-
PROHARDVER!
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #3795 üzenetére
full defaultot csinálsz?
semmi oc, ahogy alapból a driver tolja
két kör is elég, onnantól én már nem láttam hőfok/rpm növekedést -
GIORGIONE76
őstag
-
Chaser
legenda
válasz
z123456z #3791 üzenetére
300w-nál nem mértem többet konnektorból 3100 mellett, úh. az 560-as tápom mellé még nyugodtan dobhatnék 8 magos cpu-t
GIORGIONE76
lentebb a "teszt"
helyiség 22,5 fokos
6 kör folyamatos sp 4k után itt vannak a maxok, minden default:szerk:
nálam amelyik kártya cw-zett nem kellett neki 100+ fps
mikor betölti az sp a "loading" feliratot már akkor tolja
phoenixeknél ez most konvergált a zerohoz, ha odanyomom a fülem hallom -
GIORGIONE76
őstag
ez igaz, nálam sem volt cw, mondjuk csak egy-két game megy fel 1xx fps-re, de lehet tényleg a táp is számít, egy EVGA850
csak mostanában tettem át eco módról hogy nagyobb terhelést is kaphat, de mikor nem voltak benne ilyen energiavámpír kártyák akkor simán fanstoppal ment
majd lökök tesztet ha kijöttek a tieid, csak hasonlításképp, ua frekin/fesze-en -
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #3787 üzenetére
persze, csak az gyárilag tudja
régen azért a "gs" mást is takart gw-nél
6. kör sp-t futtatom phoenixen, 4k optimized, mindjárt kiderül őkegyelme milyen hőfok/rpm max értéket produkál
ami kiemelendő, senki nem számolt be cw-től a phoenixeknél, pedig sok fajta táppal hajtják itt őketxanaxtic
sztem nincs 10%, az már majdnem következő kategória lenne
legalábbis 3060-nál biztosan, 10-15%-kal gyorsabb a 3070, de inkább 10 körül valahol átlagban -
xanaxtic
csendes újonc
Egyébként játéknál fps-ben mennyi lehet különbség egy A tier és egy B vagy C tier kártya között? 1 vagy 5 vagy 10% nagyságrendileg?
Tegyük fel maxra hajtva. -
Chaser
legenda
válasz
GIORGIONE76 #3783 üzenetére
nem gyárilag eleve nagyobb a tdp értéked?
phoenixnél 220w, mint az fe-nél
de mondtam, tegnap kártya kicsivel rosszabb volt mint az első, de annyi szórás bőven belefér - +100rpm, + pár fok - -
Chaser
legenda
válasz
aradebil2 #3777 üzenetére
3070
3060-ra is érvényes nagyjából, de az ftw3 ott nem a 3070 ftw3 hűtését kapta, sxc2 vagy valami ilyen szintű hűtése van
elméleti 3060-3070 fogyasztások közt a különbség 20-30w
de érdemes lenne külön venni a két szériát, mert abból csak katyvasz lesz - már van is -omfgk
pontosanz123456z
ellesz vele
3100-zal használtam game alatt 4ghz-en, húfdeszmusz' nem volt akevés mag/szál miatt, de élhető
kb 7700 szint nagyobb rángatás nélkül a 3100 -
xanaxtic
csendes újonc
Amúgy itt van egy review a 70-es kártyákról.
https://www.youtube.com/watch?v=N3lfXsa08CY
-
GIORGIONE76
őstag
Nyugi nálam is van Xakta, a topikban lévő GW-nek tök jó hőfoka volt,
nekem bench alatt +7-8 °C hozzájuk képest, viszont ugyanakkora frekivel és fesszel játékban ugyanaz, annyi hogy az enyém a GS verzió, de azóta sztem másnak nem volt összehasonlításképpen, épp ezért mondom, bármi lehet, lehet tényleg a pasztázás, vagy a gap padek ... nekem bench (SP - Time Spy) alatt 68-75C 1950-2000Mhz-ig,
de játékban meg csak 55-65 közötti, még 99% kihasználtság mellett is,
igaz nincs 100fps felett tudó játékom(1440p Metro-Control stb),
úgyhogy én most már lockolom is 75-re -
z123456z
őstag
-
f3rdzs0
senior tag
1db 8pinnek elégnek kéne lennie. 200W-ra van reklámozva a kártya, és így tud 225-öt kapni kb (150 8pinből meg 75 PCIE-n keresztül).
az FE is csak 8 pines ha jól láttam (a 12 pines átalakítóba csak 1 8pint kell beledugni)persze azzal nem vitatkozom, hogy 2 8pin vagy 8+6 sokkal jobb OC és stabilitiás szempontjából ha a fogyasztás nem számít
-
omfgk
veterán
válasz
f3rdzs0 #3778 üzenetére
Csak azt kell megnézni ,hogy az adott gyártó esetleg nem spórolt-e a 3060-as hűtőjén.
Gaming X 3060 - 3070, teljesen ugyanazt a hűtést kapta. Így a 3060-as még jobb hőfokkal hasít.
Viszont az Evga 3060 FTW nem a 3070-es hűtőjét kapta meg hanem az olcsóbb XC3-ast.
TUF ránézésre és méretek alapján ugyanaz. Viszont a 3060-ason csak 1db 8 pin van... Azért az elég fail.Strix-nél a legegyszerűbb a helyzet. 3060-3090 ugyanaz végig. Csak a plusz memóriák és fázisok kaptak hűtést.
-
f3rdzs0
senior tag
megkockáztatom hogy nem jársz rosszabbul vele. nem rossz ez a Ghost, de ha van olcsóbb opció akkor az jobban megérheti
nekem a másik opcióm az egy Gigabyte Eagle lenne (ha megkaptam volna), szóval no thank you, marad ezamúgy azt hozzáteszem, hogy én most egy rohadt meleg szobában tesztelek, szóval lesz ez még jobb is.
#3777aradebil2
ugyanaz a két GPU és a hűtők nagy része is szóval szerintem mindkettőre. 3060 Ti kicsit kevesebbet fogyaszt, szóval az bírja az egyel rosszabb hűtőket is
-
Chaser
legenda
legolcsóbb jó hűtésű/hangú alternatíva:
gw phoenix
strix, ftw3, gaming x - mind jó, lehet jobbak is, de jóval drágábbak
két ventis megoldások a kötelezőt hozzák, de nem halkak és hőfokok is jellemzően rosszabbak a fentebbieknél
legtöbb kártya általában 1900-2000mhz közötti boost órajelet produkál játék alatt
eddigi modellek samsung vrammal szereltek
egy minőségi 550w táp ildomos a kártyák mellé - mindegy hogy bronz/silver/gold/platina, csak minőségi legyen, tápos topikban megmondják az adott pontos konfigod mellé oké-e a jelenlegi tápod -
kész ( : -
Elmör
őstag
válasz
GIORGIONE76 #3773 üzenetére
Egyébként rohadtul hőmérséklet érzékeny, szobámban általában megpróbálok 21 fok körül lenni, de általában mikor hazaérek 20 fok van, estére 22-23 és olyankor hidegindítás után mindig jópár száz ponttal rosszabb eredmény jött ki, legalábbis 2 nap néztem meg, tehát nem több órás nyüstölés után, hanem akkor indítva, csak 2-3 fokkal melegebb szobában, azért az nem semmi, max akkor tudom visszahozni ha feltolom az összes ventit 100%-ra, úgyhogy félek is a nyártól amikor szokott 26-27 fok is lenni néha, légkondim nincs és valószínűleg nem is lesz, hamarabb elköltözök.
-
Elmör
őstag
válasz
f3rdzs0 #3752 üzenetére
Nekem a Palit Dual Oc van, de a Giga 1080GTX G1 után érezni a különbséget, igaz az gyengébb a 2070-nél is jóval. Nálam Time Spy alatt ugyanazon procival majdnem 50% különbség jött ki graphic score-ra is meg összpontszámra is pár nappal a vétel előtt, tehát még a driver is ugyanaz volt. Ja és RT-t sem tudta, tehát pláne látok különbséget. Ha esetleg használsz több megjelenítőt és a kártya idle-ben melegedne nagyon akkor érdemes lehúzni amelyik nem kell, nálam az oldotta meg, valamiért ha a tv is rá volt dugva a kártyára (kikapcsolt állapotban volt a tv) akkor felment a gpu használat és simán 50-60 fok között tanyázott a kis bestia.
Time spy nálam: [link]
-
Lassan kéne írni egy összefoglalót ill kártya ajánlót. Chaser?
-
nexwo
őstag
Itt is lesz majd összegzés, hogy melyiket érdemes majd megvenni? (MSI, Asus stb.)
-
Chaser
legenda
tényleg vicces, de amd-nél ez így megy
intel alá 4x ezer ft most egy z490 lap aminél lehet állítani már a ramot is, és fixálni a non-k cpu órajelét
20e ft-ért kb mindent tudok állítani a kis gb b450 lapban, amit mellesleg sokan lenéznek ( : most szórakozok vele mit tudok kihozni a csoda crucial ramokból egy 3100 mellett ilyen lappalszerk:
amstorm
semmi ciki nincs benne, amd-nél más volt a "politika" mint intelnél
az a 4x ezer ft-os gb z490 lap kb azt a vrm-et kapta mint a 20e körüli b450m s2h, azért ez sok mindent elmond
vaciláltam egy 10700-en, de nem, ott kényszer minden, ami amd-nél alapból adott -
BReal
addikt
válasz
f3rdzs0 #3765 üzenetére
17% szinte semmilyen esetben sem jön ki látványosan: átlag 30 fps helyett 35 fps. Nagyobb fps-eknél meg mondjuk 120 fps helyett 140. Mindkettő bőven elég kompetitív játékokhoz. Nagyon max határértéken a minimumoknál lehet szerepe: pl. átlag 30-nál a minimum 24, abból lesz 28, és akkor annyira nem érződik röcögősnek. Vagy mondjuk átlag 60 , minimum 45, abból lesz 53. De ugye ha valami synces monitorod van, ott nincs akkora szerepe a minimumoknak.
-
f3rdzs0
senior tag
-
Chaser
legenda
3060 2080s, 3070 2080ti 8gb-tal
itt semmi csoda nincs
annyit kell elvárni amit tudnak és nincs csalódásszerk:
FaTHI
mért is nem?
a 20e ft-os lapomba most tehetnék 2xxx-et, 3xxx van benne, de már kijött hozzá az 5xxx bios is
egy 3600 már elég jó beugró gamingre, fhd-ra 5600 még jobb lehet, szóval de, válthat másra
nyilván nem a320 chipes lappal tolja, enyém tényleg kics csóri b450 lap, de sok mindent megeszikszerk:
koxx
"3070 2080ti 8gb-tal" ( : - külön nem raktam oda, mert a 2080ti 11gb vramos, "köztudott", de a 3070 2080ti szint 8gb verzióban -
BReal
addikt
Ott az alapokkal van a baj: ki az a megveszekedett idióta, aki egy 400e Ft-os VGA-t FHD-ra vesz? 1440p-n meg már annyi kihasználatlan erő nem marad benne kihasználatlan erő a 2700X-szel egy 3080 esetén. Amúgy egy B450-tel vagy X470-nel simán jó a dolog: 2700X be, majd ha úgy érzi, ki, és jöhet egy 5600X vagy jobb.
-
BReal
addikt
válasz
South Velen #3757 üzenetére
+ #3758 koxx
Benéztem. De teljesen mindegy, 17% nem olyan ugrás, ami nagyon feltűnő lenne. 40 helyett 47 fps.
-
Ragnar_
addikt
-
BReal
addikt
válasz
amstorm #3748 üzenetére
Hát ha a Suprim a csúcskártyájuk, akkor nagy gondok vannak:
3080:3090:
Értem én, hogy saját profillal lehet jobbat, de ha már fizetek akár több tízezerrel magasabb összeget egy jobb hűtésért, ott szerintem minimum elvárható, hogy ne nekem kelljen állítgatni a profilt ahhoz, hogy jó hőmérséklet-hang kombót kapjak, nem?
#3749 Motion_Blur: Gondolom ez most irónia akart lenni, pedig a 3080 és 3090 adatai azt mutatják, hogy valamit elkúrtak. Nem kicsit, nagyon.
-
f3rdzs0
senior tag
beszereltem a Gainward 3060 Ti Ghost-ot.
elsőre elég vegyesek az érzéseim mert egy OC 2070 Super után elég gyengus eredményeket generált. maga a kártya minősége se a legjobb.
a ventik hangosak és zúgósak, engem nem annyira zavar (ahogy a képen látható van még bőven másik venti
) de szerintem sok kolléga itt falnak menne tőle. szóval emiatt még azért maradhat bőven.
a ledek elég low qualityk, nem egyenletes a fényük, viszont cserébe baromi fényesek.futtattam gyorsan egy TimeSpy-t és nem túl impresszív. meglátjuk hogy OC mellett mit tud.
első benyomásra amúgy nem zavar a kicsit budget quality, a célnak megfelel. az OC-tól fog függeni hogy marad-e vagy megy drágán az apróra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple MacBook
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Lexus, Toyota topik
- Politika
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad W540 - i7-4810MQ I 16GB I 256SSD I K2100 I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest