Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulyasa
őstag
válasz danbenzin #63321 üzenetére
A Philips-eket nem ismerem.
Az LG-knél (nálam C1) a passtrough a tévéről akkor működik, amikor külső eszközök közül átkapcsolok vezetékes kimenetre, és ekkor tudom a felajánlott lehetőségek közül kiválasztani az optikait.
Innentől a tévé elnémul és csak a külső eszköz szól.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
alaves
addikt
válasz danbenzin #63321 üzenetére
optikai hang megoldás: [link]
Helyes mozgásjavítás opció: Film vagy Pure Cinema, ezekkel nincs 'tökéletlenség'.
HDD-nél próbáld az USB 2 csatlakozót (fekete).Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
wyll358
tag
válasz danbenzin #66149 üzenetére
Teszteltem most így a droid-os kodival részletesebben is a napokban, igazából papíron tud dv-t, illetve fejlesztik folyamatosan, sőt van is dv/hdr fork, ami direkt erre próbált rámenni, hogy kiküszöbölje az ilyen tartalmak lejátszásának problémáit. De sajnos nem minden esetben működik jól. Nekem kb. 5-ből 2x volt jó. Egyébként lényeg, hogy ha a tv-t dv profilra tölti be, akkor jó eséllyel oké lesz a dolog, szóval ha olyan anyaggal eteted akkor rendben lesz a dv kodival is elvileg, csak hát ha nem épp olyan, akkor vagy le se játsza, vagy szimplán hdr-re, esetleg sdr-re redukálja vissza, sőt olyan is van, hogy rosszak lesznek a színek teljesen.
Egy kis infó sony tv-vel tesztelve (azt nem tudom mi javult esetleg azóta):
some profiles triggers DV, some don't. And those that don't sometimes do if you played one that does before. From fresh reboot, things are pretty consistent but after that not really.
P4 does not trigger anything
P5 triggers DV bright
P7 FEL does not trigger anything
P7 MEL triggers DV bright (but that is the inconsistent one, soometimes does, sometimes does not)
P81 triggers DV bright
.mts that work in SONY player don't work in KODI. But unlike DV profile 5 that has shifted colors in SONY player, the .mts file from Dolby demo disc don't suffer from that problem in KODI. Manually changing picture to HDR and cranking up brightness makes it right. Well, still not DV but almost and way better than without HDR mode.
And then playing P5 again triggers DV bright altohugh TV is not set on AUTO mode but left on HDR because of .mts. So it looks like DV profiles are triggered every time DV is registered and settings under picture options are there only for HDR10 and HLG. Which goes in line of what people were saying that DV can't be switched of at all.Na igazából ilyenek miatt írtam/írtuk, hogy a dv nem a legjobb kodi-val (egyelőre), mert nem az van mint just player-el, hogy ott a bármilyen anyag, fogja lejátsza ahogy kell. Ettől független a kodi szerintem is az egyik legjobb, hdr/dv lejátszásra is alkalmas (itt sajnos nem tökéletes, de már használható szint), meg úgy összességében is egy igen profi cucc.
-
blakey
titán
válasz danbenzin #88325 üzenetére
Egy olyan TV-hez, ami nem tud DV-t, nem kell olyan lejátszó, ami tud, mert nem lesz Dolby Vision, HDR10 lesz. TV-k beépített lejátszói sz@rok, az én szememben, nem én vagyok az, aki azt fogja támogatni.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
- Autós topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- További aktív témák...
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest