- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PLC programozás
- Mini-ITX
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz hunspikey #100146 üzenetére
A gyártósoron rátöltenek valami fix, az adott sorozathoz optimalizált beállításokat. A cserepanel meg olyan, amilyen a raktárban volt.
A TCL tv-mben most cseréltek kétszer alaplapot. Pont ilyen szín probléma nem volt, csak épp nincs bennük serial number, más képátlót mond magáról most a szerviz menü, és az első alaplap a LED zónákat sem tudta kezelni. Pedig ezek gyári, eredeti, a készülékhez való alaplapok...[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz alaves #100149 üzenetére
ezt azért tudtommal emgszokták nézni mindenhol, hogy fél fenékkel e az más kérdés
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
alaves
addikt
válasz Vhiktor #100152 üzenetére
Háát... annyi hogy bekapcsoltuk a TV-t, hogy van-e kép...
A Philips-nél meg kb. ennyi [link] 5. perctől: ambilight-ot ütögetjük gumikalapáccsal közben tükörből nézzük a tesztképeketSamsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz alaves #100154 üzenetére
Azért ebben a videóban befigyelt egy Konica Minolta CA210
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
s.Oliv3r
senior tag
Nem témába vág.. DE ma eljött Vhiktor, és bekalibrálta a 65C3-mat. Nagyon baró lett!! Ha már ennyi pénzért vesz TV-t az ember, akkor a valóságot nézze .
Mindenkinek csak ajánlani tudom![ Szerkesztve ]
Semmi sem igaz, minden megengedett.
-
Steady74
addikt
Alakul a keret a Samsung Oled TV vásárlásra, viszont ma derült fény feleségem HO-s perverziójára: szinte egész nap megy a (jelenlegi) TV háttérzajnak. Sorozatok, hírek, sport, mikor mit néz, van, hogy legarad 3-4 órát egy-egy csatornán. Mennyire gáz ez egy Oled-nek? 77"S95D a kinézett modell. Köszi
-
alaves
addikt
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Sub-S #100158 üzenetére
Szerencsére azokat is szabvány szerint készítik, ha csak nem valami útszéli istállóban van a stúdió.
-
akika85
csendes tag
Sziasztok két amatőr kérdésem lenne. 55’ Samsung s95B, egyedi kép méret esetén tehát ha szét húzom a képet , h eltűnjön a két fekete csík az gáz?
Illetve kijött a márka hivatalos oldalán egy 1640. frissítés .Nem találtam róla semmi infót . Esetleg privátba jöhetne valami beállítás aki ugyanezt a típust használja mert már nincs meg az a hűha faktor.
Előre is köszönöm ! -
Vhiktor
Topikgazda
válasz akika85 #100166 üzenetére
Ha Neked tetszik akkor nem gáz.
-
alaves
addikt
válasz akika85 #100166 üzenetére
Ha zavar a fekete sáv, akkor azonos %-ban nagyítsd a képet mindkét irányba, amíg el nem tűnik a csík, képarány így marad, levág a képből.
A 'hűha faktor' értelmezhetetlen, mert minden képminőséghez és képmérethez néhány napon- héten belül hozzászokik a szem -agy. Visszafelé már kellemetlenebb. Inkább akkor frissíts ha valamilyen hibát tapasztalsz.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
fcb92
tag
Sziasztok tegnap megnéztem Youtube-on egy Dead Pixel Test videót és azt tapasztaltam, hogy a jobb felső és alsó sarok így néz ki a C1 Oleden.
Remélem látszik a képeken.
Ezek halott pixelek?Köszönöm szépen
-
addikt
válasz Steady74 #100169 üzenetére
Anno Samsung QN szériát választottunk. IPS kijelzőt, mert bár a VA a király, a betekintési szöggel nekünk gondunk volt. Közel 4 méter széles "U" alakú kanapénk van.
Aztán úgy döntöttem, hogy dobjuk a mini LED -et és a korábbi felhasználói szokásokat. Így inkább OLED -re váltottunk a jó betekintési szög és jó képminőség miatt.
Már akkor is volt tapasztalatom OLED -del, mert 90 százalékban olyan TV -n játszottam.
Nálunk szintén háttérzajként működött, nagyjából 1-2 csatorna ment rajta magas fényerőn 9000 órán keresztül. Én ilyen felhasználásra biztos nem OLED -et vennék. Viszont nem dobnám a minőséget. Inkább felhasználói szokásokat álakítanám át.
Egyébként a fenti Samsung nálunk 2 év után megmakkant.
Szerk.:
Azóta amúgy háttérzajra kijelzős smart home vezérlőket használunk. Ami mondjuk nálunk adott volt a smart home miatt.[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
alaves
addikt
válasz fcb92 #100170 üzenetére
WOLED gyártási hiba: kijelző széli pixelelhalás (állítólag szigetelési probléma). Kijelzőcserét kérj ha még garanciális. Ha lejárt a gari, akkor méltányosságból szoktak cserélni pár hónapig.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Gicz
addikt
válasz alaves #100159 üzenetére
Nekem volt egy 55EC930 tv-m, első szériás fullhd oled. 3 évesen vettem használtan aztán beleraktam még 5 évet kb. Az utolsó 2-3 évben barátnőm is használta és mivel már nem ért szinte semmit a tv, én is leszartam hogy használja. Simán volt h egész nap háttérben szólt, akár egész nap ugyanaz a csatorna. 100-120 nit körülire volt llítva, talán 50 Oled brightness beállítással.
Azok még hírsen beégősek voltak, de ilyen alacsony fényerővel több évnyi teljesen odafigyelés mentes háttér tv-zéssel is makulátlan volt beégés szempontból mikor megváltam tőle. Szóval a mai tv-kél, 120 nit körül, ami talán SDR-ben ilyen 30-ass oeld fény lehet kb, szerintem esélytelen h beégesse, akráhogy is használja.
2 éve kb használok monitornak 42C2-t, irodai munkára 20-as oled fényen sötétített szobában tökéletes, és ezen sincs még semmi jele sehol sem legalább napi 8 órát megy, utána meg még játszok is.
[ Szerkesztve ]
-
akika85
csendes tag
Köszönöm szépen alaves és Vhiktor a tanácsokat .
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Gabor970 #100176 üzenetére
Ha nem nagy a tv el is küldheted. 55 colig szoktak küldeni nekem.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz krx21 #100179 üzenetére
G2-ig igen (azonos kijelző C/G). G3-nál még nem láttam ilyet a fórumokon (sem C3). Lehet hogy megoldották, de lehet hogy még nem telt el annyi idő, hogy a szigetelésnél probléma lenne. QD-OLED elvileg nem érintett, de majd az is kiderūl, vagy lesz más típushiba...
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Legendd
senior tag
Sziasztok! Két dolgot szeretnék csak írni.
Az egyik egy LG C4 videós tesztem, illetve ehhez szívesen várok kérdéseket, véleményeket.
[LG OLED evo C4 65" teszt]A másik, és nem találtam erre utalást a szabályzatban, hogy nem lehet, a ZSOLT12 KUPONKÓD, amivel augusztus 31-ig bármilyen TV-re és audio termékre 12% kedvezmény jár az LG weboldalán. Nekem ebből NINCS jutalékom, csak az együttműködés része, így merem kiírni ide, mert ez már szemmel látható összeg lehet.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
YouTube: https://www.youtube.com/@tamzso
-
szkutyi
addikt
válasz Legendd #100184 üzenetére
Sok videódat néztem már(ÉS LE A KALAPPAL), nem megbántani szeretnélek, de szerintem ez inkább egy bemutató videó mint teszt!
Nekem egy teszt, az olyan mint az rtings és Vhikor munkája.
A te videód alapján én nem tudnék dönteni az biztos! De én nem is bemutatókból vasarolok tv-t.
Köszönjük a kupont
ui: az összes vasarolando okos és nem okos készülékem előtt megnéztem a te videóid is, de mint mkndtam, hianyolom belőle technikai/szakmai részt. -
Vhiktor
Topikgazda
Megjott az új tv tesztelésre
Ki mire tippel?ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz szkutyi #100188 üzenetére
A kamerán minden képpen Ez eddig talált
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz ρσгτσ #100191 üzenetére
Nem. Újjabb.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz alaves #100193 üzenetére
Nyertél
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz ρσгτσ #100195 üzenetére
Azon nőttem fel
-
alaves
addikt
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz szkutyi #100188 üzenetére
Meglepő módon a megfelelő képmódokban egészen jó a gyári színhelyesség, meglepődtem. De nem konzisztens a dolog, SDR esetében a Calman képmód, míg HDR esetében a Filmmaker képmód a nyerő (SDR-nél a filmmaker nem igazán jó).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kupon kunyeráló
- Milyen monitort vegyek?
- Robotporszívók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Xbox Series X|S
- Építő/felújító topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motoros topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest