- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen videókártyát?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós kamerák
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Asztrofotózás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 750 / 750 Ti (GM107) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A Skyrim mellett, ami tele van modokkal, mindenféle füvesítő, szép vizes, HD textúrás stb. kiegészítőkkel, 60 fok fölé nem is megy a kártya (mellette minden maxon van, 4x élsimítással). Szerettem volna Blenderben kicsit megdolgoztatni a GPU-t, de valamiért nem hajlandó renderelni. Nagyon jó a hűtése a kártyának, ráadásul a fogyasztása is jó mellette.
-
Polllen
nagyúr
Zotac gtx 750 1 GB LP (külön tápcsati nincs a kártyán), eddig 62 fok volt a maximum & ehhez 33%-n járt a venti, ha jól emlékszem.
Mindezt egy 10 cm magas matx házban. (Aerocool QS-101)
kovy29
Nekem bf3 alatt 44 fokos szokott lenni, 28%-ról el se mozdul.
A far cry 2 fűtötte fel 62 fokra, de persze ott 1080p ultrafullmaxra állítottam mindent.
-
Bjørgersson
félisten
Battlefield 4 közben 56°C volt eddig a max, mással mostanában nem játszok.
(#1186) Freel: Azonnali kérdések órája, legközelebb ide írj (ha nem tudod, melyik lenne a megfelelő topik), ne másokat zaklass priviben.
-
-
kisza25
félisten
ezt akkor fogja látni, ha többen is futtatnak ilyen mérést 3dmark 2013 al, mindenhol fel lesz tüntetve az órajel és akkor össze lehet majd vetni, hogy mennyi a GPU score
+SoulRiever-: itt lehet jobb oldalt olvasd el a feltételeket
ami nekem volt giga az ahogy a táblázatból is látszik 1033@1300Mhz-re lett húzva, mindet lehet húzni az más kérdés, hogy mennyire -
Bjørgersson
félisten
De, volt CRT-m (egész pontosan egy Samtron 78DF S), én is azzal kezdtem az ipart 2005-ben az első számítógépemmel, bár akkor már egészen leköszönőben jártak. Kb. napra pontosan három évvel később cseréltem le egy lapos csodára, azt pedig kb. három és fél után a mostani Dellre. Na én meg ezt nem lennék hajlandó másra lecserélni, max. egy nagyobb Dellre.
-
-
bolcsodal
addikt
Én csak arra akartam utalni, hogy beszélünk az AMD vs. NVidia közötti különbségről holott a férfiak 10 százaléka nem is képes ezeket a különbségeket érzékelni. Ami nem feltétlenül jelent színtévesztést egyszerűen az árnyalatok közötti finom átmenetekre sokan nem érzékenyek.
-
Igen az.Meg most kaptam egy chipset kimutatást az NVIDIA-tól és GTX750-et tekintve Magyarországra hozott mennyiségből az ASUS 73%-ot tesz ki. Azért így különösen jó az garanciális arány. Most a 760-770-780 lesz fókuszban, a dedikált partnereknél AQUA és IPON ott tesznek majd mellé egeret,meg fülest kb. 10-12 ezer értékben. Az NVIDIA Magyarországi GPU share-je 71% az AMD-vel szemben,ilyen sem volt még soha.....
-
-
slayer006
addikt
-
laychi
veterán
Akkor most várjon 3-4 évet a vásárlással ?
Egyébként valóban pics@füstnyi az a 65 fok is. R7 260X-em ami ez előtt volt,szeretett bőven 70 fok felett járni,még akkor is,ha a ventit 50%-ra állítottam manualban,(meg egyébként is,hogy az mekkora f*st@licska volt...)
ez meg 33-38%,síri csend,50 fok körüli hőfok megcibálva.Amúgy én tuti máshonnan venném olcsóbban,kit érdekelnek gagyi játék kuponok?
-
Chaser
legenda
1-2-3-4 óra játék után érdekes kikapcsolt ház ventikkel. Sok értelme nincs ha anélkül nem megy, márpedig esélyes hogy befűt mindent.. Meg persze nem 20 fokra beállított klímával
persze alá lehet vágni egy 5V-on járatott 12-es coolinket, annak nem lesz hangja. Ennyiért nem rossz az ára. Az asusra vagyok kíváncsi. Ha nincs játék csendben van, ha van akkor megy venti..akkor meg úgyis szól hangfal vagy füles, lényegtelen ha van minimális hang a gépből.
-
Aryan
senior tag
Fractal Design NODE 304-ben házban (7v-on pörgő gyári ventikkel) következő hőfokok jöttek ki:
Netezés, filmezés (xbmc 1080p mkv): 34fok
Játék (Grid Autosport, 1080p ultra): 69fok
Furmark: 75fok (5perc alatt ennyire ment fel)Ami jó, hogy amint vissza veszi a vga az órjelet, úgy kisebb is lesz a hőmérséklet. Gridezés után 4perccel már csak 41fokos volt a vga.
Nekem elég a teljesítménye, pedig az elődje egy kicsit erőseb 270x ati volt. Amitől féltem, hogy ciripelni fog 3d alatt, de szerencsére nem csinál ilyet.
(#687) Chaser: Kikapcsolt házventikkel, majd holnap megnézem a vga-t és kap egy kicsi tuningot is. Nagykerben vásároltam, de Ipon-ba lehet kapni már.
-
gabro0
őstag
Igen láttam, ez is szóba jöhet, ha kellően lemegy az ára.
(#678) kisza25: Ha gondolod megbeszélheted a monitorommal
Viccet félretéve tudom. Eddig így néz ki: VGA csati, 17", 750Ti, 1280*1024, játék ∅, i5.
Vidikártya után a következő fejlesztés valószínűleg monitor lesz.Semmi remegés nincs, integrált HD4000-rel, simán megy 75Hz-en (gondolom remegés alatt nem a képfrissítésre gondoltál csak leírtam).
-
kisza25
félisten
a VGA, ha jól rémlik 1987-es szabvány, DVI 1999-es, a HDMI is már 2002-es, a DP meg 2006-os, szóval azért annyira ne kellene felháborodni, hogy kezdik nem támogatni egy közel 30éves szabványt
djculture: azt nem tudom NV-nél előjön-e, de AMD kariknál elég gyakori, csak én tudok legalább 3esetről,
csak azért írtam nehogy belefusson, nem rossz szándékkaljobb megelőzni a bajt, mint akkor vakarózni, hogy akkor most vegyen egy új monitort, vagy mi legyen
-
Chaser
legenda
Igen, csak nem árt tudni pár tényezőt. Ahhoz hogy elérje mondjuk a 80%-os hatásfokot - legtöbb táp ennyit már tud - min. 20%-ra terhelni kell. Legjobb hatásfoka minden tápnak középterhelésen van. Tehát ha te egy 550-es tápot használsz olyan konfiggal ami 100-150W-ot eszik a konnektoros végfogyasztás sokkal rosszabb lesz, mintha ezt pl 300W-os táppal csinálnád. 400W is bőven sok i7-nek zabás vga-val, pl vmelyik erősebb R9 150-es TDP-vel.
Mindegy milyen re a pcie sín, ha régebbi max annyit tesz ha régebbi nem tud leadni 75W-ot.szerk: kisza25 Én anno 150-es delta táppal hajtottam egy core2 k_vadot meg egy 3850-et
erősen határeset volt, meg enyhe turbina hangja volt kis szegény tápnak, de vitte
-
Chaser
legenda
De van rá "program", úgy hívják konnektoros fogyasztásmérő
lehet van rá valami jogszabály hogy ezt kell rájrniuk, passz...400W minimum táp is ilyen, egy i5 mellett bőven ellenne 200W-os minőségi táppal. De mivel sokan gagyit használnak duplát írnak, lehet az OC miatt növeltek papíron TDP limitetet is duplára.
-
Loha
veterán
Amit linkeltem az a BIOS-ban beállított alap és maximum GPU fogyasztási limit (egyformák), amit a Kepler óta nagyon szigorúan betartanak az NV GPU-k.
Ez csak a GPU-ra vonatkozik, tehát a VRAM + egyéb alkatrészek fogyasztása nincs benne, de ezek jellemzően pár 10W-os extrát jelentenek csak a GPU-n felül.
A power targetet lehet monitorozni több szoftverrel is, jelen esetben a 100% 38,5W-ot fog jelenteni. -
arcsi84
aktív tag
Közben felraktam külön egy physx drivert és így már tökéletesen működik a physx.
Sajnos csak 3 percem volt kipróbálni pár lövéssel, de tényleg elég látványos.
Nagyon köszönöm a segítséget.Üdv Áron
U.i.: Amúgy bárkinek szívesen ajánlom ezt a kártyát, mert nagyon meggyőző a teljesítménye, hangtalansága és minden más is. Gigabyte gtx 750 TI
-
laychi
veterán
Mint ahogy bármelyik gyártó kártyája
Te asust ajánlsz,azt preferálod,mert neked az van,más az msi-t,én meg sokan a gigabyte-ot,mert mind elégedettek vagyunk,nem csalódtunk abban,amit a pénzünkért kaptunk.(Nem úgy mint AMD oldalon ebben az ár/teljesítmény kategóriában bármelyik gyártónál.)
-
Speed®
titán
A szemüveg drágább lesz, mint amennyi egy jóféle LCD
Én is csíptem anno az 1100DFem, de soha nem ülnék vissza CRT elé. IPSel sem voltam kielégülve, S-PVA vonalon mozgok egy ideje, panaszmentesen. 8ms G2G és <32ms input lag bőven jó már..ennyit meg kb. a leggagyibbakon kívül mind tud. Cserébe nagyobb felbontás, hibátlan geometria, szemkímélőbb technika, jobb fogyasztás, kisebb helyigény..nem kérdés, jobb-e. Gondolom nem kiadványszerkesztéssel foglalkozol..de ha mégis, egy elöregedett elektronikájú CRT biztos nem jobb egy frissen kalibrált S-PVAnál pl.
~40ért jutottam hozzá Eizo S2410Whez..volt ~60ks Dell 2709W is, csak nagynak bizonyult monitorként. De brutál jó képe volt és az Eizo is odaver. -
bolcsodal
addikt
Egy kalibrált IPS azért beéri a régi CRT-ket. Főleg, hogy a CRT-k fényereje elég gyatra tud lenne, ahogy öregszik a monitor.
Nekem is volt böhöm CRT-m (IBM P275), de a mostani LG-m elég sok tekintetben otthagyná (imput lag ide-vagy oda). A legkomolyabb problémám az IBM-el is a fókusz beállítása volt. Egy idő után nagyon el tud mászni és életlenné válik a kép. Ezt OSD-ről a legritkább esetben lehet korrigálni és szövegolvasás közben nagyon zavaró tud lenni.
Kiváló állapotú CRT-t pedig nem találni sehol. Szinte minden példányba belepumpáltak már 20-40 ezer munkaórát, ami sajnos még a trinitron képcsöveken is meglátszik.
Ha esetleg mégvalakinek problémája lenne az ún. "flickering ragdoll", vagy képernyő rángatózás, akkor szólok, hogy driver-probléma és a VGA a ludas ilyenkor. Visszalépés a 335-ös driverre megoldotta a dolgot.
-
vadkörte
addikt
Hali!
IPON-tól a 2GB-os Gigabyte 750Ti-t, az 37k volt. (még a keddi árcsökkentés előtt rendeltem) A 60k meg úgy jött ki, hogy vettem mellette egy 2TB-os Seagate Barracuda-t is.
Tegnap, ill. részben ma bekerültek a helyükre, hülye fejemmel előbb kezdtem el formázni a HDD-t, mint, hogy telepítsem és kipróbáljam a VGA-t. 3 óra formatálás után, 1/2 1-kor már nem volt erőm kipróbálni, csak telepítettem a szarjait és go to bed. Majd ma.(#367) bdlackoo:
Ha 750Ti-t akarsz, bármelyik jó lehet. A nem OC-oltak között van 1 slot széles is, ill, ezeknek legtöbbször a +6 pin-es csatlék sem kell, megelégszenek a PCI-E-ből felvehető ménküvel is. Ez is szempont lehet. Az OC-oltak kb. 50-70MHz-el vannak túlhajtva, ezt szvsz egy simából is ki lehet hozni.
Én a linkelt Windforce-os (2 ventis) Gigabyte-ot vettem, sok tapasztalatom nincs vele, mivel ma éjjel került be a gépbe. Amit eddig tudok róla mondani, annyi, hogy csendes és nagyon halk. (a 8cm-es házhűtőim leszabályozva is hangosabbak, mint a VGA) -
vadkörte
addikt
Az Aqua-nál van olyan ASUS is, 40k-ért (meg 34k értékű játékkupon) nem is lenne rossz, a D-SUB, mert a másodlagos monitorom D-SUB-os, de 1-2 hónapon belül lecserélném, az "új" meg DVI-s lenne.
Emellett akarok még venni egy 2TB-os HDD is és az árkülönbözet elég lesz a szállításra. -
laychi
veterán
olyasmi,csak nem bolt,hanem helyi eladó
De nem rajta múlik,ami a gari menetét illeti rendben jár el,
1,5 hétig odavolt,megcsinálták,ma visszahoztam,előjött a hiba,most szövegírás közben Black screen
Holnap viszem is vissza,aztán eldöntöm,hogy milyen kártya legyen a zöldektől(#268) Mans20 a mostani asus se emeli meg nagyon a fordulatot,halk is meg minden,csak problémás,nem kicsit :\
maga a teljesítménye jó lenne nekem,csak baxa az anutáját itt nekem.
(#266) Ktm123 Elég nekem a teljesítménye,így sem biztos,hogy 1:1 csere lesz,nem akarok feleslegesen 10 ezreket ráfizetni akár.
-
-
4264adam
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NBA és kosárlabda topic
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Robot fűnyírók
- One UI zápor esett a hétvégén
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest