Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • masterful87

    senior tag

    válasz skosko #22722 üzenetére

    Ha volt rajta hátsó LCD kijelző, akkor az csak digitális lehet! Ha a gép mérete is olyan kis aranyos kézbesimuló volt, akkor meg pláne.
    Ha belépőkategóriás digi váza van, akkor abban nincsen beépített fókuszmotor. Csakis olyan obikkal van automata élességállítás, amikben van motor magában az obiban. Az említett Nikkor AF 70-300-ban nincs.
    Ahogy már írták, kézzel kell állítania élességet, ami eleve nem könnyű, az optikai keresője is egy sötét lyuk lehet, és a hátsó kijelzőn is képtelenség leellenőrizni az élességet.
    Ezt érthette azon, hogy manuális, és ez a profiknak való... úgy is mondhatnánk, hogy ő béna hozzá.

    Én sokat vásárolok régi, használt obikat, és biztosan nem lenne pofám ebben az esetben visszavásárlást kezdeményezni! Tudta, hogy zsákbamacska, nem értesz hozzá, mégis megvette, ráadásul jó áron.
    És tényleg nem fogod tudni te magad megállapítani, hogy okozott-e benne kárt, és egyáltalán milyen állapotban van.

    Szerintem egyszerű a megoldás, kérjél tőle 1-2 tesztképet! Mondjuk egy tájképet, hogy ellenőrizd a végtelen fókusz meglétét, fotózza le egy könyv lapját, hogy lásd élesen rajzol az az obi, van rajta éles pont. Még közeli témájú képen lehetne látni, hogy megvan rajta az élességi sík, az obi hibátlanul rajzol, csak nem ott éles, ahova a hölgy szerette volna.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák