Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cholard

    tag

    válasz Cholard #8472 üzenetére

    Elnézést az off-ért de közben megtaláltam a kérdésemre a választ, hátha másokat is érdekel:
    "-a Gmail alapvetően nem mappákra, hanem címkékre tervezte a levelezés struktúráját
    fő különbség a mappák és címkék között, hogy míg egy levélre rátehetünk több címkét is Gmail esetében, addig egy klasszikus IMAP megvalósítás esetében egy üzenet egyszerre csak egy mappában helyezhető el, hacsak nem duplikáljuk a levelet (átmásoljuk) több mappába is
    -ezért itt például egy törlés kicsit máshogy működik, mint egy klasszikus IMAP postafióknál: üzenet IMAP törlésekor a Gmail csak leveszi az adott mappa címkéjét a levélről, és rátesz egy speciális címkét ([IMAP]/Trash). Azért nem törli a levelet, mert ha pl. egy üzenetet több mappában is látunk (a több címke miatt), ha az üzenetet tényleg törölné, akkor az összes mappából (címke alól) törlődne, ami nem lenne túl praktikus.
    -Ugyanezért a “Kuka” ürítése sem triviális, nem lehet a levelezőkliens “kuka ürítése” funkcióját használni, hiszen akkor csak ezt a speciális [IMAP]/Trash címkét törölné, a levél maga bentmaradna az “Összes levél” között. Persze van megoldás: az [IMAP]/Trash ürítését a benne lévő levelek Gmail “Kuka” mappába történő átdobásával kell megtenni. Ami valljuk be, nem túl felhasználóbarát."

    "A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."

Új hozzászólás Aktív témák