Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Abu85 #27881 üzenetére

    Még soha nem fordult elő, hogy ugyanazt a lapkát egy időben két különböző gyártónál is gyártsák... Ja, de, az apple már egyszer megcsinálta.

    Lehet, hogy azok a cégek, amelyeket felveti a pénz és kellően nagy mennyiségben gyártanak, megéri 100 milliót rááldozni a dual-sourcingra, hogy a gyártás olcsóbb legyen?

    Lehet, hogy szóbanforgó jútúbereknek nincs igazuk az állításaikban, de nem azért és nem úgy, amit te mondasz.
    A jútúberek állítása szerint ugyanis az nvidia nem a TSMC-vel kapcsolatos nézeteltérésről szóló hírek kipattamásakor kaptak a fejükhöz, hogy hupsz, akkor megyünk a samuhoz, hanem lefejlesztettek két gyártónál egy-egy lapkát és a "kezükben" a két lapkával alkudoztak. (És a kezükben tartott lapka magyarázhatja azt is, hogy miért lehettek egymásnak ellentmondó paraméterek a pletykákban)
    És nem a kapacitásról nem sikerült megegyezni,.hanem az árról. Az nvidia nyilván TSMC 7nm minőséget szeretett volna Samsung 8nm áron.
    Nem véletlen, hogy az "öntökönszúrás"-ról szóló pletykák nem arról szóltak, hogy hupsz,.most mi lesz, hanem arról, hogy az Ampère nem lesz olyan jó, mint Lehetne 7nm-en.

    Persze lehet neked igazad abban, hogy fontos egy node kitapasztalása, de mégse látunk egy céget sem 4 evé 8nm-en finomítgatva jobb eredményeket elérni, mint a 7nm-en.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák