- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Androidos fejegységek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goofyka
csendes tag
Köszönöm a válaszod.
De a gondom az h teljesen levett grafikával az alsó határnak a 200 nak kéne lennie a mi stabil hisz teljesen levett grafikával az én gépemnek azért a stabil 200 at kéne hogy vigye
(nem szószerint állandó fps, max 4 másodpercenként ugrál 190 és 200 között az fpsez a normális erős géppel) de nálam össze vissza ugrál villámgyorsan az fps -
t-shirt
veterán
válasz
Goofyka #38197 üzenetére
A 125-200 -as ingadozás normális is lehet, a megjelenítendő kép részletessége / bonyolultsága állandóan változik így az fps is. Stabil fps értéket akkor kapunk ha a játékban beállított max fps az ingadozás alsó értékére van állítva. Ha beállítod a cod-ban 125-re az fps-t akkor onnantól stabilan azt fogod kapni. Ha többet szeretnél mint 125, akkor meg vissza kell venni a grafból.
-
Goofyka
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Gépem:
AMD 5600+
Msi K9N SLI
2 X 1GB MEMÓRI (800MHZ)
8800 GTS 512 G92
500-as tápA problémám először az volt h multiplayer játékoknál (cod2.cod4) nagyon instabil volt az fpsem 125-200 között ugrált(itt stabilnak kéne lenni e,a játékban mindent precizen beálítottam h stabil 200 fps-en mennyen) először megnézve kiderült magas a videókártyám hőfoka
feljebb vettem a videókártya ventilátorának fordulatszámát majd a gép oldalára felraktam egy ventit...a hőfok be is állt max 55-60 fokra.de ez után is instabil volt az fps em mig mások gyengébb karival stabil magasabb fpst produkáltak.. a hangsúly nem a játékon van hanem h vajon a videókártyámmal van gond vagy a cod sorozattal ...már mindent megprobáltam .új driver, rivatunner.sp 3 windowsra hátha jobban kezeli a karit valami mindenhova írtam de vagy nem tudták vagy nem írtak.
Fontos lenne h valaki segítsen mi okozhatja ezt az FPS instabilitást...esetleg gyenge az alaplapom stb.....
Köszönettel: Goofy
-
Devid_81
félisten
Qru & Pecc
Köszönöm a segítségeteket, és az infókat.
Igazság szerint most csak lesek mint hal a szatyorban
Egy kicsit se gondoltam volna, hogy a tápom a gyenge láncszem.
És ott volt a logout-os írásban is egy szemet szúró dolog, nem dropol a lap annyit ha erős mögötte a táp....basszus, nekem 1.35625-öt kell adjak a CPU-nak ahhoz, hogy terhelve 1.296 maradjon...persze másik gyenge láncszem a Giga-P35-DS3, de ezeket most hagyjuk.Köszönöm még1x!
-
Devid_81
félisten
Ráment az éjszakám mire összeállt a kép
8x500-on procim prime95-orthos stabil, de 3D-s alkalmazásnál fagyogat.
Megnéztem mindent full alapon, CPU&VGA mindent, teljesen stabil, VGA-t elkezdtem tekerni, kő stabil maradt.
Ekkor már kezdett körvonalazódni, ez táp baj, valszeg elkezdett gyengülni...
Elkezdtem játszani az 500as FSB vel, mindent úgy hagytam mint amikor 4Ghz megy a CPU, gondoltam had dőljön bele az áram, terhelés kell.
3Ghz-nél kő stabil volt minden (6x500)
3.5Ghz-nél már fagyóka volt...hmm
Ramcsere, minden szlotban fagyi 3.5Ghz től...
FSB többlet feszre sincs reag...utána adtam mindennek +0.1voltot hátha, ott se volt semmi.
Majd utsó 5let, 9x450 re a cpu-t és azóta teljesen stabil minden, a GTA4 tesztképp 1.5 órát ment reggel, itt hagytam a gépet mert dolgom volt....de minden OK volt.
Ilyenkor mi van?
Pedig a CPU kő stabil 8x500 on, de mihelyt kap egy full ablakos 3D alkalmazást onnan instabilitás van....1 perctől akár 1 óráig is képes menni bármi...de vhol kiakad az tutter.
És eddig stabil volt, semmi nem változott a gépben, a winxp ugyan olyan stb.
Nah újabb rejtély -
Devid_81
félisten
Most töltök még egy 185.20 drivert is, hátha az.
De sztem hardveres gondom van.
Nemsokára írok újabb eredményeketui: milyen következtetés vonható le abból amikor a CPU alul van feszelve alapórajelen?
Együttes feszültség esés miatti fagyásra gondolsz?
Nekem csak az fura, hogy eddig tökéletesen ment minden, de mindent elkövetek csak jöjjek rá vmire -
ZüD
tag
válasz
Dark KillerX #38155 üzenetére
feltettem a 181.00-t és tökéletesen műkszik.
tenx Dark KillerX -
Devid_81
félisten
Pecc & Qru
Most meglesem úgy hogy minden alapon, a VGA már ma alapon ment de épp most volt fagyásom
Esetleg ha a táp 6 pines VGA csatiját lecserélem olyanra amit adtak a VGA hoz alapból?!
De nem hinném, hogy a tápból direkt máshonnan jönne a 6 pines VGA csati...vagy tévedek? -
Qru
MODERÁTOR
-
Kötelező
senior tag
3dmark Vantage 8800GT+Zerotherm Hurricane HC92CU8800 : 6125 pont
És ez milyen?
-
Devid_81
félisten
Sziasztok!
Tapasztalt valaki olyat, hogy tuning esetén fagyás van?
Konfigom:
- Gigabyte EP35-DS3, E8400@4.0GHz@1.296v AC Alpine 7 Pro, 2x1gb Corsair XMS2@1000-5-5-5-15, EVGA 8800GT SC+AC S1, Chieftec GPS-450AA -VGA driverek: 178.15, 178.24, 180.43, 180.48, 180.60, 180.70
Ezekkel mind fagyi van, talán a régebbi driverekkel mintha kicsit lehetne húzni a kártyán de a 180+ tutter nem, és már 5-10mhz és fagyás van 3D-ben vagy kék hulla.(mindegy min tekerek, gpu,shader,gpu-ram)
Eddig ment, most a CoD5-nél kezdődtek a dolgok.
De a 3Dmark06 is kiakad, GTA4 a menüig se jut el stb.
Directx rendben, keretrendszer változatlan.
Raktam új winXp-t is már párszor.
CPU prime95-orthos stabil 4Ghz-en, akár napokig.
VGA-n AC S1+8cm venti, terheletlenül 42-44 fokos a VGA full load 56-58 (szőrös fánk 63 fok)
Kari hátulját is éri a szél rendesen..tehát fesz.stabok is kapják a szelet.
Gond nincs a karival alapon, sebességre sem, csak eddig 10-12% al túl lehetett hajtani...persze megleszek tuning nélkül...más választásom amúgy sincsTáp, vagy VGA?
5letek? -
Kötelező
senior tag
üdv
E6550@3.3ghz
Inno3D 8800GT 512mb @ZEROtherm Hurricane HC92CU8800
6GB DDR2 8000
XP 64Eredmény: KÉP
Ez jó eredmény ettől a konfigtól?
-
atesss
addikt
Haveromnak van egy XFX 8800GT-je (512MB, a pontos tipust így hirtelen nem tudom, de szerintem nem sokat számít ), amire most vízhűtés lesz szerelve.
< A régi Accelero S1-ét meg eladjuk, csak még apróba nem raktam fel, ha érdekel valakit írjon privit >Egy Zalman (eredetileg)Fullcover blokk megy rá, amiről viszont le kellett vágni a fethütő részt, mert nem referencia a kártya, és útban vannak a kondik. Az átalakítást épp most végzi Tody56.
Viszont találtam róla pár VoltMod leírást, az lenne a kérdésem, hogy ezzel kb. mennyit lehet nyerni, az alap húzáshoz képest ~ hány Mhz-el vihet többet voltmoddal ?
És főleg ilyenkor, de még voltmod nélkül se ártana hűteni a feteket.
Erre milyen bordát lehetne felszerelni szerintetek ?
Vagyis nem is a borda a lényeg, hanem hogy hogy rögzítjük egyáltalán, lehet kapni valahol (lehetőleg BP-n) ilyen "ragasztós" hűtőpasztát, vagy darabkát ? -
Devid_81
félisten
Most időm nincs nagyon próbálkozni, mert dolgozni kellene, de adtam picit a CPU-nak hátha együttes feszültség esés okozza a hibát.
700-1750-1000 en stabil. Eddig ott se volt stabil. (180.48whql)
Majd meglesem másik driverrel is azért.
Sőt, próba erejéig felraktam a 3Dmarkot (3D06), az is dobált ki a francba fagyásokkal.
Majd ma este tesztelem pár gémmel, hátha rájövök vmire.Sztem a VGA-m nyűgös. Vagy a tápom gyengélkedik.
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Olyan gondom lenne,hogy nekem COD4 alatt a masinám mindössze 37FPS-t produkál,lehet valamit nem jól állítottam be,vagy nem jó a driver. Valami ötlet!
Vagy lehet rá kéne dugni a plusz tápcsatit és kicsit megrántani?
-
Devid_81
félisten
Sziasztok!
Adataimnál levő asztali konfiggal tolom a cod5-öt, cimbikkel coop módban.
Eddig más játékkal ment a vga tuning, de vmiért ha akár 5 mhz-el is tuningolom a VGA-t akkor elkezd fagyizni, volt már kék hullám is jó pár.
Eleinte driverre gondoltam, de 178.15, 178.24, 180.48whql, 180.60, 180.70 el szintén csinálja.
Ma új win 180.48 whql és detto....
Sokat nem ér az a 10% amivel túl lehet tekerni a GT-t de azért itt ott jól esett
Meglesem még másik játékkal is, mert lehet, hogy bugos a cod5 ebben is...Tuningot rivatunerrel és evga precisionnal próbáltam eddig.
ui: remélem nem VGA gariztatás lesz a vége...
-
ZOZÓ
csendes tag
Sziasztok
A következő problémában szeretnék segítséget kérni.Van egy GALAXY 8800GT 512MB-os vga-m, amin biost-cseréltem. A régi biost idióta módon nem mentettem el. Az új bios nem szabályozza a ventillátor fordulat számát így olyan hangja van mint egy porszívónak.Ha van valakinek eredeti bios ehhez a kártyához kérem küldje el e-mail-ban a domokosz@invitel.hu-címre.Maga a kártya két slotos ,Előre is köszönöm.
-
zolynet
veterán
válasz
Danike #38165 üzenetére
vagy akár egy accelero s1 rev2, igény esetén 8 v 12cm-is hütecs
-
Pubszon
veterán
válasz
Danike #38165 üzenetére
Vásárolsz akár itt egy ilyet, felszerelése meg nem nehéz, csak ügyelni kell a dolgokra és nem szabad kapkodni.
-
Danike
csendes tag
Sziasztok.
Úgy néz ki elszállt a hűtése a 8800GT-mnek.Borzaszto hangos, neha kerreg es mostmar neha CoD5 kozben szetfagy, szellemkepes a kep.
Mivel meg sosem csinaltam ilyet segitseget szeretnek kerni, hopgy hogy kerulhetem le hogy ujra ki kelljen adnom 60e ftot egy jo videokarira?Azaz mivel a gari 1 evig szolt es ez mar lejart, azt szeretnem megkerdezni,hogyan es hol tudnek hutot venni a kartyara, ahol fel is szerelik nekem, mert nem ertek abszolut hozza.
Elore is koszonom. -
Omega81
senior tag
RivaTuner-rel lejjebb tudod vinni az órajeleket, ha jól tudom. Viszont nem találtam lehetőséget én sem, hogy a 2D és 3D módban különböző értékeket állítsak be. Magyarán, létre kell hoznod két profil. Egyik egy 2D-s lesz, lehúzod az órajeleket annyira, hogy a kártya még stabil maradjon, majd elmented. Utánna egy 3D-s órajel variációt kikísérletezel, ezt elmented egy 3D nevű profilba. Beállítod a VIA Windows Start UP-ot a 2D-hez. Így mikor feláll a Win és indul a RivaTuner, visszaveszi az órajeleket. Majd mielőtt játszasz, belépsz, és betöltöd a 3D profilt.
Ennél egyszerűbb megoldást nem ismerek rá... -
Omega81
senior tag
válasz
Geza60 #38157 üzenetére
Az a jó a TwinTurbo-ban, hogy a 2db venti az egész kártyáról lefújja a meleget. Míg egy 12cm-es ventis megoldás lehet halkabb és hatékonyabb a GPU hőmérséklet szempontjából, addig a kártya egészét tekintve ez a 2db 80mm-es ventis megoldás jobbnak tűnik.
Nálam 1 órája megy a gép, Internet+zene, a szobában 21°C van, TwinTurbo alapértelmezett sebességen, a hőmérsékletek így alakulnak:Mondjuk nálam a videokártya "szélcsatornában" van a vinyóval egyetemben, felül pedig a memóriáknak és procinak van egy másik szélcsatorna.
Előről (12cm-es venti fent, és alul-ez nem látszik a képen):
Oldalról (12cm-es venti fent, alul a videokártya mögött egy 80mm-es szívó módban, elől fúj be az alsó 12-es):
-
buherka
addikt
Nem...a Full HD az 1920X1080-as felbontás.
Élsimítást a GPU végzi azaz a VGA központi processzora. A Vram a textúrák tárolására szolgál.A 8800GT és a 9800GT csak névben különbözik, mert mind a kettőt G92-es mag hajtja. Teljesítményük is ugyan akkora 1:1-ben.
A 9800GT csak egy vérfrissítés az NV-nál...pont emiatt az 2D-3D órajel mizéria miatt.
Szóval tök mindegy melyiket veszed, mert azonos 112 sp-t használ a két kártya. -
buherka
addikt
Ha nem extrém (2560x1600) felbontásban játszol, akkor nem szükséges az 1GB Vram.
Még 1600X1200-as felbontásban is jobban teljesít az 512-es GT...mivel a rendszer hamarabb feltölti ezt a textúra mennyiséget és így gyorsabb.
Teszt: 256 vs. 512 vs.1024 GT.Ha 2D-ben csökkentett órajeleket akarsz, akkor neked a 9800GT a pálya
-
kpal
nagyúr
8800gt-böl érdemes venni 1gb-os verziót és kb mennyi áramot fogyaszt,ezeken belehet álitani hogy 2d-ben kevesebbet fogyaszon köszönöm ?
-
válasz
Omega81 #38144 üzenetére
Én az ilyen hűtések kapcsán a memóriák hőmérsékletétől félek mindig, mert ugye nem érintkezik a nagy központi "fémmel", hanem csak kis bordák vannak rajta. Esetleg tudnál memória és "gpu környezete" hőmérsékleteket mondani a TwinTurbo-val?
Nekem gyári hűtővel, egy kicsit felpolírozva MX2-es pasztával most idle gpu:54, gpu környezete:42, memória: 46.mod: venti 37%-on
-
Psytróger
tag
Halihó!
A mai napon a tálcán a kis óra melletti (XP) ikonra kattintva szerettem volna menedzselni az n-vidia kártyámat, azonban véletlenül a kilépés gombra kattintottam. Azóta nem hajlandó ott újra megjelenni. Az asztalra jobb klikk/nvidia vezérlőpultra kattintás módszer persze működik, de mégis jobb szeretném, ha a régi helyén is lenne egy kis indítóikonja. Van esetleg tippetek hogy tudnám visszavarázsolni a tálcára az nvidia vezérlőpult indítóikonját? Előre is köszi! -
ZüD
tag
válasz
Dark KillerX #38148 üzenetére
leszedem és kipróbálom.hátha.köszi
-
Omega81
senior tag
válasz
celeron #38149 üzenetére
Szia!
Nekem a Zalman hűtős GigaByte volt.
Csomagolás és körítés igényes. Maga a kártya Turboforce megnevezésű, azaz gyárilag emelt órajelekkel érkezik. A hűtése Zalman VF830, teszi a dolgát, csak annyi a probléma, hogy fix fordulatszámon, azaz 2D-ben is ugyanannyit pörgött, mint játék alatt. Így nekem kicsit hangos volt, ezért beszereztem hozzá egy Zalman potmétert, amivel lehúztam a fordulatszámot alapra. Megjegyzem, a csökkentett fordulatszám elég volt játékok alatt is.
-
Omega81
senior tag
válasz
littlelion21 #38145 üzenetére
Zalman CNPS 9700CU (LED).
-
celeron
senior tag
Gigabyte 8800 GT-ről aki tud véleményeket, tapasztalatokat mondani írjon
-
ZüD
tag
válasz
buherka #38140 üzenetére
szintén ugyanez a képernyőm volt
és nekem is egy régi most már matuzsálem 9500@9500PRO-mra hajazott amiről letörtem az egyik hűtőbordával együtt az egyik modult!
kisit megnyugodtam, hogy nem csak nekem gázosak az új driverek...(de nem örülök, mert elvileg a legujjabb az optimalizálva lett GTA4-hez.Jól jönne... -
pityeszka
őstag
válasz
littlelion21 #38145 üzenetére
Zalman 9500 vagy 9700 szerintem.
-
Omega81
senior tag
válasz
Omega81 #38137 üzenetére
Megvan a hűtő, felszereltem. Nagyszerű minőség, a csomagolása, a körítés, az útmutató, első osztályú.
Így néz ki beszerelve nálam a 8800GTS-en:
Alapon IDLE (böngészés, pötyögés) annyit teljesít teljesen némán, mint a referencia Galaxy hűtő 50%-on. 44-45°C a kártya.
Terhelve RTHDRIBL-el próbáltam, ott a max. hőmérséklet 62°C volt 1 óra múltán.
Ez azt jelenti, hogy normál felhasználás mellett, játékok során nyáron sem lesz több, mint 56-58°C alapfordulaton.Jó választás volt
Ajánlom figyelmetekbe a Hardverkert, ahonnan tegnap 11 óra után megrendeltem a videokártyát, és ma 8:30 előtt pár perccel csengetett a futár. Korrekt csomagolás, garipapír, szállítás, telefonos egyeztetések. Korrekt csapat.Üdv
-
pityeszka
őstag
Nekem is a 180.48-as driver van igaz Vista van a gépen.Eddig nem volt gondom vele, (kopp-kopp) leszámítva a textúra villogásokat egy-két játékban.
-
buherka
addikt
Nem vagy egyedül
Én is most telepítettem újra a gépem, mert felraktam az SP3-at...és a 8800GT-hez a 180.48-as WHQL driver-t használtam.
Másnap bekapcsoláskor ez fogadott....frankón betojtam, hogy kampó a kártyámnak. Szóval ugyan azt produkálta, mint neked.
Ilyent utoljára akkor láttam, amikor mem. hibás lett a 6600GT-m...gondoltam ennek is tuti az a baja. Már kezdtem is keresni a garipapírt
Aztán ahogy te is csináltad...csökkentett mód, driver uninstal és felraktam a 181.00-ás driver-t.
Azóta semmi gond...
Tehát én azt mondom, hogy ez a 180.48-84-as driver nem a G92-es GPU készültHozzáteszem, nem húzom a kártyát és maxi hűtés is van rajta (VF1000).
-
Hitman
aktív tag
A hőmérsékletek rendben vannak tekintettel arra, hogy 37%-on pörgette a videokártya ventilátorát (gondolom 3D alatt felpörgeti azért).
Részemről csak akkor fogok feltenni 18x.xx drivert, ha az asus kihoz új smartdoctort amivel működik megfelelően a hűtésvezérlés, nincs sok kedvem rivával vacakolni, vagy manual állítgatni a hűtést. Egyszer elfelejtem feljebb venni a ford.számot és lehet főzőcskézni a kártyán...
-
Omega81
senior tag
Az új, 180-as WHQL vezérlővel szerencsére semmi gondom, tökéletesen működik a kártya.
-
Omega81
senior tag
Hali!
Tegnap sikerült beszereznem egy Galaxy 8800GTS-t.
Nem tudom, hogy a drivernek köszönhetően-e, de a Colin McRae DIRT szebb és gyorsabb vele, mint anno kora tavasszal a 8800Ultra-val.
A hűtő alapban 37%-ra van belőve, így 58°C-ig ment fel a GPU hőmérséklet IDLE. RivaTunerrrel felhúztam 50%-ra, így még elviselhető a szélzaj, 10°C-t nyertem vele. Játékban majdnem 20-at.
Rendeltem egy Arctic Cooling TwinTurbo hűtést rá. Bár tudom, lehet késő bánat, de ez a hűtő teljesítményben jó? Látom itt az S1/2-t (?) favorizáljátok többen, gondolom az ár/értékben jó.
Üdv
-
ZüD
tag
válasz
Hitman #38131 üzenetére
hát nem tudom mik a normális hőmérsékletek, de nálam az alábbiakat írja everest:
Hőmérsékletek
Alaplap 43 °C (109 °F)
CPU 46 °C (115 °F)
1. CPU / 1. mag 43 °C (109 °F)
1. CPU / 2. mag 40 °C (104 °F)
GPU [ TRIAL VERSION ]
GPU memória 51 °C (124 °F)
GPU környezete 46 °C (115 °F)
SAMSUNG HD501LJ [ TRIAL VERSION ]
SAMSUNG SP1604N [ TRIAL VERSION ]Hűtőventilátorok
CPU 2009 RPM
GPU 401 RPM (37%)a 178.xx driverrel minden OK.
szerintem a kártyának nem lehet baja(csak kijönne a bibi 2-3 óra GTA4 után)nálam is 180.48- esetén esett szét a kép mikor bejött a windows desktop.
-
Hitman
aktív tag
Hőmérsékletek rendben vannak? GPU/memória -ha régi driverrel huzamosabb használat után sem produkál hibát akkor nem hiszem hogy a kártyával lehet gond. tessék tesztelni..
Azért érdekelnek a hőmérsékletek, mert 18x.xx driver fölött pl nálam bedöglik az asus ventivezérlés, ezért maradtam a 178.24 verziónál. 180.48 whql-el tapasztaltam olyat, hogy indítás után szétesett a kép, semmi túlhajtás nem volt. -
ZüD
tag
Hali,
Most vettem egy Inno3d 8800GTS 512Mb (G92) típusu kártyát, és valami egészen furcsát produkál:
180.84_geforce_winxp_32bit_international_beta.exe - ezzel a driverrel kifagy gép, amint bármilyen 3d-s alkalmazást futtatok vagy belépek(nék) az Nvidia control panelba.
180.48_geforce_winxp_32bit_english_whql.exe - ezzel a driverrel, windows betöltés után teljesen szétesik a képernyő, olyan mintha túl lenne húzva a kártya. Az hozzá tartozik, hogy nem minden esetben volt ez. Pl. amikor legelőszőr felraktam a drivert, utána játszottam pár órát, majd gépkikapcs, és másnap indításnál már nem ment.
és a fenti hibákon csak windows csökkentett mód alatti driver uninstall segít.
Most "kínomban" felraktam, a 178.13_geforce_winxp_32bit_english_whql.exe drivert, ez megy már (most gta4el toltam kb. két órát és semmi hiba nem volt, de ez sztem nem normális)
Driver Cleanerrel pucoltam driverek előtt.Volt már ilyen hiba valakinél?
HELP PLS.Üdv. és köszi
-
AMD_ok
őstag
válasz
keszegduda #38127 üzenetére
Hali!
Én is pont ezen filóztam, tudnál privátban segíteni?
(progik, leírás a használatról, ilyesmi)
Persze,csak ha majd ráérsz. Előre is köszi
-
bajusz15
senior tag
hello
az itt található hűtő tényleg 3k ??mert akkor rendelek egyet
. Természetesen akkor, ha jó a 8800gts-emre. Ugye jó??
-
DeSanto
őstag
Ilyenkor mi a baj? [link]
Akár melyik drivert próbálom ezt csinálja.
A physx és a control panel nem jó.
Game stb tökéletesen megy, vantage teszt is gyönyörűen lefut vele. -
Pubszon
veterán
válasz
keszegduda #38121 üzenetére
Nekem az a gond, hogy trial verzió, de megyek és megveszem.
-
keszegduda
őstag
válasz
Pubszon #38120 üzenetére
Na ez viszont már felettébb érdekes, mivel ahol a CPU-van ott nekem CPU/GPU látható. Szerintem próbáld meg a legújabb drivert feltenni, mert nekem minden flottul megy. De az is lehet hogy nem fullos a programod. Nem lehet hogy kell pure video decoder?
Itt egy kép:[link]
Viszont nem értem miért 2.0-ás amikor nem is mehet elméletileg rajta csak a GT200-on? -
Pubszon
veterán
válasz
keszegduda #38117 üzenetére
-
Jamby18
senior tag
Sziasztok a napokba vettem videókártyát.
Feltelepítettem ez a progit GPU Caps Viewer.De nekem nem írja ki a hőfokokat,fullon pörög a venti,nem veszi vissza magát még Desktopon se,kb 3000rpm el foroghat,óriási szélzajjal a Zalmi VF 830.Nem tudom miért ilyen xar ez a hűtés pedig gyári.Amúgy egy Gigabyte 9800GT 512MB gyárilag OC-s ről van szó.Ráadásul 2vezetékes a venti rajta szóval nem is fordulatszám vezérelt. Fanspeed nem látja a kártyát..Hogy tudnám megoldani a halkítást,gyári OC-s programja se látja a hőfokokat,csak a shader,mag,memó órajeleket.Ellenálást kössek a vezetékre,milyet????
-
keszegduda
őstag
válasz
Pubszon #38116 üzenetére
A options/preferencia fülnél kell előhozni a finombeállításokat, ott pedig lesz egy olyan hogy CPU/GPU. Na ott kell mahinálni külön be tudod állítani melyik utasításkészlet menjen a CPU-n és hány szálon (SSE, thread stb.), valamint a CUDA hardweres gyorsítását.
Az érdekessége a dolognak hogy ha kikapcsolom az összes utasításkészletet akkor megy csak a CUDA de CPU-val együtt még mindig, sajnos. Ráadásul a CPU/GPU terhelése mindig változik aránytalanul. (pl.: valamikor 99% a CUDA, de a VGA nem melegszik 1 fokot sem)
Egyébként a 4.0 Xpress-t szered meg és indítás után elő fog ugrani egy ablak azzal az üzenettel hogy CUDA disabled. Ezt neked kell külön a preferenciáknál beállítani ha már a progiban vagy. Na meg persze megfelelő driver kell hozzá... -
Pubszon
veterán
válasz
keszegduda #38115 üzenetére
Hát ennek nem így kellene mennie.
Sztem szinte 100%-ban a GPU-t kellene terhelnie, a procit meg szinte egyáltalán nem.
Nekem is meg van a TMPGEnc 4.0, de én CUDA-t sem találtam benne. -
keszegduda
őstag
válasz
Pubszon #38110 üzenetére
Egyébként már megy, de nem minden formátumot enged konvertálni viszont a gyorsulás semmi, ugyan úgy terheli a CPU-kat mint eddig, pedig a program kiírja hogy CUDA 80%, CPU 20% terhelésen megy, mégis a feladatkezelőt előhozva 100%-os a CPU terheltsége...szóval valami még mindig nem jó.
-
Scareface
csendes tag
válasz
Dark KillerX #37939 üzenetére
Sajnos nem használt. Következő lépés lesz egy régebbi SP2-es xp feldobása,
Ha esetleg hárdver hiba okozza, mit kéne megnézni alapossan? -
Pubszon
veterán
válasz
keszegduda #38106 üzenetére
Pedig ez engem is nagyon érdekelne.
-
keszegduda
őstag
Úgy látszik túl nehéz a kérdés, de számítottam rá.
-
-
Hi!
Egy Q6600ast mekkora órajelre kellene húzni hogy kihajtson egy 8800GT-t?
3,2ghz körül már elég lenne nem? -
keszegduda
őstag
Közben eljutottam odáig hogy most már működik a GPU renderelés, viszont csak néhány másodpercig, utána több hibaüzenettel is elszáll. Vajon miért? Egyszerre dolgozik a CPU+GPU páros változó százalék arányban.
CUDA topikot megnéztem, de ott sem találok erre utaló megoldást. -
keszegduda
őstag
Hy!
Nem biztos hogy tudtok rá válaszolni, de azért megkérdezem. Lenne egy G92 8800GTS-em, amit rá szeretnék venni egy kis videó kódolásra, hiszen így is nagyon erős VGA, sokkal gyorsabb mint egy CPU a számítási teljesítményét figyelembe véve és valamilyen úton módon rá lehet venni a VGA-t renderelésre?
A CUDA-ról csak hallottam, de nem tudom mit takar. A VGA-m elvileg képes rá, mivel G84-től felefelé már adott a lehetőség és ezt ki szeretném használni.
Megvan a TMPGEnc. nevezetű program (ami képes kihasználni a CUDA elvet) és ott lehet állítgatni CUDA-t és engedélyezem is, de mindig csak a CPU-t terheli a progi, mivel monitoroztam a CPU használatot és néztem a GPU T-et hogy változik-e, de változatlan a VGA terhelése a CPU pedig kiakad. Többszörös gyorsulást ígérnek a CPU-hoz képest és ha már van rá lehetőség, akkor miért ne aknáznánk ki? Ha tud valaki segíteni nagyon megköszönném! Még a keresési lehetőség vagy link is megtenné!
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Projektor topic
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Xbox Series X|S
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged