Hirdetés
- Nem elég a RAM-ok, NAND-ok és VGA-k áremelkedése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Ilyen se volt még: mégsem kell sok memória az új James Bond játékhoz
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini PC
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
Aktív témák
-
WN31RD
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
''az, hogy a linux felpakolasanal, orakig olvasgathatod [...]''
Ez nem feltétlenül van így, sokféle Linux disztribúció létezik, van olyan is, amelyet kezdőknek szánnak. Felraksz pl. egy alap UHU-t, nem válogatsz a csomagok között, felmegy legfeljebb 20 perc alatt (gyors gépre), elfoglal 2-3 GB-ot, és van benne szinte minden, amire átlagos irodai jellegű feladatokhoz szükséged van.
A hardvercsere utáni kernelforgatás sem feltétlenül igaz, egy kezdőknek (átlag felhasználóknak) szánt rendszer alap kernelében benne van minden hardverhez való driver (illetve megvannak a modulok), amit egyáltalán támogat (elég sokfélét), és ha nem használsz mást (ne használj! - ez viszont egy valós korlát), akkor semmit nem kell csinálni. Ráadásul nem jön zavarba attól, hogy megcseréltél két PCI kártyát, nem fogja látványosan újra ''megtalálni'' őket, újraindítást kérve.
''Felhasználóbarátság'' szempontjából érdemes még megnézni az ún Live CD-ket is: Bedugod a gépbe, és (jó esetben - általában) megy magától.
Ezeket nem flame-nek szántam, hanem azért írtam, hogy árnyaljam a képet.
Szerk.: Én viszont nagyon örülök annak, hogy az általad leírt módon is lehet használni a Linuxot, mert nekem igenis kell a tizenakárhányezer elemes csomaglista, és hogy teljesen testreszabhassam, és különféle patchekkel ''tuningolhassam'' a kernelt (vagy, mivel a forráskód elérhető, akár belenyúljak magam, ha szükségét látom). Jó, hogy van választási lehetőség.
Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Nem elég a RAM-ok, NAND-ok és VGA-k áremelkedése
- Wi-Fi helyett koax? Igen - így működik a MoCA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Ilyen se volt még: mégsem kell sok memória az új James Bond játékhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Meglepően lassú az iOS 26 terjedése
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A320M R3 1200 8GB DDR4 370GB SSD GTX 1050Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- Apple Watch Series 9 41mm Pink 96% (1év Garancia)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest