Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joker63
újonc
válasz
Csavarnyuzo #16298 üzenetére
Köszönöm. Sokat segítettél...
-
Teaway
veterán
válasz
Csavarnyuzo #16298 üzenetére
Egyetlen szót ért6ettem a videóból: p.na
-
Joker63
újonc
Sziasztok! Brother DCP-J105 multinyomtató tápegységét szeretném cserélni. Hol találok segítséget a nyomtató szétszedéséhez?
-
fairi
őstag
Úgy tűnik halódik a nyomtatóm, 7,5 éves, régebben jobban volt hazsnálva, de utóbbi időben ritkábban.
Epson WP-4535
Fekete nyomat csíkozódik, beépített tisztítás se tud vele mit kezdeni, sárgával is bajok voltak, és összes szín kifogyott, vagyis vettem új patronokat, és ez lett a végeredmény:Vélemény? Kuka, menthető??
-
atirag
őstag
Sziasztok.
Rendelkezem egy canon pixma mx475 nyotatóval. Eddig gyári patront vettem,de gondolkodom utángyártottakon. Van értelme? Van olyan ami jó minőségű? Melyik márka amit érdemes lehet vásárolni?
Köszönöm. -
hódmaci
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #16291 üzenetére
Köszönöm.
Megpróbálom. -
trunsell
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Samsung Xpress SL-M2026 nyomtatóm és vettem hozzá egy Utángyártott Samsung MLT-D111L tonert, beraktam és pirosan világít a nyomtató.. Mi lehet a baj? -
Joshi
titán
Ide is linkelem a kérdésemet, hátha rossz helyre írtam.
Válaszokat előre is köszi.
-
PociAti
őstag
válasz
hódmaci #16287 üzenetére
Ilyen apróság miatt szervizbe vinni? Először győződj meg róla, hogy tényleg a szkennerrel van probléma.
Mert általában a fedél lecsukásakor a huzat odébb fújja. Illetve az eredeti anyag is lehet egy kicsit ferde. Nyitott fedéllel célszerű egy tesztet készíteni pl egy négyzetrácsos lapról.
Aztán ha tényleg a szkenneléskor ferdül el a kép, rengeteg szoftver és online megoldás létezik, amivel korrigálni lehet az eredményt. -
iceQ!
addikt
Üdv,
Kyocera Mfp 1130-hoz keresnék papírtálcát. Használt tökéletes lenne. Honnan tudnék ilyet venni? Hsznált is szóba jöhet.
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni szkennelés beállításában?
Behelyezem a papírt a szkennerbe ügyelve, hogy illeszkedjen a papír sarka illetve éle a jelölésekkel a szkennerben.
Szkennelés mégis kicsit ferdére sikerül.
Van valami állítási lehetőség?
Vagy ebben az esetben csak a szerviz a megoldás?
Brother DCP-1622WE -
PociAti
őstag
válasz
Rendeske #16285 üzenetére
A HP nem gyárt Samsung nyomtatókat!
Pár éve a HP felvásárolta a Samsung nyomtató üzletágát. Technológiailag és minden más szempontból teljesen függetlenek a HP-tól. Kifutó termékek.Nem feltétlenül a Canon a jó irány, de megéri egy pillantást vetni az irodai vonalára a Mixify-ra. Drágábban üzemeltethető, de több szolgáltatással rendelkezik.
Egy tapasztalt Canon forgalmazót kérdezz meg erről. (Ne azt kérdezd, most melyik van készleten, vagy ő melyik eladásával jár jobban?)
A Canon G7020-ról az Amazonon vannak vélemények. Nem kell komolyan venni mindet, mert a legtöbb probléma forrása tájékozatlanság / felhasználói hiba, de kiindulásnak nem rossz.Tartósság szempontjából valószínűleg az Epson és a Brother szerencsésebb választásnak tűnik, de kevés összehasonlítás létezik.
-
Rendeske
tag
Sziasztok!
Nyomtatóvásárlás előtt állok újból, mert időhiány miatt nem néztem be ide a topicba és megbíztam a kerekedőbe, aki lebeszélt a Canonról (van egy fekete fehér alap nyomtatóm a másik irodában és teljesen megvagyok vele elégedve) . Csak annyit kértem, hogy ne HP-legyen, erre rám sózott egy Samsung nyomtatót, amit a HP gyárt!
Lényeg a lényeg, nagyon nem vagyok vele megelégedve és elhatároztam, hogy veszek egy igazán jó multifunkcionális nyomtatót a Canontól.
Első körben ezt néztem ki: https://www.canon.hu/printers/pixma-g7040/
Azt szeretném kérdezni, hogy érdemes megvásárolni? Vagy esetleg tudnátok jobb alternatívát ajánlani, kis irodába lenne nem nagy kihasználtsággal. A duplex és az automata szkenner fontos lenne.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Egy ilyen Canon TS6052-es (ez 6051, de a tálca ugyanilyen) multifunkciós gépet használok. A képen látható alsó tálcából nyomtatok. Az utóbbi időben rendszeresen csinálja, hogy nyomtatás elindításakor reklamál, hogy valami nem jól áll a papírtálcában. Kiveszem, visszateszem és jó. Mi lehet a gond, mit nézzek meg rajta, mi lehet a megoldás? Köszi!
-
ocscsaba
tag
válasz
Csavarnyuzo #16282 üzenetére
Nem tudom, mit kérnek el a munkáért a szervizben, de egy 20-ast biztosan. Mivel már a dob is sérült, munkám sem lenne már rá, megpróbálom feltenni a vaterára, hátha valaki alkatrésznek elviszi. Ha nem, elviszem e-hulladéknak.
Köszönöm szépen a segítségedet! -
Csavarnyuzo
őstag
válasz
ocscsaba #16281 üzenetére
A gumihenger az a töltőhenger, a dobnak és a mágneshengernek nem kell összeérnie. Az első link wégén írta is a srác, hogy a developer clutch okozta a hibát, jó esély van rá, hogy nálad is. Ehhez szerelni kell, egyértelműen megbizonyosodni róla hogy tuti az a rossz, rendelni és kicserélni. Ez intézni a mágneshenger hajtását.
-
ocscsaba
tag
válasz
Csavarnyuzo #16276 üzenetére
A mágneshenger, amin van a vaspor, nem forog. Efölött van egy gumihenger (ez a bled? ezt kivettem), amely érintkezik a mágneshengerrel és a fényhengerrel is, de a fényhenger és a mágneshenger láthatóan nem érintkezik. Sehol sem tört el fogaskerék. A mágneshenger nem forog, többszöri nyomtatás után sem, mert a jelölés ugyanott van mindig. Mellékelek egy fényképet. Én itt megakadtam.
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, egy barátomnak szeretnék ajándékba adni egy egyedi kb 280x170 cm-es fali posztert. Az lenne a kérdésem, hogy ezt milyen technikával ajánlott kinyomtatni, milyen papírra, valamint hol vállalnak ilyet Budapesten? Fontos lenne hogy bírja az UV-t ugyanis évekig a falon lenne, nem tudom az áltagos poszter nyomtató hely mennyire UV álló anyagokkal dolgozik.
-
ocscsaba
tag
válasz
Csavarnyuzo #16276 üzenetére
Köszönöm szépen, kipróbálom, aztán megírom, mi lett.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
ocscsaba #16275 üzenetére
Sajnos Kyocerában nem -sem- vagyok szakember.
Viszont a dobegységet a Kyocera 3 évre vagy 500k-ra "adja". A kor jellemzően inkább csak képminőség romlást okoz, tehát ennek még mennie kéne, ráadásul a tök üres lap nem igazán dobegység hiba. Két dolgot találtam: link1, link2. Az elsőt viszonylag egyszerű leellenőrizni, mert kiveszed a dev unitot és a mágneshenger legszélére teszel egy pici jelölést alkoholos filccel hogy meg tudd állapítani forog-e. Ezután összerakod, nyomtatsz egyet, kiszeded újra és megnézed ugyanott van-e a pötty -célszerű 2-3 alkalommal leellenőrizni-. Ha mindig ugyanott van, akkor valószínűleg az a hiba amit írnak: festékező kuplung -> cserélni kell. A másikat, az érintkezőset keresgélni kell, hogy hol van a gépben. -
ocscsaba
tag
Tanácsot szeretnék kérni Csavarnyúzó szakembertől:
van egy 7 éves Kyocera FS-4100DN lézernyomtatóm kb. 230 000 nyomatoldallal.
Először csak a papír szélén kezdett pöttyözni, aztán már a közepén is. Most teljesen üres lapot nyomtat ki. Status oldal sem jó. A dob tönkrement?
Köszönöm a választ. -
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Bár nem nyomtató, de erősen a nyomtatáshoz köthető: Ért valaki itt a Zebra Designer 2 Pro-hoz?
-
PociAti
őstag
válasz
Mittu88 #16271 üzenetére
Nem a dpi-n múlik, mert a 1200×1200 dpi-s, drága lézer nyomtató is kvázi alkalmatlan fotók nyomtatására, már ha annak minőségét egy olcsó tintasugaras nyomtatóhoz viszonyítjuk. A lézernyomató dokumentációk és grafikonok nyomtatására lett kitalálva. Lesznek fényképek, melyeknél teljesen vállalható lesz a minőség, de a lézer dinamikai tartományban messze elmarad a tintás nyomtatóktól, és vannak fotó típusok, ahol ez a hiányosság erősen memutatkozik Illetve színterek közötti konverziónál is könnyebben alul marad ez a technológia, de annak részben szoftveres okai vannak.
-
Mittu88
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #16270 üzenetére
Lehet amúgy, hogy a 600x600 dpi-s színes lézernyomtató nem alkalmas fotónyomtatásra? Vagy ez tuti szoftveres galiba?
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Mittu88 #16269 üzenetére
A nyomtató webes felületén mindenképpen próbáld ki hogy beállítod, ha a drivertől -és alkalmazástól- nem kap más "parancsot", akkor az érvényesül -bár ez típusfüggő is lehet-.
Manualban egyértelműen azt írja, hogy nem a webes felületen kell ezt beállítani -ennek ellenére kipróbálnám. -
Mittu88
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #16268 üzenetére
Azt tudtam beállítani, hogy Glossy photo paper a papírfajta, nem Normal, de mobilról kell nyomtatnom és vérszegények a beállítási lehetőségek.
Nyomtató webes beállításaiban ha beállítom a nehéz papírt, az felülírja a nyomtatás beállításait, ha ott nincs ilyen konkrét opció?
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Mittu88 #16267 üzenetére
Mivel 120 grammos a papír, ezért ezt be kellene állítani a driverben, vagy a nyomtatón -többféle címszó létezik erre, vastag/nehéz/karton, stb-. Nem minden készülék alkalmas erre, de amelyiken be lehet, az lelassítja a készüléket, hogy a tonert megfelelően rá tudja "égetni" a papírra.
-
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
HP LaserJet M180N színes lézernyomtatómhoz rendeltem ilyen fotópapírt, 250 db-os kiszerelésben, amit felvágattam ~10x15-ösökre (ekkora méretben nem találtam).
Kérdésem, hogy a nyomtató hibája-e, hogy ótvar sz@r homályos a nyomat, vagy rossz papírt rendeltem hozzá?
Minden beállítás legjobbon van, az elvileg nem lehet gond.
-
Laraxior
titán
Ha ilyet csinál a nyomtatóm akkor erre tudni valami okosságot?
Érdekes, hogy csak a feketével van a gond, a színessel nem különösebben.
Kivettem, megtisztítottam, indítottam valami programot is, ami segíthetne. A patronok nem gyáriak.
Rendeltem bele gyárit, cseréljem ki mindkettőt, hátha... vagy csak próbáljam meg a feketét?
A mostaniak XXL méretűek amik benne vannak, de amik jönnek gyáriak azok kisebbek. Lehet ezt így vegyíteni?
Vagy kuka az egész nyomtató, patronostól, papírral, mindennel együtt -
Dicker
őstag
Üdv!
Brother MFC-L2732DW + Brother MFC-L2712DW + Brother MFC-L2752DW gépek között vannak lényegi különbségek?
Leginkább a legkisebb, és a legnagyobb érdekel.
2712 és 2752 között a dupla szkennelés a difi, meg a nagyobb kezdőtoner?
Vagy van valami minőségbeli különbség a gépek között, hogy közel 40-50 ezerrel drágább?Köszi!
-
PociAti
őstag
válasz
gudpikcs #16257 üzenetére
Ugyan olyan típusú nyomtatója van az egyik haveromnak, mint amiről te írsz. Tőled 350 km-re lakik. Vidd el hozzá a nyomtatódat, majd helyetted ráküld egy nyamvadt lapot az Acrobatból vagy az Excelből, és akkor választ kapsz arra a kérdésre, hogy vajon nyomtat-e a nyomtató ezekből a programokból.
Ha jól láttam csak ez az egy volt a kérdés, hogy Excelből vagy Acrobatból nyomtatni fog-e? -
gudpikcs
tag
Hello all
Olyan bajom lenne hogy akarok a Wordben szoveget nyomtatni es a nyomtato kiadja a papirt mintha nyomna ra de semmit nem nyomtat ra.
A nyomtato inaktiv allapotot mutat.
Acrobat ,excelben nyomtat.szerintetek? -
draco31
veterán
Normál A4 es papir vastagságú öntapadós tapétát átküldhetek lézer nyomin? Tintáson nem gondolkoznék rajta egy percet sem, de ezt inkább megkérdezem. Csak egy A4 lap méretűt kellene nyomtatnia.
-
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
Xerox 3330-as nyomtatókkal vagyok bajban. Eddig jók voltak az utángyártott tonerek, most a 3. helyről rendelek és mindre Invalid cartridge hibaüzenetet dobnak, nem is nyomtatnak.
Ahogy elnézem annyi a változás, hogy a chipjén az érintkezők kör alakúak lettek (eddig négyzet alakúak voltak). 2x próbáltam Zafír márkájút (1x pcx-ről, 1x easy-shopból, 1x valami noname-et fapadospatron.hu -ról).
Több nyomtatóban is próbáltam, több tonert is (10-esével rendeltem).
Tudtok erről valamit, hogy mi a bánat lehet?
https://www.arukereso.hu/nyomtato-patron-toner-c3138/utangyartott-xerox/106r03623-p383741615/
Innen csemegéztem rendeléskor.Üdv,
Ádám -
zagloba
aktív tag
válasz
zagloba #16253 üzenetére
Sikerült megtalálnom!
Bekapcsolás után meg kell várni mire folyamatosan világít a zöld led! Majd meg kell nyomni a stop gombot, és nyomva tartani amíg 5-öt villan a sárga led! És feltölti a rendszert!
De nem lett nagy siker azt hiszem inkább veszek egy új fejet!Valaki ajánlott itt nemrégen csak nem mentettem el! E-bay-en meg csak feketét találtam! Hol kellene keresnem?
-
zagloba
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Canon G2400-as nyomtatóm! A színes patron félig beszáradt! Kiáztattam! Van valamilyen kombináció ,h a rendszert újra töltse tintával! Csak most nem találom! Nem tudja valaki? -
Mázli01
kezdő
Halihóó
Nem tudom jó helyre írok-e De olyat lehet csinálni h pl Egy HP deskjet advantage 1515 All In One nyomtatóba teszek egy [eredeti (színes)] patront és egy [utángyártott (fekete)] , aminek más a térfogata?
Vagy jobban járok ha színesből is xl-eset veszek? az a tuti?
Utángyártott patront ugyanúgy lehet tölteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Linux kezdőknek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest