Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Asztrofotózás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Pánik a memóriapiacon
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz
PlanetDada
üzenetére
Szerintem neked is az a bajod mint nekem volt amikor megjött a C9: a piros szín tengelye nagyon sárga felé hajlott illetve agyon volt szaturálva a zöld. Nálam az hozott megoldást, hogy a piros árnyalat csúszkát R9-be tettem, majd a zöldet -20-ra szaturáltam. Így jó a képe. Próbálkozni kell. A beépített demokat viszont ne nézd, az alpesi különösen agyon van tolva színnel, próbálkozni kell valósabb forrásokkal pl Our planet a netflixről.
-
cichlid1
tag
válasz
PlanetDada
üzenetére
Pana GZ950-em van. Szerintem valahol csekkolj egyet, mert nekem nem kellett hozzányúlnom a beállításokhoz annyira természetesre vannak kalibrálva az alap képmódok is. Hollywoodi szakik kalibrálták és persze ez a marketing része de lehet benne azért valami mert nagyon kellemes szemnek tényleg alapból a képe. A tükrözödés az van, hogy a többihez képest a panának jobb vagy rosszabb nem tudom mert csak a panával van atapasztalatom. Én vállalhatónak tartom a mértékét de ez én vagyok.
-
sakal83
addikt
válasz
PlanetDada
üzenetére
Tenyleg mas a szinvilaga. En pana ipsrol valtottam lg eg910vre. Az picit hasonlitott de nem teljesen. Most hasznaltam Pana ex780at amit c8as valtott. Itt valoban nagy a kulonbseg. Ha szereted a panat vegyel egy gz950et amig van. Jobban fog tetszeni mint a c9. Panas kepvilag jo betekintesi szoggel es kontrasztal. Nem fog tetszeni a c9 meg jo ideig ezt garantalom ha sokaig hasznaltal panat:) nem jobb vagy rosszabb az egyik vagy a masik csak más.
-
válasz
PlanetDada
üzenetére
Ha pl kinézel az ablakon, olyan képet látsz mint a panán?
Ha van kerted, állj a terasz ajtóba, lőjj egy fotót és nézd meg a két tévén.Ennyi.
-
Batyops
aktív tag
válasz
PlanetDada
üzenetére
Régi Pana IPS-t megtartani Oled helyett. Na ilyet se hallottam még.
-
blakey
titán
válasz
PlanetDada
üzenetére
Valószínű, hogy nincs jól beállítva, feltételezem, hogy az IPS paneles Panasonic sem volt normálisan beállítva és ahhoz viszonyítod az oledet. Írd le, hogy milyen beállításokkal használod és akkor talán lesz segítség.
-
zozika84
őstag
válasz
PlanetDada
üzenetére
Én Pana plazmáról váltottam LG OLED-re, de nem vettem észre semmi problémát a színekkel. A mozgásmegjelenítés már más tészta, azt szokni kellett
Nekem az OLED színei is egységesnek;természetesnek hatnak. A tükröződés néha valóban zavaró. RTINGS beállításokat próbáltad? -
Clay
senior tag
válasz
PlanetDada
üzenetére
Válts akkor panára. De nem lesz látható különbség, műszeres mérésekkel kb 1%, azt meg nem látod meg, bárki, bármit is mond. Csináltathatsz egy kalibrációt, amivel még ez az 1% is eltűnik. Viszont valszeg akkor se fogod elhinni, hogy azt látod, amit látnod kell. Sokan akik LCD-ről váltanak, nem akarják elfogadni, hogy az OLED színhűsége áll a legközelebb a valósághoz, és amikor filmet nézel nem az a cél, hogy neked tetsző színeket láss, hanem azt amit a rendező láttatni akar.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 3év
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- LGOLED55 G51LW TV 2025 . Új bontatlan garancia 3év.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% (1év Garancia) Akár új akksival is kérhető!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Nekem az OLED színei is egységesnek;természetesnek hatnak. A tükröződés néha valóban zavaró. RTINGS beállításokat próbáltad?
Vhiktor