- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- Apple asztali gépek
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Fujifilm X
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
jookomak
őstag
válasz
JoolsNOS #9196 üzenetére
Szintén asusom van, amivel teljesen elégedett is voltam, mindaddig, míg az egyik venti el nem kezdett túlságosan pörögni. Valamint emellett iszonyatosan ugrálnak az órajelei egy sima video nézése közben is. Mondjuk nyilván egyedi hiba, boltban is mondták, hogy vigyem vissza, valószínű cserélik. De a gigára tényleg több a panasz.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Asus NVIDIA GeForce GTX 560Ti Direct CU II vagy GIGABYTE GeForce GTX 560 Ti OC.Mindegyik 1 giga mem kb ugyanaz az ár. köszi -
Tomekk.
aktív tag
válasz
fogirobi #9190 üzenetére
Na, akkor kb. ugyanúgy fut, fura is lenne full ugyanolyan géppel. Én amúgy azt hittem neked 40 alatt futkorászik, ahogy írtad először, az már tényleg játszhatatlan lenne.
Amúgy én is próbálgattam a tieddel és csak a HBAO kikapcsolásától lesz több fps-em, de úgy meg egyszerűen nem tetszik a játék, de valóban jobban fut, főleg Oman-on, az az egyik leggépigényesebb pálya. Ha meg a HBAO bent van a többit állíthatom bármire, csak csúnyább lesz, gyorsabb nem igazán.
Ami viszont még legyilkolja az fps-t, az az élsimítás, azt minimum grafon sem tudom 4x-esre állítani, pedig próbálgattam sokat, de csak arra jutottam, hogy egy gtx680 kéne hozzá
A "post" élsimítástól vagy mitől meg kifolyik a szemem. -
fogirobi
senior tag
válasz
Tomekk. #9189 üzenetére
Kipróbáltam a beállításaidat! Hát igen simán eléri a 60 FPSt egy "zárttérben"! Ott még volt hogy 80ra is felugrott! Metron teszteltem amugy! De ahogy kimentem a szabadba, egy kis épület amortizálás és egyből bőven 60 alá ugrott! Utána átmentem Firestormra, hát mondanom se kell hogy 50 alá beesett az FPS, épület amortizálás, 2 tank és máris 45ös! Volt egy pillanat amikor leugrott 37-re is!
Nah mind1 akárhogy is de az a 40-80 FPS az inkább átlag 40 és 60 között ingadozik!
Mondjuk ízlések és pofonok én pl nem azért megyek fel multizni, hogy tátott szájjal nézzem az épületeket ahogy összedőlnek, vagy hogy nézelődjek, hogy húúú ez milyen széphanem játszani! És te a beállításaiddal élvezhetetlen a játék, főleg egy olyan mapon ahol azért van tér rendesen... Én személy szerint 60 FPS alá nem adom, én minden játékot úgy állítok be, hogy a minimum 60 meglegyen, mert úgy fog a leggyönyörűbben, legtisztábban, legélvezhetőbben futni!
Mellesleg ez a BF3, még low beállításon is gyönyörű, nincs olyan orbitális nagy különbség! Az én és a te beállításaid között meg főleg nincs...
Én azt mondom neked, hogy próbáld ki az én beállításaimmal és meglátod mennyivel élvezhetőbb lesz a játék és a grafikai különbség is minmális lesz! Bár ahogy a szavaidból kivettem neked így megfelel!Mondom van aki nézelődni megy fel a mapokra van aki meg játszani!
-
Tomekk.
aktív tag
válasz
fogirobi #9186 üzenetére
Én se azt mondtam, hogy stabil 60 FPS, nekem pontosan ugyanilyen gépem van , mint a tiéd és mindent Ultrára nyomva játszok 16x-os Aniso-val HBAO val, viszont semmilyen élsimítás nincs bekapcsolva. Most direkt megnéztem teli szervereken a régi és új pályákon is 40-80 FPS között ingadozik, sokszor megy 60 körül. Nekem így simán jó,
-
fogirobi
senior tag
válasz
Tomekk. #9184 üzenetére
Azzal a konfiggal soha nem lesz 60 FPS-e ultrán FHD-ban de még 40 se nagyon!!
Saját tapasztalat!
Majdnem hasonló az én konfigom is:CPU: Intel Core i5-2500 3.3GHz Socket 1155
RAM: KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz (2x4GB)
VGA: ASUS ENGTX560 Ti DCII/2DI/1GD5 PCIEÉn ilyen beállítások mellett játszok, ahol megvan a 60+ FPS!!!
-
Tomekk.
aktív tag
válasz
zzztripzzz #9182 üzenetére
Ultra beállításokon is viszi 40-60 fps-el, élsimítás nélkül. Ha meg a felbontás ugyanaz, nem számít, hogy mekkora a monitor ugyanúgy fog menni.
-
G3R!94
aktív tag
válasz
zzztripzzz #9182 üzenetére
A monitor váltás után nem fog csökkenni az FPS-ed, ugyanannyi marad, mivel a felbontás nem változik. A többit nem tudom, nem BF3-mazok.
-
zzztripzzz
csendes tag
Hello!
Először is azt szeretném kérdezni, hogy i5 2500k + gtx560ti + 8gb ram ez a konfig egy 24"-os monitoron viszi fullhd/high beállítások mellett a bf3-at és ha váltanék egy 27"-os monitorra, ami szintén 1920*1080-ban jelenít meg maximálisan akkor elképzelhető, hogy lentebb kell adnom a high beállításokat, vagy ugyan úgy fog menni minden?
A másik pedig, hogy BF3-ban van egy újabb problémám, ami igaz néha jelentkezik csak egy bizonyos idő után, ha célzás közben mozgok, jobb-bal, ugye ház sarkán kitekintés stb. akkor van egy ilyen akadás (kizárólag csak ráközelítve) és nem tudom elképzelni miért van ez!? Ötlet a problémára? Vagy ezzel inkább menjek a BF3 topicba?
-
Faterkam
addikt
Valaki próbálta már az új béta drivert? (304.79)
-
Speed®
titán
válasz
Benhill #9175 üzenetére
FullHDban kijön a köztük lévő ~30% difi, ha nem tuninggal megy a 460.
Átlag tuninggal (460@800, 560Ti@900) alig 20% van a két kártya közt..
Ez annyit teszt, hogy nem éri meg a különbözetet a gyorsulás mértéke.
Főleg, ha azt is hozzávesszük, hogy a procid miatt sokszor limit lenne..Most nagyjából kiegyensúlyozott a géped, ha váltasz, procicsere is kell.
Hovatovább, ha nem VGAt, hanem platformot cserélsz, gyorsulni fogsz..
Szóval lehet érdemesebb lenne most i5re lépni és később VGAt újítani..
Mondjuk akkor már nem 560TI, hanem 7850 vagy a majdani 660 legyen. -
Brekkk
senior tag
válasz
Benhill #9175 üzenetére
Az 560 TI-hez sajnos kevés lesz a q6600 3,4 Ghz.
Nekem QX6850-es proci nem hajtotta ki. A Procim olyan mint a tied csak gyárilag 3 Ghz-es volt.
Amit érezni fogsz, hogy nagyon kiegyensúlyozatlan lesz a rendszer.
Olyan 70 %-on fog járni a VGA max kihasználtság sok modern játéknál. -
Benhill
senior tag
Üdv.
Egy ilyen kártyához elég egy 3.4ghz-en járó Q6600?
1920*1080-ban játszok.
most gtx460 van.
kb mennyi különbség lenne érzékelhető a 2 kártya között? -
bsh
addikt
válasz
banderasz77 #9172 üzenetére
akkor nem jól látod... cuda magok száma 288 vs. 336, memóra busz szélessége 192bit vs. 256bit.
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
A GTX560 és a GTX560 SE között mi a lényegi különbség? Ha jól látom csak az órajel?
Üdv.
-
Loha
veterán
válasz
Henker2 #9168 üzenetére
Lehet kapni D-SUB->RCA meg D-SUB->SCART kábelt is.
-
Agyzuzo
addikt
-
Henker2
addikt
Üdv! Segítsetek már ha tudtok. Ki kötötte már össze a 560-as kariját TV-vel? Én ezt szeretném, hogy egyszer és mindenkorra megoldódjon a problémám. Még hagyományos, 72-es 100Hz-es Samsung TV-m van. RCA és SCART lehetőségeim vannak. Milyen kábelek kellenek és milyen beállítások?
Köszi
-
Solesz84
aktív tag
Nekem a 11 nem fut le csak Vantage-ból van eredményem.Igaz ez Virtu-val együtt van.
http://3dmark.com/3dmv/4163379
-
Faterkam
addikt
Itt belinkeltem a 3Dmark11 eredményét is. Ha erősebb lenne a CPU akkor combosabb lenne, de sztem így se rossz, nekem tecccik
Solesz84: Nekem Heaven alatt max. 74fok volt alapbeállításon
-
Brekkk
senior tag
-
Solesz84
aktív tag
Majd holnap kicsit felhúzom a karit és meglátjuk mit produkál.Igaz nem tudom h meddig lenne stabil!
-
Solesz84
aktív tag
Igen 448-as.Csináltam egy 448-as topicot de írták h inkább ide írjak.
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok szerintetek ez jó eredmény?
file:///G:/Teszt%20Uniqine/unigine%20full.html -
zzztripzzz
csendes tag
Hello!
Köszönöm a segítségeteket, megcsináltam szépen sorban mindet a leírtak közül és most megint fasza a játék
-
asdf2
tag
Zotac kártyán szeretném a hűtést cserélni, úgy mi bírkózna meg a szörnyeteggel?
ARCTIC COOLING Accelero TWIN TURBO II-t néztem ki, főleg, mert 10k körül keresek hűtőt, felette nem szeretnék, de megéri a Zotacos megoldást erre cserélni? Egyáltalán ez bírná a cuccot kis OC-vel? Köszi előre -
biacsia
tag
Igen, igazatok van. Köszönöm a tájékoztatást. Ma végre leültem a gép elé és egy a Tv menüben eltöltött óra után sikerült beállítanom úgy, hogy lehessen 1920X1080 60Hz -en monitorként is használni. Furcsa, de azért láttam recésnek, illetve rosszabbnak a képet mint 1680X1050 es felbontáson, mert a gyári beállítások túlzóak. Kb a kontrasztot meg a fényerőt a felére csökkentve lett szép a kép. Plusz kikapcsoltam az összes képjavítást (dinamikus kontraszt meg ilyenek) és láss csodát gyönyörű
!!
-
Faterkam
addikt
válasz
wittman #9135 üzenetére
Nem, sajnos ennél bonyolultabb volt
10.04- LTS volt fent és csak 800x600 ment a 23' minitor. Nem frissítette fel se 11.04-re se 12.04-re. Leszedtem egy 10.10-est, azt frissítette csak megállt a második újraindításnál. Most leszedtem a 12.04-est, úgy néz ki ez már jó, megy rendesen a kártyával 1920x1080-ba!
-
Loha
veterán
válasz
biacsia #9132 üzenetére
Szerintem Speed(R) jól mondja és a TV csak 50/60Hz-es bemenetet kezel.
Samsung UE32D5500 LCD-tévé teszt
D5500-as tévék azonban csak a 100 Hz-es verziót támogatják, ami valójában csak a scanning backlight alkalmazását jelenti a normál 50 Hz-es képfrissítési frekvencia mellett. Azaz a képkockák száma úgy kétszereződik meg, hogy az elektronika a LED-ek gyors ki és bekapcsolgatásával minden meglévő két képkocka közé egy feketét illeszt be. -
Faterkam
addikt
Az létezik, hogy az Ubuntu Linux nem ismeri fel a GTX 560TI-t?
-
Speed®
titán
válasz
biacsia #9130 üzenetére
Amíg a marketing azt mondja, hogy 100Hz, miközben nem az, addig nem is lesz tökéletes képed erőltetett értékeken..próbáld ki 1920@50Hzen.
Egyébként a kártya tud 60Hz felett is, csupán a driver korlátozza, mert felesleges..módosított inf mellett használtam anno 75Hzen a 23mas Dellel, de megcseszte az órajeleket is, nem ment le 2Dbe a kari..szóval nem kell birizgálni, 60Hz azt csókolom.
Nézz utána, miért szebb 1680ban..lehet ott tudja az általad erőltetett Hz értéket, míg 1920ban nem..vagy csak simán a kábel sz4r és azt kell cserélni és/vagy más ki/bemenetet használni, esetleg a TV extra képjavító sz4rságait likvidálni, hogy natív képet kapj..el lehet vele szórakozni..
-
biacsia
tag
eleinte villogott. Gondolom nem volt szinkronban.. Pár újraindítást követően ez megszűnt.Lelke van?!
Közben megnéztem a videokari nem is tudja ezen a felbontáson a 100 Hz , Aida szerint.
Más.
Ezt viszont nem tudom hova tenni. 1680x1050 nagyságrendekkel szebb a kép mint 1920X1080-on. Ha az utóbbira állítom olyan érzés, mint ha 800X600 lenne, de még a win 7 asztal is... ez azért fura mert korábban /amíg a villám azt nem mondta h nem/ Egy LG32 LD450(1920X1080) volt a gépre kötve és tökéletes volt minden. ezzel "azúj" LED TV-vel.. meg azt tapasztalom, amit írtam. :S -
biacsia
tag
Üdv!
Adott egy Samsung UE32EH5000 [TV]és egy Asus 560 TI. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom rávenni a videokártyát, hogy 1920X1080 100Hz -es jelet adjon a tévének?
Köszi -
wittman
aktív tag
Meg aztán ehhez a kártyához pont a BF3 miatt jött ki a vga bios frissítés.
Gigabyte GTX 560Ti OC bios -
Loha
veterán
válasz
zzztripzzz #9124 üzenetére
Van vmi szerver oldali bug most a játékban, amitől akadozik az egész. Menjél fel egy punkbuster nélküli szerverre, nézd meg, hogy ott is csinálja-e. Csíkozáson, meg lehet a képtöredezést érted, kapcsold be a játékba a vsyncet.
Ha nem változik a dolog -> Pipó -
Pipó
őstag
válasz
zzztripzzz #9124 üzenetére
Két dolgot tudok javasolni: 1) Afterburnerrel csökkentsd a GPU órajelet 50MHz-el, vagy esetleg növeld a GPU feszültséget előbb 1, ha nem változik 2 ugrásnyit. 2) Ha azóta cseréltél drájvert, cseréld vissza arra, amivel jó volt.
-
zzztripzzz
csendes tag
Sziasztok!
Gigabyte GTX 560 Ti GV-N560OC-1GI kártyám van a problémám pedig az, hogy BF3-nál "csíkoz", kis akadások vannak ugrásnál, hirtelen irányváltásnál de csinálja amúgy is. Eléggé idegesítő a dolog. Egy 24" monitoron megy a játék fullhd/high beállítások mellett. A probléma újonnan jelentkező dolog, játszottam már a leírtak nélkül is a jelenlegi konfiggal. Remélem tudtok segíteni. Köszi előre is.
-
dunc
nagyúr
-
Faterkam
addikt
Megnöveltem, azaz visszatettem gyárira is. ua. Akkor a 301.42-vel miért megy rendesen? Na ezt nem értem én is! Minden hack progi ki volt kapcsolva, azaz csak az Nv inspector, mert más nincs. A fesz max 1,0620v-re visszaállítva. Az új Driverrrel meg természetesen 0,987v-on ment!
-
Loha
veterán
válasz
Faterkam #9113 üzenetére
Szerintem ha a 295.73 -al a heaven akad és villog, akkor ott nem a driverrel van gond.
Majd próbáld ki úgy is, hogy visszaveszed a karid órajelét, vagy megnöveled a feszt.Szerk: Megnöveltem, azaz visszatettem gyárira is. ua. Most akkor mi a gyári fesz 950-hez? 950-nél az illendő fesz olyan 1,050V és 1,100V között van.
dunc: Tegyél fel vmi drivert, aztán ha gond van cserélsz.
-
dunc
nagyúr
Na most erre,hogy varjak gombot ?
-
ottesz
aktív tag
Nekem a 301.24 van fent és nekem atomstabil.
-
Loha
veterán
de általában minél hűvösebb, annál hangosabb... a gépházra értettem, egy hangszigetelt házban nem lehet olyan légmozgást csinálni halkan, mint mondjuk egy "szita" típusú házban
, és ha van 5-10C fok különbség a házon belüli hőmérsékletben, az meglátszik a kártyán is.
Te könnyen beszélsz a gyak. alapórajeles kártyáddal (830?)
, joey20 Gigáján lévő hűtés hasonlóan hatékony, mint ami az ASUSodon van, csak az ő kártyája 950-en megy emelt gpu fesszel és 30-50W plusz hőt kell elvezetnie, ami nem mind1.
#9091 Szerintem kb. senki nem vett alapórajeles Gigabyte-ot, PH!-n (nem csak itt) szinte mindenkinek SOC vagy OC van, de ez a többi márkára is igaz. Ciripelés is azért van, mert kb. mind1ik kártya ciripel egy bizonyos órajel felett, tehát a tuningos kártyák, jobban ciripelnek.
Mostanában meg azért kevesebb a gond, mert kiderült mi a gond oka, és van rá megoldás, meg a gyártók is orvosolták a problémát BIOS frissítésekkel.Sőt giga gyárilag 1000Mhz-re húzott kártyái olyan nagy százalékban romlottak el hogy a következő frissítés után már "csak" 950Mhz volt a gyári órajel
Így nem véletlenül maradt meg a köztudatban hogy a giga 560Ti vga-i nem megbízhatóak
Igen ez szinte biztosan így történt.Agyzuzo: Amit mondasz az úgy van, letörhet a konverter, ha vki a gépe mögött mászkál, de szinte az összes 560-on így van megoldva, mert ez a ref. dizájn.
dunc: Remek kártya, de a helyedben megfontolnám az aprós vásárlást... (olcsóbb)
Ja, és továbbra is 295.73 a legstabilabb driver a 275.33 után.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
Faterkam #9103 üzenetére
Úgy vettem észre, hogy igen, mert ezt nekem a 2 utolsó WHQL-el kezdte csinálni, előtte nem volt gond. Idle állapotban visszaveszi a GPU frekijét, aztán az istennek se állítja vissza és minden lassított felvételben megy, nekem még a DXVA-s videók is. Reboot után megint minden frankó egy darabig. Remélem javítják, mert elég zavaró tud lenni.
-
Agyzuzo
addikt
Én mindig az aktuálisat használom (most épp 301.42), annyi baja van, hogy néha elfelejt visszakapcsolni a GPU normál órajelre, és minden 5fps-el megy, ilyenkor kell nyomom egy reboot-ot és megint jó. Még nem jöttem rá, min múlik. Amúgy stabil, más baj nincs vele. A legutolsó driver amivel nem volt semmilyen stabilitási probléma az még a 285.62-es volt talán. Csak hát az újabbal azért jobban hasítanak a játékok, pl. Skyrim alatt marha sokat számít nálam.
A másik kérdésedre a válasz: igen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- Honor 400 Lite - szegény ember kameragombja
- Ukrajnai háború
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest