- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós kamerák
- Házimozi haladó szinten
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Aktív témák
-
Maki73
tag
Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni,nem azt szeretném,hogy már a tízezerszer elcsépelt témát folytassuk,csak tényleg tanácsra lenne szükségem.
Objektívet szeretnék venni,sajnos 200-300e Ft-os obira nem tellik,úgyhogy az én pénztárcámhoz mérten ezek a lehetőségek vannak.
A kérdésem a következő:ki melyik obit ajánlja?
Az álltalam felsoroltak mind megfelelnének nekem az adott tartományon bellül,de tényleg nem tudom a három közül melyik éri meg jobban az árát?
Esetleg ebben az árkategóriában,és ebben a tele-tartományban valami mást ajánlotok-e?
-Canon EF 100-300 mm f 4.5-5.6 USM / 97.900 Ft /
-Canon EF 55-200 mm f 4.5-5.6 II USM / 69.900 Ft /
-Canon EF 75-300 mm f 4.-5.6 III USM / 69.900 Ft /
Előre is köszönöm a válaszokat,és a tényleg segítőkész tanácsokat!
További kellemes estét,üdv!
-
Maki73
tag
válasz ThufirHawat #3869 üzenetére
Köszönöm!
Hát mindenesetre még rágodom a dolgon.
üdv!
-
Maki73
tag
válasz ThufirHawat #3877 üzenetére
Hogy érted,hogy ilyened volt,nincs már meg,miért adtad el?
Tudnál esetleg egy pár darab képet küldeni,amik avval az obival készültek?
Mostmár tényleg meg vagyok kavarodva teljesen.
Kösz a tanácsot.
Üdv!
-
Maki73
tag
Sziasztok srácok!
Mindenkinek köszönöm a hozzászólást,aki megtisztelt azzal,hogy egy két hasznos szó erejéig méltatott,és próbált segitségemre lenni.
Szinte biztos vagyok benne,hogy Canon obit veszek,de egy valamit nem értek és kérlek benneteket magyarázzátok el.
Apro-neten: Canon EF 75-300 II 45.000e Ft-ért kínálják
De az Extreme Digital-bananon 75-300 /F4.0-5.6 USM EF III 71.000e Ft
Namost amit használtan kínálnak az nem USM-es,és nem római III-as hanem csak II-es.
Szóval akkor inkább az új,nem?
Előre is köszönöm ha esetleg valaki válaszra méltat.
Szép estét!
Üdv!
-
Maki73
tag
Gyerekek,valaki küldjön már át nekem egy két képet e-mailben,ami Canon EF 75-300mm f4.0-5.6 III USM -obival készült.
Vagy valami oldalt ahol ezzel az obival készült képek vannak.
Sajnos én nemigazán találtam.
Igazándiból a két végletre lennék kíváncsi,75-ön és 300-on.
Persze a köztes tartományból ha van,az is jöhetne.
Előre is köszönöm.
Ui:Egyre jobban úgy néz ki,hogy ez lesz az,az objektív ami mellett fogok maradni.
Üdv!
-
Maki73
tag
Hali üdv mindenkinek!
Még mindig nem jutottam közös nevezőre objektív ügyileg.
Most ami nagyon izgat az a:
Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM
Olvastam róla amit találtam leírásokat álltalában jó véleménnyel vannak róla.
Meg szeretnélek kérdezni benneteket aki bármit hallott róla vagy esetleg használta is,az pár szóban fejtse már ki a véleményét.
Majdnem elfelejtettem 350D-re kell.
SLRfoto.hu:180.000eFt.
Válaszokat előre is köszönöm
Üdv mindenkinek,és további szép estét!
-
Maki73
tag
-
Maki73
tag
Azt szeretném még kérdezni,hogy bár még sohasem használltam IS-es obit,de nem könnyebb kézből kitartani 2-300 mm-ert IS-el,mint az álltalad javasolt 200at IS nélkül?
Egyálltalán ezekkel az obikkal lehet kézből fényképezni,vagy csak verőfényes napsütésben?
Tényleg bocs ha esetleg hülyeségeket kérdezgetek,de nekem inkább elméleti tapasztalataim vannak,gyakorlatban még csak az alap 18-55 obival büvészkedtem idáig,ugye amiről köztudott nem egy Fredaszter.
-
Maki73
tag
Hali MLaca!
Kösz a gyors választ neked is és Smogus bajtársnak is.
Igazándiból már régóta szemezek a 70-200 al,végigolvastam az összes fórumot ahol objektívekkel foglalkoznak és mindenhol csak istenítik.
De azért néztem ki a 70-300 at mert kb egy ár csak ebben benne van az IS.
Tényleg az elöbbi hozzászólásomban is kérdeztem,tudnék 70-200al kézből fényképezni,vagy csak szigoruan állvánnyal?
Kivétel a verőfényes napsütés. -
Maki73
tag
válasz werttzui #4163 üzenetére
Figyu a feleségem már így is ki van borulva idegileg lásd előzmények......
-Canon PowerShot A 530 /ez már kevés nekem/
-Szivem csak a gépet vegyük meg /350D/ utánna befogom a számat
-Szivem mindenképp kéne egy másik obi,nagyon jó a gép de ez a18-55ig nem valami nagy szám
-nagy nehezen rábeszélem 70-200 180eFt-ért
-és ezek után álljak elő amit javasoltál /Majd még beszerzel hozzá egy 2x -őt és az máris 400 mm plussz a gép szorzója /
Szerinted,hogy vezessem elő a dolgot?
Ötletet javaslatot szivessen veszek mástol is.
Ki,hogy miként puhítja az asszonyt ilyen téren?
-
Maki73
tag
-
Maki73
tag
Szép jó reggelt mindenkinek!
Kora reggel,egy laza kérdés,kinek milyen tapasztalata van,vagy volt az alábbi objektívvel:
Canon EF 28-135 f 3.5-5.6 IS USM
Bár az előző írásokban kitárgyaltuk,hogy úgy néz ki meg fogom venni a 70-200 f4 es obit,de azért még mindig érdekelne ez is,hátha valaki azt mondja,hogy ne vegyem meg azt a drága obit jó lesz neked ez a 120.000e Ft-os is.
Gyakorlatilag ami nagyon fontos lenne bár az még odébb van,nyáron életemben először megyünk ki Horvátba a tengerpartra,és oda olyan objektívet szeretnék kivinni ami praktikus,és használható,persze minőségi is egyben.
Szerintetek sokat akar a szarka?
Szerintem nem,csak azt szeretné,hogy értékes szép képeket őrizhessen meg az utókornak.
Szóval ha már így elkalandoztam az eredeti kérdés:
Canon EF 28-135 f 3.5-5.6 IS USM
Válaszokat előre is köszönöm,és még pluszban hálás vagyok annak aki segít ezt az igen nehéz kérdést megoldani.
üdv!
-
Maki73
tag
22.) Eladó verhetetlen áron ! ! Egy kiváló állapotban levő Canon EF 70- 200 f/4L USM objektív, 1 éves sincs ! , összes gyári tartozékával (első hátsó sapka, puha tok, napellenző(látszik rajta a haszálat)) Objektívcsere miatt ( 2. 8 IS).
Hely: Budapest Feladás dátuma: 2007-02-15
Feladó neve (üzenet küldés): Nincs név megadva Lejárat dátuma: 2007-02-18
Ár: 135
Apróhirdetés adminisztrációja
Apróhirdetés azonosítója:5872894
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ezt a hirdetést találtam az aproneten,itt mi lehet a gubanc,hogy ennyire ólcson adja a kollega,és amit idézőjelbe rakott: (látszik rajta a haszálat)) ---ez mit jelenthet?
SZERINTETEK????? -
Maki73
tag
válasz Hydra SR #4194 üzenetére
Oké igazad van,csak nem értem még mindig.
Nekünk bérből és fizetésből élő enbereknek ezek a drága objektívek,mert nekem a 180.000eFt már drágának tünik,és ráadásul amin nem lehet vitatkozni,mert TÉNY,hogy egy nagyon jó obiról van szó /70-200F4 USM/ enyivel olcsóbban adják használtan ráadásul még nincs egy éves sem.
De ennek ellenére nem csapnak le rá az emberek.
Egyedül ez a gyanus számomra.
Mert én is azon variálok,hogy vegyem-e meg 135 ért használtan,vagy egy teljesen újat 180 ért.
Szerintem félünk a használt dolgoktól,mert még az a 135 is sok pénz,és nem tudjuk,hogy a mélyen tisztelt kolega aki meg akar válni a közvélemény álltal is elismert marha jó obitól,hogyan és miként bánt az aranyos kis kicikével.
Szóval egy szónak is száz a vége szeretjük mi saját magunk bejáratni az álltalunk vásárolt büszkeséget.
Szerinted???? -
Maki73
tag
Hali!
Akkor mi egy cipőben járunk,csak te annyival vagy előrébb,hogy neked a 70-200 már megvan,és most fogod lecserélni a 70-300 ra.
Én nem keverem a 75-300 al,mert szerintem aki kicsit is foglalkozik evvel a témával az tudja,hogy a 75-300as az nem IS-es.
Milyen különös véletlen,hogy én meg pont ez a két obi között variálok,és még mindig nem tudtam eldönteni,hogy melyik legyen.
Bár a mérleg nyelve a 70-200 as felé billen,de még mindig egy csomó kétely van bennem
/használt,nem használt/ /70-200 f4vagy 70-300 IS/
Hát,hogy mi lesz ennek a vége?
Amúgy neked nem jött be a 70-200 vagy miért cserélsz,vannak valamere megtekinthető képeid amik evvel az obival készültek? -
Maki73
tag
Látod ez az én problémám,te rátapintottál a lényegre.
Nekem nem futja /sajnos/több db százezres objektívparkra,én eggyet úgy ahogy meg tudok venni de az egy életre szól.
Na jó ez most olyan film szerü kijelentés volt,de a lényeg az az,hogy eggyet tudok venni de az jó legyen,sőt a maga nemében a legjobb legyen ehhez az árhoz képest.
Mert hidd el tisztában vagyok az árakkal és tudom azt is,hogy 3-400e Ft-os obik is vannak sőt még ettől is drágábbak,de ha bele döglök akkor sem tudom én ezeket megvásárolni.
Szóval ha jól értelmezem a szavaidat mindenképp 70-200.
Neked mi a véleményed a meghirdetett használt 135 eFt-os 70-200as obiról?
A kérdés HASZNÁLT,vagy ÚJ? -
Maki73
tag
válasz dorog.zultan #4241 üzenetére
Szia!
Igen látom,és ha sikerül döntenem,biztos,hogy az olcsóbb helyen fogom megvenni.
Köszi.
De,hogy lehet az,hogy ekkora különbség van két forgalmazó között?
Mert még pár ezer forint az oké,de 30.000eFt az már több mint furcsa.
Ha nem vagyok indriszkrét,mért adtad el egy év után ha annyira jó volt?
Amiket emlegettél hátrányokat azok nem zavarnak,legalább is szerintem,de mivel még nem használtam az alap 18-55 ös obin kívül másikat,így pontosan ezt nem tudhatom.
Most valószinű egy páran hülyének fognak tartani,de mivel az elöbbiekben írtam,hogy másik obit még nem használtam az alapon kívül,így bátran fel merem tenni a kérdést:
-ha az IS-es obinál maradok,mire kell figyelnem illetve,hogyan kell használnom a gépet?
Azt olvastam,hogy 1/500 ad helyett 1/60 ad-al is el lehet készíteni a fotót,ez,hogy kell értelmezni?
Válaszodat előre is köszönöm,és tényleg mindenkitöl elnézést kérek ha valami oltári nagy baromságot kérdeztem. -
Maki73
tag
válasz Terapeuta #4257 üzenetére
Köszi a kimerítő választ,így már vágom is a témát.
Nagyon nagy dilemában vagyok 70-200 f4 USM,vagy 70-300 f4-5.6 IS USM?
Azért az álltalad leírtak alapján,csak marha jó dolog az az IS.
Ha a 70-200 at veszem meg nem biztos,hogy állandóan nálam lesz az állvány,de a 70-300 as obi ami IS-es azt ezek szerint szinte mindig és mindenhol ki tudom használni,persze nem éjszakai felvételekre gondoltam.
Szerinted? -
Maki73
tag
válasz Terapeuta #4259 üzenetére
Okés,ezek is meggyőző érvek voltak,végül is nekem nem kell mindenáron a 150 feletti tartomány.
Végül is a mélyen tisztelt kollegák már többen is kifejtették a véleményüket,és azt mondták,hogy a 70-200 as hoz sem kell mindig minden körülmények között állványt használni,ez nagyrészt függ az időjárástól is.
A lényeg az,hogy az alap obitól próbálok megszabadulni,és tényleg annyi pénzt tudok legalább is most jelenleg félrerakni /hacsak nem húzzák ki a számaimat a lottón/,hogy egy obit tudok vásárolni,és ezért ilyen nehéz a döntés,mert a kínálat nagyon nagy,de nekem csak egy dobásom van.
Szóval ha már megvettem nincs visszaút,azt kell használnom ami van.
Mert ha modjuk 3hónap után kitalálnám,hogy mégiscsak a másik obi kell,és 40 e Ft al kevesebbért megszabadulnák a drágaságomtól,akkor pedig az én kedves kis feleségem rövid úton szabadulna meg tőlem.
Mostmár átérzed,hogy milyen nehéz helyzetben vagyok.
180-190 eFt az a határ ameddig elmehetek,ettől drágább már nem jöhet szóba. -
Maki73
tag
Egy teljesen más jellegü objektív mint amiről idáig beszélgettünk.
Evvel kapcsolatban valakinek vélemény,megjegyzés?
[link]
Ha ez jó lenne,akkor igaz le kellene mondanom a nagyobb tele átfogásról,de így egy kalap alatt,az alap 18-55 ös öm töl meg tudnák szabadulni,és lehet 17 en nagylátó-ban sokkal jobb képet kapnák mint idáig és a vége sem 55,hanem 85.
Ja és ez is IS-es.
Hú gyerekek ha sikerül ezt nekem egyszer eldönteni. -
Maki73
tag
Lehet az lesz,amit javasoltál bedobom egy kalapba,majd kihúzom és az lesz a NYERŐ.
Amúgy teljesen igazad van,honnét tudjátok TI?
Ha még ÉN sem tudom.
Ha bemegyek a boltba nem veszek tököt,mert azt UTÁLOM.
-De honnét tudom,hogy utálom?
-Mert azt már PRÓBÁLTAM,tehát TUDOM,hogy utálom.
De ha mégis megveszem és tényleg K..vára nem izlik,akkor kidobom a F...omba,mert csak pár száz forintba került,és majd eszek mást helyette.
De ha veszek objektívet 180eFt-ért és utánna jövök rá,hogy még sem ezt kellett volna,azt nem dobhatom ki a F...omba,mert az majdnem 2havi fizetésem.
Szóval ez itt a bökkenő.
Nyugodtan hülyének lehet nézni,nem sértődök meg rajta,csak tudod nem mindenki engedhet meg magának 7-8 db-ból álló objektívparkot,amiből alkalom adtán kedvére válogathat,mikor ép melyiket használja.
Most a következő hozzászólás témája lehet az is,hogy ez a F...kalap minek vett ilyen fényképezőt ha ilyen csóringer,mért nem jó neki az a fényképező,amit a Tescóban 3db GAZDASÁGOS csemegeuborka mellé csomagolnak be,és nem is kell vele komolyabban bajlódni/ ebbe belenézel és itt látod a masina tetején ezt a kis gombot,ezt itten megnyomod/,de mentségemre legyen szólva uram bocsássd meg ha a magamfajta csóringerek is szeretnének egy kicsit jobbat,egy kicsit komolyabbat.
Na ezt is kitárgyaltuk.
Remélem nincs harag,tudod én megdoblak kővel te pedig viszonozd kenyérrel!
További kellemes szép napot,mélységes tisztelettel üdvözöl:
Maki73
-
Maki73
tag
Werttzui:
-Oké köszi a tanácsot!
orbano:
-Már el is felejtettem,igazából már akkor is megbántam amikor feltöltöttem a kérdést,csak annyira bizonytalan voltam.
nfsu17:
-A legnagyobb segítséget tőled kaptam,és arra is sikerült rávezetned,hogy ha bárki is próbál tanácsot,ötletet adni az egy jó dolog,de a végső döntést saját magunknak kell meghozni.
-Igazad van mindegy melyik obit veszem meg,mind a kettő egy nagyon jó darab,és azt,hogy milyen lett volna a másik az úgy sem fogom megtudni,így nem is fog bántani.
Ui:
Nagyon úgy néz ki,hogy a 70-300 IS-nél maradok,mivel ocsóbb is valamennyivel mint a másik /újonnan 144 eFt garival/.
Másrészt nem a 300-as tele vége miatt,de szerintem utazáshoz nagyon nagy segítség lesz az IS,nem kell állványt hordoznom.
Harmadrészt ha minden igaz nem kell az obit sem cserélgetnem az alap 18-55-ig re,mert szerintem kirándulásnál,városnézésnél az obi 70es kezdő részénél is lehet használni./legalább is remélem,hogy így lesz,bár ebben megint csak nem vagyok biztos/
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest