- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
Ennyire azért ne offolódjunk már el.
Play nice!
-
félisten
Az élsimítás mindig is hardver függő volt, nagyon is. Inkább azt kérdezném mikor nem volt hardver függő ?
Ha SSAA négyszeres mintavételezésre volt állítva akkor 4x számolta ki a FHD felbontást.( szinte 4K) volt.Itt DLSS alatta tensor magok elemzik a képet és csak az adott, élsimítást igénylő részeken számolnak többszörös mintavételezést, szóval ezért csak aokon a VGA kon fog működni , ahol van erre tensor magok formájában hardveres kapacitás.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
hoolla
aktív tag
válasz -Solt- #21402 üzenetére
Nincs darabszam emlitve, de nem is nagyon szamit.
Az EVGA oldalan en vegigneztem ahogy elorendelheto, majd gyakorlatilag percek mulva auto notify-ra valtott a 2080Ti FTW3 Ultra is... $1350(#21403) devast: Igen csak azok ha jol tudom a banyaba ment mind (majdnem mind). Ezek, nem hiszem.
(#21404) Keldor papa: Draganak draga, mert megy a siras mindehol az ara miatt, de a VGA kartya az mindig is egy olyan alkatresz volt/lesz aminel nem szamit, hogy mennyibe kerul, mert azt mindig meg "kell" venni.
En inkabb azon vagyok elhulve, hogy emberek elorendeltek ugy, hogy nem tudtak erdemi infot a kartya valos teljesitmenyerol.
Nekem is itt csucsul az osszeg barmelyik Ti-re, es varom, hogy vegre elegessem ra, de nincs az az isten, hogy en elorendeltem volna egy normalis teszt nelkul. Ha nem lesz Ti elerheto 3 honapig mert mind elhordjak, az sem erdekel. Tuti, hogy nem adok ezeknek penzt elore amig nem latom mit is veszek.Ez egy tear-down ha valakit erdekel talan lesz nemi ralatas, hogy hova megy a penzunk.
[ Szerkesztve ]
"It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
Joshi
titán
"Az élsimítás mindig is hardver függő volt..."
Nem érted amit kérdeztem, és most gondold át amit írtál. Abszolút nem a számítási teljesítményre céloztam az adott hardveren, hanem arra hogy az új hardver tudja, a régi meg architekturálisan nem. Teccik érteni?ui.: "Itt DLSS alatta tensor magok elemzik a képet és csak az adott, élsimítást igénylő részeken számolnak többszörös mintavételezést, szóval ezért csak aokon a VGA kon fog működni , ahol van erre tensor magok formájában hardveres kapacitás."
igazából le is írtad amire kíváncsi voltam, tehát az van amit gondoltam. THX.ui...ui.: tehát mégis csak hardveres élsimítás veszi át a szoftverest. Ha nem hardveres élsimítás lenne, akkor a DLSS élsimítás is megoldható lenne mondjuk Pascal-on.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Mehetne a Pascalon is, vagy procin is... csakhogy a mesterséges neurhálóknál/deep learning-nél/gépi tanulásnál a tensor magokon sokkal hatékonyabban megy.
Persze simán lehet, hogy egy meetingen összeültek, és kitaláltak egy feature-t a tensor magoknak. Ma már minden egyre inkább a machine learning irányába megy, tehát valóban több feature fog a tensor magokra épülni.
-
westlake
félisten
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
hoolla
aktív tag
válasz NewHope88 #21462 üzenetére
Igen es ha ez igy lesz a tobbi jatekban is, akkor az is kimondhato, hogy a 1080Ti egy baromi jo vetel lesz ugy 130-150000 HUF-ert a kovi gen ig. De amugy lesz meg itt legalabb 5, de lehet, hogy 10% javulas is a Turing javara.
