Hirdetés
- Otthoni időjárás-állomás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini PC
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple MacBook
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ursache
senior tag
válasz
Ursache
üzenetére
Ide is irok egy updatet.
koszonom a sok tippet es HSZ-t.
Jaja, pendrive-rol valoban nem probaltam, ezt celszeru megneznem.
A vodafone altal adott routermodem tudja az 5ghz-t, az auto steeringet kikapcsoltam, kulon ssid ala vettem a 2.4-t es 5-t, igy valoban gyorsabb lett (170Mbps) a speedtest.net. de megsem igy sem viszi teljesen hibatlanul a 120Mbps (gopro hero 11) HEVC MP4-et.
Es valo igaz, nalam sem merult fel az elmult 5 evben ilyen igeny (azota lg oledezem), meg ez teljesen marginalis, ez mar nagyon nagy bitrata, emiatt valo igaz hogy lesporoljak a gigabites ethernet adaptert, koszi a beirast!
Az usb rj45 eddig nem akar mukodni. Asztali gepen kiprobaltam, azon viszi a >800Mbps-t, de tv-n nem lat ki a netre.. mit ertek ez alatt?
Gradualisan romlott el
eloszor bedugtam, nezzuk: dns-nel hibat irt, de a local gateway-ig el tudott menni. Tehet a 192.168.0.X bejott, de semmi tobb. Aztan most mar az sem.. ez nem tudom mitol, meg nyuzom a napokban.Ha lesz update irok.
-
mc.g
aktív tag
válasz
Ursache
üzenetére
Pendrive-ról le tudja játszani, vagy akkor is akadozik ?
Lehet, a proci sem birkózik már meg vele...Szerintem, a gyártók (de valójában a SoC gyártón is múlik, nem csupán a TV gyártón) arra gondolnak, hogy az átlag felhasználónak, a legtöbb embernek elég a 100Mbps, illetve legtöbben Wifi-n használják. Ilyenkor úgy számolnak "gazdaságilag", hogy néhány vevőt veszítenek akik nem veszik/visszaküldik, de ez kisebb kiadás/veszteség mint amennyit a plusz fejlesztésre kellene szánni, vagy 10Ft-tal minden készülék legyártása többe kerülne, hiszen az eladási árat a marketing határozza meg, ebből adódik mennyit költhetnek gyártásra, és mennyi haszon marad.
A régi lelkiismeretes nagy márkanevek lassan kihalnak/átalakulnak az ilyen olcsóbb konkurencia, és a vásárlók többségének választásai miatt...
Azzal is számolhat a gyártó, hogy aki komoly minőséget akar, annak van erre alkalmas lejátszója, mert az nem éri be a TV saját korlátozott rendszerével.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Ursache
üzenetére
Nem olvastam még sehol, hogy Gigabites lenne a csatlakozó....bármilyen TV-ről is van szó.
Erre megoldás lehet a TV saját Wifi-je.( Bár én magam ellenzem , hogy mindenhol wifi-t használjon az ember.....amelyik eszközön van vezetékes LAN csatlakozó azt azon érdemes használni !!! Wifi maradjon csak a telefonnak , tabletnek és a csatlakozó nélküli laptopoknak ! Kivétel a TV.....mert ott tényleg szűk lehet a Fast Ethernet 10/100-s csatlakozása. )
Az újak már AC-s illetve AX szabványt is tudják.
Sajnos a rádiójelek nehezebben mennek át a falakon a födémen stb...
Ezért célszerű a routert abban a helyiségben üzemeltetni, ahol a TV is van....vagy max 1 fal választja el.
2.4 GHz
- Lassabb adatátvitel
- Nagyobb lefedett terület
5 GHz
- Gyorsabb adatátvitel
- Kissebb lefedett területAmíg a gyártók sajnálják azt az 1-2 dollár plusz költséget készülékenként...addig marad mindenben a Fast Ethernet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni időjárás-állomás
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Parfüm topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Tudományos Pandémia Klub
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
eloszor bedugtam, nezzuk: dns-nel hibat irt, de a local gateway-ig el tudott menni. Tehet a 192.168.0.X bejott, de semmi tobb. Aztan most mar az sem.. ez nem tudom mitol, meg nyuzom a napokban.

Vhiktor