- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cholard
tag
Üdv mindenkinek!
Én is Opera használó vagyok, és nagyon tetszik a progi, meg vagyok elégedve. Főleg a fülhasználat, az egérmozdulatok (9.01) meg a kliensek integráltsága jön be. Most viszont találtam 1-2 apróságot.
1. láttam másnál is, és jelentkezik nálam is, hogy az iwiw-re macerás belépni, ha bent vagyok, meg elcsúsznak a gombok stb
2. ami jobban zavar a következő: a jojatek.hu-n nyomom elég gyakran. az egyes szobákba való belépésnél új ablak jelenik meg, ahol lehet látni a szobában lévőket+chatelni. Nos, egyik napról a másikra azt tapasztaltam, mindenféle elállítgatás nélkül, hogy ez az ablak elindulás után bejön és azonnal be is záródik. Próbáltam már reinstall (opera), meg állítgattam a java beállításokat, de nem tudtam kiküszöbölni a hibát. Arra rájöttem, hogy valami a java-val van. Az explorer meg megy simán. A java Jre5.08 van fenn.
Valami ötlet? Borzasztóan zavar, hogy nem tudom megcsinálni, pedig jó volt!!!
Előre is köszi az ötleteket."A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."
-
Cholard
tag
Üdv mindenkinek!
Elég régóta Operát használok érdemi munkára, és non bejön (jegyzetek, email, egérhasználat nonnon jó!!!) Olvasgattam a fórumot és láttam, hogy van pár oldal, amit (sajna) hibásan jelenít meg Az én weboldalam is ilyen, ahol a képgalériában a miniatűröket nem lehet léptetni, hanem kinyújtja a képernyőszélességet, hogy mind látszódjon (elég kényelmetlen). ff alatt is ugyanez a problem, IE alatt teljesen jó. Az oldalt frontpage-el készítettem (tudom, tudom, de ennyire volt időm...)
Orvosolható a problem, vagy könyveljem el, mint "nem kompatible valami" és használjak más böngészőt ilyen esetben?
Köszönöm az értékes érdemi hozzászólásokat!"A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."
-
Cholard
tag
Üdv mindenkinek! Szeretném az operát alapértelmezett levelezőnek használni, azaz vele letölteni az mailokat illetve írni. Be lehet állítani, hogy a messenger is ezt használja? Eddig a mesiben az outlook express volt, de nem akarok kettőt használni... Remélem tudtok segíteni.
"A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."
-
Cholard
tag
Üdv mindenkinek!
Látom a korábbi kérdésemre ( miszerint be lehet e állítani az opera e-mail kliensét alapértelmezettnek a windowsban ) nem érkezett ötlet, most lenne kettő újabb: van e lehetőség arra, hogy a megnyitott fülek tartalmát lássam előnézetben (mint amikor fölé mutatok az egérrel) egy ablakban (a firefoxban láttam ezt az előnézeti képet). A másik kérdés, hogy sikerült a hircsatornákat aktiválni (ez egy új menüpont lett) és szeretném a webpanelekhez (az oldalsávhoz) adni. Megoldható valahogy? Nem találtam erre lehetőséget... Hátha tudtok segíteni...[ Szerkesztve ]
-
Cholard
tag
válasz h_143570 #5238 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Az email alapértelmezést átállítottam, így mail írásakor az operát tölti be - itt be lehet állítani valamilyen paranccsal, hogy a mail ablak jöjjön be? (itt ilyen opera.exe -mail vagy hasonlóra gondolok)
Az oldalak előnézeti képén azt értem, hogy mint pl a TV karik softjában van, hogy minden csatorna előnézete.. a firefoxban láttam, gondoltam ebben is hátha van. A fülek váltásakor mutatja ezt az előnézetet amire gondolok.
Az RSS beállítás sajnálatos, hogy még nem gondoltak rá, kipróbálom az ötletedet!Még valami... ha két környezetben is használom az opremámat (pl lapin munkahely + otthon) és különböző a hálózati konfig, akkor lehet e külön profilokat megadni? Eddig úgy láttam, hogy a IE beállításait használja az opera.
Mégegyszer köszi a segítségeket![ Szerkesztve ]
-
Cholard
tag
Üdv Mindenkinek!
rendszertelepítés előtt állok, és szeretném elmenteni az operám minden beállítását (hivatkozások, gyorshívó, mailok, mail beállítások, sajátgombok, webpanelek stb). Gondoltam rá, hogy elmentem az egész opera mappát és az application tartalmat is, de korábban azt olvastam, hogyha többszöt frissítettem az operát, akkor érdemes újra rakni, mert teleszemeteli magát a korábbi verziók maradványaival. A szinkronizálás nem ment mindent, ezért kérdezek: van e kifejezetten erre a célra progi, vagy milyen mappákat/file-okat kell lementenem?"A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."
-
Cholard
tag
Üdv mindenkinek!
A kérdésem az, hogy meg lehet e változtatni az oldalsávon a levelezés nézetben a postafiókok sorrendjét? Konkrétan: felváltva van egy e-mail fiók, illletve egy hírüzenet. Szeretném rendezni, hogy külön e-mail fiókok, külön hírüzenetek stb.. van rá lehetőség?
Köszönöm előre is, ha valaki tudja, és meg is írja a választ!"A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."
-
Cholard
tag
Üdv mindenkinek!
Régóta használom már az operát, és annak levelezőkliensét az outlook mellett. Most szeretnék erre áttérni teljesen. Az outlookban mivel lehet mappákat létrehozni, egy "mentett" mappába teszem pl azokat a leveleket, amelyek a reg kódjaimat tartalmazza az egyes oldalakhoz. Az operában nem tudom így elkülöníteni őket, azt vettem észre. Az is elég lenne, ha felcímkézhetném. Itt jön a kérdés: meg lehet változtatni a címkék elnevezéseit, vagy esetleg újakat létrehozni? Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!"A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."
-
Cholard
tag
Üdv mindenkinek!
Több éve teljes megelégedéssel használom az Operát, és egyre több funkcióját használom ki. Az Outlook Express mellett használom levelezésre is, és most szeretnék teljesen áttérni csak erre. Egy apró kérdésem lenne csak, ami kényelmi funkciót szolgálna ki: át lehet e nevezni valahogyan a címkéket? Nekem nem túl szerencsés kategóriák vannak létrehozva, örülnék, ha szabadon változtathatnám őket, vagy újakat adhatnék hozzá. Nem találtam rá eddig megoldást... arra is gondoltam, hogy a magyar nyelvi fájlban egyszerűen a fordított szöveget pl. "értékes" átnevezem, de nem tudom, működne e biztonságosan (gondolok itt az eltérő ékezetes karakterek esetleges használatára), nehogy összeomoljon később.
Valaki tud megoldást a kérdésre? Előre is köszönöm a válaszokat!"A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."
-
Cholard
tag
válasz Penge_4 #8463 üzenetére
Köszönöm a választ! Tartok tőle, hogy egyéb megoldás nincs... Maradok az átnevezésnél, és elmentem a nyelvi fájlt. Frissítéskor elég visszamásolni (míg meg nem változik).
Köszönöm még egyszer a segítséget!"A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."
-
Cholard
tag
Hali mindenkinek!
Ismerkedem a levelező használatával és sikeresen meg is szabadítottam magam minden gmailes levelemtől... hiába az IMAP nem viccel, még jó, hogy nem volt semmi fontos benne. A kérdésem az lenne, hogy be van állítva 5 pop3-as e-mail cím elég régóta és most egy gmailes Imapnak. Találtam az Opera mappájában korábbi naplózásnak tűnő mailmentéseket (szerintem azok, évszám szerint csoportosítva) és van 2 "rejtélyes" mappa is:lexicon és store. Ezek elég tetemes mennyiségű helyet igényelnek, és ezt nem szeretném. Milyen mappák ezek? Le lehet törölni őket? Azt akarom, hogy csak az általam külön mappába helyezett levelek maradjanak meg (jelszavak, regelések stb).
Előre is köszönöm a segítő válaszokat!"A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."
-
Cholard
tag
Üdv mindenkinek - újra segítséget kérek. Beállítottam a gmailos postafiókomat IMAP-al. Egyelőre nem nagyon értek hozzá (van egy olyan érzésem, hogy nem is nagyon van mit, mert "mappákat" azaz nézeteket hozhatok létre, és amit állítok a kliensben, azaz az Operában, az a szerveren is "állítódik" azaz törlés olvasás stb...).
Gmailban engedélyeztem természetesen az IMAP-ot. Az Opera letöltötte a mailokat, hurrá, de lenne pár kérdésem (ezek alapján rájönnék a korábban feltett mappákkal kapcsolatos kérdéseimre is):
-ha letörlöm a leveleket a végleges törléssel, az Opera újraindítása után újra letölti őket a szerverről, azaz megmaradnak a gmail szerverén... hogyhogy? nem kellene törlődniük?
-hogyan tudok olyan szűrőt csinálni, hogy egy adott partnercsoport tagjaitól kapott mailok egy adott mappába érkezzenek?Előre is köszönöm a segítséget, és elnézést, ha túl alapvető dolgokat kérdezek, de próbáltam utánaolvasni, viszont nem kaptam választ a kérdéseimre...
Itt viszont mégiscsak megfordulnak hozzáértők. Szóval köszönet minden támogatásért!"A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."
-
Cholard
tag
válasz Cholard #8472 üzenetére
Elnézést az off-ért de közben megtaláltam a kérdésemre a választ, hátha másokat is érdekel:
"-a Gmail alapvetően nem mappákra, hanem címkékre tervezte a levelezés struktúráját
fő különbség a mappák és címkék között, hogy míg egy levélre rátehetünk több címkét is Gmail esetében, addig egy klasszikus IMAP megvalósítás esetében egy üzenet egyszerre csak egy mappában helyezhető el, hacsak nem duplikáljuk a levelet (átmásoljuk) több mappába is
-ezért itt például egy törlés kicsit máshogy működik, mint egy klasszikus IMAP postafióknál: üzenet IMAP törlésekor a Gmail csak leveszi az adott mappa címkéjét a levélről, és rátesz egy speciális címkét ([IMAP]/Trash). Azért nem törli a levelet, mert ha pl. egy üzenetet több mappában is látunk (a több címke miatt), ha az üzenetet tényleg törölné, akkor az összes mappából (címke alól) törlődne, ami nem lenne túl praktikus.
-Ugyanezért a “Kuka” ürítése sem triviális, nem lehet a levelezőkliens “kuka ürítése” funkcióját használni, hiszen akkor csak ezt a speciális [IMAP]/Trash címkét törölné, a levél maga bentmaradna az “Összes levél” között. Persze van megoldás: az [IMAP]/Trash ürítését a benne lévő levelek Gmail “Kuka” mappába történő átdobásával kell megtenni. Ami valljuk be, nem túl felhasználóbarát.""A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."
-
Cholard
tag
Hali mindenkinek!
Egy apróság miatt kérnék segítséget: kíváncsiságból letöltöttem az opera oldaláról az Opera 10.53 USB-s változatát, a pro-t. Ha ezzel indítom a google.hu-t, akkor a nyitóoldalon hasznos kis keresőikonok vannak típus szerint csoportosítva (pl szótár, wiki stb). Ezeket hogyan tudom a telepített Opera alá bevarázsolni? Előre is köszönöm a válasz(oka)t, ha tudtok segíteni!"A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."
-
Cholard
tag
Üdv mindenkinek!
Szeretnék mentést csinálni az operám beállításairól (stb), mivel másik rendszert akarok telepíteni (xp -> win7). Az Operabackup progit használnám.. csaképp xp alatt megcsináltam a mentést, win7 alatt pedig nem állít vissza, a pro kellene. De nem tudom elérni a vásárlást... tudtok javasolni valamit?
Előre is köszönöm a válaszokat!"A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."
-
Cholard
tag
Üdv!
5-ből 4 alkalommal, ha bezárom az operát (néha, ha mail érkezéséről felugró értesítés jelenik meg akkor is) lefagy a gép 1-2 másodpercre. win7 64-bir van fenn, és a 10.61 tiszta telepítés, a korábbi rendszer profil mappáját és a mail mappát másoltam be csak.
Tapasztalt valaki ilyet, vagy rakjam újra az operát?"A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."
-
Cholard
tag
Látom, pörög a topic. Nekem újra van két kérdésem:
ha levelet kapok valakitől, fel lehet venni a partnerek (neadj isten, egyből egy azon belüli csoportba) közé, anélkül, hogy a partnert előbb hozzáadnám, majd a partnerek rendezésénél áthúznám a megfelelő helyre?
Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy bizonyos partnerektől kapott e-mail megjelölt legyen? Vagy végig kell állítgatni, hogy ki az a 15-20 ember, aki a szűrőhöz tartozik, vagy lehet egyszerűbb módon is? Talán a szűrő tanulása pont alatt?
Előre is köszönöm a segítő válaszokat!"A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."
-
Cholard
tag
Üdv mindenkinek!
Kipróbáltam az opera link szinkronizációt. Hogyan tudom letörölni az összes "feltöltött" könyvjelzőmet? Már van sok olyan, amit letöröltem az operában, és nem akarom, hogy a következő szinkronizálásnál letöltse őket, de sok idő egyenként kigyomlálni. Gondoltam letörlöm az eddig feltöltöteket, hogy újra feltölthessem azokat, amik kellenek, utána a másik gépre letölthetem őket. Félek, hogy a gyorshívó ablakok közül is a régiek elfoglalják az újak helyét, így azok elvesznek. Tudtok ebben tanácsot adni?
Köszönöm a segítő hozzászólásokat!"A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."
-
Cholard
tag
Üdvözletem!
Két kérdésem volna:
-az első a minap feltett kérdésemhez kapcsolódik: hogyan lehet a myopera.com-ról letörölni az összes könyvjelzőmet, illetve hogyan lehet törölni gyorshívó tagot?-a második: pár napja azt vettem észre, hogy az egérművelettel, ha a jobbklikk+jobbra műveletet használom, a google keresőben nem a következő oldalnyi találatra megy, hanem másik google keresőablakra ugrik át. Nem tudom mitől változhatott meg, nagyon zavaró, hogy nem tudok így lapozni...
Köszönöm a válaszokat!
-
Cholard
tag
Üdv!
Nem tudom, tud e valaki segíteni ebben, de feltűnt, hogy egy ideje a noob.hu-n tárolt képeket nem tudom megnézni a beépülő preview popuppal. Aztán rájöttem, hogy megnyitni sem tudom a képeket. Ami érdekes, hogy két gépemen az opera 11 fut, azzal nem megy (és az explorerrel sem), míg amin a régebbi Opera, azon meg tudom nyitni.
Ha a víruskeresőmet letiltom (nod32) az sem segít (gondoltam, hátha az akaszt be neki valami tiltólista dolog miatt esetleg...)
Találkozott ezzel már valaki? Vagy nálam lehet beállítási problem..."A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."
-
Cholard
tag
Üdv mindenkinek!
Tegnap engedtem az Operának, hogy frissüljön 11.52-re. Most veszem észre, hogy minden oldal alján ott figyel egy fekete sáv: You can block any contents or elements by Contentblockehlper!
Nem járok olyan oldalon, ahonnan gyanítanám, hogy összeszedtem valamit... Mi lehet ez? és főként: hogy lehet eltűntetni?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Nintendo Switch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Politika
- VoLTE/VoWiFi
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - Ryzenhez! Baromi olcsón!
- PC játékok
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest