- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
A 9800GT és a 8800GT ugye gond nélkül megy SLI-be?
-
Zalaymate
senior tag
Hi!
Olyan kérdésem lenne, hogy mintha a VGA-m memóriája rendetlenkedne, így szeretném valamivel letesztelni.
Milyen programot ajánlotok/tudtok kimondottan a VGA memória tesztelésére?
(Furmark, GPU Caps Viewer, 3DMark06, - ezeket próbáltam, mind lefut hiba nélkül! )
-
littlelion21
addikt
válasz
7Heads Drago #38392 üzenetére
Hát az nem lep meg. Dobj még rá az S1-re egy 12-es ventit, úgy hűs+kuss lesz.
-
shteer
titán
válasz
7Heads Drago #38390 üzenetére
érdemben annyira el tudsz érni, hogy még magasabbra szökjön a hőfok
ez is egy szép eredmény, amire így nem elég, arra feljebb hajtva sem lesz képes
-
7Heads Drago
veterán
Ref. hűtős Galaxy 8800Gt-n is van vmod jumper, vagy csak a CM-es verzión?
És érdemben lehet-e vele eredményt elérni?
Jelenleg 660/1691/2060-on stabilnak tűnik. Terhelve Atitools-sal 74 fok a magon. -
Henker2
addikt
válasz
Chosen #38380 üzenetére
Én azt mondom, hogy a 80'C még "egészséges" a VGA-nak. Neked kell eldöntened, hogy vállalod-e a nagy hangot a gyári hűtő ventijének magas fordulaton járatásával. Mert ha tuningolni akarod, mindenképpen 80%-on, vagy felette kell használnod.
A Rivatuner-nél én is azt mondom, hogy nem elég elfogadtatnod az órajeleket, hanem be kell pipálnod, hogy a Windows inditásakor a beállitott értékek legyenek.
Szintén csatlakozom AMD X2 kollégához: Én is az S1-et pártolom. Nagyon nagy hatásfokkal dolgozik. Bizonyitja ezt nálam is a vele elért gyári 60'C-ról való 40'C.! -
alanwake
tag
nincs valakinek eladóba a 8800gt-mre egy glaciator hűtő+ramhoz borda?szivesen vevő lennék rá amennyiben az ár is megfelelő
-
válasz
Henker2 #38378 üzenetére
Nálam tuning nélkül 37% Ventivel 77C volt a max , 100%-on nekem is 60C körüli volt, de elviselhetetlen hangon. Mennyi az egészséges max, ameddig elmehet ?(hőm-ben) A tuning pedig annyi , hogy Rivában feljebb veszem az órajeleket apply , és kész? Restart , ilyesmi , mint CPU-nál esetleg? (Nem tuningoltam még vga-t csak azért kérdezem , mert jobb tudni
)
S1 vagy HR-03 a jobb? ( HR-03 jobban bejön
)
-
AMD X2
senior tag
-
Henker2
addikt
válasz
AMD X2 #38377 üzenetére
Hali! Ha hiszed ha nem, az én GTS-em terhelve elérte kb a 80'C-ot. Persze ebben a tuning is benne van. Tettem rá egy Accelero S1-es hűtőt 12 cm-es ventivel. Ha fullon megy a venti már nem éri el a 45'C-ot a GPU. Ez a nem semmi. De meg kell várni TheChos3nOne kolléga mérési eredményeit. Ot majd kiderül minden.
-
AMD X2
senior tag
válasz
Chosen #38373 üzenetére
Szia !
Én most cseréltem a Gt-met egy GTS-re és elég jó a gyári hűtője . Gyári órajelein kb 60 fokig szalad fel és pedig nem semmi a tuning rajta gyárilag !!
Itt látható az új szerzeményem ! -
Ronin-
senior tag
válasz
Dark KillerX #38372 üzenetére
ja értem.. oks, köszi
-
Henker2
addikt
válasz
Chosen #38373 üzenetére
Szerintem felesleges a gyári hűtő helyett másik. Főleg, ha GPU-n csak 25MHz-et akarsz húzni felesleges. Bár az 1100MHz-es memória megkérdőjelezheti a dolgot. Mérj alapbeállitásokkal hőmérsékletet, majd ezt a tuning-ot állitsd be. Aztán a tuning-gal is mérj hőfokot. A hőfokokat, mind terheletlenül, mind terhelve is mérd le. Majd közöld itt.
Szerintem ott ki fog derülni, hogy kell-e hűtőcsere... -
Ezeket az órajeleket hogy bírná egy GTS 512? Kéne gyári helyett másik hűtés? Amint modtam lenne polír+ MX2 is , és 24/7 -ben használnám
gyári
Core Clock: 650 MHz
Shader Clock: 1625 MHz
Memory Clock: 970 MHz (1940 DDR)Tuning:
Core Clock: 675 MHz
Shader Clock: 1688 MHz
Memory Clock: 1100 MHz (2200 DDR) -
Ronin-
senior tag
hali.
ezt lessétek már meg
Vantagenem értem mi a fene ez a 24 ezres cpu score.. gondolom valami bibi van.. de végülis mind1, a gpu score az jónak tűnik
-
Henker2
addikt
Érdekes, mert először a 178.13-as driverrel próbáltam. Ehhez képest a 169.21-es alapon kevesebb pontot hozott. Vagy tuningban mutatja meg magát? Mert azt ki sem próbáltam amiatt, hogy alapon "gyengén" teljesitett a 178.13-ashoz képest.
És az OMEGA driverről mi a véleményed? -
Henker2
addikt
Hali! Gigabyte 8800GTS G92-es 512MB-os VGA-mhoz a 181.22 driver a legfrissebb? Vagy van már ennél újabb is. Az OMEGA Driver-eket mennyire ismeritek. Tudtok valami jót ajánlani hozzá? Tuningban a legjobbat szeretném kihozni belőle.
Egyébként a [181.22-es Driver] ezt az eredményt hozta. Hátha kijönne belőle még több!
Az OMEGA driverek miben másak? -
GomezGTS
tag
Sziasztok!
Volna egy kérdésem hozzátok....mégpediglen:
Van egy HD 3870 512DDR4-es (512bit) karim, amit nem tudok, hogy jobb e, mint egy 256DDR3-as 8800GT (G92, ha minden igaz). Szerintetek?
Talán egyenlő teljesítményben lehetnek? Esetleg még így is elhúz a 88?Köszönöm!
Üdv.:
Ádám -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Chosen #38360 üzenetére
Nálam gyári hűtő elbírta a 760/2000/2200-at, igaz ott már 92% venti fordulattal 85 fok közelében volt Crysis alatt, teszt erejéig 800/2008/2200-on is stabil volt, de ott csak 3DMákot futtatam.
Polírral sztem nem nyersz sokat, a gpu-val érintkező rész eléggé jól kimunkált, esetleg egy újrapasztázás ami hozhat -3-4 fokot ha rendes pasztával kened meg (Pl AC MX2). -
bazsee83
tag
válasz
Dark KillerX #38359 üzenetére
Vista SP1-et használok.Próbáltam már többféle vistát is 32-64 bit. ugyan az az eredmény. Nekem igazából a 64-bit kell a 4GB mem miatt. Szóval passsz
-
Sziasztok!
Aki tuningolt gyári hűtővel , vagy csak tud róla , a kövi a kérdésem : Gyárival meddig lehet húzni kb , (minden órajelben) , polírral mennyit nyerek , és mik ezek az órajelek:
Alacsony tuning, Közepes vagyis pont optimális tuning , Extrém tuning ( amihez már jobb hűtő dukál)
Érdemes tuningolnom?
-
snataniel
tag
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni hogy egy
Zotac 8800GT AMP Edition mennyibe kerül manapság?
Üdv! -
pasa21
csendes tag
A kérdésem Shteer -hez szólt.köszi
-
bazsee83
tag
Sziasztok lenne nekem egy kis problémám. MSI P43 Neo-F es lapom van benne egy Intel Core 2 Duo 7200-as @2.53GHz-es proci, 4GB OCZ SLI RAM 1066MHz, Nvidia XFX 8800GT 512MB-os VGA vezérlő.
Windows XP alatt full stabilan megy semmi gond vele, viszont ha felteszek egy Vistát (64bit-est) akkor akad a játékoknál.3DMarkt test után ezt a hibát kaptam:
Probáltam már többféle chipset-, VGA-drivert (persze 64bit-est). De ugyanezt csinálja 32bit-es vistánál is.Segitsetek légyszi.
Köszi -
pasa21
csendes tag
Sziasztok cserélni szeretném a 8800 GT hűtését és nem tudok választani ezeket néztem ki:
Sycythe Musashi-9000ft
Zalman VF1000LED-10080
Coolink GFX Chilla-6840
és sokan írták az Arctic Cooling Accelero S1-et de az nem tudom jobb e mint ezek.Válaszokat előre is köszönöm. -
shteer
titán
válasz
stuntmanmike #38343 üzenetére
nem, csak ventis támogatással
jól szellőző házban az Auras Fridge még megfelelő lehet közvetlen venti nélkül
-
stuntmanmike
tag
Sziasztok
Van egy Gainward 8800 GT Golden Sample vga-m. A hűtést szeretném rajta lecserélni, passzívra. Milyen megoldást ajánlotok? AC Accelero S1 rev2 elviszi venti nélkül?
-
buherka
addikt
válasz
Boci_83 #38334 üzenetére
Nem vagy egyedül...nekem ezt művelte a 180.48-as WHQL.
Sokan panaszkodnak a 18x.xx-es driverekre, de a leksz@rabb ez a 180.48-as sajnos.
Szóval túrd le gyorsan a gépedről, mert ez csinálhatja a galibát.Fél évig a 169.21-es Omega volt a gépemen és semmi gond nem volt vele...mióta felraktam ezeket a friss gyári drivereket, csak szívok én is a géppel.
Lehet, hogy visszarakom az Omega-t és xaraok a PhysX-re(#38336) cellpeti...nem vagyok nagy MSN bajnok, de visszaigazolok
-
cellpeti
nagyúr
válasz
shteer #38339 üzenetére
Lehet korai,de semmi gondom nincs vele,csak ez eddig,meg,hogy nem megy fel rá a DT.
Amúgy szerintem elég gyors rendszer(nekem 2G-m van),talán ez lehet majd a modern XP,mert tényleg gyors,nincs túlcsisázva se annyira.Mivel ez BETA vannak benne néha idegesítő dolgok,de tényleg nem rossz.Persze ez csak a személyes véleményem. Az is meglehet,hogy visszateszem az XP-t,mert játékra még jobb,de nem biztos. -
cellpeti
nagyúr
Hát a legújabb driverrel nem indult semmi,se a GPU-Z,se COD4,se RivaTunner
Most a Win7 felnyomta a 179.23as drivert,most fut minden fatyán! -
cellpeti
nagyúr
Átraktam a kék slotba a karit,feltelepítettem a legújabb drivert,újraraktam a DirectX 9.0c-t is,de ezt kapom,ötlet?
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Feltettem a win7es drivert a 88GT-hez,de mégis ezt kapom:
-
Boci_83
őstag
Hi all!
Egy kérdésem lenne. Találkozott már valaki olyannal hogy játék közben a kép függőleges irányban hullámzik..? Vagyis nem a képpel van gond, hanem mintha mögötte egy árnyék ( nem szellemek
) hullámozna. Főleg sötétebb helyeken veszem, észre, cod4-nél. Marhára idegesítő. Asztalon, vagy win-ben, sehol máshol nem. Földelés rendben van, monitorral nincs gond. Csak játékban. 180.48 WinXP32bit Whql driver. Ideg összeroppanás határán vagyok néha. Másik driverral is ezt csinálta ha jól rémlik.
-
buherka
addikt
válasz
cellpeti #38330 üzenetére
Nekem megy a CM-es Galaxy-m 770-et is, de csak úgy ha max-ra rakom a V-módot a kártyán....hozzáteszem alapórajelen használom, mert ez is bőven elég nekem.
Amúgy ez a dolog kártyafüggő, vagyis GPU függő...van amelyik 700-nál is elvérzik
A ramok nekem 1ns Samuk...ezek mennek 2400-at is hiba nélkül.
Már lassan 1 éve tuningoltam a kártyát...azóta csak használom
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Elkezdtem húzni a VGA-mat,csak épp az új RivaTunner nem jelzi,hogy úgy mégis meddig húzzam,van valakine GAL 8800GT CM hűtéses karija,mondhatna egy határértéket! -
ityam
őstag
válasz
shteer #38328 üzenetére
elegnek eleg. nem arrol van szo csak irrital hogy nem annyin megy mint terveztek.
amugy inkabb a mennyisege zavar a memorianak nem a sebessege.
Bar meg egyenlore nincs vele problema. amikkel jaccok azoknak nem kell meg a tobb.
Mindenesetre egy 768 assal tovabb el lehetne lenni mert ahol nem fogy ki a membol ott nagyon jo a sebessege foleg az enyimnek mert nagyon jol tuningolhato. -
ityam
őstag
válasz
shteer #38326 üzenetére
gyari orajelen megy. mert 2000Mhz re van belove gyarilag(es 2320Mhz a vege tuningban) .
csak a 0.8 nanos ramot 2500MHz re terveztek a samsung bacsiek.es azt nem birja mar. samsung specifikacio szerint 2.1V on tudja a 2500MHz et hivatalosan.es en biztos vagyok benne hogy csak 1.8-1.9V ot kap mint az osszes tobbi 1 nanos kartya. -
ityam
őstag
válasz
shteer #38323 üzenetére
sajnalattal hallom.
Igy nem is valoszinu hogy sikerul talalni hozza ceruzas voltmodot?
forrasztgatni nem akarok. de azert jo lenne meg a ramot kicsit meghuzni.irrital hogy ott a jo memoria rajta es nem hajlando menni a gyarilag kitalalt orajelen.nemhogy megfoljebb.
Amugy nekem az a gyanus hogy ez 9800GTXnek keszult. azon vannak ilyen ramok, csak deaktivaltak par shader mert lehet hibas volt es nem raktak ra a plusz 2 ramcsipet.
Allitolag jonehany darabnal rajtahagytak a 8 ramcsipet es moddolt biossal 8800gts re lehetett visszamoddolni.
ez volt az eredeti szandekom, csakhat 6 ramcsippel nehez. hacsak nem szerzek meg kettot es raforrasztom magamnak -
ityam
őstag
Galaxy 9600 GSO OC 384 MB.
Elsonek a 8800GTS modra fogsz talalni googlin de az nem megy nekem mert nem felejtettek rajta azt a 2 ramcsipet amivel meglenne az 512 mb ram.:-(ha esetleg tudjatok mit kell ezen a karin ceruzaval megtamadni akkor azt megkoszonom.
Amugy mindjart kitoltom a konfigot. -
kompotot
csendes tag
sziasztok
lehet lama a kerdesem de nemtalalom seholse az nvidia driveren belul hol lehet kikapcsolni a vsync ket -
cellpeti
nagyúr
Mennyit lehet a voltmoddal húzni a karin?
érdemes rajta húzni?
van valahol róla leírás? -
ityam
őstag
hat sajnos nem talaltam meg a kartyamon azt a reszt amit a ceruzas voltmodnal mutatnak.
Vagy azon az oldalan van a kartyanak amin egy bazinagy huto+muanyag keret takarja az egesz nyakot vagy pedig nem arra a referenciara epul az en kartyam es ezert nem talaltam
szal igy nem lesz voltmod
pedig mar kezdtem beleelni magam -
cellpeti
nagyúr
ha leszedem a RT-t,akkor meddig lehet húzni a 8800GT-t? CM hűtés van rajta!
-
Henker2
addikt
Az lenne a kérdésem, hogy a Gigabyte 8800GTS G92 512MB-os VGA-nak, vagy csak úgy általánosságban a G92-es 8800GTS-eknek a GPU és MEMO órajel végei hogy alakulnak?
Tudtok segiteni? -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Nekem volna egy olyan,hogy 8800GT-n a COD alap beállításokkal(minden off,textúrák Normal,1280x1024) megy 100 FPS-t,de viszont,ha már feljebb veszek a beállításokon(1280x1024,minden be kivéve a Dual cucc,4xelsimítás),akkor viszont már csak 40-60 körüli FPS-t produkál,ennyit tud a kari,vagy az OS a hibás,a legújabb driver van fent
-
ityam
őstag
csak nincs nekem muszerem itthon meg nem is igazan ertek hozza. felek ha rossz helyre nyomnam oda akkor nem teccene a kartyanak. ockodok a menet kozbeni tapizastol.
Elvileg a 0.8 nanos ramok azok 2500 on kellene hogy menjenek referenciafeszultsegen.
a samsung speckoi szerint: [link] az en K4J52324QE-BJ08. ramom az 2.1V re van hitelesitve, es amennyire en tudom az orajel meg ugy szamolhato ki hogy 1000/ns szamaval(szorozva kettovel a ddr miatt) es igy 2500MHz et kene vinnie.elvileg az gtx karikon is 0.8 nanos ramok vannak es azok azert bennek 2500 folott.
es ha tenyleg alul vannak veszelve mert csak tenyleg az 1.8-1.9V ot kapnak akkor egy pencil moddal kijon neki kb a 2.1V szal elvileg az nem tehet kart benne mert az annyira is van tervezve.
csak meg azt kell kideritenem hogy biztos 8800gt referencianyakos az en gsom es hogy jo kis bizbaszt satirozok be -
ityam
őstag
válasz
bombanő #38306 üzenetére
Mit? Nibitort elinditottam. ott a voltageknel van 4 VID mod
ott 0,95 tol lehet 1.1 ig allithatni 4 Voltaget. akkor mi most az a 0.05 amit emliesz?
van ott kiszurkitve valami extend labeling de arra nem tudok kattintani.Vagy mas bioseditalo progiban nezelodjek?es az az emlitett 4 cumo az miket allit pontosan es miert van 4?
-
ityam
őstag
En azt akarom megkerdezni hogy minden g92 es referenciakartyan ugyanannyi feszultseget kapnak a ramok fuggetlen attol hogy hany nanosak kerulnek ra?Csak mert az en 9600GSOmon 0.8 nanos ramok vannak aminek az uzemi feszultsege elvileg 2.1V. es gyanus hogy nem hozza az elmeleti sebesseget(2500MHz) mert "csak" 2320Mhz ig megy . mivel a 0.8 nanos ramok ritkak a G92 es kartyakon arra gondolok hogy ugyanannyi feszultseget kap mint a 1 vagy 1.1 nanos testverei a ramomnak,mivel a referencia kartya annyit ad. az 1 nanosnak meg 1.9V az uzemi feszultsege. szal az en ramomnak a tobb sem artana es gondolkodok egy voltmodon a ramnak.Egy ceruzas voltmoddal allitolag kb 0.2V ot lehet adni neki pluszba.az meg pont idealis lenne az en ramomnak szerintem.
-
pityeszka
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged