- Micro Four Thirds
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
Sziasztok!
Van egy GIGABYTE GV-N560SO-1GI kártyám.
Még anno írtam a topikba, egy driver frissítés után előjött a tdr hiba. sokáig küzdöttem vele, végül az lett a megoldás amit itt is javasoltak, hogy alacsonyabb órajelen járatom amikor játék fut. Így stabil. Viszont lassan eladom a gépet és olyan állapotba kéne hoznom a VGA-t, hogy ha valaki megveszi, akkor működjön neki minden buherálás nélkül. Olvastam, hogy BIOS-t kéne cserélni rajta, az lenne a megoldás. A helyzet az, hogy ezekhez és a tuninghoz sem értek, ezért is vettem anno gyárilag tuningolt kártyát.Olvastam, hogy későbbi kiadásokban 950-re vették vissza az órajelet stb stb. A giga oldalán ha kiválasztom a kártyámat, akkor nem ad fel lehetőségnek BIOS-t letölteni. Most ez van rajta: 70.24.11.00.01. Ahogy látom nincs is újabb, vagyis az itteni kommentekből ezt a linket halásztam ki: [link]
Itt az enyémhez van három (a rev. 1.0-át meg a 2GB-os verziót nem számoltam, plusz van egy régebbi BIOS még) 70.24.11.00.01-es BIOS is más-más dátummal, más-más órajelekkel. Melyiket töltsem le, vagy egyáltalán van-e értelme, fog-e javulni. Mert ha afterburner-ben nem állítom át az általam kisakkozott értékekre, akkor most is tdr van a mai napig, pedig pár hónapos tiszta w10 van a gépen, a legfrissebb nv driverrel.
Valamint ha ez megvan. akkor hogyan tovább? Szeretném win alól frissíteni a BIOS-t, idegen számomra dos-os stb lehetőség. Erre van elvileg az nvflash for windows, ezt is a korábbi kommentekből szedtem össze. Ennek használatához is kérnék segítséget. Valamint gondolom ajánlott lementeni a biost. a gpu-z alkalmazás segítségével ezt megtettem már, és létrejött egy GF114.rom fájl. Ennyi lenne az egész?
Bónusz: Olvastam, hogy feltöltötték itt a topikban korábban az eredeti BIOS-t és valaki segített módosítani és a módosított BIOS-t használva már jó volt a kártya. Itt van még az a valaki? Járható út ez? Én magam biztos nem nyúlok bele, láttam leírást de nekem elég kínai.
Kicsit hosszú lett, de próbáltam összeszedni a tényeket és hogy laikusként visszaolvasva a topikot milyen lehetőségeket látok.
A segítséget előre is köszönöm!
-
Underground2
tag
válasz
Mika1227 #11098 üzenetére
Nekem két ilyen kártyám is van és tökéletesen meg vagyok elégedve velük! szépen és minden egyéb hang nélkül teszik a dolgukat még több óra játék után is!
Viszont most tönkre ment az egyik, és ilyen 800*600as felbontáson megy, rózsaszín kockás kép mellett és engem az érdekelne h ha össze kötném a két kártyát crossba, akkor bár a teljesítményét át tudná adni a másiknak? vagy mehet a kártya a kukába?
-
Mika1227
őstag
Nézegetem ezt a márkát az 560-ból. Milyen a hűtése, hatékony, hangos?
-
Delg
csendes tag
2x2GB van DC-ben. Az újabb gyártású ramok (pl amit rendeltem és nem volt kóser) csak egyik oldalon alkalmaznak chipet, ezek viszont nagyobb kapacitásúak. Nem tudom te mikkel játszottál akkor vagy most, de nekem bőven elég, eddig még nem volt ami elfogyasztotta
. Az SW:TOR eszik egyedül 3GB-t, Skyrim Modokkal el sem jutott odáig, 2,6-2,8-nál megált a zabálás. Nyílván 8-al jobban járok, de egyenlőre feleslegesnek tartom, főleg, hogy 17k a legolcsóbb kit amit találtam és 2 oldali chipes. Majd amikor meglesz az új MB+CPU akkor egy nagyobb frekvenciájút tolok bele. Legalábbis ez a terv.
Most viszont elbizonytalanodtam, mert találtam egy frankó kis GTX 460 GLH-t, viszont sehol nem találok 560Ti viszonyítást. A Ti +5k val lenne több, viszont nem tudom, hogy annyival többet is nyújt-e, hogy megérje, ráadásul nem nagyon bízom a Gigabyte-ban, ha VGA-ról van szó, viszont a Gainward nekem már bizonyított. 5K-ból már kijön egy pofás kis CPU hűtő, mondjuk egy új Loki
Főleg, hogy a Ti-t vagy bármit amit veszek kb. jövő ilyenkorra, leváltom.Annyi review-et, test-et néztem meg az elmúlt napokban, hogy már a melóhelyen is sávokat meg grafikonokat látok egész nap
.
-
Loha
veterán
1x 4GB van most a gépben? A RAMok nagyon nagy többsége mindkét oldalon rendelkezik chipekkel (2x 8db).
Kétkedéssel fogadom, hogy 4GB RAM elég lenne a legtöbb játéknak, nekem már anno a 8GB-al is sok játék erősen használta a lopozófájlt.Minőségi tápból, ami ténylegesen tudja azt ami rá van írva, 400-500W közöttiek is megfelelnek.
-
gears27
aktív tag
Nekem ilyen tápom van a gtx 560ti mellett [link] itt vettem ph-n valami 3k környékén
-
Delg
csendes tag
Jelenleg 1440x900-as monitorom van, de nem is akarom lecserélni egyenlőre, majd később, ha meglesz a platformváltás (1155-re). Bár ez nekem bőven elég nagy. A HKC táp mindenképpen repült volna, upgrade ide vagy oda, sajnos akitől vettem ezt tette bele
, és csak most jutottam el odáig anyagilag, hogy szépen lassan építgessem a PC-m. 8GB ram meg megintcsak platformváltás után, mert mire találok olyan RAM-ot ami mindkét oldalt chipelt ( merthogy ezzel megjártam már, cpu kicsit nem komálta a nagy teljesítményű újfajta chipes ramot ) ráadásul 2x4GB...nem, majd új cpu-hoz, amúgy sincs most olyan gamma vagy bármi amivel ennyit elhasználnék, jelenleg a 4GB-ot még nem tudtam elpusztítani, pedig Skyrim 200+ moddal rohangál a gépen. Egyébként igen, valami ilyesmi a terv. Tápról még annyit, hogy nem tudok dönteni mekkora legyen a VGA miatt. Azt mondták itt fórumon, hogy egy minőségiből kisebb is elég, de szerintem azért 500W minimum kell nem?
-
blu79
addikt
válasz
gears27 #11090 üzenetére
Nyisd meg a Gpu-Z -t ott van olyan hogy Sensors itt keresd meg a Gpu Usage-t majd indics egy játékot... mondjuk gta v játsz fél órát vagy amennyit szeretnél lépj ki és a Gpu Usage-nál látni fogod hány %-on van kihasználva a videókártya. Miközbe játszassz a gpu-z fusson a háttérbe
-
Delg
csendes tag
Hát igen, gondoltam. A táp mindenképpen menne a szemétbe, mert nem valami megbízható darab, bár még fél éves kb. viszont ezen nem akarok bukni egy full konfigot. Az I5-660 csak 2 magos/4 szállal, annyi, hogy nagyobb az alap és a turbo órajel -> 3.36 / 3.6. Platformváltás lesz, majd jövőre (1155-re), ám a gts 250-hez képest mindenképp jobb lesz a helyzet, legalábbis remélem.
Ez a teszt viszont mindenképpen érdekes az I3-530 javára, és a tesztelt kártya nem sokban marad el a GTX 560Ti-től.
http://www.tomshardware.com/reviews/core-i3-gaming,2588.html
Érdemes végignyálazni, elég durva
Mindenesetre köszi a válaszokat, remélem javulást hoz majd ez az upgrade.
-
blu79
addikt
szia, az i3 nem hajtja ki rendesen, ezt saját magam tapasztaltam. nekem ref GTX 560Ti-m volt, i3 560-al hajtottam tuning 4Ghz, ez a proci erősebb mint az i3-ad. Én GTS 450 ről váltottam 560Ti-re, hát jelentős volt így is a javulás. DE mikor az i3 procit -platformot lecseréltem egy i7 4771-re akkor láttam a valóságot, már nem emlékszem pontosan mert ez több mint egy éve volt, hát majdnem a duplájára nőtt az Fps az i7 konfiggal. A tápot cseréld mert hosszabb távon nem lesz jó az 560Ti-nek, kockázatos a leégés. Az i5 sokkal jobb, számít az a 4 mag
-
Delg
csendes tag
Sziasztok.
Egy GTX 560 TI-be akarok beinvesztálni, itt hardveraprón nézelődtem, 3 versenyző van jelenleg, az első a favorit nálam, kíváncsi vagyok ti mit gondoltok.
http://hardverapro.hu/apro/gigabyte_gtx-560_ti_oc_1gb
http://hardverapro.hu/apro/msi_twinfrozer_gtx_560_ti_1gb_hibatlan_2_eves
http://hardverapro.hu/apro/msi_gtx_560ti_1gbTudom necces használtan venni, de ez a kártya tökéletesen kiszolgálna, és amíg a szemem előtt egy teszt le nem fut, addig nincs csencselés
Ebbe a konfigba szeretném beletenni.
Gbyte H55M-S2H 1.1rev lap
I3-530 proci
-> I5-660-asra akarom cserélni, azonban mindenképp lesz egy új cpu hűtő is.
4gb DDR3 1333mhz ram
Jelenleg HKC kamu 580W-as tápom van, de kártya előtt az is cserélve lesz valami minőségibbre, csak azt nem tudom tényleg kell-e majd a kártya miatt az 500W+.Szerintetek az i3-530 az új hűtővel ( ami nem tudom milyen lesz, viszont mindeképp tuningra alkalmasat rendelek, tehát 5k körül, LOKI-t néztem, de az Arctic-nak is remek hűtői vannak ) túlhajtva (3.6-ra akarom kb. fesz nélkül) kiszolgálná a kártyát, vagy jobban járok az i5-660-as procival?
A másik, hogy egy GTX 460 OC / SOC / GLH-nál tényleg annyival erősebb az 560ti-mint ahogy a neten fellelhető tesztek mutatják? Megéri azt a +5-7k pénzt? Jelenleg egy Gward GTS 250 512/256bit van a gépembe, tehát mindkettő upgrade lenne.
Tudom sok ez így egyszerre, ezért bocsi, de lassan fizu és itt a cselekvés ideje
A válaszokat előre is köszönöm.
Tisztelettel: István
-
-
gears27
aktív tag
válasz
Pendragon911 #11083 üzenetére
Szia! Mindenféleképpen 2x6 pines táp kell neki. A nélkül bele se fogj mert hazavágod(csoda hogy egyel beindult). Illetve min. 500w-os táp ajánlott.
-
Pendragon911
aktív tag
Ma vettem használtan egy Captiva GTX 560-as VGA-t, 1GB, de nem Ti változat, ezzel még nincs is semmi gondom. Szeretnék tőletek infót kérni, hogy mi lehet a következő jelenség. A kártyát az előző GTS 450-től eltérően 2x 6 pin-es PCI-e tápkábellel kell kell csatlakoztatni a táphoz, alapból nekem egy van, ezen egy toldó kábellel tudok segíteni gondolom. Tehát mivel egy darab 6 pines kábelem van, így nyilván csak ezt tudtam csatlakoztatni és kipróbálni, hogy működik-e, az eredmény az, hogy nem ad képet, ami valószínű a másik kábel hiányának köszönhető, továbbá a VGA ventije a maximumon pörög. Na ez a másik jelenség, ami engem zavar. Mondjátok, hogy a plusz kábel megszünteti ezt a "hibát"! Az előző gazdája egy ugyanilyen VGA-val SLI-ben használta és nem panaszkodott semmire, tehát gondolom nála nem volt ilyen. Ő is azt javasolta, hogy vegyek egy kábelt, az majd megoldja a gondomat. Remélem, hogy így is lesz!
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Tuja1
aktív tag
válasz
gears27 #11078 üzenetére
Ilyen hőfoknál szerintem teljesen értelmetlen újrapasztázni. Nem lesz érzékelhető hőfok különbség.
Viszont ha csinálsz valami banális hibát, több kárt okozol mint hasznot.
Ha hőfok emelkedést tapasztalsz idővel, akkor ki kell portalanítani a karit.(sűrített levegővel kifújni a port a lamellák közül) ha továbbra is magas lenne a hő, akkor jöhet a pasztázás. -
gears27
aktív tag
válasz
Bjørgersson #11080 üzenetére
Holnap lesz ebből valami, mert melóztam és nem tudtam venni pasztát.
-
gears27
aktív tag
válasz
Bjørgersson #11077 üzenetére
Budapesti vagyok. Egyébbként a hőmérséklettel most sincs gondom terhelés mellett is max 60-70 fok.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson #11076 üzenetére
De egyébként ha debreceni vagy, nagyon szívesen segítek személyesen is, van pasztám meg ecsetem is.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
gears27 #11075 üzenetére
Ha esetleg nem vagy biztos a dolgodban, nézd meg ezt a videót, minősége nem a legjobb, de a lényeg látszik.
Most így belenézve egyébként azt mondom, egy ecset mindenképp legyen nálad, és seperd át vele alaposan a nyákot meg a hűtőt is. Ahogy látod, gyönyörű porréteg gyűlik össze rajtuk az évek alatt. Ezt a paszta-szétkenést viszont szerintem továbbra se erőltesd.
A gumikesztyű használatát indokolatlannak érzem, legalábbis én mindig is pucikézzel izgatom a gépet, tönkre még nem tettem így semmit, viszont bajod sem lesz tőle.
A korlátozással előbb ne foglalkozz, nézzük meg pasztázás, takarítás után hogy alakulnak a hőmérsékletek a gyári ventiprofillal, ezt pl. GPU-Z-vel tudod monitorozni. Ha nagyon magasak vagy nagyon hangos a kártya, akkor segítek abban is.
-
gears27
aktív tag
válasz
Bjørgersson #11074 üzenetére
Köszönöm a választ. Ha nem nagyon rontható igy el akkor nekiállok
Amúgy amit írtál lekorlátozást az hol tudom megtenni?
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson #11073 üzenetére
Ja igen, ha már úgyis szétszeded a cuccost, akkor a hűtő lamellái és a ventilátorok közül is kifújhatod kompresszorral vagy kiseperheted valami ecsettel a port, azzal is nyerni pár fokot.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
gears27 #11072 üzenetére
Szerintem meg semmi gond nincs a Windforce hűtővel, sőt. Játék közben le kell korlátozni 60%-ra, mert, úgy emlékszem, egyébként képes 80%-ig is pörögni, teljesen feleslegesen, ott már csak a hangja nő.
A pasztázás egyszerű, a videokártya hátulján található négy csavart kicsavarod, majd a hűtőt óvatosan lepattintod. Ha nagyon nem akarja elengedni, akkor a nyák és a hűtő közé óvatosan nyúlj be egy egy lapos csavarhúzóval, és azzal pattintsd le. A hűtőre és a GPU sapkára rászáradt pasztát valami körömlakklemosós vattával mosd le szépen, hagy megszáradni, majd egy kisebb borsószemnyi pasztát nyomj a GPU sapka közepére, utána pedig mehet is rá vissza a hűtő a csavarokkal. Szétkenni nem kell, legalábbis én nem szoktam, ha visszarakod a hűtőt, az majd úgyis szépen ellapítja magának egyenletesen.
Pasztázás után még rengeteg fog maradni a legkisebb kiszerelésből is, úgyhogy ha késztetést érzel, és mostanában nem volt lecserélve, akkor a processzort is átpasztázhatod, ártani nem fog neki.
Pasztából az MX-2-t ajánlanám, szinte minden számtech üzletben kapni, jó minőségű, nem drága, egyszóval nagyon faja.
-
gears27
aktív tag
Sziasztok! Vásároltam egy Gigabyte gtx 560 TI-t használtan. Nincs vele semmi gondom, viszont itt olvastam, hogy a gyári hütő nem a legjobb és ezt érdemes cserélni. Illetve az elöző gazdika elmondta, hogy sose játszott rajtam húzva nem volt de viszont nem is pasztázta újra. Ezt is szeretném elvégezni, mert jó lenne ha sokáig hű társam maradna
Hogyan álljak neki ennek? Bonyolult? illetve milyen paszta kell, és milyen venti ha cserélném rajta?
Esetleg valami leirás képekkel, vagy innen nem foglalkozik ilyen dologgal valaki? válaszokat előre is köszi
-
csigusz04
csendes tag
válasz
Jagar87 #11070 üzenetére
Üdv.
sajnos nem sokat tudok mondani, de próbálj meg egy blue screen viewert, talán segít
https://ipon.hu/utils/BlueScreenView
Nvidiás kártyákból pedig, a tapasztalataim alapján, próbáld kerülni a zotac-et, a gainwardot, és a gigabyte-t ||||| inkább evga, point of view, msi, vagy asus márkákban érdemes keresgélni -
Jagar87
csendes tag
Üdv. Segítségeteket kérném ,már teljesen tanácstalan vagyok.
AMD kártyáról váltottam Nvidiára. Előszór vettem egy Zotac Gtx460 ast
most pedig egy Gainward gtx560 ast mind a két kártyával ugyan az bajom
, szabványos vga ként elindul aztán amint telepítem a drivert bootolásnál
kék halállal újraindul.
Már próbáltam számtalan drivert akkor sem lett jó.
Újra raktam a win7 et de még akkor sem , win8.1 sem.
Tápcsatik rádugva , 2 táppal is próbáltam egy Chieftec GPA-500S8 500W vadi ujj ,meg egy
Corsair TX650 el.
Konfigom:
Alaplap: Asus M3A78-EM legfrissebb bios , de próbáltam másik lappal asus m2n68
Cpu: AMD Athlon II X4 635 2.9GHz ,meg egy 5600+ al is próbáltam.
Ram : 2x2 GB kingston 800Mhz Ram , de próbáltam másfajtával is.
Hdd: Western digital scorpio black 250gb
2 lcd monitorral is próbáltam mind a 3 féle kimeneten.
A Zotac gtx 460 ast visszaküldtem és nála működik.Előre is köszönöm a segítséget.
-
Vadasz1
tag
Sziasztok van egy asus gtx 560 kártya ,furmark teszt alatt egyszercsak ki kapcsolt a gép és már nem megy ,a ventillátor pörög de a monitór nem kapcsól be,mi lehet a kártyával.
-
BoogeyM@n
tag
válasz
satee76 #11065 üzenetére
Nagyon figyelmesen vegyed meg
Ha túlhajtott kari akkor úgyis mind1 milyet vennél mert bedöglik.Valami tesztet nem árt ha előtted lefuttatnak pl:furmark ki kell bírnia
Szerintem ez az első lépés mert volt már -tapasztalatom amióta már szinte mindenki msi afterburnerrel gyilkolja a kártyáit.Amúgy semmi baja nincs egy vga-nak ha rendeltetés szerűen használja valaki (és már kiderült évek tapasztalatai alatt hogy nem széria híbás v egyáltalán nem volt vele gond) akár 10 évet is kibír nekem van egy ősrégi GeForce4 MX múzeális és
pl: 9600Gt is üzemel ami az enyém volt régen az is már korosodó darab.Vga-nál az a baj hogy hűtést azt nem szoktak cserélni pedig prociknál ez természetes ha húzod szóval ez a probléma amivel megrövidítik az élettartamát a mostani kariknak és rizikós használtan venni.
-
satee76
aktív tag
Sziasztok !
Ha használtan akarok egy 560 Ti-t venni, mennyire megbízhatóak ?
Mármint nyilván egy 3-3,5 éves kártyákról lévén szó nem tudom mennyire melegednek, mennyire lehet túlhajtani őket, szóval élettartamban van-e valamilyen tapasztalat. Ennyi idő után használtan van-e értelme huszonezreket kiadni érte? -
Sátán44
addikt
Sziasztok!
A wqhd 2560 × 1440 felbontást mennyire bírja a kártya?
-
törölt tag
Sziasztok!
Van az MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II 2GD5/OC kartyam, ami megadta magat 2 hete. Ez alatt ertem azt hogy:
-Linuxon: sem az Nvidia drivereivel, sem a Nouveau driverekkel nem kepes mukodni (monitor ugy reagal, mint ha a gep ki lenne kapcsolva).
-Windowson: stock (Win 7 SP1) install (alap WDDM) mukodik, de artifact-ok mindenutt, jatekokat nem neztem. Frissitesek telepitese utan (WDDM 1.3) ugyan az mint Linuxon. Nvidia driverrel ugyanaz mint Linuxon.
-UEFI menuben is artifact-ok vannak.Szamitogep tobbi alkatresze ellenorizve, a kartyam mas gepben me'g nem tudtam ellenorizni.
Termeszetesen a Garancia lejart 3 honapja.Valaki talalkozott mar hasonloval? Mi tevo legyek?
Ha kell tudok kepeket kesziteni a kartyarol, valamint az artifact-okrol is.
-
Loha
veterán
SZVSZ mielőtt lecserélnéd rajta a hűtőt, járj a probléma végére, mert lehet nem oldja meg a gondot.
Ennek a hűtőnek olyan 75C fok alatt kellene tartania egy referencia órajeles kártyát egy rendesen szellőző házban, tehát amikor megvetted sem volt már okés a 90C fok.
A venti fordulatszámok jónak tűnnek, ha a por nem akadályozza a légmozgást a borda lamellái között.
Nyitott háznál melegszik fel ennyire?Vmelyik hőcső is esetleg kilyukadhatott és már nem funkcionál, de ha jól látom 4 van belőle, így egy hőcső kiesése SZVSZ nem okozna ilyen drasztikus túlmelegedést.
Az is lehet, hogy vmiért nagyon magas feszültséget kap a GPU és ezért nagyon magas a fogyasztása, ami már sok a hűtőnek. Nézd meg terhelés alatt mennyi feszt kap a GPU.
NFree: A Fermi GPU-k kupakja ragasztva és pasztázva van, ez egy 560 Ti a képen:
90C fok felett járó GPU-n könnyen lehet, hogy gyorsabban kiszárad ez a paszta is.
-
NFree
addikt
Azt kell mondjam sajnos akkor a hiba belül lessz valahol. Lehet szar a hőfokszenzor a gpu-ban. esetleg egy hasonló hűtőt is fel kénne tenni , hogy a hőcsövek dolgoznak-e rendesen. Esetleg még lehetőség mivel ugye itt ha jól tudom kupak van a gpu-n lehet alatta szar a pasztázás vagy forrasztás, (nem tudom sajnos ,hogy forrasztás vagy paszta vana kupak alatt) nos de ha van rá lehetőség (paszta )akkor szakemberrel le kéne szedetni a kupakot s úrapasztázni. Ezek a tippeim próbálj utánna járni.
-
AtG
aktív tag
Ezek a gyári ventik kalap sz**t érnek kb. 90-100 fokos volt terhelve az Asus Direct CU-val a vga újrapasztázva is és iszonyat hangos. Pixelhibák is megjelentek már a képernyőn, de az új hűtő megoldotta a problémát. 30 fokkal hűvösebb és semmi hangja.
-
Gemil
tag
Hello!
Köszönöm a tippet, bár az enyém nem érzem, hogy zörögne, azért egy próbát megérhet.
Az MSI Afterburner szerint ~3500-al pörög a ventim, lehet, hogy rosszul olvassa be? Csak mert alig van valami levegőmozgás érzésem szerint. Persze nincs fordulatszám merőm, hogy megmérjem. -
BoogeyM@n
tag
Ez a hütő tipus látod ilyen sz@rra sikeredett. Engem meg ezzel a termékkel kergettek el maguktól
többet nem veszek ebből a márkából vga-t.
(Most nézegettem hűtés teszteket ez a szériájuk nem sikeredett jóra.Ha akkor jobban értettem volna hozzá láttam volna hogy is ilyen kis propeller lapátokkal mit akarnak már hűteni a többi gyártónál nem véletlen más megoldás csináltak mert azért nagyobb lapátok kellenek a jó hűtéshez.Mostani újabbakon is nagyobbra cserélték hogy kijavítsák ezt a hibát.+Magasabb fordulatszámon kell menjen a hűtés is fölöslegesen) -
NFree
addikt
válasz
BoogeyM@n #11044 üzenetére
Van volt pár giga garim s meg kell mondjam a hűtéssel sosem volt semilyen problémám. Egyedül a ventiket kellett egyszer rendbe rakjam az egyik 460-on mer zörgött. de utánna nem volt gondom vele. Ugyhogy egykicsit kikérem a giga nevében a gigafos jelzőt
(#11043) Gemil
Ha netán úgy érzed, hogy a ventik szorulnak hangosak , akkor a kis 3 csavart kitekered ami fogja a bordához, megfogod a ventilapátot , és a venti házát széthuzod pattan egyet és lejön a lapát , én körömlakk lemosóval a lyukat kimosogattam utánna szilikon olajal beáztattam összedugtam és utánna hangtalanul tette tovább a dolgát. -
BoogeyM@n
tag
Na igen mi más lehetne mint gigafos hűtője gtx460-ról ismerős nekem kinyírta kártyám bár én nem vettem észre időben meg zárt házban volt és a hőfokot sem figyeltem te még elkaptad
szerintem cseréld le azt a hűtőt. Amúgy aszem még 560-nál is a legmelegebb volt mind közül a tesztekben -
Loha
veterán
Az a gond, hogy túlmelegszik a GPU a kártyádon, mert vmi nem stimmel a hűtéssel.
A hűtő amikor hangos rendesen fújja is a levegőt, vagy csak kerreg?
A hűtőborda is forró a kártyán vagy csak langyos?
Újrapasztáztad a GPU-t is amikor lepucoltad a hűtőt?
Milyen kártyád van pontosan?Ja és amíg nem oldódik meg a probléma, addig nem erőltetném a VGA-t 100C fokon...
-
Gemil
tag
Sziasztok!
Van egy sima 560 GTX Ti-m és most valami gáz lehet vele mert az MSI Afterburner szerint 100 fokra is felmegy a hőfok Counter-Strike:Global Offensive közben 100% GPU használat mellett. Nincs húzva.
Szétszedtem, lepucoltam a hűtőt, előtte még sokszor be is fagyott a játék, crashelt a driver meg ilyesmik...
Most csak az a bajom, hogy magas a hőmérséklet és néha belaggolok, persze emelett rohadt hangos a hűtő is.
Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Tuja1
aktív tag
válasz
regener #11035 üzenetére
Bocs, lemaradt a kártya pontos típusa:
[GIGABYTE GTX560 Ti Super OC 950 ]
Ha nem baj, hogy gyárilag túlhajtott. -
regener
veterán
Valaki lőne nekem a CUDA-Z Performance oldaláról képet?
1 db kép kell a kártyáról.Összehasonlításhoz kell kíváncsiságból, több topikba is írtam.
-
NFree
addikt
válasz
csigusz04 #11033 üzenetére
Gratt szép eredmény
Azt nézted , hogy ez az órajel emelés mennyit hoz pontosaban? (kb)
Az én 560 am elég makacs darab , ha nincs hűtve , már 1v feletti fesztöl is lehal. Így teljesen oc mentesen használom de mivel gyárilag húzott kari , nem is akarom még +ba tuningolni. Kiváncsi lennék azért a kártya végére. Mármint hogy menyit lehet kitekerni belölle. -
csigusz04
csendes tag
a kicsit nagyobb teljesítményre éhezőknek
maximális (stabil) teljesítmény OC beállítás ASUS GTX560 Ti DirectCUII TOP kártyához (ENGTX560 Ti DCII TOP/2DI/1GD5)
Eredeti adatlap
Driver Version 350.12
Core Voltage 1137mV
Core Clock 975MHz
Memory Clock 2100MHz
Single kártya
tesztelve: Battlefield 3, Unigine Valley Benchmark, Unigine Heaven Benchmark, World of Warcraft: Warlords of Draenor, Stone Giant Benchmark, Ragnosaur Demo, Final Fantasy XIV Benchmark, Diablo III: Reaper of Souls, Arche Age, Lost Planet 2 és még pár dolgon -
Loha
veterán
válasz
megint én #11030 üzenetére
Akkor nem sikerült, az F42-es BIOS verziószáma: 70.24.2E.00.02
A verziószám alapján (70.24.11.00.01) a legelső F6-os vagy az egyel újabb F13-as BIOS van a kártyádon jelenleg. Korábban írtam, hogy hogyan érdemes BIOS frissíteni. Abból a BIOS csomagból szedd ki az F42-es BIOS-t, nevezd át F42.rom -ra, aztán nvflash-el frissítsd. -
megint én
őstag
válasz
Bjørgersson #11026 üzenetére
Nem, de a magyar betölt. Ott meg csak egy driver van. De a fölöttem lévő kommentekben az a NiBiTor, az nem jó erre?
-
megint én
őstag
válasz
Bjørgersson #11024 üzenetére
Csak egy biost találtam hozzá a Giga honlapján, szóval nagy valószínűséggel az van rajta.
-
megint én
őstag
Sziasztok!
Olyan problem van, hogy eddig nem ment a gyári tuningon a karim, ezért MSI afterburnerrel vettem referencia órajelre, illetve adni kellett még 1037 mV-t. Igenám, de mosst eladnám, és jó lenne valahogy stabilizálni, hogy alapból ref órajellel induljon a kártya. Erre van valami megoldás?
Előre is köszönöm!Szerk.: Ja és Gigabyte 560 Ti OC
-
b0rZ
aktív tag
Sziasztok,
Gainward 560Ti BIOS szerkesztésben tudna valaki segíteni? A kártya határait már ismerem, de nem szeretnék folyton 3rd party alkalmazást futtatni a tuninghoz. Sajnos nem igazodtam ki a nibitoron, állítólag valami kalkulátor is kell hozzá.
-
Zoltán099
újonc
Helló !
segítség kéne , vettem 2db gigabyte gtx 560 ti oc/gigabyte gtx 560 ti ud , egyik oc másik sima , össze kötöttem őket de nem megy a sli , a második kártya csak fizikát számol ennyi , a nv panelba meg nincs a beállítási lehetőség , miért ? nem egyforma a két kártya ? -
Tuja1
aktív tag
Jó 10 éve egy haverom vett 2db 8800GTX VGA-t itt. Első látásra feltűntek a bebarnult matricák a kártya hátoldalán....... de ez a magas üzemi hőfokra volt fogva. A két VGA 1-2 különbséggel meg is halt.
1, bebarnult (amúgy matt fehér)matricák a VGA hátoldalán. (serial, test, típus jelölő matricák)
avagy ezeknek a matricáknak a hiánya.
2, Fehér csatlakozók szintén bebarnultak. PL: DVI, vagy Cooler csatlakozó foglalat.
3, nagyobb forrasztásokon kiülő "barnás gyanta" nyomok. (PL: a VGA hátulján a kimeneti csatik körül lehet ilyeneket találni)Majd tolok fel pár képet
-
Tuja1
aktív tag
válasz
szunyi777 #11010 üzenetére
Nálam 405 MHz-re pl filmeknél vált fel.
Mai napig egy 8800GTX a tartalék karim. 5-6× sütöttem eddig és most is működőképes
Később váltottam GTX560 TI -re.Ha ingyen volt én tuti megsütném
Sütés:
Leszedtem a hűtést, eltávolítottam a hőátadó lapkákat. Letöröltem a pasztát, majd sűrített levegővel portalanítottam a karit.
Sütőrácsra tettem valamilyen matt papírra nyomtatott napilapot. (minimum 8-10 réteg)
FONTOS a kari a GPUval és memória modulokkal felfele nézzen!!!
FONTOS:Ha nem akarsz fémgőzlázat kapni, akkor sütőzacsiba csomagold a kártyát és ragaszd le a zacsit légmentesen!
(én az első sütésem másnapján pizzát sütöttem.... hát kibírtam röhögés nélkül)
Nekem a 210°C 10 perc, jött be.
A karit nagyon óvatosan kell kivenni. Le ne fittyenjen valamelyik alkatrész.Teljes kihűlés után fogyasztható!
Ha nincs eredmény +10°C és vissza a sütőbe.
Elég sokféle hibajelenséget szüntettem meg ezen az egy kártyán. Kékhalál, sormintás képernyő, totál fekete képernyő.....
2-3 hónapig nem volt vele probléma.
Napokban beszélgettem egy elektroműszerész sráccal. Van neki valami spéci folyasztószere. Nagyon jól javíthatóak a forrasztási hibák vele. Legközelebb ha szükség lesz rá, kuncsorgok is majd tőle.
Ha érdekel megkérdezhetem a nevét a szernek.NFree:
GPU-Z-ben, ASIC quality-ben kapott % alapján, talán lehet következtetni a kari tuning potenciáljára.... -
szunyi777
őstag
"Azt, hogy 2D-ben jó, azt az 51 MHz-es 2D órajelre érted, vagy a 405 MHz-es low power 3D-re?"
Úgy értem, hogy nem használ 3D-t. Ha csak simán a windows megy, vagy youtube, akkor nincs gond, de ahogy kellene neki a 3D vagy valami extra dolog, akkor kifagy..
Nem igazán tudom, hogy mi is pontosan a : 405 MHz-es low power 3DRendben, kipróbáljuk akkor ezt a BIOS-t is.. Köszi
-
Loha
veterán
válasz
szunyi777 #11004 üzenetére
Lehet még játszadozni az órajelekkel ha van kedved még szórakozni vele, csinálhatok még pár kísérleti BIOS-t... Azt, hogy 2D-ben jó, azt az 51 MHz-es 2D órajelre érted, vagy a 405 MHz-es low power 3D-re?
Kísérleti jelleggel ez a BIOS 0,875V-on low power 3D órajeleken tartja a kártyát (405/648).
-
szunyi777
őstag
Visszább irtam már, hogy használtan szerettem volna megvenni, és még szerencse, hogy a tulajdonos elött lett tesztelve az elején, és Ő is látta, hogy nem működik.. Igy itt hagyta nekem ingyen... Ennyi mákom van..
Papirjai nincsenek, igy a gari sem megoldás sajna..Nah majd lesz valami vele...
-
NFree
addikt
válasz
szunyi777 #11006 üzenetére
Akkor olvass utánna a sütésnek , hogy kell pontosan csinálni s bevállalod, és talán nyersz még vele 1-2 hóapot, vagy beletörödsz ami nehéz s megpróbálod így eladni alkatrészenek. esetleg volt itt ph apróba emberke aki segített garanciás ügyekben , megkeresed s hátha tudtok vmit csinálni. szomorú , hogy ilyen tippeket kell adjak.
-
szunyi777
őstag
Köszönöm a válaszod!
Nem tudom, hogy foglalkoznak-e ilyen hiba javitásal érdemileg is, és nem csak mondvacsinált tesztelést hajtanak végre egy szervizbe, és utána 2-3000 Ft-ért megmondják, hogy kuka!
Át lett kukkantva nagyitóval, egy elektró müszerész által, de az semmi sérülést, külsérelmi nyomot nem tapasztalt..
Nem tudom, hogy érdemes-e vele vergődnöm még...
2D ben jó, de hát az semmit nem ér... -
NFree
addikt
válasz
szunyi777 #11004 üzenetére
Szét kellene kapni a vga-t megnézni vajon minden forrasztás rendben van -e egy idő után azok szoktak engedni ha jól tudom . Sokan bedugják a sűtőbe 5percre s általába segít de én nem ajánlom addig amig egy szakember rá nem néz a karira , hátha javítható, ha nem akkor marad a sütő egy darabig segít de utánna kuka sajnos . Utálok ilyen hszekre vélaszolni , mert szörnyű lehet megélni , hogy tönkremegy az ember hőn szeretett kártyája.
-
NFree
addikt
Csak sikerült kihoznom valamit a kariból. szerintem a gpu ba a tranyók elég tré szegetelést kaptak ezért könyen áthuznak, ezt kiválthatja magas gpu órajel + a magas fesz. ezért , hogy nekiestem nagyfesszel nem mentem semmire mikor elhasalt a kari. raktam rá egy vizesblokkot, bent a szobába az este eljutottam 1054Mhz ig 1.087v al ha emeltem a feszt kihalt egyből. Na reggel azzal ébrettem , hogy kint jó hideg van s megnézem kint akkor mit tud. kb 12-15 fok volt ez elég volt a gpu max 35 fokon tartásásra és így 1094 mghz lett vantage alatt 1.115v al 3dm 2001 1014mhz ugyan ezen feszen.
Nos remélem , ha újra jön a fagy akkor még több is kijön a kariból, de így izgalmasabb már azért a dolog.
egyenlöre meg vagyok elégedve a karival , csak hozza továbra is ezt a formáját, csak szerválnom kell alá egy erősebb cpu-t.Ez a kari olyan mint egy szűzlány nem lehet neki esni mert lerug magáról , csak szépen finoman mindíg csak egy kicsit beljebb
-
NFree
addikt
Független attól , hogy alacsony feszes a kari ma újra nézem 1,000v al szépen lement a vantage 1000Mhz en de 1025mhz az nem ment , még 1,125v al sem . És a lényeg ahogy emelgettem a feszt annál hamarabb szált el a kari. Nem lehet hogy a tápáramkör a ludas? próbáltam leszedni róla a hűtőbordát, hogy benézzek alá esetle új paszta vagy gapad lehet oda se ártana, de nem jött le nem mertem feszegetni nehogy levegy valamit a pcb ről mert akkor megszivom.
Egyenlöre tanácstalanul állokDe köszi szépen az infót. majd ha egyszer hidegebb lessz akkor lehet neki esek, de nagyon gondolkodom , hogy eladjam gyorsan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H110M i5 6500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Deepcool D-Shield V2 500W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest