Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
Sziasztok,
van valakinek Amazfit GTS 2 mini? Azt hiszem, ilyet fogok venni a lányomnak (rózsaszínben). Viszont elég vékonyka a csuklója. Le tudná mérni valaki, hogy mekkora a távolság az utolsó lyuk és a tüske töve között?
Esetleg, ha valakinek van tippje hasonló árkategóriában ennél jobb vételre, azt megköszönöm
Pl. a Blitzwolf órái milyenek? -
-
-
Spec
őstag
válasz
t72killer #16592 üzenetére
Szia!
1. jó ekg, pl a coviddal kapcsolatos szívproblémák detektálására +véroxigén-mérő
Igen, a kardiológusnál van ilyen. Okosórában max. az Apple Watchban van értelmes EKG, de szerintem az se alkalmas ilyen célokra, és az nem is 200EUR. Véroxigén mérést is sok óra tud, de ezek általában csak tájékoztató jellegű dolgok.
2. 4g kapcsolat/telefonálni is lehessen róla.
E-simes okosórát keress, vagy olyat ami bluetoothon keresztül tud a telóval kommunikálni, kvázi kihangosító módban. Ilyen sok van.
3. vízálló
Ilyen is sok van, sőt a legtöbb ilyen, a kérdés, hogy mennyire vízálló kell. Cseppálló, 5 m-ig, 10 m-ig, vagy esetleg 50 m-ig. Ezt nem ártana pontosítani.
4. 2-3nap üzemidő
Ezt a legegyszerűbb óra, vagy karpánt is tudja, a legtöbb esetében jellemző a 5-7 nap üzemidő, de vannak amik 10-14 napot, sőt többet is tudnak.
5. max 200EUR
Ez nagyjából a közép kategória alja árfekvésben. Sok óra van ilyen árszinten, és alatta, csak győzzél választani -
Sziasztok! új vagyok a témában, létezik ilyen?
1. jó ekg, pl a coviddal kapcsolatos szívproblémák detektálására +véroxigén-mérő
2. 4g kapcsolat/telefonálni is lehessen róla
3. vízálló
4. 2-3nap üzemidő
5. max 200EUR -
Dwatti
addikt
válasz
megaandrew #16580 üzenetére
-
lovace
aktív tag
válasz
axel1995 #16570 üzenetére
Szintén Garmint használok, mint Dwatti, csak én 5 Plust, de ez irreleváns a válaszom szempontjából. Én is nagyon tudom ajánlani a márkát! Én reggeltől estig hordom, telefonnal is össze van kapcsolva, heti 3 futás meg 1 erősítő edzés és így bírja 1 hétig az akksi (bár még akkor is van benne szufla, de a vasárnap esti töltéshez szoktam hozzá, már csak ezért is felrakom, még ha nem is lenne rá szükség
).
Kiemelkedő a Garmin ökoszisztéma, szerintem ilyet nem kapsz egyik másik gyártótól sem Magyarországon. Nagyon szuper facebook csapat épült a márka köré, ahol a magyarországi hivatalos forgalmazók az adminok. Nagyon jó fejek és segítenek bármiben akadsz is el. Figyelni kell, hogy hivatalos helyről vedd az órát (Navi-Gate Kft matrica legyen a dobozon, de a garmin.hu-n fent vannak a hivatalos viszonteladók). A garanciális ügyintézésük első osztályú, továbbá a garancia lejártával ha meghibásodik a készülék van egy úgynevezett fix díjas csere lehetőség. Ez annyit jelent, ha mondjuk az én órámat vesszük alapul már lejárt a garanciája, de hivatalos helyről vettem. Így ha meghibásodna 86000 Ft értékben beszámítják ha veszek egy új órát náluk.
Össze-vissza egyetlen olyan dolgot tudok reagálni a kérdésedre, ami viszont úgy látom számodra fontos. Az alvásfigyelése az nagyon gagyi. Ezen a téren a Huawei-ek kiemelkedőek. Páromnak volt 12ezer Ft-os huawei band 3 pro-ja. Na az sokkal pontosabb adatokat szolgáltatott az alvásáról, mint az én 100.000Ft feletti órám.
Minden más téren csak dícsérni tudom a márkát és őszintén ajánlani! -
megaandrew
tag
Sziasztok!
Kb 3 hete vettem egy Samsung Galaxy Watch 3-as típusú okosórát egy Huawei Mate 20 Pro típusú telefon mellé. Attól most tekintsünk el, hogy amiért igazából vettem (vérnyomásmérés, EKG) csak Samsung okostelefonokkal párosítva működik és ez utólag derült ki számomra. De az elmúlt 2-3 napban folyamatosan megszűnik a BT kapcsolat a telefon és az óra között, úgy kell a Health monitorban, vagy a Samsung Wear appjában kényszerítetten újrakapcsolódnom. Van valakinek valami tippje, hogy mi okozhatja ezt és hogy hogyan lehet elhárítani a problémát? -
Dwatti
addikt
Azt tudnod kell hogy úszás közben a Gps jel lehet pontatlan még egy Garmin óránál is, ha az óra sokat van a vízfelszin alatt pl melluszás közben.
jó példa rá balaton átúszás ahol a megadott távtól nagyon sokaknak eltért az óra álltal rögzitett adat. Most egy "multi sport órától" gyengébb 20 ezres kategória nem tudom mennyire lesz megbízható.
Nyílt vízbren a garmint is sokan hordják a sapka alatt vagy gyors uszás ahol sürüben kint van a kéz. -
jel1
aktív tag
Ohh, nincs is benne GPS, árukereső átvert. amazfit 5. jelentsétek ti is
https://okosora-aktivitasmero.arukereso.hu/xiaomi/huami-amazfit-band-5-p607296663/#termek-leiras -
jel1
aktív tag
Sziasztok!
Úszáshoz és túrázáshoz keresek egy sportórát. GPS kell.
Olcsóbb kategóriában láttam, hogy talán az amazfit band 5 lehet a kezdeti megoldás. A lényeg, hogy én ezt nem hordanám, csak sportoláshoz venném fel, szóval üzemidőben max 10-12 órát kell bírnia GPS-szel, ezt meg gondolom tudják azért mind, nem?A problémám, hogy viszont az új szériák (huawei/honor/xiaomi band 6) karkötői épp most fejlődtek dizájnban, nagyobb kijelző, stb... ami nekem nagyon tetszene. A nagyobb, négyzetes órák sem tetszenek, pl egy mi watch lite, vagy a klasszikus órára hajazók.
Van valamilyen ajánlható, ami már ezt az új megjelenést követi, van GPS, és belefér 25 ezerbe?
Úszáskor amúgy jól mér a GPS ezekben? Sokszor úszok bent pl Balatonon, és ott követném magam elsősorban.
Köszönöm a segítséget a kiválasztáshoz!
-
arcitec
addikt
-
Dwatti
addikt
válasz
axel1995 #16570 üzenetére
Nekem Fenix 5 van 3 éve nyúzóm, rendszeressen spartan terepen. Szinte sérülés mentes, akksi okosóra. módban több mint 1 hét. De ezmás kategória mint a Venu (2) Akkor inkább Vívoactive 4 az ua mint a venu De szerintem maszivabb ház és Tf kijelző Azért 4 - 5 év már elég határeset. Akkumulátor meg esetleges szoftveres támogatás elmaradás miatt. Igaz Fenix 3 órákat is sokan használnak. Kb 5-6 éves széria
-
-
kovy79
őstag
Üdv!
Asszonynak vennék egy Amazfit GTS 2 Mini-t, de sajna az üzenetkezelésére nem írnak jókat (válaszolni nem lehet, ami fontos lenne neki).
Van tippetek/tapasztalatotok, hogy hasonló méretben, kialakításban mi lehet még alternatíva (és lehet róla válaszolni az üzenetekre)? -
axel1995
csendes tag
Sziasztok!
Elgondolkoztam a Honor band 5 váltásán egy komolyabb eszközre, leginkább a GPS hiánya miatt.
Amikre használom jelenleg:
Alváskövetés, ébresztés, heti 2-3 Biciklizés (jelenleg telón GPS), néha edzés saját súllyal, értesítések.
Emellett elvárnám a több napos üzemidőt, kényelmes viselést este is, és azt is, hogy ne nézzen ki rosszul.A magic watch 2 / gt 2 pro órák tetszenek, és nagyjából mindenben megfelelnek, de jelenleg is probléma, hogy nem túl informatív az applikáció és exportálni se lehet az adatokat, szóval nem feltétlen szeretnék Huawei órák mellett maradni.
Másik kiszemelt a Garmin Venu 2, ami tényleg mindenben tökéletes lenne, de kb +50e Ft. Erről valakinek van tapasztalata?Valamint +1 kérdés: a Garmin órák mennyire időtállóak fizikailag? Ha nem 2 hanem 4-5 évig kitart, akkor lehet költenék rá pluszt.
-
scyllarus
veterán
válasz
Ochocinco46 #16566 üzenetére
Xiaomin be van állítva minden jól? Automatikus indítás, védettség, stb?
-
-
Ochocinco46
aktív tag
Sziasztok!
Faternak van egy Honor Watch Magic + Xiaomi Redmi 9T páros.
Huawei Health appon be van állítva minden, működik is az összes funkció rendesen, ha távolabb megy a telefontól akkor lecsatlakozik, újra közel akkor fel, ahogy kell.A többi alkalmazás értesítése azonban (gmail, fcb, stb.) kb egy nap után már nem jön meg az órára. Működik rendesen, megjönnek a dolgok és éjszaka történik valami, ami miatt reggel már nem jelennek meg az értesítések csak a telefon újraindítását követően. A health app-al még kommunikál de ott is dob egy olyat, hogy "Rendszerhiba, értesítések nem érhetők el. Indítsa újra a telefont..:"
Engedélyezve van minden elvileg, bár személyesen nem láttam még a problémát.Ez ismert bug és van megoldás, vagy belefutott valami szoftverhibába?
Köszi előre is!
-
st6969
őstag
Hmmm ez nagyon szimpatikus, köszi az ajánlást. Kerek és Amoled kijelzős (is). Még ennél is jobban tetszene, ha nem lenne oldalt az a 2 gomb...
Sose volt még okosórám, ezért amatőr lehet a kérdés, de...tudom ki-be kapcsolni, hogy a mobilhálózatra csak akkor jelentkezzen fel, ha úgy akarom (pl. ha elmegyek futni, vagy telefon nélkül strandra...)? Így kitolva az üzemidőt. A képek alapján úgy tűnik, működik az is, hogy BT-n keresztül zenét hallgatok a telefon jelenléte nélkül?
Gyakorlatilag ez minden, amire nekem kell, így ez jó választásnak tűnik -
st6969
őstag
Kicsit továbbfűzném a kérdést: melyik a legolcsóbb ajánlható óra, amivel lehet GPay-jel fizetni ÉS tudja az eSIM-et is?
-
Bandus99
őstag
Sziasztok!
Melyik az a legolcsobb okosora jelenleg a kinalatbol ami tudja az alabbi igenyeket?
tudjon értesiteseket megjeleniteni a telefonrol (pl hivas, messenger uzenetek) nem gond ha ekezeteket nem kezeli rendesen.
lehessen vele pl gpay-el fizetni.
Illetve mi az ami ajanlott is, mert lehet hogy a legolcsobb lehetoseg valami miatt kerulendo kategoria.
Koszonom -
bepken
veterán
válasz
scyllarus #16556 üzenetére
eddig csak hazai oldalakat nézegettem (tényleg nem gondoltam volna, hogy ilyen drágák), de így valószínűleg külföldiából fogok rendelni...
legnagyobb gondom most igazából az, hogy nem tudom elképzelni magam előtt, milyen mondjuk bőr vagy fém szíjjal egy ilyen egyszerű külsővel (és hát ugye műanyag házzal) rendelkező óra
mindegy, majd keresek olyan hirdetést, ahol hasonló órákkal vannak fotók, hátha...
-
bepken
veterán
sziasztok!
22mm szíjat honnan érdemes venni? most így neten hirtelen rákeresve....hát elég borsos áron kínálgatják őket, de nyilván gagyit meg nem akarok venni.
most pár napja használom a Ticwatch E2-t, a gyári szilikon szíjjal és bár nem vészes, lehet nálam nem ez lesz a legkényelmesebb fajta. talán valami egyszerűbb fémet kellene néznem hozzá?
-
scyllarus
veterán
válasz
Jackie_Chan #16553 üzenetére
Bármelyik androidos, de kellene pár alapfeltétel: mire használná leginkább, mennyit szán rá, milyen speciális igényei (szín, méret, alak, mindenképp szükséges funkció, stb) vannak.
-
Jackie_Chan
senior tag
Üdv!
Egy ismerősöm (nő)LG telefonjához szeretne okosórát venni.
Mivel nekem Apple Watchom van így mást nem is ismerek,de azt nyilván nem tudja vele párosítani.
Segitséget szeretnék kérni,hogy melyik tipusok lennének jók az LGhez? Honor? Samsung? Vagy bármelyik amelyik androidos?
Esetleg melyik az ajánlott típus? -
MPowerPH
félisten
válasz
arcitec #16550 üzenetére
Nezem a Garmin terkepet, de nem azt latom, amit az oran. Hianyoznak a foldutak, turautvonalak a terkeprol.
Igy tudom erzekeltetni, felul a Garmin, alul a Strava. Strava terkepe kisebb, de Abaligettol lefele lehet latni, ott van a sok ligh DH trail, azt a Garmin nem mutatja. De a tobbit sem. Valahol aktivalni kell? Csak mert az ora meg latja az osszes utat, es vegig is navigal rajtuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOOM - The Dark Ages
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Ukrajnai háború
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Videó stream letöltése
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm S9 Series 9 Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple.
- Apple watch series 6 stainless steel 44mm gps-cellular
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple watch Ultra 2 black edt. 2028.03.21. Apple jótállás
- Apple Watch 10 42mm Karcmentes/2026.03.15.Apple Gar./Akku 100%/p4234
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest