- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BIOS frissítés
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Powerbank topik
-
PROHARDVER!
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeTeR_33
tag
Szia!
KB mennyivel fogyaszt többet a 3070Ti mint egy sima 3070?
Néven azt olvastam,hogy míg egy Tuf 3070 OC Tdpje 275Watt míg a 3070Ti TUF 290Watt.
Valójában mennyi lehet a tényleges különbség?
Szerintem 3080 és 3070Ti között van 100Watt.
Még ha belépés a 300Wattba a 3070Ti is a 3070 fogyasztása a 400Watthoz van közelebb. -
Eddig 3 profilt hoztam létre, egy 0.825 V/1785 MHz, egy 0.875V/1860 MHz-t. Jelenleg egy 0.900 V-os profilt próbálok, a BF 5-el, ez úgyis az egyik leghardverigényesebb játék, most így néz ki:
WQHD-s, 144 MHz-es monitoron stabilan tartja a 140 körüli fps-t úgy, hogy a fogyasztás olyan 180-190 W között megáll, a hőmérséklet meg kb. a 60 fokot alig lépi túl. A játék beállításokban DX 12, 4 db beállítás ultra, kb, ugyanannyi medium, a többi low, szóval eddig tetszik. Ja, és egyelőre a memóriát csak 500 MHz-el toltam feljebb, később majd próbálgatok más értéket is. -
Agyalok egy 3080-3070Ti downgraden, uwfhd-ben sztem utóbbi is tökéletes lenne. Mondjuk fogyasztásban nem nyerek túl sokat. Csak jó lenne vmi ftw3-at vagy strixet szerválni.
-
omfgk
veterán
válasz
pendre54 #10146 üzenetére
Mivel 1db 8 pin-es csati megy bele így szerintem undervolt-olni kell keményen és összességében az fogja hozni a legjobb eredményt.
Megnézni mit tud mondjuk 0,925V-on. Akkor belefér a 225W-ba és fixen fogja tartani az órajeleket is.
Memória fixen fogja majd bírni a +1000-et. De az is plusz fogyasztás.
-
Köszi, közben levakartam a jelenlegit, és felraktam a végleges 4.6.3-at, és ezzel is úgy néz ki működik, mert 18 perce fut az OC Scanner, és kb. 50 %-ig van kész. Ahogy elnézem, jó háromnegyed óra egy ilyen vizsgálat, az előző verzióval kb. 20 perc alatt megvolt, de hát jó munkához idő kell.
-
omfgk
veterán
válasz
pendre54 #10143 üzenetére
A 4.6.2 szerintem nem is támogatja a kártyádat.
https://www.guru3d.com/files-details/msi-afterburner-beta-download.html
4.6.3-ban jött az Ampere frissítés ezek alapján. Én a felső legújabb béta verziót használom. Nem volt vele gond.
-
válasz
Kami11 #10142 üzenetére
Na, épp ez lett volna a következő problémám, ugyanis ahogy a 2070-hez, itt is szeretnék néhány alulfeszelt profilt beállítani az MSI AB-vel, de amikor elindítanám vizsgálatra az OC Scannert, 3-as hibaüzenettel mindig leáll. A jelenlegi MSI AB verziója amit eddig használtam, az a 4.6.2. Kérdésem, hogy a 30-es sorozat melyik MSI AB verzióval működik hibátlanul, mert akkor azt rakom fel a mostani helyett?
-
Kami11
őstag
válasz
pendre54 #10140 üzenetére
Nekem is ilyen jött tegnap
jó kis kártya, uv.-al 0.95V-on 1960-ig is boost-ol, igaz ott már powerlimit van. A hűtése is elég jó, játékokban 2k-n is tud 80-90 fps-t, pl. Control-ban max. grafikán rtx-el és bekapcsolt dlss-sel. Ilyenkor sem megy a hőfok 60 fok fölé. Superpositionban konkrétan 62 fok a max. hőmérséklet.
-
omfgk
veterán
válasz
pendre54 #10140 üzenetére
2,
A 3 db ventilátor 2 csatira van rádugva osztóval. A két szélső ventilátor lesz az 1-es, a középső a 2-es. MSI Afterburnerben külön-külön is tudok őket vezérelni.
3,
Eredetileg az volt a terv ,hogy csak a legfrissebb alaplapok kapják meg a frissítést, de önszorgalomból a gyártók persze adhatnak ki a régebbi lapokhoz is új bios-t. MSI Z390 is támogatja a ReBar-t például.
De túl sok haszna nincs egyelőre. A másik oldalt a SAM többet hoz a konyhára.
Nem kell elsietni a bios frissítést. -
Üdv!
A ma déli harangszóval együtt, beesett egy ilyen kártya az ajtón.
A kezdet kezdetén, lenne egy-két kérdésem, észrevételem.
1./ Brutálisan nagy ez a kártya, aminek folyományaként sokáig úgy tűnt, hogy nem lehet berakni a házba. A házamba ugyan akár 40 cm-es kártya is elfér elméletileg, csak a gond ott kezdődött, hogy ennek a kártyának a vége, teljesen eltakarja az alaplapi SATA csatlakozókat, továbbá az egyik házventi csatija is oda esik. A 3 db SSD, az 1 db DVD író, és házventi kábelek miatt a kártyát nem lehetett csak úgy simán berakni a sínbe, mert a kártya végét felnyomták a kábelek.
Jó 20 perces szarakodás után, végül is két emberes megoldással csak összejött. Az asszony két kézzel nyomta, tolta, húzta arrébb a kábeleket, én meg a kártyát tuszkoltam a helyére.
Egy biztos, sűrűn nem fogom kiszedni a kártyát, ha csak nem lesz muszáj.
2./ Ez az első 3 ventis kártyám, így tapasztalatom még nincs, ezért kérdezem, hogy az normális, hogy a GPU-Z, és a HWinfo is csak 2 db ventit érzékel?
Egyébként gyakorlatilag nem hallhatók a ventik.
3./ Ugye van az NVIDIA-nak ez a Resizable BAR funkciója, bár egyelőre elég kevés játéknál használható ki. Az NVIDIA oldalán [link] ezzel kapcsolatban azt írják, hogy az Intel vonalon, csak a 10-es, és a 11-es CPU generáció támogatja ezt a funkciót. Nekem egy i9 9900-as procim van, egy Asus Prime Z 390-A-s lapban, tehát elvileg ez a proci nem támogatott, viszont az ASUS mégis kiadott egy támogató béta BIOS-t.
Na, most ilyenkor mi van, működhet kilencedik generációs procikkal is ?
Előre is köszi az infókat. -
pdw_ph
tag
válasz
ballazol #10131 üzenetére
Megerositem. 3070 Gaming X Trio (aminek az atlaghoz kepest jobb a hutese), nyar elott 65 folott nem lattam hotspotot, most boven tud 75-80 koze menni a maximum.
Zart, zajcsokkentos haz (pure base 600), tehat ebbol a szempontbol nem idealis de meg boven turhetoek a szamok. -
Dexter17
tag
válasz
Dare2Live #10133 üzenetére
Igazad van. 3070-ről váltottam mert apósom elkezdett bányászni. Nagyon kis pluszért lecseréltem TI-re, ő meg megkapta a régit. Jogos, majd 10fokkal melegebb,70-100W-al többet eszik, játékban meg kb 5-10 fps max.
Azt hittem nagyobb durranás lesz, de hát hinni nem itt kell. -
ballazol
senior tag
nekem eddig alig ment 70-71°C-ra fel, most, hogy 5-6°C-kal több van a szobában (26-27°C), simán 78°C-ra is felmegy az inno3D zárt gépházban...
-
Dexter17
tag
Köszönöm még1xer mindenkinek!
-
omfgk
veterán
válasz
Dexter17 #10125 üzenetére
Igaz a szobában a kánikula és a jó öreg betoncserép miatt megvan 28-30 C.
Azért ez nem éppen egy elhanyagolható részlet.
21 fokban ez lehet ,hogy megállna mondjuk 73-74 fok körül 2000 rpm mellett.
Az kb oké. Mert a 3070Ti jóval többet fogyaszt mint a sima 3070-es. Közelebb van a 3080-hoz mint a 3070-hez. -
Dexter17
tag
válasz
ScomComputer #10123 üzenetére
Igaz a szobában a kánikula és a jó öreg betoncserép miatt megvan 28-30 C. Ház oldalát már levettem és szoba ventivel veretem neki oldalról.
Köszönöm mindenkinek a tanácsát. Külföldi garis a kártya, ha hosszútávon ilyen lesz, tényleg újra fogom pasztáztatni, nem látok rajta így hirtelen matricát.
Pedig azt hittem, hogy milyen fasza lesz ez a kari.
-
ScomComputer
veterán
válasz
Dexter17 #10118 üzenetére
Egy ismerősnek van ilyen vga-ja teljesen ugyanez van vele,át fogja pasztázni,de az tudd hogy a gpu-ra nem szabadna 10W/m-K alatti pasztát tenni...én ezt javaslom rá: [link]
Ha nincs rajta garmatrica nyugodtan szétszedheted(a gigán nem szokott lenni)...
De lehet nem jól fekszik fel a hűtő,ha nem akarsz vele bíbelődni van az h.aprón aki megcsinálja vagy garancia...
De amit omfgk mondott az is lehet tegyél már be egy hwinfós képet a gpu-részről terhelés alatt mennyit mutat.. -
omfgk
veterán
válasz
Dexter17 #10118 üzenetére
Milyen házban van a kártya?
Szoba hőmérséklete?
Illetve mivel ez már GDDR6X így tudsz memória hőmérsékletet is nézni. Azt is lesd meg ,hogy mennyi.
De így elsőre nem túl jó az érték.
A 3070Ti 300W-ot is tud zabálni stock, viszont más gyártó hűtései megállnak 80 fok alatt 2000rpm vagy ennél kisebb venti fordulaton is. -
Dexter17
tag
Sziasztok!
Akinek van tapasztalata Gigabyte GeForce RTX 3070 TI AORUS MASTER kártyával leírná, hogy milyen üzemi hőfokon megy? Esetleg az is segít akinek még RTX 3070 TI van. Nekem, ha nem szabályozom a ventiket 85 C játékban. Ha majd 100on veretem a ventit 75-80 C környéke.
Ez normális szerintetek? Most vagy a ventimet verem csapágyosra, hogy fullon tolom, vagy tojást sütök rajta.
Köszönöm szépen a segítséget. -
válasz
antikomcsi #10115 üzenetére
Igazából adnak még mellé egy 27ezres evga tápot is ajándékba, 20k-ért eladod aztán annyival is beljebb vagy.
-
Valami történt! Most elsőként sikerült az alza raktárfigyelőjére úgy rákattintani, hogy nem 404-s oldal jött be, hanem ott van a 3070 és meg is vásárolhatnám.
Kár, hogy ez a 390K még nem az az ár amire várok.
Szerintem visszatérek erre a kártya kérdésre szeptember-október körül ismét, addig a drága kártyákat hátha megveszik az otthon unatkozó nyári szünetes diákok. Nekünk meg jó lesz majd 300K alatt. Most inkább költse mindenki nyaralásra a pénzt, hogy az asszony ne házsártoskodjon! -
sirszevenap
addikt
válasz
showtekk #10110 üzenetére
Abban az esetben mehetnek fentebb az árak megint, ha a jósolt ETH növekedés (most a csökkenés miatt látunk olcsóbb kártyákat) be fog következni. Elméletileg lesz még idén nagy ugrás felfelé, pont a bányászat vége miatt.
Illetve van élet az ETH-n túl is, lesz mit bányászni.
Szóval nehéz megmondani, de ez az LHR is vicc. Még jelenleg is megéri azokkal is bányászni.
-
-
omfgk
veterán
válasz
showtekk #10110 üzenetére
Még mindig mennek lefelé az árak. Egyre több az LHR kártya a boltokban.
Ha tudsz várni akkor még várj egy kicsit.A magasabb árak aligha fognak visszatérni. Max megáll a csökkenés.
Közeleg az ETH bányászat vége. Tehát már nem lehet ész nélkül bővítgetni a rigeket. Legkésőbb jövő év májusában vége lesz a bulinak. Akkor ott majd megy az új messiás keresgélése. -
showtekk
csendes tag
Sziasztok! Nézegettem mostanában a hardveraprós árcsökkenéseket és olvasgattam itt a fórumokat és látom, hogy bár nagyon nehéz bármit is jósolni de szerintetek meddig mehet még le őszig az ár? Vagy jelenleg mik a kilátások? Október végéig mindenféleképpen szeretnék venni egy 3070-et, a várakozás addig egyáltalán nem okoz gondot (de akkor fixen kell 1) de abba se szeretnék belefutni, hogy esetleg addig újra visszatérnek a magasabb árak. 300ért már vennék egyet, de még naivan bizakodom, hogy lejjebb tud menni októberig, Ti mit gondoltok?
-
Garsza
veterán
Én nem vártam tovább. Ma berendeltem egy Asus ROG Strix RTX 3070 OC -t. 1005 eutoért.
Ahoz képest hogy 2 hete egy Strix 3060 Ti -t tartozék és garancia mentes eladtam még 900 euroért nem számít rossz vételnek szerintem. -
Rabbitf_24
addikt
válasz
tisztelturam #10101 üzenetére
Én is most kaptam ugyanezt a 3080-ra. Már megörültem, hogy….. 😅
-
-
kicsako
őstag
válasz
Mikor rendeltél elő EVGA-nál? Én még januárban, de azóta sem kerültem sorra
-
Balazs06
újonc
válasz
nekem 20€ volt szállítás, adóval mindennel együtt 464€ vagy 170.000-re jött ki egy 3060
-
omfgk
veterán
válasz
460x1,27x351
15 euró a szállítás asszem.
210k
-
tisztelturam
aktív tag
Jött EVGA értesítés már kezdtem örülni végre kapni VGA-t ,de csak a sima ti rendelésemet átrakták a gyengébb ethereumot bányászó pládnyok listájába
Valaki rendelt már egyébként evga-tól ? Mennyibe kerül onnan a szállítás meg egyéb költések? 460 euro lenne a 3060 ti ára erre még mennyi költség menne rá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AliExpress tapasztalatok
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Politika
- iPhone topik
- Fejtörők, rejtvények, feladványok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- 3 Év Gari - Asus RTX 3060 12GB Dual V2 OC 192bit
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- MSI GeForce RTX 4070 VENTUS 3X E 12G OC
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 TURBO OC 8GB GDDR6 videokártya (használt)
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest