Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #105 üzenetére
Persze, azt meg fpga is alig bokodi. De ezek mar szelsoseges cutting-edge alkalmazasok, nem az atlag.
-
fatpingvin
addikt
ez egy példa volt amit írtam, nem pedig egy kizárólagos megoldás. MCU-val is nyilvánvalóan lehet realtime jelfeldolgozást csinálni, ezt viszont limitálni fogja az input interfész mintavételi frekije. példa: Arduinoval nem fogsz mondjuk PCIe buszon jelalakot vizsgálni RF frontend nélkül, mert az ADC a buszórajel frekvenciájára se tud felmenni, nem hogy ott még legyen akkora felbontása hogy jelalakot láss. nyilván tudnék realisztikusabb példát mondani de most ez jutott eszembe, kéretik nem megkövezni.
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #103 üzenetére
Nem ezt mondtad
De mint mondtam, mikrovezerlon nem csak I2C busz van, tehat hibas erveles azt allitanod, hogy mivel az I2C lassu ezert mikrovezerlovel nem lehet realtime komolyabban szurni.
Amugy ertem amit mondasz, csak pusztan nem igaz a teves kovetkeztetes miatt.
Masfelol a realtime ertlemezese sem ugy van ahogy sejteted, ugyanis az nem azt jelenti, hogy abszolut rovid ido alatt vegez, hanem annyit, hogy azt hogy alkalmazastol fuggoen, de garantaltan zart intervallumon belul. Azaz pl. a lakasfutes vezerlesnel(nagy tehetetlensegu, lassu rendszer) ha 1 masodperc alatt garantaltan eloall az eredmeny az is real-timenak szamit, erre egy 10 megas 8 bites mikrovezerlo is eleg lehet.
-
fatpingvin
addikt
ezt mondtam én is. I2C nyilván nem egy villám, szóval realtime és főleg szűretlen nagy sávszélt igénylő adatátvitelre nem alkalmas. viszont arra oké, hogy ha van egy mondjuk DAC+preprocessing frontended FPGA-n, ami feldolgozza és szűri a jelfolyamot, az így preprocesselt adatfolyamot már I2C-n is el tudja mesélni egy MCU-nak ami csinál vele akármit (leginkább USB-n küldi mondjuk egy host gép felé, vagy amit akarsz)
én erről beszéltem, nem másról. -
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #101 üzenetére
Dehogynem. Az I2C, ha akarod se tud gyors lenni. Az egy felsokat mikrovezerlot nem tud etetni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest