Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
masterful87
senior tag
válasz
skosko #22722 üzenetére
Ha volt rajta hátsó LCD kijelző, akkor az csak digitális lehet! Ha a gép mérete is olyan kis aranyos kézbesimuló volt, akkor meg pláne.
Ha belépőkategóriás digi váza van, akkor abban nincsen beépített fókuszmotor. Csakis olyan obikkal van automata élességállítás, amikben van motor magában az obiban. Az említett Nikkor AF 70-300-ban nincs.
Ahogy már írták, kézzel kell állítania élességet, ami eleve nem könnyű, az optikai keresője is egy sötét lyuk lehet, és a hátsó kijelzőn is képtelenség leellenőrizni az élességet.
Ezt érthette azon, hogy manuális, és ez a profiknak való... úgy is mondhatnánk, hogy ő béna hozzá.Én sokat vásárolok régi, használt obikat, és biztosan nem lenne pofám ebben az esetben visszavásárlást kezdeményezni! Tudta, hogy zsákbamacska, nem értesz hozzá, mégis megvette, ráadásul jó áron.
És tényleg nem fogod tudni te magad megállapítani, hogy okozott-e benne kárt, és egyáltalán milyen állapotban van.Szerintem egyszerű a megoldás, kérjél tőle 1-2 tesztképet! Mondjuk egy tájképet, hogy ellenőrizd a végtelen fókusz meglétét, fotózza le egy könyv lapját, hogy lásd élesen rajzol az az obi, van rajta éles pont. Még közeli témájú képen lehetne látni, hogy megvan rajta az élességi sík, az obi hibátlanul rajzol, csak nem ott éles, ahova a hölgy szerette volna.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
skosko #22718 üzenetére
manuális a gép azt írja. tehát nem digitális? magyarul filmes? nem fogalmazott egyértelműen. vagy az objektívet csak manuálisan tudja kezelni, mert nincs auto fókusz vagy nem működik. Az életlen képek a rossz fókuszálástól lehetségesek. Ha nincs autó fókusz, akkor kézzel kell fókuszt állítani, az meg szemre elég nehéz ügy, ha a keresőben próbálkozik. amit élesnek lát a keresőben, az nagyban a monitoron már lehet, hogy életlen. szerintem nem ért hozzá a csaj. csak akkor vedd vissza, ha nem vágta haza a cuccot.
-
skosko
csendes tag
válasz
skosko #22709 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Az objektív úgy került hozzám, hogy elvileg semmi baja, de mivel nem értek hozzá, nem próbaltam ki, ezt nem tudom biztosan, szóval senkit nem akarok átverni.
Ez a manuális dolog mit jelent? Mitől lehetnek homályosak a képek?
Másik gépen való próba nemhinném hogy megoldható lenne, főleg hogy az előző állapotáról sem tudok semmit.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
skosko #22709 üzenetére
Nem vagy köteles próba után vissza venni, de ha jó fej vagy, akkor megteszed. Meg kell nézni, hogy másik gépen működik e rendesen. Ha igen, akkor vissza lehet venni. Ha nem működik megfelelően, akkor a vevő csinált vele valamit és az legyen az ő baja.
A másik, hogy egy objektívet nem lehet képminőség szempontjából tesztelni egy vázon. Azon a kis kijelzőn élesnek tűnhet a kép, még bele nagyítva is, aztán otthon a 24"-os monitoron derül csak ki, hogy életlenek a fotók. Sokszor estem ebbe a hibába régen, amikor a kijelzőn néztem vissza egy-egy fotót és csak otthon derült ki, hogy bizony nem lett éles a kép, pedig annak tűnt a kis kijelzőn. -
.DLL
veterán
-
skosko
csendes tag
válasz
skosko #22520 üzenetére
Sziasztok,
A "FOTÓS beárazás"-ban 29-re értékelték az objektívet.
Meghírdettem azzal a szöveggel, hogy semmit sem tudok róla, mivel tartozás fejében maradt nálam...
Jelentkezett egy csaj, aki 20-at ajánlott érte úgy, hogy tisztában volt vele hogy semmit sem tudok a koráról/állapotáról. Találkoztunk, kipróbálta, megfelelőnek tartotta, kifizette.
4 nap után jön egy üzenet: "Szia,ne haragúdj de szeretném visszaadni az objektívet ha lehet mert ahogy gepre felteszem a kepeket homályosak és manuális a gép ami igazából a profibbaknak való! Sajnálom"Miután abszolute nem értek a témához, a segítségeteket kérném. Létezhet hogy csak a gépre téve látja a képeket, hogy homályosak?
Vagy leejtette, eláztatta és hülyének akar nézni ?Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mikrotik routerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Napelem
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Éjszakai műszak
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Blue Titanium Használt, szép állapot
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Livboj vezetéknélküli mobiltöltő eladó
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest