- Androidos fejegységek
- Tabletekre is megérkezett a One UI 7
- Mini-ITX
- Erős táblagéppel újrázik a Nubia
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
válasz
Motion_Blur #10897 üzenetére
Ja értem, tehát kell a problem, akkor tudod merre kell keresgélni...
-
SzlobiG
félisten
válasz
Motion_Blur #10891 üzenetére
Kevés amúgy az FPS? Mer ha nem akkor ne foglalkozz vele, vagy emeld a ventit.
-
WaterWawe
őstag
válasz
Motion_Blur #10891 üzenetére
Vizet rá!
-
Motion_Blur
félisten
Monitorozgattam játék közben a kártyát (ref. 780Ti):
kb. 1 óra Assetto Corsa alatt azt tapasztaltam hogy a GPU általában 953 és 998 MHz között van, általában 990 MHz környékén mozog. Eközben a venti 62%-on megy, a GPU pedig 83 fokos. A legérdekesebb a fesz: 1.053 és 1.075V között mozog végig. TDP 100% alatt.
A max. GPU órajel 1020 MHz a fesz pedig 1.175V, de gyakorlatilag soha nem ennyi ez csak egy kiugró érték.
24 fokos szobahőmérsékleten, zárt 800D-ben (léghez nem a legoptimálisabb).
-
-
Tűzkígyó
tag
EVGA_JacobF szerint K|NGP|N megint elérhető lesz EVGA webshop-ban február második felében: EVGA Forum
Szóval tudsz még venni, csak legyen az Auto-notify bekapcsolva és rögtön rendelj, ahogy érkezik a boltba.
-
h1mpi
félisten
válasz
akoska07 #10883 üzenetére
Megrendelted overclockersen? Durván szép, ahogy kinéz. Én megvárom a 28.-át és akkor döntök. Inno3D kiesett vagy eVGA lesz vagy HOF.
Írtam nekik ma mailt, hogy a KFA2 oldalon miért nincs fenn és kb. azonnal válaszolt a marketing manager, hogy kivárják a 28.-át, mert akkor jön az első szállítmány UK-ba. Szval elég gyors a kommunikáció, ez azért probléma esetén is fontos.
-
h1mpi
félisten
Az eVGA 780Ti SC ACX és a Classi ACX között mi a lényeges különbség az órajelen és a Dual Bioson kívül?
-
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve #10869 üzenetére
Nálam ez elvi kérdés, hogy nem veszek drága euroért
De ha nincs választás, akkor veszek, mert azért akkora diffi nincs
(#10870) akoska07: Néztem, de ez nem olcsó 18X ezerért van most pár napos HW aprón azt hiszem Howkeddlee-é.
-
hszilard666
veterán
[link]
Így néz ki ha nincs benne csavar... -
norb55
őstag
válasz
hszilard666 #10859 üzenetére
Látod, mondtam neked, valami nincs rendbe ott . Még jó hogy nem tetted tönkre az alaplap foglalatát, vagy a VGA-t.
-
h1mpi
félisten
Köszi Abu, hogy megpróbálod elmagyarázni szakmai oldalról
. Sajnos ebből annyit értek, mint az aláírásodból
Players válasza érthető volt, amúgy(#10865) players111: Tudom sajnos... Be van állítva a notify, de azt hittem nem működik, mert nem jön semmi.
Mondjuk most a rossz árfolyam miatt nem is baj ebből a szemszögből, de már nagyon rendelnék.
Egyedül Inno3D-t tudok Németországból rendelni, de megvárom a hónap végét..(#10866) hpeter10: Volt Kingpin és Classi is pár napig. De akkor még csak 1-2 hetes volt a 780-am és azt teszteltem, hogy elé-e. Nos nem
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezt már sokszor átrágtuk, de akkor röviden még egyszer. Vannak az UAV-k. Ha írnak a játékba egy compute shadert, akkor az valamennyi UAV-t elvisz (jellemzően kettőt, de ez nincs kőbe vésve). Ha a fejlesztő ír a játékba mondjuk négy compute effektet, amelyek két-két UAV-t elvisznek, akkor az a négy bekapcsolható, de ha ír egy ötödiket, ami szintén elvisz két UAV-t, akkor az öt effektből csak négyet aktiválhatsz. Összességében mindig annyi effekt kapcsolható be, ahány UAV-d van a futószalagra.
A többi hiányosság nem olyan fontos, illetve az NVAPI-n keresztül kezelhető is. -
h1mpi
félisten
Az hogy egy kártya tudja-e a directx 11.2-t vagy nem mit számít?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
norb55 #10857 üzenetére
178k-ért a giga tényleg nem rossz, de tudjátok, hogy szerintem elviselhetetlen a hangja, másnap vissza vittem a ref Ti-m, akár hogy is ment... DCII-vel nincs problémám, megy is, hangja meg nincs.
SLI-be meg nem gondolkodom, mert víz kellene, meg a skálázódás sose lesz tökéletes
(#10858) iszilard: akkor bocsi, mindenesetre csavard fel a lapot, tedd be a VGA-t és nézd meg, hogy ugyan úgy szorul-e.
Szép lap, de szerintem az aromor-on és az 5 év garon kívül nem jobb mint egy sima Z87...
-
hszilard666
veterán
válasz
#Morcosmedve #10852 üzenetére
Valakivel összetévesztesz barátom, logikus volt hogy air 540be belemászik a saber z77.
-
norb55
őstag
válasz
#Morcosmedve #10855 üzenetére
nincs semmi baj a referenciákkal, ugyan olyan jók mint a custom hütések. Ez nem AMD kártya.
Tuningba is jól mennek. Én merem ajánlani, láttam mit megy és milyen hangja van180K-é nem lesz, ez csak drágább lesz most.
iszilard Jól belementek a videókártyának a tartó fülei a ház lyukába?
olyankor szokott ilyen lenni, ha nem jól megy bele.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
hszilard666 #10854 üzenetére
Valamit lazítgassál a csavarokon, aztán, ha jobb, úgy húzd vissza az egész konfigon!
(#10853) norb55: közben elfogyott a szerk., mire megnéztem még az aqua-t is, de ref-et 180k br. felett nem vennék..... Ez már okés, ha a paksi turbina a cél
(#10856) SzlobiG: ez így van, vagy játszogat a pézzel
-
norb55
őstag
válasz
hszilard666 #10848 üzenetére
Mért elvan vetemedve a ház? Az összes VGA szabvány kialakítás, ledalábbis a csavarozást illetően.
Lehet kicsit odahúzatni, de 1 mili 2 max. Csak a kérdés hogy most a házad van-e elvetemedve vagy rosszúl lett belerakva.Meg hogy mennyire állt el a kártya
hpeter10 Mért rossz vétel?
van olcsóbban is? Főleg egy olyan bolt, akitől évek óta vásárolok.
még talán ez. [link] De én itt nem szoktam vásárolni.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
(#10842) h1mpi: kellemetlen...
(#10845) norb55: ez egy nagyon rossz vétel lenne... h1mpi, eszedbe ne jusson
(#10847) SzlobiG: így van!
(#10851) iszilard: xD nem te kérdezted az asus lapos fórumban, hogy belemegy-e a lap? nyilván nem ártana, valami ház, még ha olcsó is, de ne törjön már el benne semmi
(#10853) norb55: a bolt tökéletes, de ref és 200k, ne vicceljünk már
(de, ha már ezt nézted ki :S iPonban olcsóbb)
-
WaterWawe
őstag
válasz
Előző alaplapodnál jó volt?
Szerk: Akkor a kérdésedre a válasz: Igen!
-
h1mpi
félisten
Nem hiszem le ezt az EUR árfolyamot, sose tudom már megrendelni a Ti-t...
313 Ft/1 EUR -
-
WaterWawe
őstag
válasz
#Morcosmedve #10834 üzenetére
Ez így van.
BF4-ben amikor war van akkor úgy szoktam hogy minden low és 200% resolution scale. A Lehető legjobban megfelel a célnak és bírják a kártyák. -
WaterWawe
őstag
válasz
#Morcosmedve #10831 üzenetére
Én azért ezt nem általánosítanám. BF4-be kell a 4xMSAA, Crysis-ba elég az FXAA. Far Cry,3-nál olyan 2xMSAA volt a legjobb.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
WaterWawe #10828 üzenetére
Legfeljebb FXAA, 1440p/1600P-re, szerintem elég láthatalanok az élek, 1200p-n is vannak olyan élek, amik a legnagyobb és a legkisebb élsimítással se nagyon változank, de legalább az FPS leesik...FXAA oda is elég... aztán persze lehet venni bármit
(#10830) h1mpi: én meg nem is húzom a Ti-t
De 1220/1900-on játszottam már vele órákat FarCry3 valós DX11-el!
AC! meg egy FPS lockos játék, nézz utána... ilyen-olyan módszerekkel lehet kicsalni, köztes FPS-eket, pedig a GPU bőven vinné Maxon... a másik megoldás, hogy elkezdede levenni a maxolt beállításokat, de úgy is lelockolta sokszor, ezért nem is játszom vele egy jó ideje, mert haragszom
-
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve #10827 üzenetére
(#10827) hpeter10: Nekem a húzott 780 OC-m 1250/6800 24/7-be megy minden játék alatt stabil. Ettől függetlenül persze én is váltok Ti-re, mert néha kevés.
(#10828) freestyée: Pont ez a bajom a 780 OC-val, hogy 1080-ban se tudom az összes játékot full-fullra tenni, mert az élsimítás azért megfogja. Pedig AC4-nél a geforce experience full-fullra optimalizálja és hát úgy a városokban leesik 30 FPS-re, amúgy máshol tartja a fix 60-at.
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #10827 üzenetére
Igen a Ti változat jól viseli a tuningot. Az én karim is átlagos de azér eldöcög 3dmarkokban.
-
norb55
őstag
win 8 fejletebb támogatásban. Bár ha nekem is eredetibe a win 7-em lenne én is azt használnám tuti. Hülye voltam mikor megvettem.
iszilardMiaz hogy bele eröltetted? Nem próbáltad meg normálissan belerakni a kártyát? Nekem is volt úgy hogy nem akart teljessen belecsúszni, de kivettem, és addig próbálkoztam, még jó nem lett.
Ha feszül valami, az nem jó, valamit rosszúl csináltál.
miklosss2012 Ezt mondom neked, esélytelen hogy én 120FPS fölé figyem az átlagot.
-
SzlobiG
félisten
válasz
hszilard666 #10817 üzenetére
Ha működik akkor no problem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
akalamago55 #10806 üzenetére
Nagyon valószínűnek tartom, hogy ha lesz is, akkor is rendkívül kevés olyan játék lesz, amiben kell majd 8-nál több UAV a DX render pathban. És ha kell is, akkor leginkább egy tetszőlegesen kiválasztott compute effektet kell lekapcsolni, és a többi menni fog. Nagy esélyt látok rá, hogy az elterjedt compute effektekre eleve lesz beépítve egy nem compute alternatíva, hogy ha a compute verziót nem is lehet bekapcsolni, azért maga az effekt más minőségben ugyan, de megmaradjon. Például HDAO és HBAO. Ugyanarra jók, de utóbbi nem kér két UAV-t.
-
SzlobiG
félisten
válasz
akalamago55 #10806 üzenetére
Persze, semmi hátrányod nem lesz belőle.
-
WaterWawe
őstag
válasz
hszilard666 #10803 üzenetére
Ezt nem értem, hogy feszítetted meg?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
SzlobiG #10798 üzenetére
Az oké, hogy tuninggal jobb. De én azt mondom, hogy hiába látsz 90+%-ok az afterburnerből, azok valós profilozás mellett leginkább 40-60%-os belső kihasználást jelentenek.
(#10799) akalamago55: Ez rossz megfogalmazás, hogy nem támogatja a DX11.2-t, mert az egy API, minden hardver támogatja, de egyes DX funkciókat már nem. A kötelező és egyben fontos funkciók közül az NVIDIA a 64 UAV-t nem támogatja, így csak 8 UAV-t tud használni a teljes futószalagon. Azt, hogy mennyire számít majd, nehéz megmondani ... az látszik, hogy amelyik fejlesztőnek kevés a DX feature_level_11_0 szintje az rögtön Mantle-re megy, tehát a feature_level_11_1 ebből a szempontból nem olyan fontos, mert sokan nem ezt tekintik a következő lépcsőfoknak.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Tegnap kapott a gép egy új alaplapot, és amikor szereltem be a vgat, akkor nem tudtam becsavarozni rendesen, ezért megfeszítettem és most úgy van beszerelve. Az lenne a kérdésem, hogy lehet e bármi baja ettől a kártyának? -
keIdor
titán
válasz
akalamago55 #10801 üzenetére
Szerintem jelenleg teljesen mindegy melyikkel használod.
Nálam Win8.1-el semmi anomália nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ne OFF-oljatok!
- Eladó Sapphire Radeon RX 6900 XT Nitro+
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- XFX Speedster MERC 310 Black AMD Radeon RX 7900XTX 24GB 3év Garancia
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest