Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Flashy

  veterán

  Mindössze egy tippem lenne a kitobi mellé tele zoomot keresőknek (Canonról van szó, de az ajánlott obi minősége talán nem függ nagyon a váztól, többféle bajonettel is kapható). Gyengébb idegzetűek és/vagy fehér obisok ne olvassanak tovább, ez nem nekik való :D
  Szóval hosszas tépelődés után vettem egy Tamron 70-300 Di LD Macro obit vadiújan ~45ezer forintért (aminek a leírásához, horribili dictu, írd és mondd, 5 számjegy elég), amit sikerült élesben kipróbálnom, ebből raktam fel netre néhány képet. Rengeteg cikket meg hozzászólást átolvastam neten, de nagyon nehéz egyértelmű következtetéseket levonni, hiszen a megfizethető szegmensben (is) kicsit vagy inkább nagyon, de minden kompromisszumos.
  Az 55-200-ak jöttek szóba, valamint ezen kívül a sigma 70-300-ak. Ami a végére kijött az kb annyi volt hogy az 55-200-aknál a 70-300-ak képminősége jobb, valamint hogy a gyengébbik sigma 70-300-at nem nagyon érdemes, a drágábbik viszont drága (ám jár hozzá egy pofás táska), a Tamron meg CA-ra örökölt hajlamot hordoz.
  Mivel elég nagy kínszenvedés volt kiválasztani (minél kevesebb pénzt szán rá az ember, annál nehezebb), úgy gondoltam, hogy mutatok képeket, hátha más is ebben a cipőben jár.
  [link]
  Egy része Hollandiában készült városnézés közben, a többi állatkerti kép. Komolyabban szerkesztve nincsenek, legfeljebb az élesség, szaturáció, expo korrekció amik kicsit piszkálva lettek a Standardhoz képest. Kompozícióra kritikát most nem kérek, a képek azért vannak, hogy élesben készült képeken meg lehessen nézni hogy pl ami egy tesztben úgy szerepel hogy ''300mm-en szinte használhatatlan'' az tényleg olyan szar-e a mindennapi ember számára aki nem milliméterpapírt fotóz, a legtöbb képét nem 100%os kivágásban nézi hanem kisebb vágással monitorméretben, és néha még el is rontja a képeket. Nem precíz teszt, csak egy igazi városnézés életszagú képei, talán van amit én rontottam el, talán van ahol az AF tévedett, talán csak ennyit tud az obi. Mindenféle van benne az egész fókusztartományból, egészen különféle beállításokkal. Makró képem még nincs, 1:2-t tud az obi elvileg a gyengébbik minőségű tele végén, de még nem próbáltam. Alkönyvtárban ott vannak a teljes méretű változatok, ha valakit nagyon nagyon érdekel valamelyik raw-ban, meg tudom azt is mutatni amelyik még megvan.
  Verdikt: mivel nekem csak ez van, összehasonlítani nem tudom a többi consumer telezoommal, de nekem ez bejött, nekem ez megfelel.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés