Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen pendrive-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
addikt
Reggie az oracle szoftverek licenszéről beszélt, amiket magszám alapján lehet licenszelni.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Reggie0
félisten
Arra gondoltam, hogy az oracle azert nyomja az armot, mert magonkent adja el az oracle szoftverlicencet es az armbol tobb mag kell ugyanahoz, mint x86-bol.
De persze felig meddig vicc, ezert van az oraclenek egy core licensing factor tablazata es jopar arm maghoz alacsony szorzo parosul, hogy kompenzaljak. Nyilvan, ha valtozik a piaci megoszlas majd ez is valtozik a sajat maguk javara.Itt a tablazat: [link]
Igazabol ha lenne tokuk nem szarakodnanak a procinkenti lebontassal, hanem siman egy sajat benchmark value-hoz kothetnek linearisan, csak hat az tobb munka is lenne, meg lehet nehany hardvergyarto haver is felhordulne, mert nem tudnak mindig ujabbra cseretletni az osztalyon beluli procikat generacionkent.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
A szoftvereik licenszéről beszélt. A gyengébb magok miatt több magos verziót kell licenszelni. A csoda arm nem működik olyan jól a valóságban, mint ahogy a benchmarkokban, és a prospektusokon.
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
ddekany
veterán
"azért itt erőben igencsak le vannak maradva, főleg az ARM"
Vannak ARM CPU-k amik a desktop igényekre vannak, és ha csak a CPU teljesítményt nézzük, nincsenek lemaradva. Ott a Snapdragon X Elite, ami az új ARM-os Windows gépekben van, vagy az Apple féle M-akárhány. Az x86 csak az ökoszisztéma/megszokás miatt előnyös, maga az utasítás készlet architektúra (ISA) az vacak. Játéknál meg az is visszaüt, hogy nem nVidia, és még csak nem is Radeon, hanem valami Adreno, vélhetően eléggé csiszolatlan Windows driverrel. Meg persze hogy nincs ARM-ra fordított változat a legtöbb játékból... De ez ilyen ördögi kör, hogy azért nincs, mert játékos ember úgysem vesz ARM-es lapost.
-
vezeralmos2
senior tag
Az ARM sokkal előrébb tart szerintem mint amennyi jelenleg látszik belőlük, csak a piac miatt nem tudnak még lépni.
A Galaxy Note 9 Dex Stationra csatlakoztatva megnöveli a processzor teljesítményét. Böngészős benchmarkok alapján kb. akkora teljesítményre képes pár wattból, mint egy FX-6300. Az FX viszont nem tud lejátszani 5k60fps videót, a Note 9 pedig le tud, de nagyon sok szintű hardveres gyorsítás van benne.
És a Cortex A-55 processzor ami ebben a készülékben is van, már 2014 óta létezik.
Az ilyen Geekbench, Antutu stb. benchmarkok pedig szerintem nem relevánsak, csak marketing, az Apple javára.[ Szerkesztve ]
Thats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
Ribi
nagyúr
Én is full laikus vagyok, de én azt látom, hogy pl. apple chip minden csak nem gyenge és az ipar egyre több területén jön az arm. SW átmogatás még tényleg nincs a magaslaton, de a trend az, hogy terjed mint állat. Biztos annak is kell majd egy nagyobb lépés valamiféle egységesítésre és kitduja mikor lesz ez. Ha lesz. Mobil fronton is teljes káosz van, de ettől még nincs 1 x86 telefon se. Intel meg Amd sem azért fognak össze mert minden szép és jó. Ők is látják a trendet és hát lépni akarnak. Desktop gépek meg az ARM legnagyobb hátráltatója meg az MS. Nem lennének ennyire nyomik már nagyon más szelek csörgedeznének vagymi. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Villanyszerelés
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DIGI internet