Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ASUS ROG Ally
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
werttzui
addikt
válasz
ArthurMiller #4665 üzenetére
Mindenképp próbáld ki ha teheted mindkettőt egymás után a boltba.
-
werttzui
addikt
válasz
ArthurMiller #4659 üzenetére
Nem éri meg az árát de ebbe a kategóriába a legjobb obi attól függetlenűl,hogy 400 ezret nem ér megvenném ha tehetném.de sz.tem egy obi se ér 400 ezret ./a ferrari se ér 50 millát még is megvenném/
[Szerkesztve] -
werttzui
addikt
válasz
Hydra SR #4634 üzenetére
Gyüjts makro obi ra .Akkor is ha már veszel jót vegyél ha nincs rá pénz ne vegyél drága hobbi a fotózás én is vennék dslr-t de még legalább 3 jó obira nem telik mellé addig inkább maradok a panánál .Ha sohasem telik rá akkor meg nem veszek,a picivel jobb nekem nem jobb.De te tudod
-
werttzui
addikt
válasz
Hydra SR #4631 üzenetére
Mindig a tökéletesre kell törekedni külömben is mi neked az elfogadható ilyen alapon a kit obi is elfogadható sőt a több száz ezres is csak elfogadható vannak külömbségek obik közt de nem akkora mint gondoljuk sz.tem mindenképp próbáld ki nehogy csalódás érjen a jó obikat meg eddig is meg kellett fizetni most is meg kell majd. Most pár ezer ft-on gondolkozol meg picit jobbon sz.tem felejtsd el . Meg erről szól a dslr,hogy cserélgeted az obikat ez a filingje ha meg nem akarod cserélgetni akkor várj egy jó minőségü bridge gépre
-
werttzui
addikt
-
werttzui
addikt
[link] Most működik
-
werttzui
addikt
válasz
biggamer #4392 üzenetére
Ha nem tudod kipróbállni így is úgy is lutri a kétszerezővel viszont a 2.8 egyértelműen jobban lágyul viszont naplementénél is lehet vele fotózni úgyhogy fényerő kontra képélesség döntsd el de ha nem megy akkor vegyél nikont (jó kis d200-as ill 70-200 as vr-es obi mindent visz
).
-
werttzui
addikt
válasz
biggamer #4389 üzenetére
2.8 -asa itt nem nagyon lessz senkinek különben is neked nem mindegy,hogy egy idegen ember fotóit nézed és olvasod a tapasztalatait vagy egy PH-ét az eredmény ugyan az . /nem feltétlen megbízhatóbb az egyik a másiknál /de ha neked mindenáron tapasztalat kell hát próbáld ki .
-
werttzui
addikt
Nem azt írtam,hogy ólcsó hanem a 2.8 IS duplája a 4 IS nek.Ha én választhatnék sima 2.8 vagy f4 IS közül ezek kb egy árba vannak mindenképp az f4 IS-t választanám az F4 IS és F 2.8 IS közül is valószínü mert fele annyiba kerül jobb a kép minősége (annyival jobb).könnyebb és a plusszba még a szűrőmenete is kisebb nem 77 hanem 67 olcsóbb hozzá a z akármilyen szűrő de ez már tényleg egy jelentéktelen plussz . (ha nem szúrták volna el a képminőséget akkor persze,hogy 2.8 IS) . sajna több rajta a CA jobban vignettál és szorzóval jobban belágyul a képe mint az f4-esnek.
[Szerkesztve] -
werttzui
addikt
Na szóval még mindig nem kaptam választ ha van mondjuk 2 közel azonos obi az egyik canon l a másik sigma akkor melyik gyártó 2X-őjét érdemes megvenni vagy meg kell-e venni mindkettőt mert csak saját obihoz kompatibilisek? ill ha mindegyik jó melyik a jobb?
-
werttzui
addikt
válasz
dorog.zultan #4241 üzenetére
Add hozzá az áfát is mindjárt több
-
werttzui
addikt
Nekem is van egy buta kérdésem ha van két kb azonos obi az egyik canon a másik sigma akkor ha akarok egy 2x-őt melyikét kell megvenni ill meg kell-e venni mindkét obihoz a sajátját vagy használlható bármelyik bármelyikkel
-
-
-
werttzui
addikt
-
werttzui
addikt
válasz
werttzui #4111 üzenetére
Bár én se vagyok egyszerü szeretek makrózni meg madarat ,holdat tájat fotózni de épületeket is és kiránduláskor nem árt egy jó zoom obi sem tehát úgy szükségem lenne 16-1200 mm-ig lehetőleg jó minőségbe
Tehát minden akarok de ez már nagyon sokba kerül. (na jó a portrézásért nem vagyok oda)
-
werttzui
addikt
Hát nézegettem az obik tesztjeit mindenki szidja a nikont,hogy a nikonosok inkább sigmát vesznek a canonosok meg canont hát a tesztekből az derült ki persze nem néztem mindegyiket,hogy a nikon obik jobbak mint a canon egy látványos példa a 70-200 .Nem tudom mennyire hitelesek ezek a tesztek de nekem nem jött le róla,hogy a canon obik jobbak mint a nikoné sőt ellenkezőleg.
-
werttzui
addikt
válasz
werttzui #3924 üzenetére
Mondjuk úgy,hogy a kis szenzoros gépnek kevesebb az érzékelő pont száma az aps-c nek kb ugyanannyi mint a fullframesnek csak kisebb érzékelőn oldották meg ezért jobb obi szükségeltetik hozzá,hogy kihozza a maximumot viszont így az obi is kisebb lehet elvben mint a fullframes-é kis érzékelőn nagyobb a mélységélesség viszont a zaj is.De már elég jó kis masinákat gyártanak d200 5d 1d ezeken már nehéz kiszúrni a külömbséget.
-
werttzui
addikt
Sz.tem 70-200 meg majd később egy régi használt fix tele . / a fotóbörzén volt pl 500-as pentacon 45k-ért.
-
werttzui
addikt
válasz
werttzui #3666 üzenetére
Én próbálgattam a panámat van benne digit zooom gagyi ugyan de látszik mekkora az a valami amit fotózol kb 2 szeresen azaz 840 mm en még úgy ahogy ki lehet tartani és pont olyan közel hozza a madarat amilyenre kell persze digit zoommal nem fotózok. 500X1.6 az 800 mm nekem ez jönne be a madarakhoz bár kinek mi az izlése én nem nagyon vágok a fotóimból és szeretem ha benne van egészben.
-
werttzui
addikt
válasz
biggamer #3661 üzenetére
vedd előbb a 70-200 at és majd jövőre ha kevés már jobban tudsz dönteni ill addig is lessz egy nagyon jó obid . Madarazáshoz 300-500 körülit nézz majd a 600-on már pici a látótér túl közel hozza a cuccot picit nehezebb vele dolgozni meg marha drága./hali 300 assal madaraz elég jó képeket csínál őis max 500 ast keres .600 fölött pedig sz.tem azok már nem mozgó tárgyakhoz valók ill hold hoz. sz.tem vedd meg előbb a sigmát aztán ha megy a fotózás jövőre legfejjebb választassz egy nagyobb fix telét . A zoom obiknak pici a fényereje .1-2 éven belül úgyis tudni fogod,hogy mit akarsz pontosan vagy ha már fix vegyél egy régi manuál obit legalább megtudod mi a fotózás full manuál módba és óccsóbban jössz ki.De neked kell döntened PIROS VAGY KÉK KAPSZULA???
-
werttzui
addikt
Magát a bajonettes gyűrüt kérdeztem magára a gépre fölcsavarod vagy csavarokkal fölszereled mert ha így van és normál obit akarsz föltenni akkor az gáz a régi obi le a bajonettes gyűrű-ből 5 csavar ki aztán normál gyűrű föl 5 csavar be obi föl ez így gáz.Estleg a bajonettes gyűrű csak a vázhoz tartozó gyűrű be lenne betekerve???NEMtudom érthetőbben leírni
-
werttzui
addikt
Help! Van nálam egy exa ll b típusu fotó masina a gép maga szar de van hozzá 4 db carl zeis (sonar) bajonettes optika . MIRE LEHET használni ill milyen fotó masinára lehet még fölcsavarni őket akár filmes akár esetleg digit gépre??? Két sonnar 4/135 ös egy fekete meg egy szűrke. ill egy 2.8/35-ös és egy 4/20-as carl zeiss jena(flektogon).
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ASUS ROG Ally
- Motoros topic
- Politika
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- IPhone 16 256GB One! Bontatlan! Jótállás: 2028.04.10 ig
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest