Hirdetés
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Apple notebookok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- SSD kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
Nem, ahogy korábban is írtam (vagyis Ruari írta, én csak őt ismételtem), 1 hónap, minimum pár hét múlva lesz (az ő véleményük szerint) olyan stabilitási szinten, hogy a snapshotokba bekerülhessen, aztán majd a snapshotokból lesznek végleges verziók.
Mivel júniusra ígérték a Linux buildet és eddig sem foglalkoztak nagyon azzal, hogy bugos marad, gondolom ki is adják a 10.54-et június elején, majd (mivel 0.01-es verzióugrásoknál sosem kaptunk új fícsört) jön a 10.60 alfa a WebM támogatással és a remélhetőleg pár HTML5 szabvány implementációjával és valamikor év végén fogunk kapni egy 11.00 alfát, amiben már lesz hardveres gyorsítás.
De megoldható, olvasd el a postom alján a kis kék tipp részt. Átpakolod a DLL fájlokat és viszi a WebM videókat.
[ Szerkesztve ]
-
HelloWorld
tag
Biztosan jó helyre másolod azt a gstreamer mappát? Felülírod vele az ott lévő gstreamer mappát?
Nálam egy régebbi (10.52-es Portable Opera van fent), az E:\ meghajtón: E:\Opera10.52RC4_usb\
Ebben van egy gstreamer mappa: E:\Opera10.52RC4_usb\gstreamer\
Én ezt írtam felül a WebM release \gstreamer mappájával, és működnek a HTML5-ös videók (az már más kérdés, hogy többnyire összeomlik miattuk az Opera). -
huskydog17
addikt
Értem, szóval még mindig nincs VEGA. Nagyon nagy a csend a VEGA rendszer körül. 2009-ben már azt írták, hogy a 10-es Operában lesz, de még a 10.60-osban sincs. Van valami friss infó arról, hogy mégis mikorra várható?
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
HelloWorld
tag
* Hogyan lehet eltünteni az idegesítő "menü" feliratot a Logo- mellől??
1. Beírod az Operába, hogy opera:about
2. Megkeresed az Opera mappája bejegyzést, és innen kimásolod az Opera profiljának elérési útját.
3. Megnyitod az Opera mappáját (ami az imént kimásoltál).
4. Itt megnyitod a \locale\hu\hu.lng fájlt Jegyzettömben
5. Rákeresel a menü szóra. Valami ilyesmit fog találni:
606160820="Menü"
6. Innen kitörlöd a Menü szót, de az idézőjeleket otthagyod:
606160820=""
7. Elmented a fájlt, bezárod, és megnyitod az Operát.
Elméletileg most már nincs ott a menü felirat. -
Penge_4
veterán
DivX: Letiltod a WebPlayer plugint, megnyitod a videót, egy placeholdert kapsz a hiányzó beépülő helyén, arra rákattintasz, a felugró popupban egérrel kijelölöd az URL-t, majd megnyitod és töltheted.
A pipelining a kezdetektől fogva be van alapból kapcsolva a letöltéskezelője pedig többszálú. Vagy mire gondolsz?
-
dqdb
Topikgazda
Egy user JS csak az éppen betöltött oldalba tud belenyúlni, a fájlrendszerbe nem képes írni (biztonsági oldalról csúnya is lenne ...).
Pontosan mit szeretnél? Egy teljes site-ot vagy annak egy részét lementeni? Mert arra ott van például az Offline Explorer. Vagy csak egyetlen oldalt képekkel együtt? Akkor Ctrl+S és fájltípusként válaszd ki a Web csomag vagy HTML fájl képekkel formátumot.
Ajaxos oldalt nem fogsz tudni semmilyen módszerrel lementeni, a Flash esetén lehet minimális esélye, hogy az Offline Explorer boldogul vele (streaming esetén az sem).
arnyekxxx: első lépésként Ctrl+F12 > Haladó > Böngészés > Eszköztippek megjelenítése opciót kapcsold be. Második lépésként a státuszsort kell eltüntetni a Shift+F12 > Eszköztárak > Állapotsáv opció kikapcsolásával.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Penge_4
veterán
A K-Lite felrakja a DivX Webplayert ha úgy telepíted. Ha 10.70-et használsz egyszerűen letilthatod az opera:plugins oldalon, ha 10.6x-et, akkor pedig az opera:plugins oldalon megkeresed a vonatkozó részt, kimásolod az útvonal végén lévő DLL nevét és a .dll kiterjesztést és beleszerkeszted a Program Files\Opera\defaults\plugin-ignore.ini fájlba egy sorral a legalsó alá.
Utána újraindítod a böngészőt és már nem lesz DivX Webplayer.
Az időintervallum passz. Fél év múlva még maximum csak a 11 készül el, de pontos dátumot a fejlesztők se tudnak. Remélem nem sietik el, mert akkor megint bugos lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
Ha már itt tartunk, ezt nem rég találtam.
Sikerült működésre bírnom vele az XHR-t és még pár GM specifikus megoldást, beleértve a Local Storage sajátosságokat.
-
Penge_4
veterán
(#11912) F34R: Mit? Az urlfilter.ini-t? Érdekes lenne...
(#11913) Recon: A profilodban (%appdata%\Opera\Opera) megnyitod az urlfilter.ini nevű fájlt, ha nincs akkor simán létrehozod (új szöveges dokumentum), bemásolod a a linkelt tartalmat, elmented és átnevezed urlfilter.ini-re.
Egyszer kell megcsinálni, utána több gondod nincs vele.
(#11915) troller: Igen. És mindig más-más oldalakon.
-
Penge_4
veterán
Ezért teljesen felesleges ilyen szarokat a böngészőbe integrálni, csak sajnos ezt is divatba hozta pont az, amelyiknél fél óráig tekeri a vinyót az urlclassifier3 nevű fájl.
Adathalász védelemmel foglalkozzanak az adathalászat elleni védelemre szakosodott szoftverek és ellenőrizzenek minden HTTP-n átfolyó URL-t, akkor a böngészőkompatibilitás is megoldott.
Aki igényli az telepítse és anyázza inkább azt, ha sok a false positive.
-
Penge_4
veterán
IPB-nél beléptet, a hiba nálad van.
Letöltésre: [link] - Ezzel még tökölni sem kell, mert beírod a captcha-t előre, majd a script végigpörgeti magának a 30 percet és elindítja a letöltést. Sajnos csak egyet lehet betárazni, mivel lejár az a rohadt session.
Nem jönnek lassabban, csak az Opera átlagol a letöltésvezérlők meg ugrálnak. Ha nem hiszed próbáld ki stopperrel.
oGet helyett használj JDownloadert.
Könyvjelzőkezelőben (Ctrl+Alt+B vagy Ctrl+Shift+B) jobbklikk->Bookmark all opened webpages
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Igen tudom, dqdb válasza után egyértelmű volt, csak azért írtam le, hogy néha mekkora balfax tud lenni egy user (ebben az esetben Én)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
G4bi89
senior tag
"egyenlőre muszály biciglizni külömben..."
-
Dictator^
veterán
Akkor legalább nem user specifikus probléma.
A report végigment 15 perc alatt majd: There is no detailed information available for this crash.Igen néha jön be, de van amikor egymás után 2x, van amikor 10 videó után csak.
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Penge_4
veterán
HWA 11.5-ben (esélyes, hogy lesz előtte 11.10 További Tab Stacking fícsörökkel és lehet, hogy 11.20 is (bár az szerintem már nem, tekintve a nagy nyomást minden oldalról).
WebGL pedig akkor, ha Release Candidate lesz belőle, lásd a Web Sockets-szel is hogy beszopták. A Google-nak van apparátusa ilyen faszságok implementálására, az Opera inkább kivár, elvégre
1: Nem ő diktálja a trendeket.
2: Attól, hogy Operában van valami még nem jelenti azt, hogy használni is fogják a webfejlesztők.
3: Amíg az IE8 és az alatti változatok ki nem pusztulnak a webes forradalom elmarad. Persze kicsit engem is zavar, hogy néhány játék a html5games.com-on nem olyan gyors, de ez van. -
AtHoS
nagyúr
Sajna, miután levette, egyből vissza is kerül oda , tehát nem megoldás
Próbáltam kikapcsolni az Eszköztárak beállításainál, ami első ránézésre rendben is lett volna, mivel mindkét Extensions toolbar-t külön ki lehet jelölni, de egy opera újraindítás után automatikusan a másik is ugyanolyan kikapcsolt állapotba került és szépen eltűnt.
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
Penge_4
veterán
1: WebGL még working draft.
2: HW gyorsítás lesz, de nem egy x.10-es verzióban, hanem 11.50-ben.
3: WebGL is lesz, de nem mindegy, hogy a Google terjeszti be ezeket az ötleteket a W3C-hez, tehát van már neki nagyjából konkrét elképzelése, hogy mit akar, vagy egy 3. féltől származó erősen pre-alfa minőségű specifikációt implementálnak.Ettől függetlenül Gradiens-t és MultiColumn Layout-ot azért vártam. Ez remélem még lesz benne és nem fogják eltolni 11.50-ig, mert ezek tényleg nem nagy dolgok...
A bugok javításáért viszont respect. Végre már betöltődéskor az anchorra ugrik és végre van Win7-es fájlmentő ablak.
A képátméretezésért csúnyán nézek, mivel nem lehet kikapcsolni, ha a véglegesben sem lehet még csúnyábban fogok nézni.
De legalább megtapasztalom hogy éreztek (és éreznek) azok, akik utálják a Tab Stackinget.
Dispatch event még mindig nincs, a Snap Links harmadik módozatát viszont a tabnyitási buggal véglegesen kivégezték.
A fejlesztők hiányoztak az óráról, ahol a boolean/integer deklarálásának módját tanították?
Más: A Magyar Opera főoldalán másnál is automatikusan a Sagar Chandrás videóra ugrik?
-
vv5204
senior tag
-
dqdb
Topikgazda
Inkább a user JS fejlécébe írd be a következő sorokat:
// @exclude http://sg.hu/*
// @exclude http://www.sg.hu/*
// @exclude http://myvip.hu/*
// @exclude http://www.myvip.hu/*Így kevesebbet kell kattintgatnod
Update: én ezt használom, mindenhol jól működik.
A Linkifier Plus kódja jobban tetszik (elegánsabb megoldást használ, na ), de olyan esetekben, amikor az oldalon a beágyazott scriptek linkeket tartalmat, teljesen megvadul. A használt megoldás hátránya, hogy nem lehet rajta úgy módosítani, hogy jó legyen ezeken a helyeken is (tipikusan Ajaxos oldalakon szívtam vele, amíg leváltottam).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
A opera:config#UserPrefs|PluginPath címen a lista végéhez pontosvesszővel elválasztva fűzd hozzá a C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC mappát, keresd meg lejjebb a Mentés gombot, és indítsd újra az Operát.
Legközelebb lehetőleg ne kicsinyített képet töltsél fel, mert a Firefox screenshotból konkrétan semmi sem látszik, és az Operásból se túl sok minden.
-
dqdb
Topikgazda
Ha van az oldalon abszolút pozícióval megadott elem, akkor nagyon lassú a görgetés. Rengeteg oldalnál van beállítva nálam CSS blokkolás, mert egy oldalról/alulról beúszó toolbar tönkreteszi a görgetési sebességet. Bonyolult, CSS alapú layoutot, de abszolút pozícionálást nem használó oldalakon is be tud néha lassulni a görgetés, de korántsem olyan mértékben, és ott nem konstans lassú, csak néha lehet észrevenni megugrásokat (amik mondjuk pont a smooth scrolling értelmét nyírják ki).
-
fatal`
titán
Nem az egész sgről beszéltem.
Nézd meg ezt a topicot.
Tudtommal nem, főleg nem Opera alatt, mivel ott nincs hardveres gyorsítás, csak valamelyik 10.7 buildben.
Nem értem miért nem írják át az algoritmust a smooth scrollhoz. Lopják el az FF smooth scroll kieg kódját, az sem érdekel. (Nyílván nem ilyen egyszerű a történet).
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát mondjuk számomra az első és második bekezdésben írtak talán a legkevésbé fontosak. Ezek pont nem izgatnak, inkább koncentráljanak először a fontos, ma már alapnak számító szolgáltatásokra.
Szerk.: "( web , http, ftp https) ezeket színesen jeleníti majd meg dettó mint az operában."
Konkrétan hol jeleníti meg színesítve?Jelszó-szinkronizációt ezzel a LastPass beépülővel is el tudod intézni, ha az megfelel. És ez igencsak cross-browser.
Állítólag biztonságos. Én is használom, eléggé bejövős, persze banki jelszavakat és ehhez hasonlókat azért ne szinkronizáltass vele szerintem.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Penge_4
veterán
"FF- formázott stílust is ki tud másolni ha olyan az adott környezet , itt nem lehet látni de Vbulletin-on a képet is egyből beszúrja nem csak az url-jét , vagy pl benyomod a félkövér betűtípust és nem ez lesz belőle"
Én már találkoztam olyan fórummotorral, ahol Operával(!) is WYSIWYG hozzászólás-szerkesztőbe kapcsolt. Nem tudom IPB volt-e, vagy Bulletin.
Viszont kapcsoltam is ki azonnal.
Nekem már az pozitívum, ha beszúrok egy URL-t, vagy szmájlit, akkor azt a hozzászólásban a kurzor pozíciójába teszi és nem a hozzászólás végére, illetve a kijelölt szövegnek az elejére és a végére tesz BBCode-ot, nem pedig a kijelölést törli és kapok egy nyitó és bezáró BBCode-ot.
Ez utóbbi szerencsére már egyre ritkább, de még azért előfordul. Az SG-n például nem rég javították, hogy Operával is oda szúrja be a beszúrt dolgokat, ahol a kurzor van.
(#13022) Sk8erPeter: "Konkrétan hol jeleníti meg színesítve?"
Nehogy azt mondd, hogy nem vetted észre, hogy Opera 11-től eltűnt a http://, https://, ftp:// file:// és társai és színes bizbaszok (angolul Badge) vették át a helyüket. http-nél és mixed contentnél Web-et ír, https-nél EV certificate nélkül Secure, EV certificate-tel pedig Trusted-et.Ilyesmi... Szerencsére kikapcsolható.
(#13024) hunfatal: "Az autocompletet senki sem érti, ahogy azt sem értem, hogy miért nem jegyzi meg a textareak tartalmát, de szerencsére mindkettőre van kiegészítő, korábban meg volt userjs, ha jól emlékszem."
Autocomplete lehetne, de van rá kiegészítő, szóval ne ez legyen már a legnagyobb probléma. Mondok több olyan dolgot, amire nincs kiegészítő, sem userJS, mégsincs.
Textarea backup azért nincs meg bugos, bonyolult és A.I. kéne, hogy normálisan működjön. Próbáld ki a kiegészítőt például a blog.hu-n. Nem fog működni, mert JavaScriptes textarea van. Azért nem jelenik meg néha a szövegdoboz, mikor szarakszik a szerver.
Nálam mivel nyitva van az oldalsáv ott van a jegyzetek panel, ott mindent meg tudok szerkeszteni, amit végül el tudod küldeni egy Ctrl+C Ctrl+V mozdulattal.
Lehet, hogy nem elegáns, de kényelmes és biztonságos.
A crash kezelés pedig még mindig Operánál a legjobb.
FF-nél hol visszaállítja, hol nem (bár mióta a pipálgatós megoldás van azóta úgy ahogy stabilnak tűnik, meg már elvileg azt a bugot is javították, hogy ha kikapcsoltam a history-t, akkor nem működött a session restore és még csak nem is szólt erről).
Chrome-nál is volt pár kellemetlen tapasztalatom, mikor a sárga "Restore" beúszóra kattintva végtelen ciklust kaptam a sárga "Restore" beúszókból, mert ahányszor rákattintottam homokóra 2 másodpercig, majd újabb crash egészen addig, amíg új sessiont nem kezdtem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest