- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD probléma (nem adatmentés)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Dicker #16578 üzenetére
Volt egy srác akinek adtunk ér régen HP LaserJet 1018-as lézereket és az áruterítő kisbuszokban használták szállítólevél nyomtatásra -normál A4-. Azt mondta annyi volt a titka, hogy jó minőségű invertert vett. Viszont így szerintem a tintás nem játszana télen a hideg miatt.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Dicker #16570 üzenetére
Normál papíros A4-es mobilnyomtatóban van minimális tapasztalatom, nem mintha különösebb vonzalmat éreznék a HP iránt a többi gyártó ellenében de pl: link.
Ez sem olcsó, tintapatron pláne és jótállás sajnos csak 12 hónap, ha az után baja lesz, akkor valószínűleg kuka.
A thermós nyomik számláival a partnereid fognak szívni -
PociAti
őstag
válasz
Dicker #16216 üzenetére
Inkább szervizesek tudnak pontosabban nyilatkozni róla, de úgy tudom, hogy a Canon lézernyomtatók elég tartós gépek, hacsak az alaplapja nem adja meg magát. Így akár használtan is bele lehet vágni.
Az utángyártott tonernek különböző problémákat okoznak. Papíron megjelenő kosz (halvány foltok), vagy nagyobb porcsomók, a LED-es nyomtatóknál a nyomat is gyakran halványabb. (Minden gyártó egyre inkább a LED-es technológia irányába halad, a hagyományos lézernél helyett. Olcsóbb.)
A gyári por az jellemzően "növesztett", sima, mint a hógolyó. Utángyártottaknál a port zúzással érik el, így annak felülete éles, mint a sziklának. Ezek a sziklák pedig idő előtt öregítik el a fényhengert.
A nagy dög gépek szebben dolgoznak, de sok energiát fogyasztanak, és az otthon levegőjének se tesznek jót.
-
PociAti
őstag
válasz
Dicker #16213 üzenetére
Egy színes nyomtatót próbálsz összehasonlítani egy mono készülékkel?
Canont nem ismerem, a Brothert láttam üzemelni eredeti és utángyártottal is. Könnyen beszerezhető mindegyikhez a toner (akár az utángyártott is). Semmi meglepő nincs benne, az olcsóbb megoldás minőségben láthatóan elmarad az eredetitől. A döntéshozón múlik, neki mi számít: a gazdaságosság, vagy igényesebb megjelenés.
Megbízhatóságról nem sok tapasztalat jött össze. A Canonra 1 év garanciát adnak, de gondolom nem sok fogy belőle. De akár 10 évet is adhatnának rá, mivel olyan drága üzemeltetni, hogy a toner árába be lehet építeni a költséget. A Brotherre 3 év garanciát vállal, a széria viszont még csak bő 2 éve jelent meg.
Brothernél leginkább csak informatikai problémával találkoztam. A windows nagy éves frissítése néha bekavar, amit sikerült a múlt héten újra átélni. -
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Dicker #15848 üzenetére
1133 baromi jó gép "apró" szépséghibával.
kontra (szépséghiba): jópár megdöglött panelhibával, ami gyakorlatilag gazdasági totálkár és előre nem tudod, hogy beüt-e vagy sem -nincs előjele-
pro: atomstabil mechanika, gazdaságos toner, mindent tud -
PociAti
őstag
válasz
Dicker #15848 üzenetére
Az Árukereső szerint a legutolsó ismert ár: 79.990 Ft (2019.04.09.).
A lézernyomtatók nem értéktelenednek el úgy a használt piacon, mint a tintasugaras nyomtatók, feltéve ha nem széthajtott gépről van szó, aminél a főbb alkatrészek cseréje már jelentős kiadással jár. (Esetedben ez nem áll fenn.)
Reális lenne ha féláron árulnák, szerintem harmad áron már jó vétel, alatta kifejezetten megéri, de csak abban az esetben, ha valakinek tényleg ilyesmire van szüksége! Gondolom nem kell bemutatni a gépet, irodai körülmények közé tervezték, ezt mutatja a mérete, térfogata, és a jelentős áramfogyasztása is. (Maximum: Approx. 1200 W / Standby: Approx. 9 W / Sleep mode: Approx. 2.5 W / Typical Electricity Consumption (TEC): 1.3 kWh.)Nekem tetszik, annyiért talán még én is megvenném magamnak, ha havonta egy-egy alkalommal kellene csak bekapcsolni. (Anyagilag nagyon nehéz megindokolni egy ekkora gép vásárlását, mikor azokra a munkákra a copy-shopok is egész jó árat adnak, pár oldal kinyomtatásához egy pici nyomtató pedig praktikusabb.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Renault, Dacia topik
- Formula-1
- Milyen NAS-t vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest