Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
Értem. Gigabyte és MSI alaplapokról csak Intel platformon van tapasztalatom, hibátlanul működtek, de az AMD topikokban úgy látszik, hogy több velük a gond AMD platformon, mint egy ASUS-szal például.
Nekem csak ASUS és AsRock AMD lapjaim voltak, pöccre mentek a proci berakása után és NVMe-ről is bootoltak még BIOS frissítés után is
Ezekről az alaplapokról sok tapasztalat van és kevés az esélye a problémáknak.
-
PuMbA
titán
"Tény hogy több gond van amd vel."
És hol ez a tény? Ha Reddit-et vagy YouTube-ot írsz, ne is firtassuk tovább. Nekem a környezetben van sok gép AMD és Intel procival is, valamivel több AMD és mindegyik kiválóan működik
Nekem is volt AMD-s és Intel-es gépem is mielőtt azt hiszed, hogy csak AMD-m volt és ugyanolyan jól működtek. Ez a tény, nem az interneten ismeretlen emberek ki tudja mi alapján levont következtetése.
-
PuMbA
titán
Az emberek 85-90%-ánál vagy tudja vagy nem, de felhasználói hiba van. Ez tény. Bugok meg mindenhol vannak, de nincs olyan, hogy az Intel jobb és az AMD rosszabb. Mindkettő gyártó procijai nagyon jól működnek (kivéve most a 13 és 14. generációs Intel procik fagyása, ami esetén még az Intel se tudja pontosan a hiba okát) és a netes fikázások ezért félrevezetőek. Mentsd nyugodtan, mert így van
Ha nem így lenne, nekem is évek alatt biztosan nagy bugokba kellett volna futnom, de nem futok. Én valami különleges kiválasztott ember lennék, akit elkerülnek a bugok? Nem hiszem, hogy ebben bárki hinne.
-
PuMbA
titán
AMD-nél ugye még az is előfordult kb. 1 éve, hogy a YouTube-ot elárasztották az fps dropos videók, illetve amikben a minimum fps sokkal rosszabb volt az Intelnél, aztán később kiderült, hogy a túlhúzás okozta. Igaz, hogy a szintetikus tesztek alapján stabilnak tűnt a CPU tuning, de a processzor már nem működött megfelelően.
Ilyen hozzá nem értő emberek tesznek ki YouTube videókat meg írnak Reddit-re sajnos, akiknek fingjuk sincs semmiről. Akik azt hiszik, hogy tuningoltak egy régebbi procit és azt a tudást egy-az-egyben átvihetik egy újabb procira. Nem....minden architektúra és generáció máshogy működik és más tudás kell hozzá. Szóval ezek mind felhasználói hibák....
-
PuMbA
titán
Én nem mondom, hogy te találtad ki. Én azt mondom, hogy a hiba abból fakad, hogy sokan nem értenek a géphez és nem tudják, hogy X program mit okoz Y programnál
Emlékszünk arra az esetre, amikor a Razer egér beállító programja fagyásokat okozott?Igen. Itt volt hír róla a PH-n. Amikor az RGB vezérlő szoftver bekavart a játékokba? Igen. Amikor az ASUS saját alaplap szoftvere az Armoury Crate belassította a játékokat? És sokaknál ilyen szemét programok vannak fent, aztán csodálkoznak, hogy problémás a gépük. Reddit-re bárki írhat bármit és nem tudhatjuk, hogy a gépük megfelelően van-e karbantartva vagy csak felhánytak rá 100db programot és lesz, ami lesz. Ez a Reddit hátránya. Én mindig csak mosolyogva figyelem ezeket, ahogy írják, hogy ne rakjuk fel ezt a drivert, mert probléma lesz vagy ne rakjuk fel azt a drivert...én meg felrakom és nálam nincs probléma. Nem hiszek a Reddit-nek.
-
PuMbA
titán
És nálam akkor miért nincs? Ez olyan, hogy tele van a Reddit azzal, hogy kijön egy új AMD VGA driver és fikázzák, hogy ez romlott el meg az romlott el. Nekem 1,5 éve egy gondom sincs egyik driverrel se, pedig mindegyiket felrakom, amint kijön. A Reddit azzal is tele van, hogy a Windows Update ezt meg azt rontotta el, miközben nekem 3 éve gondtalanül működik a rendszerem, szinte már unalmas, hogy semmi se történik. Miért van ez?
Mert a felhasználók nagy része felrak mindenféle szirszart a gépére, ami más programokban hibát okoz. A felhasználók azt se tudják, hogy drivere csere esetén instabillá válhat a rendszer az eddig megszokott tuning beállításokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest