- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Komoly árengedményt bukott el az Intel a TSMC-nél egy kedvezőtlen mondat után?
- Leleplezte az új 3D V-Cache dizájnt az AMD
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Aktív témák
-
DVD_2_U
senior tag
Ebben igazad van... na azt tényleg érdemes lenne megvenni (ha lesz olyan...) meg várni rá...
...ez az 5D dolog olyan mintha a 20D-böl és az 1D Mark II-ből próbáltak volna valami kisebbet összegyúrni. 35mm, meg minden... de lassabb. Szóval vannak jó és rossz tulajdonságai is. Ha kijön egy ''új széria'' miért nem lehet mindenben jobb, vagy legalábbis hasonló tulajdonságú az elödökhöz képest... hülyeség ez a downgrade.
Az viszont pozizivum, hogy a markolata is olyan MG-alapú vázra épül, mint a gép. Vajon kompatibilis lesz a markolat a 20D-vel??!! Akkor biztos vennék az enyémhez 1 olyan gripet...you can CANON
-
Dtomi
őstag
Ha már ilyen felszerelésed van szívesen nézegetnék a portréidból 1 párat a 85-össel bár az 5D-n lehet a 135-öst használod erre a célra. És az oldalad sincs rogyásig képekkel pedig szívesen nézegetnék profi géppel profi optikákkal képeket!
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Dtomi
őstag
Most próbáltam nemrég stúdióban egy nikon 85 1.8 at d80 vázon hát nagyon megtetszett a kis portrétele. Gyorsan rákattantam a canon változatra de ennyit én nem tudok kifizetni érte, sajnos. De néztem a szerényebb fényerejű kollégáját az még beleférne. Jó hogy nem kocsmáztad el az árukat!! Valószínű most elég sárga lennél... ha csak nem Hennessy konyak vagy Don Perignon pezsgőtől másztál volna haza
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
-
Maki73
tag
Hali MLaca!
Kösz a gyors választ neked is és Smogus bajtársnak is.
Igazándiból már régóta szemezek a 70-200 al,végigolvastam az összes fórumot ahol objektívekkel foglalkoznak és mindenhol csak istenítik.
De azért néztem ki a 70-300 at mert kb egy ár csak ebben benne van az IS.
Tényleg az elöbbi hozzászólásomban is kérdeztem,tudnék 70-200al kézből fényképezni,vagy csak szigoruan állvánnyal?
Kivétel a verőfényes napsütés. -
pacorro
aktív tag
de, teljesen igaz. nem egyszer fogtam 70-300ast és FOROG a szűrőfoglalata. meséld el, hogyan teszel rá cirk., vagy lineáris polárszűrőt?
Simán. Ugyanúgy, mint bármi másra.
tegyük fel, nem állványról fotózól, máris csäszheted a gondosan előre beállított szűrőt (mármint élesreállás után belőttet), mivel a legkisebb testi kilengés máris ellövi a fókuszt, feltéve, ha nem végtelenre állítod. a lényeg: AF-ben bachatod.
Polárszűrővel ritkán fotózik gyorsan az ember, teléhez meg pláne ritkán használja, ezért nem hinném, hogy a forgó első lencsetag olyan borzasztó nagy hátrány lenne. Ha mégis kell a szűrő, akkor meg nyugodtan lehet állványt használni. De szükség esetén lehet boldogulni kézből is, csak kicsit bonyolítja a dolgot: fókuszálsz, átállítod manuál fókuszra, beállítod a szűrőt. Extrém kicsi mélységélességnél lehet gondod, de extrém kicsi mélységélességnél nagyon kevés ember fotózik állvány nélkül, polárszűrővel."Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner
-
Maki73
tag
Látod ez az én problémám,te rátapintottál a lényegre.
Nekem nem futja /sajnos/több db százezres objektívparkra,én eggyet úgy ahogy meg tudok venni de az egy életre szól.
Na jó ez most olyan film szerü kijelentés volt,de a lényeg az az,hogy eggyet tudok venni de az jó legyen,sőt a maga nemében a legjobb legyen ehhez az árhoz képest.
Mert hidd el tisztában vagyok az árakkal és tudom azt is,hogy 3-400e Ft-os obik is vannak sőt még ettől is drágábbak,de ha bele döglök akkor sem tudom én ezeket megvásárolni.
Szóval ha jól értelmezem a szavaidat mindenképp 70-200.
Neked mi a véleményed a meghirdetett használt 135 eFt-os 70-200as obiról?
A kérdés HASZNÁLT,vagy ÚJ? -
Hydra SR
addikt
Való igaz, hogy az ember ritkán használ ki egy telét, ha csak általános fotózásra kell de ahhoz tökéletes egy jó ultrazoom bridge gép is. Az S5500-asomnál is az elején örültem a 370mm-nek, mint majom a farkának de 99%-ban csak tesztelgettem, hogy milyen frankó zoomom van. Marha ritkán használtam mert amire kellett volna, arra meg már többnyire kevés volt (madárfotózás). Egyedül makrózásnál jött jól, egy fix 50-es obit előtétként használva tetves nagy nagyítást lehetett elérni, az már nem is makró volt hanem mikro Csak ahhoz meg szar volt a képminőség.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
pacorro
aktív tag
-
Maki73
tag
Lehet az lesz,amit javasoltál bedobom egy kalapba,majd kihúzom és az lesz a NYERŐ.
Amúgy teljesen igazad van,honnét tudjátok TI?
Ha még ÉN sem tudom.
Ha bemegyek a boltba nem veszek tököt,mert azt UTÁLOM.
-De honnét tudom,hogy utálom?
-Mert azt már PRÓBÁLTAM,tehát TUDOM,hogy utálom.
De ha mégis megveszem és tényleg K..vára nem izlik,akkor kidobom a F...omba,mert csak pár száz forintba került,és majd eszek mást helyette.
De ha veszek objektívet 180eFt-ért és utánna jövök rá,hogy még sem ezt kellett volna,azt nem dobhatom ki a F...omba,mert az majdnem 2havi fizetésem.
Szóval ez itt a bökkenő.
Nyugodtan hülyének lehet nézni,nem sértődök meg rajta,csak tudod nem mindenki engedhet meg magának 7-8 db-ból álló objektívparkot,amiből alkalom adtán kedvére válogathat,mikor ép melyiket használja.
Most a következő hozzászólás témája lehet az is,hogy ez a F...kalap minek vett ilyen fényképezőt ha ilyen csóringer,mért nem jó neki az a fényképező,amit a Tescóban 3db GAZDASÁGOS csemegeuborka mellé csomagolnak be,és nem is kell vele komolyabban bajlódni/ ebbe belenézel és itt látod a masina tetején ezt a kis gombot,ezt itten megnyomod/,de mentségemre legyen szólva uram bocsássd meg ha a magamfajta csóringerek is szeretnének egy kicsit jobbat,egy kicsit komolyabbat.
Na ezt is kitárgyaltuk.
Remélem nincs harag,tudod én megdoblak kővel te pedig viszonozd kenyérrel!
További kellemes szép napot,mélységes tisztelettel üdvözöl:
Maki73
-
Hydra SR
addikt
Na jó, persze, a felső határ mindig a csillagos ég De én úgy értem, hogy mondjuk egy olyan fix obi ami némileg nagyobb fényerejű egy igen jó zoom obinál, és természetesen a rajzolata is szebb, sokkal-sokkal olcsóbb, mint ugyanaz zoom obiban.
Amit te említettél annak tán nincs is zoomos párja ekkora fényerővel de ha lenne, annak az árát nem százezrekben, hanem milliókban mérnékA privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
-
Stitch
őstag
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest