- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faterkam
addikt
válasz
sid.:Rc211v #9697 üzenetére
De a tied nem sima 560 Ti, hanem 448-as! Ahhoz képest az 560Ti Hawk tők jó eredményt hoz egy mezei Q8400-al a háta mögött!
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Birtokomba került egy GIGABYTE GV-N660OC-2GD GTX660 2GB GDDR5 kártya.
Tudom, ez nem az a topik, de előtte egy MSI GTX560-Ti Hawk-om volt Ez a legerősebb 560 Ti. 950Mhz-es gyári tuning, 0,976v-on!. Csináltam egy összehasonlítást.A gépem nem egy erőmű. A lényeg egy régi Lga 775, Q8400, 4Gb 1066Mhz ram.
GTX560 Ti Hawk
Heaven alatt a Hawk 75 fokos volt! -
kengyel
nagyúr
Igen csak ezzel az a baj ,hogy október óta nem adtak ki WHQL -drivert ! Pedig már azért lassan felezzük a decembert
Én felraktam a mostani 310.70-et teszteltem egy-két mostanában megjelenő játékkal és jobb mint az előző beta driver .
-
Sonja
nagyúr
Ma volt 3 hete, hogy leadtam gariba a Gigabyte kártyámat, de még mindig nincs semmi.
Jó gyorsak a nagykerek.
-
kengyel
nagyúr
Új NVidia 310.70 driver
Lehet tölteni !
-
sylas
tag
Sziasztok
Van egy 600as ctg chieftecem.
Kérdés:560 Ti-t elbírja-e, hogy a proci is húzva van?
Másik, hogy kitudja-e hajtani egy core2duo e6750(jelenleg 3.3on pörög)?Válaszotokat előre is köszönöm
-
fogirobi
senior tag
válasz
tomy0628 #9678 üzenetére
Én nem azt mondtam, hogy nem lenne több FPS-ed egy i5-el... Azt kérdezted, hogy kihajtja e, amire mondtam, hogy sztem nem, de akkor ezek szerint igen, elég neki az i3-as! De az tény és való, hogy a mai játékok igénylik már a 4 magot, tehát az i5el elég sok FPS-t nyernél, de ezt az előttem szólók is leírták és ez valóban így van!
-
JoolsNOS
veterán
válasz
tomy0628 #9678 üzenetére
Az azt jelenti, hogy a jelenlegi kártyádat kihajtja. Az 560al több fpsed lenne. De ha alacsonyabb felbontásban játszol, akkor beáll egy bizonyos szinten az fps számod, amit a proci fog vissza.
Pl: volt egy 2magos amd-m és egy 7600gt-m. Cseréltem 9600gtre. Meglódultak a játékok szépen. Egy idő után cserélni akartam megint, de mondták, hogy inkább procit cseréljek. Vettem egy 4 magos phenomot, és megint kaptam egy olyan fps lódulást mint előző vidókaricserénél, mert a 2 magos athlon nem hajtotta ki a 9600gt-t. De én max 1366ban játszok.
-
fogirobi
senior tag
MSI Afterburnerrel! Elindítasz egy játékot, valami fullosat, mondjuk a Far Cry 3-t, feltolod a grafikát, közbe benyomod az Afterburnert, játszol vele egy kicsit és közben nézed, hogy hány %-on pörög a VGA-d! Ha 98-99%-on pörög, akkor nincs semmi gond és kihajtja a kártyát! Én így csinálnám!
-
tomy0628
aktív tag
válasz
papírzacsi #9672 üzenetére
gtx 560ti
-
tomy0628
aktív tag
válasz
papírzacsi #9665 üzenetére
Egy i3 2130 teljes mértékben kihajtja a kártyát? Vagy ez játék függő is?
-
Pipó
őstag
válasz
honda 1993 #9668 üzenetére
Nem lehet. A táp vagy nem bírja el a konfigot és akkor egyáltalán nem, vagy terhelés alatt problémásan működik, de maradandó károsodást csak akkor okoz, ha elfüstöl és magával ránt más elemeket. Vedd meg azt a kártyát 30-ért, jól jársz vele. Sokkal jobban, mint az Atival. A tápra visszatérve, jó lenne, ha lenne két 6 pines vga csatlakozója (ez kell is a kártyának), vagy ha átalakítóval oldod meg, figyelj a 12V-os ágra hány ampert ír az adatlapja, illetve a két 6 pinest akkor két külön ágra kell tenni.
-
Loha
veterán
válasz
honda 1993 #9666 üzenetére
Ez úgy működik, hogy ha nincs szerencséd, holnap leég a táp miatt az egész géped, ha cserencsés vagy akkor meg évekig használhatod megelégedéssel a HKC-t, amíg nem nyersz egy nagyobb összeget, amiből az új tápod mellé veszel egy új gépet is.
Ha tanácsokat szeretnét táp vásárláshoz, akkor itt érdemes érdeklődni: Melyik tápegységet vegyem?
-
honda 1993
senior tag
én most egy chieftec 450 w.os tápot néztem ki magamnak, 12 700 ft-ért. ( ez megfelelne nekem )
és a mostani hkc tápot ha még használnám 1 hónapig , akkor nem tesz maradandó károsodást a gépemben?
vagy ez úgy működik,hogy vagy nem lessz semmi baja,vagy tönkreteszi teljesen ?a hkc tápom ,teljesen új. ( 2 évig garis )
-
papírzacsi
aktív tag
válasz
honda 1993 #9664 üzenetére
nem jól látod a q9400s a procidat 3×megeszi vacsorára.4 magos ,2,66ghz, L2 Cache 6mb stb..[link]
Loha: a hdd egy 80gb-s és egy 160gb-os sata.igen elavultak már,de 100/100-sok.
-
honda 1993
senior tag
q9400 jól látom hogy ez 2 magos,2,6 ghz ? akkor ez alig erősebb az intel g530 nál ?
ja és köszönöm az eddigi válaszokat.
-
papírzacsi
aktív tag
válasz
honda 1993 #9658 üzenetére
q9400 szerintem mehet ha nem húzod.
-
fogirobi
senior tag
Valaki írja már le nekem, hogy normális a 75 fokig melegedés terhelés alatt? Most a Far Cry 3 alatt mértem, 99%-on pörgött folyamatosan a kártya és 73-75 fok között mozgott a hőmérséklete!
-
Loha
veterán
válasz
papírzacsi #9647 üzenetére
4GB ram (ma már nem számít soknak), és a lassú vinyó 240GB(?) miatt van.
honda 1993: A jelenlegi tápodra a gépedet változtatás nélkül sem bíznám rá, abszolút nem ajánlott táp.
-
honda 1993
senior tag
válasz
honda 1993 #9657 üzenetére
és ebbe a lapba melyik a legerősebb proci?
-
honda 1993
senior tag
válasz
papírzacsi #9656 üzenetére
és szerinted egy hd 7770 esetén is le kéne cserélni a tápomat egy chieftec-re?
-
papírzacsi
aktív tag
válasz
honda 1993 #9654 üzenetére
-
honda 1993
senior tag
ja és még azt szeretném kérdezni,hogy egy hd 7770-hez is kellene venni egy chieftec tápot ?
mert jelenleg egy hkc 550 w v-power tápom van,és mindenki azt mondja hogy erre ,nem szabad rábízni egy " komolyabb " konfigot,és a hd 7770-nek , minden bizonnyal nagyobb a fogyasztása,mint egy nvidia geforce gt 520-nak. ( mert hogy jelenleg ez a kari van a gépemben )
-
honda 1993
senior tag
de ha esetleg nem jó a gtx 560, akkor pl egy hd 7770 még jó lenne a lapomba?
igazából azért gondoltam a gtx 560 ti-t,mert a haverom 30-ért odaadná,és ráadásul még 2 évig garis. ( benne meg is bízok ) és azért a gtx 560 ti kb 2-szer erőseb a hd 7770-nél
-
papírzacsi
aktív tag
kössz.
-
honda 1993
senior tag
nem igazán értem....
nem procit,hanem videókarit akarok rakni a gépbe.egy ilyen gépem van jelenleg : alaplapot már leírtam
2*2 gb kingston ddr3 1600 mhz ram ( tudom h csak 1333-ig tudja kezelni a ramot az alaplapom ,de olcsón vettem így megérte )
intel g530 dualcore proci
500 gb wd
videókari : ftx 560 ti lessz
chieftec táp
-
Pipó
őstag
válasz
honda 1993 #9650 üzenetére
Általában nem a lapot szokták mérvadónak venni, de itt a haverodnak igaza lehet. A lap adataiból: - Supports CPU power up to 65W. Elég gyengusz áramköre lehet a lapnak, ami nem biztos, hogy elég egy jobbfajta négymagos 775-nek, így ezen keresztül a proci már lehet szűk keresztmetszet. A wolfdale procikat támogatja, abból ha aláteszel egy alulfeszelt, de mégis húzott E8400-at, elég jó eredményt tudsz elérni. Ha kitöltötted volna az adatlapod, talán pontosabb lehetne a segítség.
-
honda 1993
senior tag
hali.
egy asrock g41m-vsr alaplapba jó lessz egy gtx 560 ti videókártya ?
azt mondta a haverom,hogy nem biztos hogy ki tudja használni a kártyát az alaplap.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
A jelenség abszolut nem tápra utal. Szoftver, pproci, ram előbb szóba jöhet. Amúgy én a rendszeremet egy darabig 400as Anteq táppal is használtam, de aztán kaptam egy másikat és csak azért cseréltem.
-
Pipó
őstag
válasz
Más gondod lehet, mert ez a táp bőven elég.
-
papírzacsi
aktív tag
hello.msi gtx560ti-448 1280mb oc videókarimhoz elég Thermaltake Litepower 600W ez a táp,mert amikor kilépek valami játékból kicsit nehezebben tér észhez a gép.
a teljes konfig,az adatlapomon.
-
fogirobi
senior tag
Nálam pl az előző bétával gondok voltak, fél óra BF3 multizás után hibaüzenettel kidobott a játék, ezt eljátszotta 4szer, utána visszaraktam a 306.97-t és azóta nem csinálja! Szóval én megfogadtam, hogy bétát többet nem rakok fel!
-
kengyel
nagyúr
Ma is jött ki egy Beta driver
Valaki próbálta már ?
-
Henker2
addikt
Csak megkérdezem azért
ez a 306.97 WHQL driver mehet felfelé? Kinek milyen tapasztalata van ezzel az új WHQL driverrel kapcsolatban?
Köszi
-
Henker2
addikt
Köszi a válaszokat!
-
Pipó
őstag
válasz
papírzacsi #9632 üzenetére
Én nem aggódnék a helyedben. Továbbra is igaz, hogy jó vga kall a játékok alá, prociból elég egy közepes. Tedd fel a játékok megjelenítését a lehető legszebbre (very high, ultra stb, plusz élsimítás, aniso) és játsz. Ha így mégis szaggatna, úgyis a vga-d fogyott el.
-
Pipó
őstag
válasz
papírzacsi #9630 üzenetére
Full hd és afölött szerintem igen, pláne szűrőkkel.
-
papírzacsi
aktív tag
sziasztok.vettem egy MSI N560GTX-448 Twin Frozr III Power Edition OC vga-t.szerintetek a q9450-es procim 3,1ghz-re húzva kihajtja?
-
Henker2
addikt
Üdv! Melyik legutóbb kijött driver-t ajánljátok GTX560Ti karihoz?
Köszi
-
{Zodiac}
senior tag
na végre felapplikáltam az evga gtx560ti 448 ftw-re az arctic extreme plus II-t... nem volt egyszerű, le kellet berhelni a dvi csatik borítását... de baromi jó cucc!
-
ottesz
aktív tag
válasz
Mufflon #9617 üzenetére
Nekem is ilyen kártyám van.Bios
Innen leszeded a biost.kicsomagolod valahova.Kapsz egy pár könyvtárat és file-t.A BIOSFILE könyvtárban lesznek a biosok.F6,F13,F23,F32,F42.Ezeket bármelyiket felteheted.De neked az F42 kell.Én is azt tettem fel és tökéletes.Én ez alapján csináltam meg!![link]
Ui.: még annyi hogy amikor flasheled a N560OGI.F42 át kell nevezni N560OGI.bin-re. -
Loha
veterán
-
Loha
veterán
válasz
Mufflon #9615 üzenetére
Lehet vmelyik újabb driver is a ludas, vagy egyszerűen csak elporosodott a kártyád másfél év alatt.
Az újabb driverekből, nekem a 306.23 BETA vált be a legjobban.
F42-es BIOS-t nyugottan felrakhatod. NVFlash -el érdemes frissíteni, van belőle windows alól is futtatható változat
Parancs: nvflash biosfájlneve.rom -
Mufflon
csendes tag
Igen, a videókártya BIOS-t frissíteném. De amit belinkeltét az a GV-N56GOC-1GI típushoz van, az enyém pedig GV-N560OC-1GI, tehát nem ugyanaz. Attól felrakhatom? Nem szeretném hazavágni.
-
Mufflon
csendes tag
2011 májusban vettem 1 Gigabyte GV-N560OC-1GI karit, 3 év gari van rajta.
Nem is volt vele semmi bajom a BF3 (bár a driver frissítések óta azzal már nem is annyira) és a MoH Warfighter megjelenéséig (mindkettő eredeti), kb. óránként lefagy az egész gép. A hibaüzenetekben videó hardver hibákat ír (ASUS P8P67, Intel 2500K). Ezért kezdtem keresgélni és olvasom, hogy a F42 BIOS-ra frissítés megoldja a problémát. Alapból F11-s BIOS volt rajta.
A gyártó honlapján ez áll:
"Please note:
You can only update to a VBIOS version of the same series.
If your VBIOS version is:
F1, it can only be updated with VBIOS versions F2-F9.
F10, it can only be updated with VBIOS versions F11-F19.
F20, it can only be updated with VBIOS versions F21-F29.
etc."
Valamint nállam az EEPROM Size:62464 byte = 61 kbyte, de F2x-től főlfele a BIOS File-k mérete 62 kbyte.
Ezekből arra következtetek, hogy csak az F13-s BIOS-t rakhatom fel (ami fel is ment, de a többi nem).
Az lenne a kérdésem, hogy valamilyen módon azért lehetne-e frissíteni F42-re?
Köszönöm előre is a segítséget! -
{Zodiac}
senior tag
válasz
szaki.jigsaw #9613 üzenetére
találtam itt is a ph-n, veze kollégánál van kétoldalú hővezető ragasztószalag (csíkokban)!
-
{Zodiac}
senior tag
nem pont ide illik a kérdés, de milyen hővezető !ragasztót! ajánlotok ramsünkihez?
-
{Zodiac}
senior tag
Egyszerűsítek: Zalman VF3000N-t rá lehet bütykölni?
Ha le szeretném cserélni az EVGA GTX 560Ti 448 FTW gyári hűtését, akkor mit ajánlanátok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- DOOM - The Dark Ages
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NBA és kosárlabda topic
- Újabb videón nézhető meg a Soulframe
- Autós topik
- Kiberbajban lehetnek a spanyol erőművek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest