Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
robber4
aktív tag
válasz
bobalazs #11816 üzenetére
Én azt vettem észre hogy amikor a DDU használtam akkor mintha valamit letörlhetett volna olyat is amit nemkelett volna mert mintha több stutter lett volna a játékoban is.
DDU-ban te mi az amiket be és ki pipálsz a beálitásokban?
Nemlehet hogy valami VGA hiba lehet? Csak tippre -
robber4
aktív tag
válasz
Yodamest #11813 üzenetére
Manuálisan van telepitve.
Ebben a sorrenben szoktam alapból net kihúzva.
Chipset-Audio-Lan és aztán VGA driver.
A böngészőben a hardveres gyorsitás is bevan kapcsolva ha azt kikapcsolom mégroszabb a helyzet. Sok a panasz az idei driverekre ezért tavalyiakat is kipróbáltam semmi változás. -
Yodamest
veterán
-
robber4
aktív tag
Sziasztok megpróbálkozom itt is hátha tudna valaki valami okosat mondani a problémámra.
Van egy ilyen pcm.
Asus tuf gaming b550 plus
Palit 4070 ti super
2x16GB ddr4 cl16 3200mhz Kingston ramok.
5700x3d proci.A következő hibával küzdök már jó ideje és semmiféle megoldást nem találok.
Még frissen feltelepitett windowsnál is. Akár 10 akár 11.Tehát a hiba: Bármelyik böngészőnél egyszerűen a böngészés a görgetésnél illetve youtube videóknál is szemmel láthatóan laggos még a videók is olyan kissé darabosak nem teljesen simák.
Az egyetlen dolog ami a görgetési simaságon javit az a nvidia control panelben ha bekapcsolom az adott böngészőhöz a Vsync opciót. Plusz még a triple buffering és a power management modenál a prefer maximum performancet próbálgattam. De semmi sem oldja meg 100%-ban a problémát.Amiket még kipróbáltam. Teszteltem AIDA64-el a memoriát,cachet,procit futott vagy 4 órát semmilyen hibát nemdobott. A gépen csak a biosban a xmp van bekapcsolva semmi más tuning nincsen semmin se. Próbáltam XMP-t kikapcsolni úgy is marad a hiba.
Valami lehet a kártyával? Vagy miért lehet ez? Még másik monitorral és kábellel is kipróbáltam ott is ugyanaz a helyzet. Tanácstalan vagyok teljesen .
-
Yodamest
veterán
-
Yodamest
veterán
válasz
SkyTrancer #11803 üzenetére
Na mondjuk ez érdekes, erre nem gondoltam. Mert most oldalára fordítva néztem a kártyát teszt bench-ben, nem pedig a tradícionális módon, ahogy a hibát produkálta. Lehet a szerviz is így nézte azért voltak jók a hőfokok.
Hmmm érdekes, de ha lapjára fordítva megint meleg lesz, akkor ez nem paszta beszáradás, hanem ahogy mondod is, valamiféle kontakt hiba a hőleadó résznél.
Hát erre kíváncsi leszek, majd megnézem fektetett módban is. -
SkyTrancer
senior tag
válasz
Yodamest #11801 üzenetére
én meg mondok valamit ami simán benne van a pakliban
Had kérdezzem meg, a kártya klasszikus módon van a gépben, vagy kiforgatva ?
Mert ha klassszikus módon, akkor egyszerűen el van deformálódva a nyák és pont az okozza az ilyen meleg hotspototNézd csak meg akár menet közben, hogy alátámasztva mennyit változik egy 1+ éves kártyánál a hőfok
Tudom saját tapasztalat
Nem fekszik már 100%-ban a borda meg a gpu és ez okozza a különbséget
Egyszerűen a ki beszerelés megváltoztatta a dolgokat
Persze ez sem halál biztos, de mikor én foglalkoztam ezzel a sajátomnál amellett hogy a gyári paszta szar volt, ez is nagyon nagyban befolyásolta az értékeket -
Yodamest
veterán
válasz
4264adam #11799 üzenetére
hmm közben érdekes fejlemény: megnéztem és már rendben van a hotspot.... gpu 70c körül a hotspot meg 82 stress teszten. Szóval ezt valszeg újra lapkázták, csak ez az információ valamiért elmaradt, illetve nem került rögzítésre a jk-n. Már csak abból is gondolom, mert az X alakú gpu fém rögzíő részénél levették a csavar takaró matricát vagy leesett, de tekintve, hogy megjavult inkább gondolom, hogy levették, mert megbontották a vázat. Szóval végülis akkor minden ok, csak valami félre lett kommunikálva.
-
Yodamest
veterán
Sziasztok,
Ma kaptam vissza a TUF 4070ti kártyámat szervizből, mert a gpu hotspot nagyon melegszik rajta 100 fok fölé megy. A szerviz visszaadta azzal, hogy a gyári paramétereknek ez megfelel, úgy viselkedik mint másik ugyanilyen kártyák.
Nem nyúltak hozzá, szerintük ez normális, garos még a kártya egyébként.Ezzel lehet valamit kezdeni? Vagy mivel konkrét fagyást, crash-t nem okoz, ez így ennyi és kész? Közvetlen az asusnál vajon lehet reklamálni?
-
Rewmac
aktív tag
válasz
bobalazs #11702 üzenetére
5-6 FPS-t kb. így is bukok. De nem mindegy nekem, hogy 280W és 74 fokos a kártya vagy 170W és 59 fokos. Lehet az én baromságom.
Most 0.950mV 2550mhz stabilnak tűnik. Azt néztem, hogy elengedve HwInfo szerint se ment fel 0.970mV fölé gyakran csak amikor 2900mhz fölé boostolt, akkor kapott 1.100-et, de mindig visszament 0.970-0.980mV.
-
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Rewmac #11690 üzenetére
Bármilyen játék teszt, FPS teszt. Ha lefut 1.000V-on a 2550 Mhz fps teljesen megegyezik 0.900_el akkor vszínü stabil. Legalábbis VRAm OC-t igy tesztelünk. Ott ha túltolod, hibázik-korrigál a Vram és kevesebb lesz az fps.
Játsz, hoszszútávon kidobódik a hiba ha instabil a gpu órajel. Vagy asztalra kidob vagy szétesik a játék, vagy összeomlik. Nem nagy ördöngösség a tesztlés.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nők, nőügyek (18+)
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- iPhone topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest