-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 750 / 750 Ti (GM107) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
veterán
válasz
Redneck #7595 üzenetére
Persze, tiszta sor, ezért is kérdezek mielőtt vennék.
Bennem is az volt hogy nekem 750 Ti kell, csak azt nehezebb jó áron találni megbízható eladótól, ezért gondoltam rákérdezek, hátha nem rossz megoldás a sima sem, akár 1 gigával.
De akkor nem adom a Ti alá.
Jól gondolom hogy a Ti-ből is van tápcsati nélküli és tápcsatis verzió (pl. az OC-k) is? -
Redneck
nagyúr
A Ti erősebb, még ha nem is annyival, viszont ha kell, remek OC potenciál van benne. Értem én az észérveket, de egyszerűen tudom hogy 750 Ti alatt semmiképp nem kéne kártya. Nekem sokáig volt, kiismertem. Még 1060-ról is képes lennék visszaülni elé, de az a minimum.
Ha találsz jó áron 750 Ti 2GB és 960 2GB között jó hűtésű kártyát, érdemes meglépni, de az 1GB-os 750-et szerintem engedd el.
-
gban
veterán
Köszönöm az infókat.
D-SUB hiánya nem gond, rég DVI-t használok már.Néztem a 1030-akat, hasonló árban vannak mint a Ti, fogyasztása a fele, viszont teszteken közel 50%-kal gyorsabb a Ti ha minden igaz.
-
Redneck
nagyúr
-750 Ti alatt semmit nem vennék
-1GB-os verziót semmiképp, ha limitbe futsz szívhatod a fogad
-rákeresel a konkrét típusra (fontos a pontos tipusszám)
-nem tudok a környezetemben elszállt példányról, de a topikban sem volt nagyon szerintem
-ez jó kérdés, inkább nézd vissza mi az ajánlottA helyedben egy 2GB-os Ti-t vagy 950-et néznék, alatta semmit.
-
gban
veterán
Tervben van egy 750 / Ti beszerzése, de beszerzés előtt szeretnék pár dologban okosodni.
i5 2400 mellé lenne, Far Cry, CoD menne, alacsony felbontáson (max. 1280*1024), tuning nem szokásom se CPU, se videokártya esetében.
- mennyire lenne jobb a Ti, a fentiek mellett látható lenne a különbség (felbontás, CPU)?
- 2 gb kell, vagy fölösleges és erre a felbontásra elég az 1 giga is?
- honnan tudom hogy extra tápos egy verzió? bár ez nem annyira fontos...
- mennyire halódóak ezek? Az alacsonyabb teljesítmény okán nem gondolnám hogy azok de az elmélet és a gyakorlat nem ugyanaz
- van gyártó akitől óvakodni kell? -
Redneck
nagyúr
válasz
Thunderzolee #7587 üzenetére
Nincs sok.
Réz hőcsöves WF-em volt. Gyárilag 5,4Ghz-en mentek a 6Ghz-re hitelesített modulok. 6Ghz alatt sosem használtam. Több címnél rá volt még csavarva +10%, amit eddig minden Samsung RAM tudott amit használtam. Jelenleg 4 éves, és a harmadik tulajnál megy hibátlanul.
-
Köszi a válaszokat.
Dehogy akarom tuningolni, csak feltűnt, h nincs mind a 4 ram hűtve rendesen, de ezek szerint nincs jelentősége.
Akkor jó. -
MeroM
senior tag
nekem palit 1 ventis volt imádtam h milyen kicsi és mégis mekkora teljesítménye volt anno. És nem volt hangos!
-
Pehi
senior tag
válasz
Thunderzolee #7582 üzenetére
Szia. Szerintem még mindig az egyik legjobb 750 Ti az összes közül. De ez az én véleményem.
-
MeroM
senior tag
válasz
Thunderzolee #7582 üzenetére
Sokat nem oszt vagy szoroz, ha csak nem húzod a kártyát!
-
Üdv!
Meglepődve tapasztaltam egy most vásárolt Gigabyte 750Ti kártyán a hűtés kialakítása olyan, hogy a 4 memóriamodulból csak 2-re ér rá a fém hőátadó felület, a másik kettő szabadon van, és azt csak a ventiltátor által rá fújt levegő hűti?
Ez most komoly?
A Giga csinált egy ilyen kétventilátoros hűtést, és úgy tervezte meg szándékosan, h a négy ramból kettő ne legyen annyira hűtve, mint a másik kettő?
Ez az: gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N75TOC2-2GI#kf
De a múlt héten nálam volt egy olyan fajta is, amin hőcsöves hűtés van, ugyanilyen kétventilátoros, de azon is csak ugyanilyen volt, annak is csak két ramra ér rá a fém hőátvevő felület.
gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N75TOC-2GI#ov
(Gépeket rakok össze, abba rendeltem az apróról, és újrapasztáztam, közben vettem észre ahogy szétszedtem, de hát mondjuk szét se kell szedni ahhoz, h ezt meglássa az ember. :/ -
Ed3r_X_
nagyúr
Hali!
Keresek 750 Ti low profile kártyát. Nincs valakinek esetleg eladó?
-
MeroM
senior tag
válasz
Redneck #7579 üzenetére
ismerősnek is fejlesztetem a gépét,és annyi volt a kikötése hogy a 4k menjen, ő full laikusként az első dolga volt h a youtube t elindította a 4k tv n 4k ban( 750 en 2k nál megadta magát,) utánna lett egy RX460 ja és azzal már hibátlan volt. Nekem is 950 el volt az hogy nem akadt. Kicsit jobban belemélyedtem és a HDMI 2.0 kell, a 750 szériából meg nem mindegyiken volt DP port.
Fejlesztés:
Első gépe egy X3 450 volt 750 el, cpu használat 100% nézhetetlen a gép is használhatatlan.
Második "komolyabb" fejlesztés egy i5 2310 750el, ott már 80% ot is lehetett látni a cpu használatban, a 4k akadt.
Majd végül meglett az i5 mellé az RX 460 (amin van HDMI 2.0) és a cpu használat 40-50% max, 4k nézhetőSzerintem akkor jelenthető ki hogy tudja a 4k t ha ezt az alap (Youtube) dolgot tudja.
-
Redneck
nagyúr
Van rajta DP is 4K@60Hz-hez, de ahogy nézegettem ott is csak 30FPS-t tud H.264 esetén. A HDMI 1.4 elég a 30Hz-hez, ott szintén megy a dolog. A stream lejátszásról nem tudok nyilatkozni, az kicsit több változós.
Ha 4K@60FPS lejátszás a cél, nyilván egy fejlettebb, HEVC képes chippel szerelt változat, vagy újabb kártya a jobb megoldás.
-
Redneck
nagyúr
A sima, 30Hz-en nem képes lejátszani egy 4K H.264-et?
Nehezen hiszem.
Az eredeti is tudta.
A frissebb, GM206-ra épülő széria 60Hz-en is. Persze ez utóbbi már a köv generációs HEVC supported. -
Redneck
nagyúr
válasz
mateo91 #7569 üzenetére
Nem tudom mi lehet a probléma, nekem tökéletesen vitte a 750 Ti a nagyfelbontású videókat. Sőt tömörítetlen cuccokat is néztem vele amiket kamerával vettünk fel. Szaggatás nélkül.
Elhiszem hogy nem vagy noob de ott tartasz hogy már nem csak a 4K akad, mvk-nak írod az mkv-t, és virágbolti (ergo ki tudja milyen minőségű) fizetős verziót próbáltál.
A helyedben újraraknám a rendszert, vagy legalább DDU-val a drivert, és az összes fostos lejátszót, codecet és egyéb marhaságot törölném majd feldobnék egy VLC-t. Az megbírkózik a leggyakoribb codecekkel, pláne ha csak mkv-t akarsz nézni.
Milyen vas van a VGA alá?
-
mateo91
tag
válasz
Redneck #7568 üzenetére
szoval 30hzen is akad, 4k filmek sot ma mar majdnem minden hd film mvk formatum.
vlc, bs player, media player, gom player, 5k player, km player, probaltam fizetos lejatszot is tudjuk honnan.
es igen hardveres gyorsitas is be van kapcsolva nem.nagy kepusegbol annyira nem vagyok noob altalaban megprobalok mindent csak utana kerek segitseget :/ -
Redneck
nagyúr
válasz
mateo91 #7567 üzenetére
Ha a 4K@30Hz megy, gyanús hogy arról van szó amit mondtam. Vagy beletörődsz hogy filmekhez elég, vagy utánajársz a DP-to-HDMI dolognak a 60 Hz miatt.
Milyen formátum akad? Átlag dolgokhoz legegyszerűbb a VLC, nem kell hozzá külön codec, benne van minden. Arra mondjuk érdemes figyelni, hogy minden korábbi szemetet letörölj.
Ha valami komolyabb tömörítetlen cuccról van szó, előfordulhat hogy fizetős lejátszó kell.A hardveres gyorsítás rendesen be volt állítva, vagy esetleg a CPU-t tekerte a VGA helyett és ezért akadt?
-
Redneck
nagyúr
válasz
mateo91 #7565 üzenetére
Displayportot. Nyilván TV-n ez nem játszik, csak ezt hámoztam ki a külföldi topikokból. Az azonnali VGA-s kérdések topikban kérdezz, ott biztos jobban értenek hozzá.
Olyat is olvastam hogy nem 2.0 HDMI van a 750 Ti-n, így csak DP-to-HDMI 2.0 átalakítóval mehet a 4K@60Hz
A 4K@30Hz-et és az egyedi felbontások létrehozását kipróbáltad?
Egyébként milyen lejátszót használsz?
-
mateo91
tag
sziasztok, elképzelhető hogy 750ti oc nem birja lejatszani a 4k filmeket ? hdmi 2.0 kabel 4k tv. (youtubeon gond nelkul viszi)
-
-
Redneck
nagyúr
válasz
sellerbuyer #7560 üzenetére
Elvileg analóggal (D-sub) nem. Tehát ha egyik kimenet D-Sub és azt alakítod "DVI-vé" vagy "HDMI-vé", már nem működik. Ha csak digitális kimeneteket használsz akkor igen.
-
Redneck
nagyúr
válasz
sellerbuyer #7558 üzenetére
Sosem próbáltam, amikor 750 Ti-m volt, nekem megjelent. Egy DVI-s monitor és egy HDMI-s TV volt rákötve.
Milyen drivert használsz? Átalakító ugye nincs használatban? -
sellerbuyer
őstag
A sorround-al van problémám. Elvileg a 750 Ti sorrundot tud, méghozzá 2D és 3D-t is, az összes portján.
Rá van dugva két fullHD monitor (dvi-d és hdmi portokra) és nem akar az nvidia vezérlőpulton sehogy sem előjönni a sorround beállítási lehetőség.
Kipróbáltam d-subbal is, úgy sem volt jó.
Többször újraraktam már a drivert, újraindítottam mindent és továbbra sem jön elő a sorround lehetőség.
Tudnátok segíteni, mit csináljak? Előre is köszönöm!
-
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Westy94 #7555 üzenetére
Milyen márka a 750 Ti? De akkor valószínű félpasszív. ASUS Strix ilyen pl.
Hát akárki akármit mond a borsónyi pasztáról a processzor közepére én egy plasztikkártyával vékonyan, egyenletesen eloszlatom a processzor kupakján, de nem is volt még túlmelegedési problémám. Milyen a hűtő pontos típusa amúgy?
-
Westy94
csendes tag
Most pasztáztuk be egy spire (ezüst) pasztával, jól rafekszik. Leszedtük újra ráraktuk, ezért nem értem. Lehet kevés rajta a paszta?
Amúgy a szóban forgó videókártya egy GTX 750TI 4gb DDR5-ös és ezt használtan vettem, viszont egyből vittem szervizbe hogy megnézzék minden rendben van-e és ott azt mondták hogy tökéletes működik. -
Westy94
csendes tag
Nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy most vásároltam használtan egy GTX 750 Ti-t és beleraktam egy gigabyte GA 970 A ad3P alaplapba. Viszont nem pörögnek mindig a ventik, ennek mi lehet az oka? Csak egy bizonyos hőfok után kapcsol be? Bocsi a buta kérdésért csak érdeklődök. És még lenne egy olyan kérdésem hogy egy fx 8320 és egy coler master hűtővel van benne, viszont rententően hangos egy kissebb terhelés alatt, erre valami ötlet? Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
Nerazim
őstag
(#7550) Redneck
De igen először lentebb akartam venni, de az nem jött össze, utána olvasgattam itt, hogy Xero-nak sikerült az Msi -n teljesen megállítani a ventit, és ezen felbuzdulva elkapott a hév, de sajna a gigánál bármit csinálok nem lassul és nem is áll le.(#7551) Pehi
Valóban nem ez a leghangosabb, a vinyóm sokkal hangosabb ettől, csak amit írtam pár hsz- al lentebb, szeretem vezérelni amit csak lehet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest