- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
laychi
veterán
válasz AsakuraDave #951 üzenetére
AZ.
De ez rendelkezésre áll ebben a formában és nem került annyiba, hogy 10%-ért feljebb váltsak.
Majd a game tesztek megmutatják,hogy kell e.
Csak legyen itt.Time spyban biztos több az előny. De ezek a benchmarkok manapság nem tudom mennyire mérvadók.
[link][ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
no látod ez az
gw phoenix
1500rpm@61-3 fok
nálad 2100 rpm@77 fok
az a két venti és kisebb hűtés csodát nem fog tenni, de legalább drágább a ventus, sztem nem nagy business volt
állíccsad' nagyobb rpm-re a ház hűtőket, gondolom akkor meg azok mennek át helikopterbe, sehogy nem lesz halkabb a végeredmény
olcsó ház nem azt jelenti hogy nem szellőzik jól, silentium pc-nek 15e-ért van full mesh előlapos háza, és árához képest elég korrekt kuckó_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
a gw phoenix meg max 63 fok 1500-ös ventikkel tesztpadon
1300-ra le lehet venni, manual nem engedi lentebb, megnézem úgy is
5700xt gaming x-ek esznek többet mint a 3070, msi gaming x abból 1,5kg
két venti, 1300 rpm, és 6x fok házikóban is, ami nem helikopter
a fizikát nem lehet megb@szni, a ventusokon nem viszik túlzásba a hűtést, nem véletlen kerül sokka többe a gaming x
mint cpu stock hűtővel, vagy custom 20-30e ft-os hűtővel, utóbbi drágább, de halkabb, és hűvösebb a cpu_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
szerinted úgy mégis, a lamellák és hőcsövek száma nincs összefüggésben a tömeggel?
segítek, nem az argb-től 1,5kg egy 5700x gaming x ( :
és nem az argb miatt drágább
a ventus full fapad, legegyszerűbb vrm-ekkel, használható hűtéssel
a gaming x-en a legjobb vrm van és brutál hűtés, az argb csak "kötelező" elem ma már abban a kategóriában
képzeld, az 5500xt pulse-omon sem volt argb, 700g alatt volt kicsivel a kártya, két venti max 1200rpm, 61-2-3 fok gpu házban is, 120w fogyasztással
nyilván egy 240w-os kártyánál jóval nagyobb tömeg kell hogy ilyen rpm-mel és hőfokkal tudja lehűteni a dupla hőtermelést, mivel sokkal több lamella és több hőcső kell ehhez
de hagyjuk, neked halk a ventus, ámenszerk:
msi gamingx trio 1441g
szétszedve
csak a borda tömege legalább 20dkg-mal nagyobb, mint az msi ventus 2x kompletten
hőcsövek számát is érdekes lenne összevetni
ennyit arról hogy a gaming x-ben van argb....na bumm, van tényleg, meg combos vrm és brutál hűtés is van, ami a ventusban nincs[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
volt nitro 590-em, 988g, 220-250w defaulton, nem 80-90 fokon ment és nem 3000-es ventivel, 2000rpm alatt és 7x fok
mást kábítsszerk:
van ám az úgy, hogy szétszárad a paszta, akkor meg kb mindegy már milyen hűtés van fölötte, újrapasztázás sokat tud segíteni...[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
jó, nyilván az 590 nitronak segített...
vagy az 5600 xt-nek amire 5700 xt hűtést raktak gyárilag, az csak 160w volt, én voltam valszeg' globál első aki "felfedezte", mert nekem ez a fétisem' ( :
egy óra furmark után sem volt 70 foknál melegebb a gpu, 800rpm-es ventikkel
deafulton játék alatt max 1200 rpm, manual 800-on is ugyanúgy ment pár fokkal melegebben, 918g-os kártyával, aminek a hűtésében bőven volt hőcső és hőleadó felület a lamellákról
a te kártyád kevesebb tömeggel és +50% fogyasztással nyilván az életben nem fog tudni produkálni ilyen hőmérsékletet és rpm értékeket
nem lehet afizikát megb@szni továbbra sem, hiába szeretnék páran azt hinni
de neked megfelel a ventus, használd egészséggel nincs ezzel semmi baj_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
ha sokaknak nem felelne meg, nem gyártanák, a hang szubjektív
de az enyhén szólva is fake, hogy az argb miatt mondod drágábbnak a gaming x-et
az a csúcs, ventus a belépő, ez mindig így volt, armor meg közép szint
ez a ventus használható szint, talán gtx 1660-nál volt iszonyat béna amiről tudok, qrva hangos és meleg, annyira spóroltak a hűtésen, még zero rpm-et se tudott
adott egy akármilyen 60-70e ft-os cpu gyári hűtővel, és megveszed mellé a ninja 5-öt pl 20e ft-ért, ennyi a különbség hűtésben a ventus és gaming x közt, nem véletlen sokkal drágább utóbbi , csak vga-nál már eleve a drágábbat kell venni jobb hűtésért, utólag nem lehet cserélni mint cpu-nál - illetve lehet, aztán vagy bukik a gar vagy nem -
de emellett sokkal combosabb a vrm is a gaming x-eken, csak ez nem látszik a hűtéstől ( : amíg szét nem szedik őket
anno én is néztem mi a sz@r kerül ezeken ennyibe a ventushoz képest, aztán kezdtem teszteket keresni a hűtésről és pffffff, teljesen más kategória_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
norbihrc
csendes tag
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy jelenleg egy 500W-os tápom van, ehhez a kártyához szükséges lenne lecserélni egy 650W-osra? Láttam valahol, hogy 650W az ajánlott.
Köszi! -
Chaser
legenda
bronz/ezüst/arany/platina/titán..ezek csak a hatásfokot jelentik, semmi mást
sose volt olyan x w-os táp, csak pontos gyártó és típus
a hatásfok meg annyit jelent, ha 100w-ot eszik a gép táp vesztesége nélkül, akkor konnektorból 110, 120, 130, stb w-ot vesz-e ki, mert annyit elfűt a táp - teljesen feleslegesen -
a megbízhatóságra és a teljesítmény leadására vonatkzóan ez semmit nem jelent_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tom5
addikt
Legnagyobb feature az Ampereknél, hogy végre 1440p 165 hz + FHD 60Hz egyszerre és nem tolja nyélen a memória órajelet idle...2070s nél nyélen ment kivéve ha visszavettem 120Hz-re.
Amd-nél meg tökmindegy mi volt, ha két monitor akkor memoria fullon megy.
Amugy szimpi a vga. Destini legnagyobb harc közepette is max 67 fokos 1700-as venti mellett 1950-es boostal. Hangja is teljesen korrekt. Cicergés nincs. Elégedett vagyok.
link
link
link -
Chaser
legenda
miben van, hogy 1700-on ketyeg a venti?
cw-n én is meglepődtem, mármint hogy elhanyagolható, forza menüjében repkedett a 6-700fps :d na az pl 590 nitronál és seasonic 550 focusnál kb olyat produkált, mintha fel akarna robbanni a vga, és csak 1-200fps lehetett
itt meg kb semmi az 560-as ion-nal, ez faca'
msi-nél ez a kártya az armor kategória, vagy picivel fentebb - persze ha dobtak ki armort is ventus és gaming x mellett -
működik az rgb állítás is a sw-ével, csak utána ki kell lépni a sw-ből, ha benne maradtam akkor átment a default karácsonyfa effektre
restart után bios-ban karácsonyfázik, ahogy betölt win akkor beáll a sw-ben beállított színre, ebben is kellemesen csalódtam, működik_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
TechN7ne
nagyúr
Nekem ez a kategória nem adja ,így is nagyon drága ,de ezen a ponton frankon csak a teljesítményért fizet az ember ,a többi dísz / műanyag / nincs bennük anyag.
Egy normálisnak mondható 3070 minimum +50k al lesz több a gagyi változatoknál ,ahogy megszokhattuk a kategóriák besorolását.Én már egy jó ideje direkt nem veszek alap modellt semmiből ,manapság a tömeggyártás kispórolás olyan szintre emelkedett ,hogy már a "középkategória" is jobban kivan herélve mint az elmúlt években.
Ilyen jellegű összegeknél meg az embernek az elvárásai is nagyobbak ,100k felett illő lenne nem műanyag gagyi fosokkal kiszúrni a szemet ,régen ez nem így volt ,max. 30-50k alatti alsó kategóriás gpu k nál.Érthető a másik álláspont is ,sok embert nem érdekli hogy néz ki ,miből van ,csak hogy működjön tökéletesen és kész ,mára már egyre jobban csak ezeket fogjuk kapni mindenből.
A régi motorosok meg szerették a kidolgozott remekműveket ,onnan jöttek mikor még nem volt le spórolva semmi ,minden komponens korszerűen a legjobb elemeket tartalmazta ,és nem volt hülyének nézve ha megfizette tisztességesen az árát.
Változnak az idők ,fogyasztói társadalom ,nem feltétlen cél már 10 évekre gyártani ,2 max. 3 év a szavatosság előre megfontolt szándékkal előállítva. -
Chaser
legenda
szegény intel, úgy néz ki már csak 1-2 tesztelőt tudnak lefizetni ( :
TechN7ne
a gw phoenix sok minden csak nem gagyi
ha ismered a különböző gyártók kínálatát, ez nem belépő, ez náluk a belépő, és persze nem is a csúcs, de msi-nél ez már a középkategória
ez az a kártya aminél már elgondolkodnék, hogy ráverjek-e még 40-50e-t pluszba egy gaming x-re
nappali alap zajokhoz képest teljesen élhető hangot produkál, persze "üvölt" a két 400rpm-es 120/140-es venti mellett, de még az én érzékeny fülemnek se zavaróan
tegnap este megnéztem - pontosabban már éjszaka -, mikor az alapzaj 10-12dB körül lehet, ott már egyértelműen hallani ha nincs game, game mellett külső hangszóróval normál hangerőn már kb semmit, nappali hangviszonyok mellett még annyit se, úgy hogy nincs kuckóban a vas
ezt a gaming x ideális esetben hozza két ventivel max 1200-1300rpm körül, halkabban, de a gpu ott sem lesz 50 fokos, csak 61-2-3 mint ennél a gw-nél_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
sirszevenap
addikt
válasz TechN7ne #979 üzenetére
Az a blackplate a szívedig hatolt!
Féltem régen a gánywardtól, majd kipróbáltam. Nekem pozitív csalódás volt. Megnézzük milyen hatást kelt ez. Ha hihetek a konyhai mérleges kollégának () és Tom5-nek, akkor bőven jó lesz. Meglátjuk.
Ha a hang/hőfok rendben lesz, akkor marad. Ha nem, akkor megyünk vissza GamingX-re.
De elsőnek kapnom is kéne egy ilyen kártyát, anélkül nehéz. Legalább már a posta rendszerében megjelenik, hogy jelezte az alza az igényt.
[ Szerkesztve ]
Bankkártyával? Hát persze!
-
ScomComputer
veterán
Ja én is betoltam egyet...hogy végre ON is legyen a sok OFF fosás között...
GW egy kis oc...6 kör sp 4 render...max pont...és egyéb...#981sirszevenap:
Baccki ezek nem tudnak tesztelni..kértem itt egy pár embertől tesztet,hőfokokat,még egy normális hwinfo-s képet se tudtak feltölteni..volt olyan loser aki még a superposition-t se tudta letölteni,pedig konkrét linket adtam...de szófosás az megy 1000-el....persze tisztelet a kivételnek...azoknak nagyon köszönöm...[ Szerkesztve ]
-
Yamaken
csendes újonc
válasz Találtgyerek #996 üzenetére
Hali. Nem, power modeban van a kartya. Kiprobaltam a quiet modeot is de en tulzottan sok kulonbseget nem vettem eszre a ventik hangjan es a homersekleteken sem a 2 mode kozott, pedig fuleltem erosen. Jatek kozben meg ugysem szamit mert max hangon megy a fules, ha lonenek mellettem azt sem hallanam nem hogy a ventiket.
-
Yamaken
csendes újonc
válasz Találtgyerek #998 üzenetére
Egy Cooler Master MasterCase H500P Mesh hazban van. Szerintem eleg jo airflow van benne. Lehet a homerseklethez az is hozzajarul hogy a gep alig par centire van a forro radiatortol de ebben nem vagyok biztos. De majd a ventikkel meg megprobalok jatszadozni bar szamomra az sem a vilag vege ha felmegy 75 fokig ha hozza az elvartat teljesitmenyben.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest