-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
belashx
senior tag
válasz
fap333 #52475 üzenetére
Ezekkel tisztában voltam, de azért köszönöm! Tudom, ez az alap, de most lenne lehetőségem ennél alaposabban is előkészülni - ez főként a kevés pénzbe kerülő dolgokra értendő, úgy mint kábelezés, akár +dobozok a falba.
Ami felmerült bennem, hogy nem érdemesebb-e a lakáselosztóba tenni a reléket, fogyasztásmérőket, kapcsolókhoz csak vezérlőszál, és onnan vissza az elosztóba. Ilyesmik.
Ami még foglalkoztat, hogyan rendezzek úgy +kábeleket, hogy amíg nincsenek használatban, addig ne lássam őket, de, ha kell, akkor legyen elérhető.
Mivel a födém rétegrendje kb ez lesz: gipszkarton, gk fém tartószerkezete, szigetelés. Felette csak a rácsos tartós tetőszerkezet lesz, ahova gyakrolatilag nem tudok felmenni a későbbiekben.
Gondoltam, hogy a gipszkarton fölé tennék védőcsöveket, amibe később lehet kábelt behúzni, ha úgy adódik, a másik vége meg a lakáselosztó környékén lenne. Ez jól jönne, ha pl. vezetékes mozgásérzékelőt szeretnék, vagy bármihez, amihez táp kellhet, és a plafon környékén lenne.
Vagy inkább kérjek +csöveket a padlóba/falba? Hogy lehet ezt szépen elrejteni addig, míg nem lesz rá szükség? A fal gyakorlatilag beton lesz(Liapor), ha ez támpont.
Hogy legyen a körök kialakítva? Világításnak külön, aljzatoknak külön? Legyen ez helyiségenként szétszedve? Klímák legyenek egy körön, vagy inkább ne, mivel ha egye miatt leold a kismegszakító, akkor mind kikapcsol? Mérés miatt szerencsésebb lenne az 1 kör hozzájuk(akár 3 fázisú), akkor tudom, hogy ennyibe kerül a hűtés/fűtés, és nem kell annyi cuccot vásárolnom.
STB...Itt is elolvastam pár évnyi hozzászólást, meg nyilván máshol is. Hallgatok kapcsolódó podcasteket, nézek videókat, de ez hatalmas téma, sok buktatóval, és mindenhol csak pár alap dolog szerepel, sehol nincs komolyabban összefoglalva. Lehet jegyzetelnem kéne?
). Ha mégis van ilyen oldal, akkor szívesen vennék egy oda mutató linket.
HA-t használok, de az albérlet miatt csak pár cuccom van, és nem tudok komolyabb dolgokkal gyakorolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Xiaomi Scooter 4
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest