- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
“Te mikor lettél ilyen kommunista..? de tényleg.”
Én is pont ezen gondolkoztam.
Amúgy az utóbbi időben nagyon rákattantam ezekre a társadalmi igazságtalanságokra, meg hogy milyen egy szarfos helyet tud csinálni a világból az emberi önzés, meg kapzsiság. Magam ellen beszélek, mert van egy csomó ötletem, ami engem is hatrányosan érintene. De amúgy jah, nagyon kezdek átmenni sötétzöldbe.A második bekezdés meg külön a bögyömben van, túl sok közép/felső vezetővel találkoztam az elmúlt 20-25 évben ahhoz, hogy bármilyen bizalmam legyen abban, hogy a bérezésnek, meg a juttatásoknak bármi köze lenne az általad említett tulajdonságokhoz. Kurvára nem az viszi előre soha a céget, aki a nagy lét leakasztja.
Másrészt egy jó pedagógusnak, vagy egy rutinos, pótolhatatlan ápolónőnek, egy karbantartónak, aki úgy ismeri a termelő gépeket, hogy nélküle megállna a gyár, egy tűzoltónak, vagy akár egy bolti eladónak, egy vonatvezetőnek, vagy a péknek, aki a kroaszonodat süti, miért nincsenek extra juttatásai? Tudom, legyen mindenki key account manager, abban van a nagy lé, meg az ötös bömös, meg az évi két nyaralás majorkán, a többiek meg járjanak bkv-vel, meg nyomorogjanak a horvát tengerparton (ahova saját költségen mennek a lúzerek, nem céges autóval, céges kártyáról tankolva, lol).
Aztán ha ezeknek a lúzereknek elege lesz, akkor összedől a kártyavár. Amúgy is közel állunk hozzá. Ha lelép 10 kiemelt ügyfélkapcsolattartási vezető, akkor szar van a palacsintában, mert nem fog telni a tulajnak új yachtra, de ha felmond 10 pedagógus, vagy csak elmennek nyugdíjba, utánpótlás meg nincs, akkor vagy baszhatod a minőséginoktatást, oszt a tesitanár készíti fel matekérettségire is, vagy csöngeted a lóvét a magánoktatásba (spoiler: nem biztos, hogy megengedheted majd magadnak).
Vicces amúgy, hogy a járvány körüli lezárások milyen jól megmutatták, melyikek a tényleg fontos szakmák, és mik azok, ahol fel sem tűnik, ha be se jár a csóka hetekig, aztán mégsem történt semmi.
p
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5290, 2 az 1 ben,12.5",FHD,i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- iPhone 16 Pro 256GB gyári független megkímélt
- Dell Latitude 5400,14",FHD,i5-8365U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- 24 Full HD monitor HDMI állítható / forgatható hibátlan
- MacBook Pro 15" (2017) i7/16GB/512GB Szakszervizben frissített belsővel
- Eladó Samsung A20e 3/32GB kék / 12 hó jótállás
- Dell Pro Plus 14 Core Ultra 5 238V 32GB 512GB FHD+ TouchScreen ProSupport Plus gar: 2028.10.07
- Akció!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i5-1334U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Apple iPhone 17 Pro Silver 256GB használt karcmentes 100% akku (13 ciklus) garancia 2027.02.18.
- 270 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Amúgy az utóbbi időben nagyon rákattantam ezekre a társadalmi igazságtalanságokra, meg hogy milyen egy szarfos helyet tud csinálni a világból az emberi önzés, meg kapzsiság. Magam ellen beszélek, mert van egy csomó ötletem, ami engem is hatrányosan érintene. De amúgy jah, nagyon kezdek átmenni sötétzöldbe.