- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasvold
őstag
válasz
Sirandrish #885 üzenetére
MSI Gaming Z-m volt. Hangját soha nem hallottam, teljesítménye a legjobb a 2070-ek között. Minőségébe és felépítésébe egyáltalán nem lehet belekötni. De bőven találsz róla teszteket a neten.
Nem elfogult vagyok, soha nem volt MSI kártyám. Asus, Gainward voltak, de ez messze felülmúlta őket.
-
thomasvold
őstag
válasz
Sirandrish #883 üzenetére
MSI Gaming +1
-
thomasvold
őstag
válasz
Steve Howdy #859 üzenetére
600 - as táp bőven elég. Lehet akkor kontakt hiba. Reméljük.
-
thomasvold
őstag
válasz
Steve Howdy #857 üzenetére
Szoftveres lenne, ha nem írnád, hogy a led - ek is kikapcsolnak egy pillanatra. Próbáld meg kivenni, újból betenni a kártyát. Esetleg sűrített levegővel kifújni a PCI-e foglalatot. Esetleg lehet még tápegység is? Mekkora teljesítményű a tápod?
-
thomasvold
őstag
Srácok búcsúzom, a kártyát eladtam (Gaming Z) és laptopra cserélődtem ( Acer Predator Helios 500), mivel nagyon keveset vagyok az asztali gép előtt és nincs kihasználva a kártya. Talán nyár körül építek egy másik konfigot 2080 - al, mikor már nem kell ennyit utaznom.
Sok örömet és játékot kívánok a 2070 - el nektek!
Azért a topikot nyitva hagyom és olvasgatom még a hozzászólásaitokat
-
thomasvold
őstag
válasz
13 sanyika #746 üzenetére
Ez a Gaming Z, sajnos a többiről nincsenek tesztek, vagy csak én nem találtam:
-
thomasvold
őstag
válasz
Peddy789 #733 üzenetére
Mindhárom különbözik órajelekben és semmi másban.
Az alap Gaming boost órajele: 1620 Mhz,
A Gaming X boost órajele: 1710 Mhz,
és a Gaming Z boost órajele: 1830 Mhz gyári adatok szerint.
Amit te megfizetsz felárban, az az, hogy már gyárilag tuningolva van és neked nem kell vele foglalkozni. Nekem is Gaming Z van, mert nagyon kevés a szabadidőm, csak belöktem a gépbe és mikor van egy kis időm, akkor csak játszani akarok tudván azt, hogy kicsi tuning azért van rajta. Nincs időm vacakolni az órajelekkel, bár ha lenne akkor még ebből is ki lehetne sajtolni pár mhz-et. Az enyém 1950 Mhz-re boost-ol alapból szintetikus tesztek szerint és ezt tartja is. Játékok alatt még nem néztem.
A sima Gaming és Gaming Z között 10 ezer forint a különbség és közte a Gaming X. Nem egy egetrengető összeg, ha a 200 ezer forint fölötti alap árát nézzük.
Elég sarkított példa, de ezelőtt egy Gainward Phoenix 1070-esem volt, aminek szintén 3 verziója van, a sima, a GS (Golden Sample) és a GLH (Goes Like Hell). Szintén PCB-ben, GPU-ban mindenben megegyeztek, csak az órajelekben nem. Ott viszont többedmagammal megtettük, hogy az alap verzióra rátettük a GLH bios-át és tökéletesen ment vele, kaptál egy GLH kártyát.
-
thomasvold
őstag
válasz
Peddy789 #724 üzenetére
És te miért állítod, hogy a három Gaming verzión más az GPU fizikailag? Tartózkodni kellene az ilyen egyértelmű kijelentésektől. A Gaming széria eleve magasabb kategóriát képvisel, mint az Armor széria. 99%, hogy mindhárom verzión A-s GPU van. A Z-n 100%. Igen, a PCB ugyanaz és a VRM-ek is. Csak bios-ban térnek el.
-
thomasvold
őstag
válasz
13 sanyika #717 üzenetére
Nem hinném. Ugyanaz a fizikai felépítés, A-s GPU, csak a BIOS verziója más rajtuk.
-
thomasvold
őstag
válasz
13 sanyika #712 üzenetére
Szerintem igen, el lehet érni a kívánt órajelet. Valaki írta nekem korábban, hogy Armor OC-ra Gaming Z bios-t tett és tökéletesen megy vele a kártya. Bár én pár fps-ért nem nyaggatnám a kártyát
-
thomasvold
őstag
válasz
- = Zk = - #517 üzenetére
Mindezektől függetlenül, én is MSI lapot tervezek most venni, mert Gaming Z a kártyám
-
thomasvold
őstag
+1
Esetleg a ma divatos rgb-nél van olyan, hogy ha ugyanazon márkájú alaplap, videokártya, stb. található a gépben akkor a gyártó szoftvere tudja szinkronban működtetni.
Zk, szerintem az megint más tészta, hogy bizonyos gyártók, egyazon termékei az gyártó szoftverével tudnak bizonyos ficsőröket
-
thomasvold
őstag
válasz
Skyhunter #505 üzenetére
Nekem Gaming Z van, ha nem hiányzik az RT, akkor tartsd meg az 1080 ti-t, mert a 2070 kb. 1080-1080Ti között mozog teljesítményben. Az meg adja magát, ha minden más oké, csak a kártya zajos, akkor a kártyán lévő hűtést kell lecserélni vagy egy kis kompakt vízhűtésre, vagy kaphatóak nagyon jó léghűtések is rá. Így nem kell venned egy relatíve gyengébb kártyát, megúszod a hűtő cserét 20-30 ezerből.
Egyébiránt a Gaming Z nagyon jó kártya, hangját még nem hallottam, pedig Noctua hűtőim vannak. Új címekben majdhogynem beéri az 1080 ti-t.
-
thomasvold
őstag
válasz
- = Zk = - #418 üzenetére
Nekem is a SotTR-ban van 80 fps fölött, de inkább 60-80 között mozog a Gaming Z-vel. Persze nekem 2X-es SMAA-val, nem 4-szeressel. Gondolkodtam én is a 2080-on, de mikor vettem a 2070-et, akkor még húzósak voltak az árak. Nem bántam meg ezt sem, mert hozza, azt amire számítottam és csak pár játékkal játszok.
-
thomasvold
őstag
válasz
- = Zk = - #410 üzenetére
Nem szoktam kompromisszumokat kötni. Amikkel én játszom, SOTTR, BFV, minden ultrán megy 2k-ban. Egyedül az élsimítást nem teszem 4-szeresre, csak 2-szeresre. Ennél a felbontásnál teljesen felesleges.
-
thomasvold
őstag
válasz
- = Zk = - #407 üzenetére
Igaz. Én is 1440p és ultra. Bőven elég oda is egy jó 2070.
-
thomasvold
őstag
válasz
Predator2 #390 üzenetére
Inno3D-t semmiképpen sem, katasztrofális a garanciális ügyintézése.
Ha a garanciaidő számít, akkor Zotac-ot sem, arra általában csak 2 év garanciát adnak.
Asus DUAL-t sem vennék, több topikban panaszkodnak a hűtésére, hiába nagy batár, nem hűt rendesen.
Gigabyte-al, mint márkával személy szerint rossz tapasztalataim vannak, de ez még régről jött, lehet azóta már jó.
MSI AERO-t ne.MSI Armor igen, többeknek van és mindenki megelégedéssel használja. Hűtése és teljesítménye is megfelelő. Vagy pedig Gaming Z, ami nekem is van, de az már picivel drágább.
-
thomasvold
őstag
válasz
thomasvold #133 üzenetére
Megnyugtatásképpen, most kötöttem rá másik monitor DP portjára a kártyát, a kártya hibátlan, a monitor DP bemenetének van baja. Egyrészt megnyugodtam, másrészt januárban küldhetem vissza ezt a böhöm nagy monitort garanciába. De lehet nem is gond, ha nem tudják megcsinálni, váltok valami komolyabb monitorra.
-
thomasvold
őstag
válasz
- = Zk = - #132 üzenetére
Nálam is van egy furcsa jelenség. Displayport-on vibrál a kép. Az érdekes az, hogy HDMI-n, meg semmi baja, akárhogyan nyúzom. DP kábelt már kizártam, mert 3 másikkal is próbáltam. A monitor DP bemenetére tippelek, mert az előző 1070-esemmel is csinálta néha. Csak ez most azért érint érzékenyen, mert tudunk az RTX széria gondjairól és hát azért bennem van a kisördög. Jövő héten kapok kézhez egy új monitort, azzal eldől ,hogy a monitoromnak van gondja, vagy pedig a kártyának.
-
thomasvold
őstag
válasz
CptAdamica #116 üzenetére
Én is megkérdeztem 2 napja, nekem sem küldtek...
-
thomasvold
őstag
válasz
kingpython #91 üzenetére
Vajsimán
-
thomasvold
őstag
válasz
sztojkalaci #71 üzenetére
Korábbi szériáknál én Gigában csalódtam, kb. hármat küldtem vissza garanciába. Lehet, hogy csak én fogtam ki rossz darabokat, de azóta én nem veszek Gigabyte-ot. RTX-es Gigával nincs tapasztalatom, de a rossz szájíz miatt inkább MSI-t vennék és vettem is.
-
thomasvold
őstag
válasz
CptAdamica #67 üzenetére
Szép lett
-
thomasvold
őstag
Most az Ipon-nál jelen pillanatban 212.590 a Gaming Z, aki ezt akarja venni, gyorsan tegye
-
thomasvold
őstag
válasz
- = Zk = - #48 üzenetére
Átlag fps a benchmark-ban.
Steam-es fps-t bekapcsoltam, ami folyamatosan mutatja és ott minden pillanatban látom játékon belül mennyi fps-el megyek.
-
thomasvold
őstag
válasz
- = Zk = - #44 üzenetére
Az RT még nincs implementálva a játékba. Zárt helyeken 80-90 fps, de volt, hogy 100 fölé is ugrott. Nyitott tereken 70-80 fps. Kicsit meg is lepett, hogy egy 4. generációs procival ezt tudja produkálni.
-
thomasvold
őstag
válasz
- = Zk = - #42 üzenetére
Fentebb írtam.
-
thomasvold
őstag
válasz
CptAdamica #30 üzenetére
Vissza is ugrott az ára 219-re.
-
thomasvold
őstag
válasz
thomasvold #27 üzenetére
Minden bajom van, hogy a munkahelyen vagyok és nem tudom nyúzni a kártyát
-
thomasvold
őstag
válasz
CptAdamica #26 üzenetére
Jól tetted, nem fogsz csalódni benne :-)
-
thomasvold
őstag
válasz
Heroes fan #22 üzenetére
Zalman-al nincsenek tapasztalataim, nem tudom milyen belsős. Én FSP, Antec ( De Antec csakis az EDGE sorozat, ami nekem is van), Corsair, Seasonic vonalon nézelődnék. De ez ide nagyon off, van erre topic ide katt.
Itt segítenek, annyit kell írnod, hogy RTX 2070-hez és milyen procihoz. Itt megmondják milyen belsővel szerelt a tápegység és milyet ajánlanak. Az összefoglalót azért nézd át előtte, mielőtt kérdezel. Szvsz. 500-600W-tól biztosan nem kell nagyobb, ha minőségi tápot veszel.
-
thomasvold
őstag
Gratula, szép!
Én beregisztráltam az MSI oldalán, kapsz még 3 hónap plusz gyári garanciát. Lehet nem ér semmit, de ki tudja...
(#19) san01 : A külcsínt már ecseteltem, arra nincs egy szó panasz sem
Azért vagyok ilyen csendben, mert nyomom a játékokat, meg lőttem pár szintetikus tesztet
Most a Shadow of the Tomb Raider-en vagyok, Ultrán minden, egyedül az élsimítást nem tettem csak SMAA 2X-re, mert 2K monitorom van, nem kell nagyobb élsimítás. 85-90 FPS, néha benyal 100 fölé, ami bőven jó, lehet nem is fogok konfigot cserélni, a jóval újabb gépekkel sem csinálnak sokkal több FPS-t, ahogy néztem róla a teszteket és a youtube videókat.
-
thomasvold
őstag
válasz
CptAdamica #17 üzenetére
Szerintem december közeledtével már nem, jönnek az ünnepek. Esetleg valami játékot fognak még hozzátenni az RTX szériákhoz 20.-a körül, de ez csak egy tipp.
-
thomasvold
őstag
válasz
Heroes fan #10 üzenetére
Nem kell ekkora táp, egy minőségi 550-es, 600-as bőven elég. 400W-tól nem fog többet fogyasztani a géped egy 2070-essel.
-
thomasvold
őstag
válasz
CptAdamica #5 üzenetére
Ott semennyi hely nem maradt
De gondolkodom rajta, hogy a bracket-et kidobom onnan, nem sok vizet zavar.
-
thomasvold
őstag
Akkor jelentkezem pár képpel az MSI RTX 2070 Gaming Z -ről.
Egyelőre még csak beszereltem, ezután kezdem el tesztelgetniA kártya nagy és nehéz, nagyon masszív. A gépbe beszerelve látszik, hogy mekkora. Első bekapcsolás zökkenőmentes volt. Tesztek alatt pedig kiderül mit tud az adatlapomon lévő konfiggal. Közeljövőben lesz váltás Z390-re és I7 9700K-ra. A jelenlegi konfig valószínűleg nem fogja teljesen megizzasztani a kártyát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest