Hirdetés
- QHD OLED és extrém frissítés: bemutatkozott a Sony INZONE M10S II
- Bekebelezi az Amazon az Apple műholdas partnerét
- Vége a régi Kindle-öknek? Az Amazon május 20-án beszünteti támogatásukat
- Munkához is jó lehet a OneXPlayer gaming tabletje
- AMD Strix Haloval érkezik a OneXPlayer erőtől duzzadó mini PC-je
Új hozzászólás Aktív témák
-
Damage
senior tag
Sziasztok,
Ma reggel egy hülye kérdés fogalmazódott meg bennem. Miért szerepel a tűzoltóság és a mentőautók elején tükörírással a "TŰZOLTÓSÁG" és "AMBULANCE" felirat? Erre természetesen nagyon jól tudom a választ. Visszapillantó tükörbe nézve is egyértelmű legyen (egyeseknek), hogy ki jön mögöttünk szirénázva. A rendőrautókon (Magyarországon) miért nem szerepel tükörírással? Erre is volt egy elméletem. A tűzoltók általában teherautók, a mentőautók általában kisteherautók (Ford Transit, Mercedes Sprinter stb.). Ezeknek rövidebb és "meredekebb" a homlokfaluk, motorháztetejük, amit a visszapillantóban jól látunk. Egy rendőrautó motorházteteje majdnem vízszintes az úttal, emiatt sok esetben talán nem is olvasható a felirat, amit a motorháztetőre ragasztottak. Ezért rákerestem a rendőrségi csapatszállító járművekre is (kisbuszok, teherautók), de azokon sem tükörírással szerepel a "RENDŐRSÉG" szó. Természetesen ezeken is van megkülönböztető jelzés. Ennek mi lehet az oka? Tudom, hogy lényegtelen és fáradt kérdés, de nagyon érdekelne a válasz...
Azt tudom (gondolom), hogy miért piros és kék színűen villognak (az emberek által észlelt fény két legszélsőségesebb hullámhossza és frekvenciája). Persze ott van az ibolya, ami a legtöbb ember által észlelhető kategóriában van, de mégis kék lett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Gyúrósok ide!
- BMW topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AliExpress tapasztalatok
- Apple iPhone Air - almacsutka
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 i7 / 32GB / Garancia 2026-ig
- Eladó 0 napos OEM WD SN740 1TB NVMe SSD 2280
- Acer TravelMate 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- Dell Precision 3581 i7-13700H / 32GB DDR5 / RTX A1000 6GB Workstation
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8/256GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- KERESEK Magyar GARIS VGA-t: 7900XTX NITRO+ / 7900GRE Pulse / 4070Ti SUPER 2x Ventus
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Eladó Dell Latitude 5340 i5-1345U 16 GB DDR5 Törésgarancia
- 27% - ASUS TUF Gaming VG28UQL1A Monitor! 3840x2160 / 1ms / 144Hz / G-Sync / FreeSync BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest