
Szeretnék érdeklődni, hogy aki próbálta már az OTP által nyújtott direktBróker meg smartBróker szolgáltatásokat, mi a véleménye róluk ?
Meg úgy ámblokk, az OTP brókerrészéről ?
Most szeretnék csinálni értékpapírszámlát, hogy tudjak kereskedni a tőzsdén, de olvastam itt, hogy egy-két tagnak igen meggyűlt vele a baja, és nem tűntek valami boldognak az írásaik -
Tyca
senior tag
Sziasztok! Hitelkártya ügyben kellene egy kis segítség.
Most lettem otp-s, lakáshitel miatt. A hiteles csaj rám dumált egy hitelkártyát is, hogy milyen jó lesz, ha erről vásárolok. A lényeg, hogy még meg sem kaptam a kártyát, de már levonták a hitelkártya egyenlegemből a kártya árát. Kapásból azt se értem, hogy miért nem a fő számlámról.
A másik, hogy azt mondta a csaj, hogy úgy állítja be a hitelkártyát, hogy vásárlás esetén egyből visszatölti a fő számláról a költést, tehát nem lehet abból gond, hogy elfelejteném. Na most ez nem látom, hogy így működne.
Gondoltam akkor majd átutalok rá kézzel, meg is történt az utalás, látszik a hitelkártyás tranzakciók között a bejövő utalás, de az egyenleg mégis mutatja a hátralékot. (a felhasználható egyenleg kevesebb, mint a hitelkeret).
Vagy nem így kell visszatölteni? Sose volt ilyen hitelkártyám, nem vágom -
saelin
veterán
válasz
sirarcheer #6611 üzenetére
-
sirarcheer
senior tag
-
saelin
veterán
Sziasztok!
Se OTP-n, se simplepay-en keresztül nem megy a QR kódos befizetés. Próbáltam az OTP-s app hagyományos nem QR kódos fizetését is, de nem tudja azonosítani a csekkeket. Plusz simplepay kér egy azonosító kódot, 5 jegyű, amit a megadott telefonszámomra kellene küldenie, de nem kapok semmi SMS-t. Az oldalukon leellenőriztem a számot és stimmel. Megvan halva a rendszer?
Szerk: 50-ik próbálkozásra sikerült.... Ez a rendszer egy szar.
-
Jumpom van, idén 40 forintért utaltam legutóbb a netes fiókomat használva. Így találod meg, amit szeretnél: "Eseti átutalás" -> "Nem saját számlák között". Itt még számít, hogy bankfiókban vagy neten/appban vagy telefonon akarsz utalni. Természetesen akkor a legolcsóbb, ha egyedül csinálod az utalást az "OTPdirekt internetes vagy SmartBank szolgáltatáson keresztül"
-
scream
veterán
Hali!
Hirdetmény alapján nekem nem egyértelmű, hogy a saját Jump számlacsomagról, nem saját, de OTP-n belüli számlaszámra való egyszeri forint-forint utalás milyen költséggel jár? Illetve hogy járok a legjobban?
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Ma este próbáltam fizetni egy kártyával. Ahol Simplepay van, ott sikerült, ahol az otpbank-os felület, ott nem sikerült fizetni. Jártatok már így? Vagy valami rendszerhiba van?
-
Normi™
őstag
válasz
szabogabor10 #6600 üzenetére
sirarcheer
szabogabor10Köszönöm a választ.Felvettem a kapcsolatot az Otp-vel.Átnézték az elutasított utalásaimat,válaszként azt kaptam,hogy a közlemény,illetve a kedvezményezett mezőbe ne írjak ékezetet...és lőn világosság megtörtént az utalás.Állítólag valami hiba az új rendszerben,de orvosolni fogják.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Opel topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- alza vélemények - tapasztalatok
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos autók - motorok
- Garmin topik
- További aktív témák...
- Seasonic Focus GX 850 Gold tápegység (garis 2033-ig)
- Chieftec SMART SERIES GPS-500A8
- Apple iPhone 14 128GB Akku: 87%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple Watch Ultra 2 49mm LTE Megkímélt, Karcmentes, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Újszerű Lenovo Thinkpad T450 laptop (14HD+/I5-G5/8GB/128SSD/Magyar) - 1 év garancia, ÁFA számla
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest