- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Steam Deck
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuco Ramirez
őstag
Látom nem esett le a lényeg abból, amit írtam.
Játszottál a CoJ-zel? Mert én igen, pár pályát végigkínlódtam, aztán inkább hagytam a fenébe, annyira gyenge játék (bár kétségkívül jól néz ki). Ha nem tévedek, sokan mások is így voltak ezzel. Crysis? Nagy a gépigénye, az kétségtelen, de kukkants csak be a topicjába, hányan tolták/tolják!
Szerintem ez az ami számít. A Crysis-szal rengetegen játszanak, a CoJ-zel pedig a kutya sem. Márpedig ha senki nem játszik vele, akkor tökmindegy melyik kártyán, hogyan fut.#21035: Persze hogy nem, de a komolyabb VGA-kat főleg játékokhoz veszik a userek, ezt talán te is belátod.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Drizzt #21029 üzenetére
Én is GTX tulaj voltam, nekem is ez volt a dilemmám, hogy hogyan időzítsem a cserét. Mivel nem akartam hetekig VGA nélkül maradni (sem pedig a kezdeti, pofátlan árakon venni GT-t), inkább kockáztattam és kivártam. Végül sikerült az áprilisban vett GTX-et januárban alig 18k bukással eladni, de ebbe a mázlifaktornak is nagyon be kellett figyelnie.
-
Tuco Ramirez
őstag
Érdekes, hogy a Crysis-t (amin az ATI kártyák gyengén teljesítenek) rendszeresen nV techdemonak nevezik a piros oldalról, viszont ez fordítva a CoJ-zel (hogy az pedig az ATI techdemoja) fel sem merül benned, igaz...? Azért gondolkozz már el azon, hogy a Crysis-t hányan tolták végig (és játszák manapság is, és hányan a másfél évvel ezelőtt megjelent CoJ-t (ami már akkor is hírhedten sz@r, optimalizálatlan stuffnak számított).
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Drizzt #21023 üzenetére
A GTX nyitóára 160-170k volt, irdatlan pénz. A boltokban - teljesen elszakadva a realitástól - még mindig 120k körül árulják (már ahol még lehet kapni), de használtan nem ér többet 80-nál (de a 70-75k reálisabb sztem). Egy VGA-n 70-80k-s bukást kevesen engedhetnek meg maguknak egy év alatt. Az csinálta jól, aki október vége felé elpasszolta, akkor még viszonylag jó áron megtehette.
-
Tuco Ramirez
őstag
-
Tuco Ramirez
őstag
Én úgy tudom, hogy valódi DX10-es játékok legkorábban az év vége felé, de inkább jövőre lesznek. Egyébként én is azon a véleményen vagyok, hogy a jelenlegi játékokhoz érdemes venni VGA-t, nem a bizonytalan jövőbeliekhez, mert addigra a kártya jó eséllyel elavul. Akik a DX10 gyors elterjedésére tippeltek és tavaly nyáron vettek 100k körül 2900XT-t, csúnyát buktak.
-
-
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
C.Brigante #20794 üzenetére
Tán rokon lelkek volnánk...?
Amúgy meg gratula az amcsi kiruccanásodhoz! -
Tuco Ramirez
őstag
válasz
C.Brigante #20788 üzenetére
Ebben van valami, amit mondasz.
Nem a számítási kapacitás, hanem a memóriasávszélesség a szűk keresztmetszet mindkét kártyánál. Én is elsősorban a jobb hűtő és nem a +16sp miatt vettem GTS-t, ha most vennék, valszeg egy GT mellett döntenék.
.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Maotun #20514 üzenetére
"Ezeknek a magoknak a gyári üzemi hőmérséklete 80-90 fok, nem azért hogy egy év alatt beszarjanak hanem így érzi jól magát a G92 mag"
Ne téveszd már össze a GPU-t a belsőégésű motorral.
Lehet, hogy a GPU bírja tartósan a 80-90 fokot, de ilyenkor nem csak a GPU, hanem az egész kártya (rajta mindsen alkatrésszel) tűzforró.
(Egyébként is, a VRAM és FET chipek nagy eséllyel előbb fogják bemondani az unalmast, mint a GPU.)
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
J.J. András #20226 üzenetére
Ha szoftveres hiba lenne, már rég kijavították volna. Ritkán jön elő, akkor is szinte kizárólag a kisebb VRAM-mal (256 v. 320MB) szerelt 8800-asokon. Én személy szerint GTX-en és G92 GTS-en egyszer sem tapasztaltam ilyen jelenséget.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
yakuza.tora #20183 üzenetére
...aztán néhány hét múlva visszaadják azzal, hogy "Drága Uram, a kártyájának kutya baja, gratulálunk!"
Jártam már így, azóta gyűlölöm a gariztatást...
-
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
yakuza.tora #20158 üzenetére
"a szerencsétlen júzer amint kézbe veszi a kártyát, már tépi is le a hűtésnek nevezett szerencsétlenséget"
A PH!-s fórumozók közt sokan vannak ilyenek, de szerintem az átlagjúzernek esze ágában sincs hozzápiszkálni a hűtéshez.
Berakja a gépbe, nem monitorozza a hőmérsékleteket, nem tuningol, nem flashel BIOS-t rajta, nem fúrja-faragja, egyszerűen csak örül neki és tolja vele a játékokat.
Amúgy csak csendben kérdezem meg, van itt valaki a topicban, akinek elfüstölt a GT-je a gyenge gyári hűtő miatt...? -
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Drizzt #20137 üzenetére
A GT is könnyen lehet annyi refhűtővel.
Ha van rá egy kis plusszpénz, szerintem érdemes beruházni a G92 GTS-re is, azon ugyanolyan príma gyári hűtő van mint a G80-as elődjén. Az Iponban 66k volt még pár napja a G92 GTS, szerintem annyi felárat a nagyobb teljesítmény és sokkal jobb hűtő simán megér.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Stalker-2572 #19646 üzenetére
Ezt a cserét én is megléptem egy hónapja.
Tuningban egyébként csaknem hajszálra ennyit megy nálam is a kártya.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
faber24 #19189 üzenetére
A RivaTuner nevű progit használd. A 700MHz-et valószínűleg bírni fogja a GPU, de a gyári hűtőt nem tuninghoz találták ki (főleg tartósan), én a helyedben nem erőltetném hűtőcsere nélkül a dolgot.
Ha mégis, a RivaTuner monitorozó funkciójával figyelj oda a hőfokokra a húzásnál.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Sárpac #19158 üzenetére
Csak extrém tuningnál van szükség olyan magas ventifordulatra, ami már tényleg zajos. 50% még belefér a csendes kategóriába a GTS-nél. Nálam így megy 770MHz-et a GPU (így még tehelve is 70 fok alatt marad), ami ha nem is toplistás eredmény, de azért nem kevés tuning. A gyári hűtőt a GT-n erősen ajánlott cserélni ha tuningolja az ember.
-
Tuco Ramirez
őstag
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
buherka #18836 üzenetére
"A teljesítménye a 8800GT-nek kicsivel a 3870 felett van."
Na azért nem olyan kicsivel... a PH!-s tesztben 23%-ot mértek ki a GT javára.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
AdamNorthWes #18221 üzenetére
Gyári ventibeállítással 60 fok iddle, 80-82 fok load.
Fix 50%-os ventifordulattal (ezen használom) 50 fok iddle, 65-66 fok load -
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Nordic #17646 üzenetére
Talán már hamarabb is, mint 2010... monitoroztam néhány játéknál RivaTunerrel a VRAM felhasználást, egyre több újabb stuff karcolja alulról az 512MB-ot. A csúcs a Quake4 volt, ultra felbontáson, tömörítetlen textúrákkal (1280-ban!) 700MB-ot zabált. De egyelőre tényleg elég az 512MB, az 1024-es változatokért irreálisan nagy felárat kell fizetni. Viszont 256MB-os GT szerintem nem szabad venni, még akkor sem ha jóval olcsóbban adják mint a 512-est.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
TazLeacher #17637 üzenetére
Thx!
Nem is akartam kihúzni a GTX-el a nyugdíjig.
A G92 GTS kevesebbet fogyaszt, nem fűti szét a házat, jobban húzható és 1280-ban (én ebben a felbontásban használom) gyorsabb is (ráadásul pár ezrest még fogtam is a cserével).
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
TazLeacher #17622 üzenetére
Igen, az volt. Lecseréltem egy új GTS-re. Nem bántam meg a cserét.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
banderasz77 #15284 üzenetére
A 756/1890/999-et stabilan viszi az én Asus GTS-em. Valószínűleg menne még feljebb is, de még nem próbáltam (csak péntek óta van meg a kártya).
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
AdamNorthWes #15242 üzenetére
"mindenki tudja h jobb egy ultra vagy egy gtx a gts-nél"
Nem feltétlenül. Én pár napja váltottam GTX-ről az új GTS-re és minden játék, amit néztem eddig (Crysis, WiC, CoH, CoD4), gyorsabban fut az új kártyával. Már alapórajelen is, és nem csak szűrők nélkül (igaz, én 1280x1024-ben használom). Nem utolsó sorban tuningolni is jobban lehet a GTX-nél.
-
Tuco Ramirez
őstag
Üdv skacok!
Ma újítottam be egy Asus G92-es GTS-t és feldobtam a legújabb drivert (169.28). Megy minden játék szépen, de a RivaTuner-nek (2.06) nem tetszik a dolog. Nem lehet vele monitorozni, sem órajelet állítani... mi lehet a gond? -
Tuco Ramirez
őstag
Van valakinek itt a topicban Asus GTS-e? Milyenek a tapasztalatok vele, jobb/rosszabb/ugyanaz mint a többi G92-es GTS?
-
Tuco Ramirez
őstag
Srácok, ha valaki GTX-re cserélné a G92 GTS-ét, privizzen! link
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
C.Brigante #11295 üzenetére
Gyorsan ráuntál...!
-
Tuco Ramirez
őstag
Van már valakinek tapasztalata arról, hogy mit bír a g92 GTS tuningban...?
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
zsolesz8881 #6401 üzenetére
Lesz viszont Far Cry 2 és Alan Wake...
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
C.Brigante #6400 üzenetére
Ez könnyelmű igéret volt!
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
banderasz77 #5693 üzenetére
Áruhiány... vadkapitalizmus rlz!
-
-
Tuco Ramirez
őstag
Uhh... látom teljes a káosz.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Bj Brooklyn #980 üzenetére
Nekem szimpi ez az SSC GTS.
Nagyjából pariban van a GT-vel és a hűtője jobban bejön. 70k körül a GT versenyképes alternatívája lehet, de ha többe lesz (amit látatlanba lefogadok), akkor már aligha.
Lesz G92 alapú GTS is, nem...? -
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #887 üzenetére
Hogy bírja a hűtő...?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged