- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Asztrofotózás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz szkutyi #99916 üzenetére
Ez szerintem azért nem teljesen igaz, mert normál hdr esetén a tónus áthelyezéssel ki lehet hozni a G3 fényerő előnyét a c3/c4-hez képest bármilyen film esetén, nem kell demo anyag.
Dolby visionnél nem ennyire szép a helyzet de itt is számomra nagy különbség van hiszen a szín volumen sokkal nagyobb a g3 esetén és ez bizony látszik. Sokkal kevesebb fehér hozzákeverésével dolgozik mint a c széria ami miatt bizony szebben az árnyalatok.
Illetve a g3 szerintem jobb hűtést kapott ergo nincs abszolút (valós mozizás közben) image retention, és bár lehet csak mázlim volt de észrevehetően homogénebb a panelem mint a C9-em, vagy a barátom c3-a, vagy másik pajtásom b7-je, valamint tökéletesen tinting mentes. Bár szerintem ez inkább panel lottó főnyeremény
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz RobexX10 #99948 üzenetére
A 805-t még nem feltétlenül merem ajánlani oled helyett, ha van az oledre keret. A 835 jobb volt. A 805 máshol 755, ebből jobban látszik hogy a 835 alá van pozícionálva. Ha oled helyett kellene akkor inkább 835, 935 esetleg 845.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
hunspikey
őstag
válasz bghistvan #99956 üzenetére
Te nem csak simán az ABL-be futsz bele? (automatic brightness limiter = Egy bizonyos watt folyasztást nem enged túllépni az elektronika ezért nagy világos tartalom esetén azonnal elvesz a fényerőből)
Erre teszt itt :
-
meri
aktív tag
Sziasztok! Hazahoztam egy 42-es LG C3-at, jó áron. A "kipróbált, 30 napon belül visszavitt termékek" között volt, de Vhiktor USB stick-es módszerével lekérdezve csak 30 percet volt bekapcsolva, és az is én voltam (a másik log file-ban csak a ki-bekapcsolási próbálkozásaim voltak - lásd lejjebb). Szóval az első kérdésem: ez a log ugye a teljes életciklusra vontakozik, azaz tényleg 30 min van benne - vagy ez resetelhető pl. szerviz által (amit esetleg már megjárt a készülék)?
A gondom az, hogy valami baj van vele. 14 napig visszavihetem (nem Magyarország), tehát ez a része rendben van, de kérdés, hogy érdemes lehet-e szervizelni, így kedvezményes áron hozzájutva egy gyakorlatilag "nulla kikométeres", full garanciás darabhoz, vagy inkább ne foglalkozzak ezzel a példánnyal.
A hiba már első üzembe helyezéskor jelentkezett: totál sötét képernyő. Csak monitorként használnám egyébként. Már az LG logo, menü sem jelent meg, azaz semmi az égvilágon. Onnan vettem észre, hogy megy a rendszer (a piros LED-en kívül), hogy a hangasszisztens megszólalt, mit nyomjak meg... aztán egyszer csak bejött a kép is, de a wifi beállítás után újra elment. A lényeg: valamiféle kontakthiba lehet, mert tudományos módszerrel - azaz enyhén rácsapva a hátuljára a csatlakozók környékén - lesz kép, és sokáig úgy is marad. Újabb csapkodásra eltűnhet, il. újra megjelenhet, tehát ez a kép be-ki bármikor előidézhető, és néha "villogó" üzemmód is elérhető így (amikor magától ki-be kapcsol, mint amikor egy rosszul becsavart villanykörtét mozgatunk).
Olyasmit olvasnék szivesen pl., hogy ez ismert jelenség, és csak egy szalagkábel csúszhatott ki, akár én is megjavíthatom, de legalábbis a szerviznek 1 perc... komolyra fordítva a szót, ismerős ez a hibajelenség? Érdemes szervizeltetni, azt remélve, hogy a készülék javítás után 100%-os lehet újra? Ha visszaviszem, akkor ilyen áron másikat már nem tudok lőni, csak 150 euróval drágábban, igaz, az - elvileg - hibátlan / bontatlan lenne.
Egyébként azóta stabilan van kép, sikerült is kipróbálni, minden gyönyörűen működik egy RX 7900 XT-re kötve - kivéve a fent leírt dolgot. Ha valós a nulla perces használat "előttem", akkor valaki kibonthatta, és tesztelésnél nem látott képet, ezért visszavitte (mondjuk azt nem tudom, miért nem szólt a boltban, hogy valami nem stimmel - lehet, hogy ő volt a hunyó, pl. odaverte valamihez stb.?)
uff
-
Celtis
veterán
Lehet, hogy csak egy kábelt rosszul csatlakoztattak. A garanciális javítás esetén 100%-osan új, hibátlan alkatrészeket kell beszerelni, tehát emiatt kár aggódni.Ha egyébként tetszik a készülék szerintem érdemes megpróbálkoni a javítással. Inkább akkor kell az elálláson gondolkodni ha a hiba okát nem sikerül megállapítani.
-
junkpod
veterán
válasz Pro Koryak #99915 üzenetére
Korábban nem arról volt szó, hogy csak marketing fényerő növekedés volt? Most meg 20-30% fényerő javulást emlegettek?
Box's don't touch!
-
hunspikey
őstag
válasz Quadgame94 #99919 üzenetére
Lehet, hogy átlagban csak 30%-al tol többet (inkább 34% az egyébként) - de nem is ez a szám önmagában a lényeg, hanem az, hogy ez azt jelenti, hogy am blokk az egész kép, tehát a képi tartalom átlag fényessége sokkal magasabb tud lenni - és ezért szemre tetemes különbség van a G3 javára.
Egyébként a csúcs fényeknél is a C széria mindig úgy hat számomra, hogy egy picit fáradt a fénye, pl egy jelenetben a nap mintha egy másik bolygóhoz tartozna, míg a G3-on először végre ragyog ahogy kell. Nem értelmetlen dolog az MLA - az elmút 5 év legnagyobb fejlesztése LG oldalon az tutti.
-
hunspikey
őstag
válasz Pro Koryak #99964 üzenetére
Én még ezt is fenntartással kezelném, mert a szintetikus fehér ablakos mérések helyett a valós videó lejátszás közben mérhető tényleges jeleneten belüli csúcsfényben meg mégis csak sikerült gyengébben teljesíteni:
Ez az érték azt jelenti, hogy a londoni hídas jelenetben mekkora maximális fényerőt tudtak mérni (a jelenet a youtube-on megtekinthető itt: REAL_SCENE vid)
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #99966 üzenetére
Sajnos egyre több mindent kell már megmérni, mivel a gyártók sem hülyék, ezért rájöttek, hogy ha 10% ablakban adnak rá egy kis kakaót akkor jobb értékelést lehet elérni, miközben meg lehet, hogy az összes többi ablak méretben meg semmi előrelépés nincs.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Celtis #99969 üzenetére
Annyi problémát pl okozhat, hogyha tojnak bele a feheregyensulyba akkor nézhetetlen lehet a kép. A gyári deltae 3 körüli helyett 8 vagy több filmmaker kepmodban.
Tettem helyre több ilyen tvt utánuk.[ Szerkesztve ]
-
Csocsy
tag
Én nemrég 65-s G2-t vettem, egy 5 éves sony led-et cserélt, és eddig megvagyok elégedve vele, nagyon szép a képe, sokkal élénkebbek a színek, nem hittem volna hogy ekkora különbség lesz.
Nagyon jó minőségű filmeken és Playstationon látszik igazán a különbség.460 volt az emagon, 20 havi ingyen hitellel, sztem best buy volt
-
Farkassacred
őstag
válasz Pro Koryak #99974 üzenetére
Végre valaki.. mi csak jót akarunk tényleg. Páran szívtunk már azzal, hogy nem vittük vissza..
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
dropi
aktív tag
Amúgy ha már itt járunk, a T betett a 85-ös Hisense miniledet fele annyiért mint a 98-as TCL
Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
laptop apu
csendes tag
Sziasztok!
Főként filmezéshez megérné a jelenlegi Panasonic JZ1500-at LG G3-ra váltani? Mindkettő 55-ös méret.
Fiamnak főleg XBOX-ra kellene TV, de akkor már lehet, hogy nem neki vennék TV-t, hanem magamnak, és ő megkapná a Panát. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz laptop apu #99977 üzenetére
Meg, ha már úgyis venni kell valamit.
[ Szerkesztve ]
-
laptop apu
csendes tag
válasz Vhiktor #99978 üzenetére
Köszönöm a választ!
Amikor a Panát vettem, az elég top volt, gyönyörű a képe, nincs black crush, profin kalibrálható, egyetlen hátránya számomra, hogy nagyon "WOLED", a színek erőtlenek.
Azóta nem követtem OLED fronton a változásokat, de ha jól olvasgatom, a G3 min. ugyanezeket tudja, plusz jobb szín, nagyobb fényerő... -
alaves
addikt
válasz laptop apu #99979 üzenetére
Az erőtlen szín problémádat lehet hogy nem oldja meg a G3/G4 vagy MZ2000, de még lehet hogy a QD-OLED-ek sem. Attól függ milyen mértékű a hiányérzeted. QN95, C845, C935, C855 már erósek, de ott meg miniLED kompromisszum van. Én a B7 színfényerejével is elvoltam.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz laptop apu #99979 üzenetére
Lg is bőven kalibralható úgy, sőt!
Azt hogy erőtlenek a színek azt viszont nem értem. Ha kevés a színek fényereje akkor értem. Ebben az esetben g3, g4, vagy qd oled. De tudni kellene mi az erotlen szín.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Nigér
őstag
Sziasztok, vásárlás előtt állok.
Ezt a típust néztem ki: OLED55C32LA
Elsősorban konzol játékhoz lenne.
Tudtok mondani róla bármit, pro és kontra?
Illetve eddig az összegig (350k) alternatívát ajánlani?
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
laptop apu
csendes tag
válasz Vhiktor #99981 üzenetére
@alaves: a régi (alap) Pana plazmám színei az etalon. A mai napig, ha bekapcsolom, mindig úgy érzem, hogy az oledem ezt nem hozza, akárhogy állítgathatom. Az oled persze minden másban jobb...
@Vhiktor: Igen, a színfényerő a kevés. A qd oled viszont már sok nekem, ott már túlszaturáltságot érzek. (Ahol láttam, de persze az ottani beállítások miatt ez nem perdöntő)
Így akkor továbbgondolkodom a G3-on, meg persze nézelődöm... -
John D'oh
aktív tag
válasz laptop apu #99983 üzenetére
Filmmaker módban az S95D egy hangyányit sem túlszaturált azt saját tapasztalatból meg tudom erősíteni.
-
Yodamest
veterán
Olyan nincs, hogy qd-oled miatt túlszaturált legyen valami. A többől mindig tudsz levenni, viszont ha technológiailag kevesebbet tud a tv, ahhoz nem tudsz már úgy hozzáadni. Nagyon max lejjebb veszed a qd-oled színtelítettséget, de hátrányod belőle nem lesz ha ezt a technológiát választod.
John D'oh Meg igen, ahogy írod is, nekem s95b-van, de én is imádom a színet, minden erős, teljes, de nem túlszaturált, nem részletnélküli, nagyon szépen megvannak az átmenetek.
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz Pro Koryak #99971 üzenetére
Szerintem lehet hogy félreérted annak az értéknek a jelentőségét.
Azt pontosan azért vezették be mert a tv gyártók (főleg a Samsung) olyan firmwaret írnak ami felismeri a tesztábrát és jobban hajtja magát / máshogy viselkedik mint a normálisan videó anyag lejátszása közben. A Samsung konkrétan megdőlt ezzel, más érték volt a fényerő 9 és 11% méretű mérő ábrán mint 10%-on.
Szóval a real scene brightness mint a neve is mutatja valós videó anyagban mérhető csúcs fény - ezért küldtem a videó linket nézd meg, látható hogy a folyó felületén csillogó vízre mérnek rá és ez sokkal többet jelent mint egy szaros teszt ablakban mért fényerő.
Szóval sorry, de valós anyaggal sötétebb (SDR-ben) a c4 mint a c3.
-
Vhiktor
Topikgazda
Nem hiszem hogy a régi panádnak helyesebbek lennének a színei. Max ahhoz vagy hozzászokva és ahhoz hasonlítasz mindent
Qd oled tökéletesen beallithato.[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
válasz Vhiktor #99987 üzenetére
Nem helyesebbek, de mások. Mondjuk én egy kalibrált Pana 55VT65B "mellé" tettem be a 77G3-at (a 65VT65-B-t eladtam, mikor megjött az LG). A Pana képe SDR-ben valahogy kellemesebb, mint az LG-é, illetve a mozgásmegjelenítésben is köröket kap az LG (interpoláció nélkül, de azt egyiknél se használom, simán hányinger kerülget tőle - cserébe a Pana vibrál egy kicsit), de a többi paraméterben már az LG jön ki győztesnek, simán - végülis ezért vettem (és kifogtam egy jó akciót, rá 2 napra már 500 fonttal többe került ugyanott).
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
hunspikey
őstag
válasz KTTech #99988 üzenetére
Az a vicc hogy szerintem egy vt60-at igen csak hibátlanra be lehet kalibrálni. Az enyémet a János666 kolléga kalibrálta és iszonyú szép lett. Most már g3 van és nézem ugyan azokat az anyagokat a régi kis usb winyómról és egyszerűen nem olyan, miközben a g3 bár nem kalibrált de gyárilag elég jó a tesztek szerint.
Miből van az eltérés?
És lassú statikus nagy totálokat mutató jelenetekről beszélek tehát nem a mozgás másmilyensége az ok.
El képzelhető egy olyan szitu hogy spektrálisan más a szín tisztasága? Tudom hogy a woled rgb komponensei eléggé szórnak abszolút nem monochromatikus egyik szín csatorna sem.
-
gkovi
friss újonc
Sziasztok, TV vásárlás előtt állok, de OLED témában nem nagyon vagyok otthon. Tényleg olyan nagy lenne az alábbi TV-ék között a minőségbeli különbség, hogy indokolva legyen ez a nagy árkülönbség?
77" LG OLED77B42 - 1500 EUR
77" Samsung QE77S95D - 4900 EUR -
atiska007
senior tag
Tv-t cseréltem és azóta nem működnek a 4k Dolby Vision filmek lejátszása, előtte működött rendesen.
Emby szerver fut egy windowsos MiniPC-n és az amazon Firesticken pedig az Emby lejátszó, ezen keresztül nézném TV-n.
Tv csere előtt ebben a felállásban tökéletesen futott.
Sajnos nem tudom ez most a tv hibája-e, de elképzelhető, hogy igen.
A tv egy LG OLED B3
Van valakinek valami ötlete, mit tudok tenni?Mittudomain!
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #99989 üzenetére
Matemarizmus, ahogy Te is írtad (más a spektrális eloszlás), perceptual match-el (szemre) összehozható a 2 egyformára, de mindenkinek más beállítás kell, hogy ugyanolyannak lássa a 2-t, ha Te ugyanolyannak fogod látni én nem és fordítva is igaz.
De ha évekkel ezelőtt volt kalibrálva, akkor az már rég el van mászva.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
Eleve rossz az időpont a két TV árának összehasonlítására, az LG mindig az első aki csökkenti az árakat. A 77B4 már nem sokkal lesz olcsóbb 1200-1300 EUR (esetleg napi akcióban 999), a 77S95D pedig simán lesz ~2500 EUR is (napi akcióban vagy kuponokkal 1999). Ha már EUR, érdemes visszanézni jó pár hónapot: [link]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Segal
veterán
100000
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest