Aktív témák

• yossarian

aktív tag

én úgy tudom - de cáfoljatok meg - , hogy a zárt doboz szebben szól (persze megfelelően elkészítve), a reflexcsöves pedig ''csak'' annyivel tud többet, hogy nagyobb hangerőt lehet vele elérni, minőségben nem lesz jobb, inkább talán rosszabb. és azért használnak szinte mindenhol nyitott dobozt, mert így azonos teljesítmény mellett nagyobb hangerő érhető el.
    én zárt dobozt építettem, kétutasat, kezdőként, ez volt az első és eddig az utolsó hangfalam :), de szerintem egész jó lett, a mély 20 centis somogyi. igaz ez már egy-két éve volt, de a hangszórók - 2 mély, 2magas - kevesebb, mint 5000 forintba került, az akkori legolcsóbb somogyi volt. de marha jól szól, egy videoton 2x50W-os erősítőről hajtva. A hangfalak belül vattával vannak kitöltve a csillapítás céljából.
    a ládát meg asztalossal csináltattam meg, hogy valahogy ki is nézzen.
    szóval lehet kevés pénzből jót csinálni, csak nem szabad átesni a ló másik oldalára.
    ha csak mélyet akarsz akkor vedd meg a legolcsóbb somogyit, a boltban vagy neten találsz hozzá passzoló ládát is, én a zártat javaslom, mert nyitottat nagyon nehéz csinálni, komoly tervezés, számolás kell hozzá, és el is lehet rontani rendesen. a dobozt megcsinálod hulladék bútorlapból, talán tudsz szerezni megfeleő mennyiséget valami asztalostól, bagó pénzért. figyelni kell a frankó hangcsillapításra, én a simma háztartási vattát használtam, jó lazára szétszetdve, és azzal teljesen kitöltöttem a dobozt. nagyon nagy különbség lett utána, sokkal szebb, teltebb lett a mélyhangzás utána. a dobozt csavarozd és ragaszd is, hogy semmi mozgása ne lehessen.

Aktív témák