Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• .DLL

veterán

válasz Studi #24161 üzenetére

Nekem is eme tolózoom van, igazából nemsokat tudok róla elmondani, teszi a dolgát, pedig már 20 éven felül van a kora.

Az AF a gyenge pontja. De igazából olyan áron adják (én 25k-ért vettem 5-6 éve), hogy ez a képminőség még manuál fókuszos obinál is OK lenne, itt meg még azért AF is van. A hasonló árú "70-300"-akat simán otthagyja.

Nagyon jók a színei, nyugodt, "bölcs, felnőtt" képi világa van, szép bokeh-vel, ami tényleg az L-es 70-200 F/4-re emlékeztet. CA-ra hajlamos, de nem sok és kontúros, tehát jól szűrhető, nem ilyen pacás.

A rajzolata is bőven jó HA betalál az AF. Hajlamos azért betalálni. :D De pl. az enyémnek van egy jókora holtjátéka - ugye az egész front tubus forog, így fókuszál - szóval a holtjáték miatt simán bele lehet nyúlni kézzel a fókuszba, mintha "Full-time Manual Focus"-os lenne :D Persze nem tudod tényleg eltekerni a frontlencsét, de arra elég, hogy ha hozzányúlunk véletlenül, akkor már életlen lesz. Vagy épp éles.

Rengeteg szalagkábel van benne, ami ijesztő, de meglepő módon nálam a mai napig is mind jó. De azért előbb utóbb ennek is lefő a kávéja....
    viszont ahogy írtad nincs nagy bukta bárhogy is lesz, de szerintem nem akarod majd eladni, még tartaléknak is jobb, mint a 30k-s 70-300-ak.
    Na ennyit arról, hogy nem sokat tudok róla elmondani. :D

Új hozzászólás Aktív témák