Most vettem meg a Forza 3-mat, es kopp 100 fps figyel mindenhol ultran. (3440x1440). El lehet ezzel a kartyaval lenni meg egy ideig."It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
Crytek
nagyúr
válasz NewHope88 #21469 üzenetére
Nem kell semmit fejleszteni. 4khoz még mindig nem kell proci erő.. Ezt feldolgozhatnátok végre. Pont ez benne a mennyei nem kell procira költeni max akkor ha már olyan jákok jönnek minden hétem ami kiirja "önnek kőkorszakbeli cpuja van és nem vagyok hajlandó elindulni"
Ez meg nem ma lesz...Next PC Upgrade: 2022
-
keIdor
titán
válasz hoolla #21463 üzenetére
Tekintve, hogy soha nem volt még példa arra, hogy az új generáció olcsóbb, mint a régi volt, így ha 400.000Ft felett lesz a következő (7nm, RTX-3080Ti?) az mivel lesz jobb, mint most?
Akinek nincs ennyi pénze, vagy duplázza a lélektani határát, annak tök mindegy.Forza Horizon 3 amúgy persze, két éves játék, épp most jön ki a következő része, szóval persze hogy jól megy, akkoriban a 1080 volt a top kártya. Majd amik jövőre jönnek, majd csak azt lehet észrevenni, mint a 980Ti-nél (is), hogy lehet apránként visszavonulni 1080p-re.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
carl18
addikt
válasz keIdor #21475 üzenetére
Hát van 2 éve rá gyűjteni ha a következő generáció csúcsát akarja megvenni.
Na megy egy RTX 3080Ti csak erősebb lesz valamivelAzért a 980Ti is bírja az 1440P-t csak hát már a 60 fps-t nem mindegyik játék alatt tudja. Például Mafia 3 alatt olyan 45 átlag fps-el megy de még ez is játszhatónak tűnik. [link]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
hoolla
aktív tag
válasz Crytek #21465 üzenetére
Jonnek majd azok, ahogy lecserelik az emberkek az uj Ti-re a kartyajukat, es meg mindig ott figyel a regi Ti a polcon, mert dragan akarjak adni. En sem szamitok tobbre mint 800-850$ az EVGA FTW3-ert (kb 160-170000) amikor mar megvettem az ujat. Mondjuk ez egy dragabb fajta es viszonylag keves van belole itt. Mindenkinek ASUS vagy MSI van.
(#21475) Keldor papa: Pont ezt mondtam en is par hete. Vagy benyelik az emberek most ezt az arat, vagy a kovinel. Ez olyan mint a Merci cserelgetes. Mindig beviszed a shopba a regidet, rafizetsz es kihozod az ujat, olcson. Amint varsz par evet maris korberohognek a markakereskedesben.
Ha Ti van most a birtokodban, akkor mar csak azert is erdemes cserelni az uj Ti-re, hogy jovore majd csak azt az 50-100 ropit kelljen radobni a kovi genre.
Azok bizony nem fognak olcsobban kezdeni, ha megis akkor max 1000$-ig mennek vissza, de ha ez lesz, akkor meg szart sem kapunk cserebe, ertsd sebesseg novekedest.Most talaltam csak meg a Forzat. Nem jatszom autos jatekokkal, de most ugy kedvet kaptam hozza, meg ugye Ausztralia. Bar sok koze nincs Byron Bay-nek az igazi helyszinhez.
Mintha ugy emlekeznek, hogy amikor megjelent akkor elegge ette a kartyakat. Rosszul emlekszem?De amit mondani akartam az az, hogy rengeteg ero van a 1080 Ti-ben. Tomb Raider is gyonyoruen fut 70 koruli fps-sel az X34-en.
"It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
bombibmw
veterán
A használt Ti áraknál azért figyelembe kéne venni, hogy simán elég 1440p-re, de 4k-ra is apró kompromisszumokkal.
Simán jó még egy évig, ha nem butítják le driveresen, ahogy múlik az idő.
Nem fog nagyon lejjebb menni az ára számottevően szvsz.
Főleg így, hogy a Turing ennyibe kerül.
Anno a 980Ti-nél másképp volt ez. -
clyvejhamma
aktív tag
-
félisten
maximum úgy tudnám elképzelni még, hogy a CPU-t terhelik le a neuronhálóval más GPU felépítésnél a játék közben. Szerintem ha ez lehetséges, Nvidia akkor is nehéz helyzetben lenne az x86 hiánya miatt, de a másik két gyártónál ki tudja.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz hoolla #21463 üzenetére
kicsit összemossátok az új árakat a használtakkal a komentekben.
Az 1080Ti ára 240 K körül van most, függetlenül használt piactól, nem hiszem hogy lesz valaha is boltban 150 K, mint ahogy a 980 Ti sem volt.[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
A tippjeitekből jól jön le, hogy az 1070-et nem éri meg majd lecserélni 2060-ra mert nem lesz sokkal gyorsabb, illetve a TDP is nagyjából azonos marad? RTX nem érdekel...
Kicsi ITX házba FHD mellé szeretnék minél alacsonyabb TDP keretes kártyát, de akkor úgy látom elég ha majd visszanézek 7nm környékén...
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
nagyúr
válasz Archttila #21493 üzenetére
Semmit nem tudunk a 2060-ról. Várhatóan GTX lesz, ezért kisebb (akár sokkal kisebb) lesz a chip, ami a TDP-viszonyokban kedvezőbbet fog jelenteni, mint a felső kategóriában. Teljesítmény terén a kereskedelem behatárolja (nem mehet rá nagyon a 2070 nyakára), de azon a területen, amire Neked kell, lehet, hogy fog kézzelfogható előrelépést hozni.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
pigatt
őstag
válasz hoolla #21481 üzenetére
Mire alapozod ezt az 50-100k ráfizetéssel megkaphatjuk a 3080Ti-t 2080Ti-ról? Most is ebben reménykedtünk szerintem sokan, többek között én is. És, hogy az EVGA 1080Ti-mat szintén EVGA 2080Ti-ra tudjam cserélni minimum 250 ezres befektetés lenne! Mi van, ha ez a következő gen váltásnál is így alakulnak a különbségek az árakban? Nagy kopp....
i9 / 4080 / 32"
-
-
hoolla
aktív tag
Bocsanat ha csak nekem volt egyertelmu, hogy hasznalt arakrol beszelgettunk.
(#21495) pigatt: Azt teljesseggel kizartnak tartom, hogy a 3080 Ti, mondjuk 1800US-be fog fajni.
A jelenlegi agyverzes arat most bevezettek, es ez maradni is fog nehany generacioig. Nem lesz noveles, max a "normalis" 50$."It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
westlake
félisten
Az RTX-eknél a technológia újítást kell megfizetni, nem pedig a teljesítményt. Ezért kerülnek jóval többe, mint a Pascalok, amikor megjelentek. Pontosan ezért nem volt szó klasszikus teljesítményről az NVIDIA keynote-on és pontosan ezért volt az RT erőltetve. Ha a klasszikus teljesítményt nézzük, akkor a Maxwell és a Pascal között nagyobb volt a fejlődés, mégis alig kerültek többe. Nem véletlenül kaptak más nevet is (RTX). Jelzés, hogy ez valami "más". Ez van, el kell fogadni.
Nekem is az a véleményem a kezdetektől fogva, hogy használt GP102-ket kell venni, mert sokkal jobban megéri. Egyébként erre hamarosan rá fognak jönni az emberek és meg fognak drágulni a komolyabb használt VGA-k. RTX-ből közel nem fognak annyit eladni, mint az elődökből, vagy amennyit szeretnének.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Interceptor
addikt
válasz westlake #21499 üzenetére
"Az RTX-eknél a technológia újítást kell megfizetni, nem pedig a teljesítményt" Csak jobb teljesítményt akart csak mindenki(mert erre lenne égető szükség), de inkább ránk erőltetik az agyonmarketingelt sz@rt Bár abban lehet logika, hogy az a stratégia, hogy az igazi teljesítmény ugrást a 7nm-re tartogatják, addig meg bevezetnek egy új featuret, a köv genbe meg már az is erősebb lesz a nyers teljesítményen kívül.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- További aktív témák...
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest