2019. július 19., péntek

Útvonal

Hírek » TV & Audió rovat

Dühöngenek a Sony A1 OLED tévét használók a fényerőproblémák miatt

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Egy szoftverfrissítéssel érkezett a baj, amely lecsökkenti a fénysűrűséget.

A tavaly bemutatott Sony A1 OLED tévé kategóriájának egyik legjobbja, és ennek köszönhetően komoly sikert is aratott. Viszont a közelmúltban kijött rá egy szoftverfrissítés (PKG6.2858.0082) amelynek telepítése után egyes felhasználók azt figyelték meg, hogy az elektronika elkezdi radikálisan csökkenteni a fénysűrűséget. Ezen a videón az 58. másodpercnél látható a jelenség:

Hasonló problémák viszonylag gyakran előfordulnak más gyártóknál is. Ilyenkor az szokott történni, hogy a kereskedőpartnerek, vásárlók jelzik azt, majd a cég javítja a hibát. Ez történt itt is (itt egy egész nagyra duzzadt topik foglalkozik a témával), ám a kezdetben még viszonylag türelmes felhasználók idővel egyre idegesebbek lettek, hiszen nem érkezett gyógyszer a gondjukra. Volt olyan ember, aki azt írta, hogy az egész foci világbajnokságát hazavágta ez a dolog, más pedig arra panaszkodik, hogy se játszani, se filmezni nem tud a méregdrága tévéjén, és többen írták azt, hogy a vállalat magatartását tiszteletlenségként értékelik. A cég azt ígérte, hogy megoldják a dolgot, azonban a nyár közepén érkezett frissítéssel sem történt ez meg, a tulajok pedig egyre morcosabbak lettek. Végül úgy tűnt, hogy szeptember elején befuthat végre a javítócsomag, azonban a visszajelzések szerint ez egy csomó embernél egyszerűen nem működik, hiszen a probléma továbbra is fennáll.

Sony A1
Sony A1 [+]

A FlatpanelsHD most kézbe vette a dolgot, és felvállalta a Sony A1 tévé tulajdonosainak képviseletét. Saját bevallásuk szerint világos üzenettel keresték meg a vállalat munkatársait, konkrétan azzal, hogy a televíziót megvásárló embereknek fix dátumokra, illetve tökéletes megoldásra van szükségük. Elegük van a hitegetésből, és hogy ezt egészen egyszerűen nem lehet megcsinálni, pláne akkor nem, ha egy zászlóshajónak számító termékről van szó. A dolog most kezd igazán érdekessé válni, hiszen ezt követően a FlatpanelsHD egy csomó támogató üzenetet kapott, tehát úgy fest, hogy a japán vállalatnak a korábbinál szervezettebb ellenállási mozgalommal kell szembenéznie.

Megkérdeztük az ügyről a Sony magyarországi képviseletét, és azt a választ kaptuk, hogy jelenleg is vizsgálják az ügyet, így nem áll módjukban erre vonatkozó információt adni

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.