Hirdetés
- Projektor topic
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
danbenzin
csendes tag
Sziasztok. Gondoltam megosztom, hogy a szerviz menüs adatok szerint a Philips 705-ösön a 4 órás kis kompenzációkon túl a nagy kompenzáció 1200 óra vegyes használat után automatikusan lefutott nálam. Régebben olvastam 2000 és 1500 óráról, szóval ez kicsit meglepett.
Egy másfél éves tévénél annyi jut eszembe, hogy bárcsak lenne időm többet nézni
-
danbenzin
csendes tag
705-ösön a Source gombot megnyomva jelenik meg minden, ami hozzá csatlakozik. Itt fátyolos az, ami nem aktív, erősebben (kiemelve) jelenik meg az, ami küldi befelé a jelet.
A képbeállításnál először az éjszakai ISF képmódot választottam ki, majd mindenféle rásegítést kikapcsoltam (csak a logóvédelem maradt), levittem az OLED kontrasztot (OLED fényt) 25-re és a színt 50-re. Sötétben TV-zek, ott ez a beállítás a kellemes az én szememnek, nem tartotok a beégéstől. És a Dolby Vision jelnél nem nyúltam a beállításokhoz, csak a képmódok közül választottam ki a "gyengébbik" DV profilt, így több részlet megmarad. -
danbenzin
csendes tag
válasz
wyll358
üzenetére
VLC-vel ugyan az a film HDR-ben indul, felugrik a kis üzenet. Kodival megnyitva Dolby Vision üzenet jelenik meg. Pár jelenetet összehasonlítottam, szebb képet játszott le a Kodi. Benne van a pakliban, hogy csak bemeséltem magamnak és a rendszerüzenet egy olcsó átverés, aminek bedőltem
-
danbenzin
csendes tag
válasz
Grampy
üzenetére
én csak a fórumban visszaolvasott sok-sok hozzászólás alapján reagálok. voltak itt ennél sokkal rosszabbak is, sok esetben a cserélt panel sem hozott előrelépést. sőt, bizonyos idő és pár ezer óra használat után is változni fog a kép kicsit. több forrásból is megnéztél hóesést, játszottál a kép beállításaival?
eléggé megmagyarázhatatlan számomra, hogy ha valaki magának vesz tévét, akkor miért másoktól kérdi ki a véleményt. ha tetszik, nézd, ha nem, vidd vissza.
-
danbenzin
csendes tag
@alaves köszi, a Film opció a nyerő nálam. A HDD a fekete USB-n keresztül van csatlakoztatva, úgy érzem, hogy rendben működik. A hangot még nem sikerült megoldanom, a beállításokban nem találtam meg a lehetőségek között a digitális audiot. Nekiugrok még egyszer, lehet a factory reset megoldja. Remélem.
@anrab szintén köszönöm, most már működik. Az volt a gond, hogy a Gboard volt használatban és az ikonokra nem tudtam katintani. Az AOSP billentyűzeten, cseh nyelvet kiválasztva tökéletesen működik.
-
danbenzin
csendes tag
Sziasztok, jöttem egy kis tanácsért.
A Philips 55OLED705-össel van egy aktuális problémám. Szeretném összekötni az erősítővel optikai audio kábellel, hogy a TV-n lejátszott filmek a külső hangerendszeren szólaljanak meg. Hiába van a 2 eszköz összekötve, csakis a TV hangfalai szólnak. A beállításokban sem sikerült megtalálni ezt a passthrough lehetőséget, csak a TV hangszóróit sikerült lenémítanom. Kodi-n a bekapcsolt passthrough-val sem történik semmi. Van tapasztalatotok, ötletetek, hogy mit kellene tenni, hogy ez sikerüljön? Sajnos a régi típusú erősítő miatt a HDMI nem játszik szerepet.
KösziMég pár tapasztalat. Ezzel a TV-vel léptünk be az oled világba. Fantasztikus a kép, nem tükröződik félig árnyékos nappaliban sem, a fényerő 25 OLED fénynél is teljesen elég. HDR-nél először hunyorítok, később megszokja a szem. Az egér kurzorral az Android 9.0-n nem tudok a virtuális billentyűzetre kattintani, a chrome megy és torrentezni is viszonlyag ügyesen tudok a Transmission kliensel. Külső HDD-t formáztam belső tárhelynek, a rá mentett filmeket csak külső lejátszóval tudom elindítani. Idáig mindent is lejátszott. Jó a hangja, a mozgásmegjelenítésben felfigyeltem tökéletlenségre, de egészében nagy megelégedéssel használjuk a TV-t. Ez volt a legolcsóbb OLED a piacon, nehéz elképzelni, hogy a drágább TV-k ennél szebb képet tudnak. Remélem, hogy sokáig ki fog bírni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- LG OLED C1 55"
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Vhiktor